Carl Johnson Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago 2 minutes ago, Wook said: Dok ne bude nešto zvanično pusti te rekla-kazala. Naravno, ja bih voleo da si u pravu, ali nisam optimista.
Poenter Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago Od toga da si napisao kao činjenicu da je završio prvenstvo, sad smo došli da nisi optimista...
Wook Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago 7 minutes ago, Poenter said: Čekaj, mi smo na pripremama valjali, protiv Estonija isto, na prethodna dva prvenstva isto, pa i 2022. godine osim jedne utakmice i sad su sve to zaboravili? Spominjala se ovde Španija i Gasol više puta, pa kad smo kod njih, Španci su dva Evrobasketa u poslednjih petnaestak godina uzeli tako što su se vukli ko sline po grupi, bili mi ispred njih, a onda na kraju zlato. Imamo i mi takvih primera nekoliko, na primer skor 2-3 i četvrto mesto u grupi 2014. i onda finale sa Amerima. Tako da kad ćemo koristiti te druge akcije, koristimo ih i tek ćemo ih koristiti. Kao što i treba maksimalno koristiti Jokića jer imamo najboljeg igrača sveta u prajmu u sastavu. Igramo na Jokića kao na prime Sheka. Unosi razvaljuj 😅 1
KlakerBoza Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago 13 minutes ago, Carl Johnson said: Tipsnslips Ja cuo jos danas pred utakmicu sa Letonijom, ima Bekerovu cistu u kolenu i preko bola je igrao cele pripreme, nadao sam se da ipak moze da bude nesto, ali teska prica izgleda Vezano za Bekerovu cistu, drugar je imao... sportista, takođe. Kod njega je situacija bila mirovanje par dana posle dreniranja uz priču da bi kasnije ukoliko se vrati možda moralo da se sanira hirurški. E sad... u kontekstu ovoga, ne verujem da nije primećeno do sada tj. da ako je već na pripremama bila takva situacija da nisu radili ili kortikosteroidi ili drenaža. Injekcije steroida nisu dozvoljene tokom trajanja niti par nedelja pre početka takmičenja (pitanje je kada je primećeno, da li je već tretirano itd) ali drenaža bez njih je moguća uz neke druge anti-inflamatorne lekove. Ovo je i malo po sećanju, davno bilo...
Wook Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago 6 minutes ago, Carl Johnson said: Naravno, ja bih voleo da si u pravu, ali nisam optimista. Nisam ni ja preterani optimista, ali bih se iznenadio da je sada zvanično gotovo. Verovatno će sve probati da se osposobi bar za QF/SF.
Smrtokapa Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago 7 minutes ago, Poenter said: Čekaj, mi smo na pripremama valjali, protiv Estonija isto, na prethodna dva prvenstva isto, pa i 2022. godine osim jedne utakmice i sad su sve to zaboravili? Ko pominje ovo kao argument? Poredimo scenarije, onaj gde Jokić završava većinu akcija i onaj gde su poeni ravnomernije raspoređeni. 9 minutes ago, Poenter said: Spominjala se ovde Španija i Gasol više puta, pa kad smo kod njih, Španci su dva Evrobasketa u poslednjih petnaestak godina uzeli tako što su se vukli ko sline po grupi, bili mi ispred njih, a onda na kraju zlato. Jeste, dobijali smo i mi njih u grupnim fazama. Npr. 2009, kada smo ih pobedili u grupi Gasol nije mogao da se sastavi, a u finalu, gde su nas urnisali, već je bila druga priča. Onda kada su Španci bili najjači, primera radi na olimpijskim 2008. i 2012, ubacivanje Gasola u šestu brzinu događalo se protiv Amera, inače se vozilo na autopilotu najveći deo turnira.
Wook Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago I odakle sad da je cista glavni problem, a ne zadnja loža?
Poenter Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago 39 minutes ago, Smrtokapa said: A kada ćemo koristiti te druge akcije? Isključivo na treningu?
