Zvezdaš96 Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago Ako mene pitate iako kladionice kazu da smo veliki favoriti i sutra, pa cak i favoriti jos uvek za zlato, za mene je Srbija 50-50% šanse za pobedu nad Turskom, ali i Nemackom ili Turskom(ko u polufinalu pobedi medjusobno izmedju te 2 zemlje) u potencijalnom finalu(ukoliko dodjemo do finala, jer Grčka eventualno Letonija bi nas čekali u polufinalu ove godine na evropskom prvenstvu)
Elevator Operater Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 5 minutes ago, Zvezdaš96 said: Ako mene pitate iako kladionice kazu da smo veliki favoriti i sutra, pa cak i favoriti jos uvek za zlato, za mene je Srbija 50-50% šanse za pobedu nad Turskom, ali i Nemackom ili Turskom(ko u polufinalu pobedi medjusobno izmedju te 2 zemlje) u potencijalnom finalu(ukoliko dodjemo do finala, jer Grčka eventualno Letonija bi nas čekali u polufinalu ove godine na evropskom prvenstvu) 2 23
McLeod Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago Joj ove price sta ce biti za par godina dok prvenstvo traje, ja ne znam da li iko drugi osim Balkanaca ima fetis za to. Isto kao kod pravljenja ekipa, mora tu da bude neki klinac "zalog za buducnost", da pocnemo ciklus OI Brizbejn 2032. na vreme, sto je sigurno sigurno je. Za ovih 15 i kusur godina po forumima, ta prica se ciklicno ponavljala i ako bismo se vratili u neku 2015. da pretpostavimo tim za 2025. niko ne bi mogao da pogodi vise od 4-5 igraca, plus sto bismo potpuno promasili trajektorije i uloge. Uvek iskoci neko kome se ne nadas, uvek dobijes nekog igraca zadatka kao sto smo imali recimo Kalinica ili sad Dobrica, istovremeno mnogo talenata ne napravi puno, recimo, iz Bogdanove generacije ocekivalo se mnogo i od Dangubica i od Cvetkovica, neki su se nadali da bi i Besovicevu drvnu gradju mogli da obradimo i bude upotrebljiva, pa znamo sta je bilo sa tim. Tako da, hajde da uzivamo dok Jokic igra, hajde da osvojimo zlato ovde, pa kad on zavrsi svoje, da se nadamo da cemo imati konkurentan tim. I da to ne bude slucaj, nikada to kod nas ne moze trajati dugo. A pogotovo mi je nonsens da se poredimo sa Litvancima i njihovom "konkurentnoscu", na poslednjih 6 velikih takmicenja dva puta se nisu ni plasirali, a u ostalima im je maksimum cetvrtfinale. U 21. veku iako se to percipira kao propast i poniranje srpske kosarke ako uporedimo sa zlatnim periodom, mi imamo vise medalja od njih. Ne bih ja voleo da tako budemo "konkurentni". 24 5
Janne240 Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago Teško će biti protiv Turaka, poraz ipak nije neizbežan. Utisak od juče je povratak Mic Mic Micića, samo ako nije u pitanju teža povreda.
Irski_srbin Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago Oduzmi Turcima Larkina i mi uzimamo ovo sa laganih 10+, dodaj ovoj našoj ekipi stranca evroligaskog kalibra koji ima 15-16 poena u proseku, turke odvaljujemo 20+. Ovo nije pokretanje teme da li trebamo i mi početi naturalizovati ili ne, nego čisto da se poštuju ovi momci koji igraju. Nije ovo ista košarka od pre 10-15 godina, a kamoli od pre 30. 1
Poenter Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago (edited) Uh, baš jake majice 16 minutes ago, Barkley#34 said: Kakva rotacija lopte: Zamisli koje je uživanje za momke igrati sa najboljim igračem na svetu. Cele godine ovo gledaju na tv-u, a sad su tu pored njega. Još je ovde dodatna stvar jer ti dobiješ taj pas koji si svako jutro gledao na hajlajcima. Prekul je i deliti teren sa Džordanom i sad gledati ga tu pored tebe kako zakucava, ali ovde ne gledaš samo, ta Jokićeva lopta stiže do tebe i ti daješ poene. Edited 7 hours ago by Poenter 5
forumko topic Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 2 hours ago, Don Dusko said: Ali koliko je Sarencu dobro. Nigde ga nema cele godine al za reprezentaciju je tu ma koliko god bio neupucen... Ja Šarenca baš gotivim, ali počeo je malo da me nervira sa svakim kontaktom i potezom Jokića sa "ohoho", bilo da je pogodio ili promašio. Lomi se rezultat, ovaj promašuje, on već unapred slavi. Ne daj Bože da pustim one idiote sa Arene, tako da povremeno mute radi.
