Tex_Willer Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago 32 minutes ago, Obi-Wan said: Nepopularno mišljenje, ova utakmica s Turcima apsolutno ništa neće rešiti, i dalje nas čeka nokaut sistem i dalje će zavisiti od nas pre svega. Ako dobijemo Turke, a poletimo nećemo se dobro provesti ni protiv tog "slabijeg" dela kostura. Da ne kažem da izgubimo, pa da se nađemo opet u finalu. Ali Nemce time do kraja izbegavamo, plus ovo bi nam baš značajno bilo, ipak i povreda Bogija ali i tanja igra sigurno utiču na momke. 2
Darko Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago 4 hours ago, McLeod said: Za ovih 15 i kusur godina po forumima, ta prica se ciklicno ponavljala i ako bismo se vratili u neku 2015. da pretpostavimo tim za 2025. niko ne bi mogao da pogodi vise od 4-5 igraca, plus sto bismo potpuno promasili trajektorije i uloge. Uvek iskoci neko kome se ne nadas, uvek dobijes nekog igraca zadatka kao sto smo imali recimo Kalinica ili sad Dobrica, istovremeno mnogo talenata ne napravi puno, recimo, iz Bogdanove generacije ocekivalo se mnogo i od Dangubica i od Cvetkovica, neki su se nadali da bi i Besovicevu drvnu gradju mogli da obradimo i bude upotrebljiva, pa znamo sta je bilo sa tim. Ajde jednom da se složim sa tobom. Izuzetno je teško prognozirati budućnost, pogotovo na duže staze. Da samo to i sam shvatiš pa da nam svima na forumu lakne od tvojih smelih hot takeova Na primer, Jokić je ulazio sa klupe na U19 svetskom a šta je bilo posle svi znamo (mada je on baš unikat). Ima mnoštvo talenta sa kojima nismo upoznati jer nisu pozvani u repke mlađih kategorija na primer, iz mnoštvo razloga (na primer, nije bilo mesna zbog tatinih sinova i menadžerisanja ili se igrač nije uklapao u koncept repke itd). Neki talenti će nestati a neki će se tek pojaviti manje više niotkuda. U svakom slučaju, i dalje proizvodimo igrače, nema razloga da sa time stanemo - pogotovo posle ovih uspeha i motivacije za igrače u usponu.
Elevator Operater Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago (edited) Kad neko gore napisa, ne pamtim odvratniji stint dovodjenja amera u evro-reprezentaciju nego iznenadni Lorenco. Ultra ogavno je to sto jedan od najboljih ne-nba amera u formi karijere igra za Spaniju koja inace na nekom petogodisnjem planu daje 3x vise vrhunskih igraca nego li Srbija i Litvanija zajedno. Naravno, uzimaju zlato i taj isti Lorenco nestaje kao duh. Spaniju je posle video samo kada je gostovao u EL. Edited 9 hours ago by Elevator Operater 2 1
Miki28 Lakers in 5 Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 5 minutes ago, Elevator Operater said: Kad neko gore napisa, ne pamtim odvratniji stint dovodjenja amera u evro-reprezentaciju nego iznenadni Lorenco. Ultra ogavno je to sto jedan od najboljih ne-nba amera u formi karijere igra za Spaniju koja inace na nekom petogodisnjem planu daje 3x vise vrhunskih igraca nego li Srbija i Litvanija zajedno. Naravno, uzimaju zlato i taj isti Lorenco nestaje kao duh. Spaniju je posle video samo kada je gostovao u EL. Igrao je kvalifikacije za OI i same OI 1 1
holden c. Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 49 minutes ago, Tex_Willer said: Ali Nemce time do kraja izbegavamo, plus ovo bi nam baš značajno bilo, ipak i povreda Bogija ali i tanja igra sigurno utiču na momke. Ako sam dobro protumacio bracket, i da izgubimo sutra, sa Svabama svakako necemo igrati pre polufinala. Sad, ako kanis osvojiti, kad tad moras naleteti na njih, osim ako ne ocekujes da ih neka Poljska rokne pre tebe. Tako da eventualni sutrasnji poraz ne treba doziveti previse dramaticno (osim ako bas ne bude 30 razlike). Stavise, sa neke navijacko-sujeverne strane, mozda je cak i bolje da odredjena doza poteskoca/mucenja dodje pre nego kasnije, reklo bi se da bez toga ne moze. Kako god bilo, ne mogu da zamislim scenario da neku utakmicu na ovom prvenstvu gubimo lagano ili da nismo konkurentni do kraja, mislim da je sa ovakvim Jokicem to jednostavno nemoguce.