diego Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago (edited) Micic ce resiti polufinale ili finale nekom ludackom serijom od 10 poena, mmw. Onda ce na balkonu da zapeva "Veceras je nase vece..." Edited 18 hours ago by diego 1 3
Smrtokapa Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago @Poenter novo prvenstvo novi mi. Igrači su u drugačijoj formi, drugačijeg iskustva i samopouzdanja. Vidi Vasu na primer. Ili to što igramo bez Bogdana što ranije nije bio slučaj. A ni Dede nema. 🙃
Darko Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago (edited) Drago mi je da ima bitke u grupi i da nam put nije lak, sprema nas za eliminacione utakmice. Slažem se sa analizom drugih oko Vase, neka mu daju 20 minuta protiv Češke da mu se vrati samopouzdanje. Čini mi se da se suviše uvukao u svoje negativne misli, pa umesto da se koncentriše na teren on je u svojoj glavi, što takođe objašnjava neke WTF low-IQ momente (na primer, onaj poranjen šut kada smo imali još 5 sekundi pre isteka poluvremena ili četvrtine). Edited 18 hours ago by Darko 1
Poenter Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago 7 minutes ago, Smrtokapa said: @Poenter novo prvenstvo novi mi. Igrači su u drugačijoj formi, drugačijeg iskustva i samopouzdanja. Vidi Vasu na primer. Ili to što igramo bez Bogdana što ranije nije bio slučaj. A ni Dede nema. 🙃 Po meni igramo kako i treba da igramo u ovoj fazi. Ne vidim neke naznake raspada i da nemamo akcije, a eto, moje mišljenje je samo da se ne treba stideti u maksimalnom korišćenju debelog. Lično, ne bih ni voleo da sad rasturamo, a i mišljenje sam da smo sve utakmice rutinski dobili, koliko god nekom izgledale neizvesne. Smatram nerealnim da sve dobijemo sa po 30 razlike i prošetamo se. To se stalno priča i o toj 2001. godine, ali i tu se velikim delom prave mitovi i nije bila nikakva šetnja. Ipak, nije ni to bitno, htedoh reći nešto drugo u vezi tog takmičenja - odigrali smo ukupno 6 mečeva na Evropskom prvenstvu 2001. Prošle godine na Olimpijskim igrama isto 6 mečeva. Tako da, imamo tri pobede i u suštini tek sad negde i kreće turnir. Bilo bi potpuno suludo očekivati 9 vrhunskih utakmica u manje od 20 dana. O nemanju ili imanju akcija tek treba da sudimo.
Darko Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago Što se tiče Nikola Jovića, mislim da je šteta što ga je Majami pretvorio u specijalistu za šut, kada sam ga gledao u Megi video sam potencijal za nešto više od toga. Slažem se sa mišljenjem da on dosta zavisi od dobrog protoka lopte i tranzicije, u suprotnom dosta mu se gubi uticaj. Bio je i malo nervozan, imao je par baš glupih poteza, mada sam siguran da će mu ovo biti dobro iskustvo i spremiti za ga borbu u nastavku takmičenja. Biće bolje, glavu gore! Vidi se i nedostatak obavezne košarke kod Tristana. Ako ne isporuči svoje u napadu, više odnosi nego što donosi. Nadam se da odbranu da dovede na pristojan nivo, nedostatak iste će ga mnogo koštati u karijeri. Mada mi je drago da ide umesto Dede, i on se tek vratio iz povrede. Ovo takođe pokazuje onu staru izreku: tim šampiona nije ravan šampionskom timu. Mnogo toga zavisi od toga kako je tim sklopljen, balansiran, kako svoje nedostatke pokrivaju itd. Kobra je dobar primer, one dve trojke su slomile Letoniju u četvrtoj. Gudurić je pravio greške ali je solidno odradio posao, kao i Petrušev/Avramović. Biće teško bez Bogdana ako se ne vrati pre kraja prvenstva ali šta je tu je, jak je ovo tim i dalje. 3
Wingwalker Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago (edited) Samo da se debeli priseti najvažnijeg saveta koji je dobio u NBA: ,,ne odlepljuj se od parketa previše jer treba i doskočiti sa 135kg." Tačno smo kod te njegove kontre coast 2 coast mogli završiti priču. Edited 10 hours ago by Wingwalker