Bode Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago (edited) Na Areni nas od starta prenosi Srdjan Radojevic i mogu da ti kazem da su prenosi odlicni i vrlo profesionalni. Pregrst informacija vezanih za druge timove, zanimljivosti, bas onako lepo pripremljeno. Pritom covek poznaje kosarku, meni to prija kad gledam/slusam. U odnosu na njega, Sarenac i Kuzmanovic zvuce kao dva klovna. Iako ni sam nisam fan Arene zbog drugih razloga, pretpostavices kojih, prenos Evrobasketa definitivno preporucujem. Edited 7 hours ago by Bode 17
alokin Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Što se tiče prenosa čini mi se da Kuzma i Šarenac jednostavno nisu legli. Iako se možda njima čini da jesu, mislim da je svima jasno da nisu. Mnogo više volim kad je Šarenac solo. Kuzmanović je okej za podkast, nekad ga poslušati ali često su to samo politički korektni komentari i ništa više od toga, tako je i u prenosu.
СтелаРоса Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Sarenac prenosi utakmice kao sto bi svako od nas prenosio - odusevljenje potezima nasih, ignorisanje protivnika, komentarisanje sudijskih odluka ako stvari ne idu po planu. Potvrdjujem za Arenu i Radojevica, iako smatram da je Srki bolji poznavalac kosarke nego sto je komentator, svakako u odnosu na Sarenca je mnogo prijatniji za slusanje. 1
aleksandar2806 Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 1 hour ago, Bode said: Na Areni nas od starta prenosi Srdjan Radojevic i mogu da ti kazem da su prenosi odlicni i vrlo profesionalni. Pregrst informacija vezanih za druge timove, zanimljivosti, bas onako lepo pripremljeno. Pritom covek poznaje kosarku, meni to prija kad gledam/slusam. U odnosu na njega, Sarenac i Kuzmanovic zvuce kao dva klovna. Iako ni sam nisam fan Arene zbog drugih razloga, pretpostavices kojih, prenos Evrobasketa definitivno preporucujem. Najbolji komentator trenutno na areni je Mihaiailo Stefanovic ali on obicno komentarise neke krs utakmice,trebalo bi mu dati da komentarise prime utakmice
realno *w Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Ja sam samo prvu pogledao na RTSu, jer nisam znao da ima na AS. 2
KlakerBoza Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Šarenac već 20+ godina živi od stare slave i poređenja Picilkasa sa Al Paćinom. Tad sam bio klinac i sve mi je to bilo zabavno, plus što je ovako van prenosa umeo da ponudi po neki aber, anegdotu... bilo zanimljivo. Ali poslednjih godina, stvarno postalo bolno za slušanje. Šarenac i Kuzmanović nisu dobar tandem... zvuče jedva bolje od neka dva penzosa koji komentarišu košarku i tripuju da se ništa nije promenilo već 20 godina. Makar za ovo EP slušam samo Arenu za naše i Courtside za ostale mečeve.
Sector Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 1 hour ago, Irski_srbin said: Oduzmi Turcima Larkina i mi uzimamo ovo sa laganih 10+, dodaj ovoj našoj ekipi stranca evroligaskog kalibra koji ima 15-16 poena u proseku, turke odvaljujemo 20+. Ovo nije pokretanje teme da li trebamo i mi početi naturalizovati ili ne, nego čisto da se poštuju ovi momci koji igraju. Nije ovo ista košarka od pre 10-15 godina, a kamoli od pre 30. Ali svakako ne škodi da se spomene x puta koliku je sprdnju napravila FIBA sa tim kupovanjem amera. Dovoljno je reći da Španija sigurno ne bi bila prvak Evrope da nisu platili Lorencu da igra i da im je startni plej bio neki Diaz. 4
mladirutiner Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Ne treba zapinjati mnogo protiv Turske, valja izgubiti jednu na prvenstvu.