Marvin Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago (edited) Sad kad smo ustanovili da: - smo spori - nam je odbrana dosta losa, pogotovo u sutu za 3 - Gudura nije Bogdan mislim da bi nesto od sledecih resenja pomoglo: - Vise N. Jovic na 4 a Petrusev na 5. Filip nije i nikada ne moze biti nas Eron Gordon, stavise N. Jovic mu je daleko blizi po pokretljivosti i defanzivi. Drugi benefit ovoga bi bilo daleko manje minuta za Tristana, koji je toliko izgubljen na terenu da je to stvarno fascinantno za profesionalnog kosarkasa - Vise minuta za Vanju i Kobru. Vanja moze cak i da startuje na 2, moze i u kombinaciji sa Gudurom, iako nije suterski u najboljoj formi i dalje pegla dobru odbranu a nece fintirati vazduh nepotrebno. Edited 8 hours ago by Marvin 4
Princeton Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago Arena radi super posao sa emisijama prije i poslije utakmica, takodje i veoma im je kvalitetan komentator (ne znam ime). Svidja mi se strucni analiticar Mica, bas radi dobar posao. Dotakne se materije taman toliko da se pokrene diskusija i donese uvidjaj u takticke stvari. Stvarno prijatno iznenadjenje za mene. Vidjao sam da rade slicnu stvar sa fudbalskim emisijama, ali nisam vidio ranije da rade isto sa kosarkom. Loncar mi je isto gotivan, prijatan za slusanje, zna kosarku, i koncizno iznese misao. RTS-u sam dao sansu, ali taj duo je previse za kosarkaski prenos. Kosarka je dinamican sport, desava se puno stvari prebrzo, i ako ce dvojica da prenose, onda to treba da bude bas sinhronizovano. Sarenac i Kuzma stvarno obojica vole puno da pricaju, i bukvalno se otimaju za rijec. Tokom utakmice su potrebne i par sekundi tisine, malo da mi se mozak resetuje, pa onda promjena dinamike, podizanje andrenalina, pa citavu utakmicu da osjetim taj takmicarski ritam. Kuzma kad uzme da pojasnjava neku banalnu stvar, prodju i 3 posjeda, ali on i dalje pojasnjava kako smo napravili neki tehnicki propust u odbrani, i kako se to treba pravilnije braniti. Udavi, bas udavi. Kao kad si mamuran, pa odes na kafu sa kolegama, a njih par puni dozivljaja prepricavaju ti citavu noc sto si i ti sa njima prozivio, pa te uhvate u mjesalicu. E tako meni dodju Sarenac & Kuzma. Daj fokus na novi posjed, unesi me u utakmicu, pravi mi show, pusti me teorije i metodologije tokom prenosa. Kad bi samo napravili rokadu Djurovic / Sedlacek, mislim da bi bilo perfektno. 8
Maksim Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 4 hours ago, Sector said: Ali svakako ne škodi da se spomene x puta koliku je sprdnju napravila FIBA sa tim kupovanjem amera. Dovoljno je reći da Španija sigurno ne bi bila prvak Evrope da nisu platili Lorencu da igra i da im je startni plej bio neki Diaz. Da to je samo Larkin u Turskoj pa da nekako i prodje jer vidimo da veliki broj ekipa ima po jednog amera u ekipi, ali turci su uspjeli da proguraju Osmanija koji je albanac sa Kosova,Sipahi isto sa Kosova, Cedi Osman koji je iz Makedonije (majku mu iz Sarajeva)pa ovaj mali bosanac iz Zenice Biberovic koga ce progurati prije ili kasnije..bukvalno smijurija sta ljudi rade od takmicenja.
Ledd Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 40 minutes ago, holden c. said: Ako sam dobro protumacio bracket, i da izgubimo sutra, sa Svabama svakako necemo igrati pre polufinala. Sad, ako kanis osvojiti, kad tad moras naleteti na njih, osim ako ne ocekujes da ih neka Poljska rokne pre tebe. Tako da eventualni sutrasnji poraz ne treba doziveti previse dramaticno (osim ako bas ne bude 30 razlike). Stavise, sa neke navijacko-sujeverne strane, mozda je cak i bolje da odredjena doza poteskoca/mucenja dodje pre nego kasnije, reklo bi se da bez toga ne moze. Kako god bilo, ne mogu da zamislim scenario da neku utakmicu na ovom prvenstvu gubimo lagano ili da nismo konkurentni do kraja, mislim da je sa ovakvim Jokicem to jednostavno nemoguce. Poljska neće ali može Turska da ih rokne. Bolje ipak da mi dobijemo i odemo na drugu stranu a oni neka se krljaju tamo. 3
ChrisJudd Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Trenutno imamo jasnu razliku u jačini protivnika u osmini finala i polufinalu u zavisnosti koje mesto zauzmemo (za ove dve faze dosta bolje prvo mesto). Protivnik u qf je trenutno u magli u oba slučaja ali će se večeras verovatno biti mnogo jasnije. Meni je bitno samo da Francuzi budu treći, ostalo je svejedno.