Problem sa licnim greskama Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 42 minutes ago, Bode said: Na Areni nas od starta prenosi Srdjan Radojevic i mogu da ti kazem da su prenosi odlicni i vrlo profesionalni. Pregrst informacija vezanih za druge timove, zanimljivosti, bas onako lepo pripremljeno. Pritom covek poznaje kosarku, meni to prija kad gledam/slusam. U odnosu na njega, Sarenac i Kuzmanovic zvuce kao dva klovna. Iako ni sam nisam fan Arene zbog drugih razloga, pretpostavices kojih, prenos Evrobasketa definitivno preporucujem. Ima i dobar podcast iz Rige na youtubeu od Srkija. PS: Nema nekih analiza "dijamanta", tako da je mnogo prijatnije za slusanje nego obicno kada analizira postavu dijamanta i sa kime je bio u high schoolu brat pomocnog trenera Villanove. 2 1
SteveFrancis#3 Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Ja sam ipak dosta naucio od Sarenca ovih godina. Kako bih drugacije znao da je Bjelica Profesor... 1
Bode Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 13 minutes ago, KlakerBoza said: Šarenac već 20+ godina živi od stare slave i poređenja Picilkasa sa Al Paćinom. Tad sam bio klinac i sve mi je to bilo zabavno, plus što je ovako van prenosa umeo da ponudi po neki aber, anegdotu... bilo zanimljivo. Ali poslednjih godina, stvarno postalo bolno za slušanje. Šarenac i Kuzmanović nisu dobar tandem... zvuče jedva bolje od neka dva penzosa koji komentarišu košarku i tripuju da se ništa nije promenilo već 20 godina. Makar za ovo EP slušam samo Arenu za naše i Courtside za ostale mečeve. Najbolje si opisao stanje stvari. Plus mu je ranije sagovornik bio Marin Sedlacek, pa je i licilo na nesto. Postoji i onaj Luka-Kuzma podkast za koji pretpostavljam svi znate. Trenutno je gost i analiticar Nenad Trunic, inace moj profesor sa studija, koji mi je 2 godine predavao predmete vezane za kosarku i sa kojim sam proveo odredjeno vreme i u sali i slusao njegove seminare. Izuzetan covek i veliki poznavalac kosarke, moze dosta toga interesantnog da se cuje. Za slabije upucene, on je bio deo kadetske reprezentacije Jugoslavije koja je osvojila zlato ‘85, u generaciji sa Kukocem, Divcem i ekipom. Bio je u Pesicevom strucnom stabu pre par godina, ne znam zasto vise nije. Bilo bi jos zanimljivije da Luka zna sta radi, moje skromno misljenje je da lose vodi taj podkast u smislu odnosa sa sagovornikom. 1
Drug Crni Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Pratim na RTS zbog Sedlačeka. Njega obožavam da slušam 2
Obi-Wan Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Jbt Nenad Trunić, na blic vidim poooznat mi lik. Lik 68' godište, šta reći izgleda mlađe znatno...garant se nije ženio 😄
Problem sa licnim greskama Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Sto se tekma blizi sve vise mislim da cemo ih odvaliti 😄
Obi-Wan Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Nepopularno mišljenje, ova utakmica s Turcima apsolutno ništa neće rešiti, i dalje nas čeka nokaut sistem i dalje će zavisiti od nas pre svega. Ako dobijemo Turke, a poletimo nećemo se dobro provesti ni protiv tog "slabijeg" dela kostura. Da ne kažem da izgubimo, pa da se nađemo opet u finalu. 1
Miki28 Lakers in 5 Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 2 hours ago, Bode said: Na Areni nas od starta prenosi Srdjan Radojevic i mogu da ti kazem da su prenosi odlicni i vrlo profesionalni. Pregrst informacija vezanih za druge timove, zanimljivosti, bas onako lepo pripremljeno. Pritom covek poznaje kosarku, meni to prija kad gledam/slusam. U odnosu na njega, Sarenac i Kuzmanovic zvuce kao dva klovna. Iako ni sam nisam fan Arene zbog drugih razloga, pretpostavices kojih, prenos Evrobasketa definitivno preporucujem. Radojevic je odlican poznavalac kosarke ali za reprezentaciju uvijek bih prije slusao Darka nego njega iako mu Darko nesumnjivo ne moze ni prici sa poznavanjem. I Radojevic itekako zna da smori sa nekim ponavljanjem istih stvari i pojmova. . Ipak kada se bira Rts ili Arena onda prije Radojevic ali da je recimo Sedlacek na RTS onda svakako RTS. 1
BattleBender Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Meni je Plavsic najbolji komentator. Zato sto je savrseni miks poznavanja kosarke i relatable nepoznavanja kosarke. Zaista nema potrebe da dovodimo ljude koji rade Synergy da komentarisu kosarku. Kosarka nije ozbiljna stvar kao nekakve geo-politicke stvari, ili nekakva trenutna stanja u okvirima nekih privreda i trzista pa da nam trebaju toboze insightful analiticari. Ne vidim ogrommnu vrednost u iznova potenciranju na odredjenom vrstu cut-a, koji je dobio ime po nekakvom koledzu jer je to tad najvise radio u Americi. A tako nesto se spontanije zapravo mozda i desavalo preko bare. Komentator treba da poznaje kosarku i da ne stvara lazne slike gledaocima, da ih ne truje tokscinim i povrsnim narativima, ali komentator nije tu da ljudi uce nekakve toboze advance stvari u kosarci. Koje vreme jako cesto ogoli da zaprravo nisu toliko relevantno. Svakakve analiticke dubioze, i pseudo varijacije na teme, i onda dodjes do toga da najbolji treneri u Evropi ili svetu kosarku svedu na to da natreniraju tim da bude vest u zameni cuvara, i da igraci strpljivo i odgovorno cekaju da se iskoristi missmatch ili nekakav visak. Daj mi ti covece emociju, i suzdrzi se od potrebe da ispadnes pametan. Kosarka je. Upalio sam da bi se osecao lepo. A ne da bi se osecao da sam pametniji nego sto jesam. 6 1
Recommended Posts