MikiMilane Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago (edited) 5 hours ago, Maksim said: Da to je samo Larkin u Turskoj pa da nekako i prodje jer vidimo da veliki broj ekipa ima po jednog amera u ekipi, ali turci su uspjeli da proguraju Osmanija koji je albanac sa Kosova,Sipahi isto sa Kosova, Cedi Osman koji je iz Makedonije (majku mu iz Sarajeva)pa ovaj mali bosanac iz Zenice Biberovic koga ce progurati prije ili kasnije..bukvalno smijurija sta ljudi rade od takmicenja. Osmani nije sa Kosova i Metohije nego iz 🇦🇱, zbog kvalieta i visinu primetili su ga stručnajci KB Junior 06 iz Prištine pa je prešao kod njih. Vrlo brzo su ga primetili Turci na nekom turnir kad je imao 15. Odmah ga je pokupio Bandirma i sredili su mu pasoš pre nego što je napunio 16. Spahiu (izvorno prezime) je po ocu sa Kosova i Metohije dok mu je majka Bisera iz Novog Pazara. Debitovao je za U16 reprezentaciju 🇹🇷 sa 15 godina. Osman je rođen u Ohridu (🇲🇰). Otac turskog porekla dok mu je majka iz Novog Pazara. Odrastao u Sarajevo od 4 do 13 godine, potom se porodica odselila u 🇹🇷. Pasoš dobio na osnovu oca pre 16. i to iz nekošarkaških razloga. Adem Bona ili bolje rečeno Ikechukwu Stanley Okoro, je rođen u 🇳🇬, Turci su ga regrutovali na osnovu snimka kad je imao 13. Zbog kvaliteta sredili su mu pasoš pre 16-og rođendana. Tarik Biberović nije dobio dozvolu da igra kao domaći igrač jer je dobio turski pasoš nakon 16. Ima pravo nastupa jedino kao naturalizovan. Njegov mlađi brat Faruk, koji je 4 godina mlađi je dobio pasoš pre 16 i ima pravo nastupa za 🇹🇷 bez prepreka. Njihov otac Izudin, inače rođen u Novom Pazaru je bivši košarkaš domačih i bosanskih timova. Yurtseven je rođen u 🇺🇿 ali je na osnovu porekla dobio je 🇹🇷 pasoš, poput Sipahi debitovao je za U16 reprezentaciju 🇹🇷 sa 15. Dakle, sviđa li nam se ili ne, sve u skladu sa pravilnikom FIBE. Pasoš pre ili posle 16 određuje sudbinu. Edited 3 hours ago by MikiMilane 4 1
Wingwalker Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Da razgonimo Turke na buljuke kao soko ptice golubove.
Manu Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Odradio sam neke kalkulacije jer je jače od mene. Pretpostavljam da ne žele svi da čitaju pa stavljam u spojler Spoiler Osnovna pretpostavka je da Izrael dobija Sloveniju, da Grčka sa Janisom dobija Španiju i da Gruzija dobija Bosnu. Od toga polazim. Naravno, računam i na pobede Poljske protiv Belgije, Francuske protiv Islanda i sl. U slučaju pobede nad Turskom, ukrštanje bi bilo: 1/8 finala vs Crna Gora 1/4 finala pobednik Poljska vs Gruzija 1/2 finala Grčka/Letonija U slučaju poraza od Turske, ukrštanje bi bilo: 1/8 finala vs Finska 1/4 finala pobednik Izrael vs Španija 1/2 finala Nemačka 6 3
Magia Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 7 hours ago, BattleBender said: Meni je Plavsic najbolji komentator. Zato sto je savrseni miks poznavanja kosarke i relatable nepoznavanja kosarke. Zaista nema potrebe da dovodimo ljude koji rade Synergy da komentarisu kosarku. Kosarka nije ozbiljna stvar kao nekakve geo-politicke stvari, ili nekakva trenutna stanja u okvirima nekih privreda i trzista pa da nam trebaju toboze insightful analiticari. Ne vidim ogrommnu vrednost u iznova potenciranju na odredjenom vrstu cut-a, koji je dobio ime po nekakvom koledzu jer je to tad najvise radio u Americi. A tako nesto se spontanije zapravo mozda i desavalo preko bare. Komentator treba da poznaje kosarku i da ne stvara lazne slike gledaocima, da ih ne truje tokscinim i povrsnim narativima, ali komentator nije tu da ljudi uce nekakve toboze advance stvari u kosarci. Koje vreme jako cesto ogoli da zaprravo nisu toliko relevantno. Svakakve analiticke dubioze, i pseudo varijacije na teme, i onda dodjes do toga da najbolji treneri u Evropi ili svetu kosarku svedu na to da natreniraju tim da bude vest u zameni cuvara, i da igraci strpljivo i odgovorno cekaju da se iskoristi missmatch ili nekakav visak. Daj mi ti covece emociju, i suzdrzi se od potrebe da ispadnes pametan. Kosarka je. Upalio sam da bi se osecao lepo. A ne da bi se osecao da sam pametniji nego sto jesam. Plavsic nije trovao toksicnim i povrsnim narativima dok ga je Covic placao? Nevezano za to, ja bih slusao i Sarenca, samo da nema onog pajaca Kuzme. Tako da se slusa Radojevic, mada se slazem da nema nikakvu emociju (tu je Plavsic odlican). 1
Barkley#34 Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Meni se uopšte ne sviđa Plavšićev glas, stvar ukusa. Baš mi je napor da ga slušam. Šarenac mi je nekako bio tradicija, još kad je pored bio Sedlaček, ali ove godine sam odustao posle desetak minuta. Ne prija mi. 2
drperce Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 17 minutes ago, Manu said: Odradio sam neke kalkulacije jer je jače od mene. Pretpostavljam da ne žele svi da čitaju pa stavljam u spojler Hide contents Osnovna pretpostavka je da Izrael dobija Sloveniju, da Grčka sa Janisom dobija Španiju i da Gruzija dobija Bosnu. Od toga polazim. Naravno, računam i na pobede Poljske protiv Belgije, Francuske protiv Islanda i sl. U slučaju pobede nad Turskom, ukrštanje bi bilo: 1/8 finala vs Crna Gora 1/4 finala pobednik Poljska vs Gruzija 1/2 finala Grčka/Letonija U slučaju poraza od Turske, ukrštanje bi bilo: 1/8 finala vs Finska 1/4 finala pobednik Izrael vs Španija 1/2 finala Nemačka Meni je ovo dobar zreb iskreno, normalno da je bolje da smo prvi i da je laksi put ali i kao drugi je skroz korektno. Svabe moramo da dobijemo, da li u polufinalu ili finalu svejedno 3
Manu Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago U suštini sve sam ovo računao da bih bio siguran da nikako ne možemo na Italijane pre polufinala. Želim da tu radosnu vest podelim sa vama. 1 3 6
ChrisJudd Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Ni na Talijane ni na Francuze ne možemo u qf ako ne bude nekih čuda u zadnjem kolu.
drgnk Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago (edited) 23 minutes ago, Barkley#34 said: Meni se uopšte ne sviđa Plavšićev glas, stvar ukusa. Baš mi je napor da ga slušam. Šarenac mi je nekako bio tradicija, još kad je pored bio Sedlaček, ali ove godine sam odustao posle desetak minuta. Ne prija mi. Meni je bio odvratan onaj Šarenčev orangutanski krik nakon kojeg je urlao "Sombor shuffle, baby", protiv Australije. Ponekad se u afektu zaboravi, a kao komentator je bez nekog primetnog stila, harizme, pa ako hoćete i smisla za humor. Edited 1 hour ago by drgnk
Ledd Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago (edited) 58 minutes ago, Manu said: Odradio sam neke kalkulacije jer je jače od mene. Pretpostavljam da ne žele svi da čitaju pa stavljam u spojler Hide contents Osnovna pretpostavka je da Izrael dobija Sloveniju, da Grčka sa Janisom dobija Španiju i da Gruzija dobija Bosnu. Od toga polazim. Naravno, računam i na pobede Poljske protiv Belgije, Francuske protiv Islanda i sl. U slučaju pobede nad Turskom, ukrštanje bi bilo: 1/8 finala vs Crna Gora 1/4 finala pobednik Poljska vs Gruzija 1/2 finala Grčka/Letonija U slučaju poraza od Turske, ukrštanje bi bilo: 1/8 finala vs Finska 1/4 finala pobednik Izrael vs Španija 1/2 finala Nemačka Radio sam i ja. Najbolja varijanta je pobediti Turke. Bolji je žreb u milion kombinacija i dan više odmora u nokaut fazi do polufinala, plus više odmora pre finala (prvi polufinalni meč je gore). Plus jednog "đavola" više tako bacamo Nemcima u njihovu polovinu. Italijani mogu da budu samo C1 ili C2. Ako pobedimo Turke a oni budu C1, pre polufinala se ne možemo sresti a najverovatnije i nećemo do kraja jer će ih neko od Letonija/Litvanija već dobiti. Ako budu C2 onda idu dole kod Francuza pa Nemaca. Edited 1 hour ago by Ledd 2
ChrisJudd Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Manje smo kalkulacija pravili za izbegavanje Amera na prethodnim takmičenjima nego sad što pravimo za beganje od Italijana 4
Recommended Posts