Eddard Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago 15 hours ago, Kenozoik said: Jesi l ti bese medicinske struke ? Mozes li da nam objasnis- naravno ako je to blisko materiji koju poznajes- kakve su ovo ppvrede ( Bogijeva zadnja loza) i da li u laksim varijantama moze da se ocekuje da se igrac vrati u stroj za nekoliko dana? Teoretisemo naravno, ali mene je, a koliko vidim i sve ljude ovde, ovo sa Bogijem bas bas deprimiralo. Izvinjavam se ako sam nesto pobrkao i pomesao te sa nekim drugim clanom. Nisi pobrkao, opušteno. Pretpostavljam da kad se priča o povredi mišića zadnje lože, da se misli na istezanje/kidanje mišićnih vlakana, alternativno je potpuna ruptura tetive, ali to je skoro pa career ending, tako da nije to verovatno. Kad je istezanje/kidanje mišića u pitanju, nezgodne povrede, čak i u najblažem obliku zahtevaju višenedeljno mirovanje. Naravno, uvek je moguće, ako je lakši oblik, "stisnuti zube" i pod lekovima protiv bolova odigrati još neku utakmicu, ali ni tada ne može da pruži maksimum, plus rizikuje pogoršanje, tako da mislim da mu to niko neće savetovati. Vidim da se sad pominje Baker cista, to ciste su uvek simptom nekog drugog problema u kolenu, najčešće hronične povrede meniskusa, ali često znaju da budu samo slučajan nalaz na MR-u. Uklanjanje ili punkcija su besmislene jer se uvek vraćaju ako se osnovni problem ne reši. Ali mesto na kom se Bogdan uhvatio je više u predelu gornjeg dela butine, tako da to nema nikakve veze sa Baker cistom. Ali, sve je ovo puko nagađanje, na osnovu 3s snimka i rekla-kazala. Ne volim to da radim. Uzmi sa rezervom. 1 2 3
Del Piero Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago (edited) Sad sam proverio i nama ni u jednom scenariju utakmica protiv Ceske znaci nesto u smislu plasmana na tabeli. Minimum smo drugi. Tako da bih voleo da Jokic i ne igra uopste, a ostali neka se malo zagreju za Turke. Inace, poprilicno je bezveze da Turska igra maltene 7 sati pre nas svoji utakmicu, a da onda sutradan igramo medjusobno. Siguran sam da ima takvih situacija i u drugim grupama, tako da ne mislim da je zavera protiv nas, nego FIBA jos jednom pokazuje da ne misle bas previse o nekim stvarima. Edited 10 hours ago by Del Piero 2
DameTime Posted 10 hours ago Author Posted 10 hours ago 2 minutes ago, Del Piero said: Inace, poprilicno je bezveze da Turska igra maltene 7 sati pre nas svoji utakmicu, a da onda sutradan igramo medjusobno. Siguran sam da ima takvih situacija i u drugim grupama, tako da ne mislim da je zavera protiv nas, nego FIBA jos jednom pokazuje da ne misle bas previse o nekim stvarima. Na tu temu, Beka Buriandže iz gruzijske reprezentacije je imao šta da kaže Naravno, Srbi ponovo pronađeni najpametniji sa svojim komentarima pA vI sTe PrOfEsIoNaLnI sPoRtIsTi. Po tuđim leđima je i 300 batina malo, za naše će verovatno pisati da je svetska evropska zavera u pitanju... 4
Drug Crni Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago 7 hours ago, Darko said: Slažem se sa analizom drugih oko Vase, neka mu daju 20 minuta protiv Češke da mu se vrati samopouzdanje. Ili da se potpuno zakopa..ono, 3 metra pod zemlju. Trenutno deluje bliže ovom drugom, nažalost. Ali, slažem se - ovo je nejbezbolnija utakmica da se proba, a mislim da mu je i poslednja prilika.
Kenozoik Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago 6 minutes ago, JPM said: Kažu da je Bogdan završio prvenstvo. Ko kaže? Msm, sudeci po onome sto Eddard pise, jako su male sanse da Bogdan zaigra do kraja prvenstva ( barem ja tako shvatam) ali da se ne pecamo na kojekakve objave, bar dok ne bude zvanicno od nekog iz saveza. 3
JPM Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago 1 minute ago, Kenozoik said: Ko kaže? Msm, sudeci po onome sto Eddard pise, jako su male sanse da Bogdan zaigra do kraja prvenstva ( barem ja tako shvatam) ali da se ne pecamo na kojekakve objave, bar dok ne bude zvanicno od nekog iz saveza. B92 pozivajuci se na lokalne medije.
Kenozoik Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago 1 minute ago, JPM said: B92 pozivajuci se na lokalne medije. Pusti... da sačekamo izjavu nekog relevantnog.
drgnk Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago (edited) https://mondo.rs/sport/kosarka/eurobasket-2025/a2114638/bogdan-bogdanovic-zavrsio-eurobasket.html https://meridiansport.rs/evrobasket/bogdan-bogdanovic-srbija-evrobasket/ Edited 10 hours ago by drgnk
freethrow Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago Samo ću vas podsetiti da je Stef Kari propustio ceo jebeni plejof zbog srednje lakše povrede zadnje lože i to u trenutku kada je GSW realno igrao najzajebaniju košarku godine... Suština je da je samo važno da se Bogdan lepo oporavi do NBA sezone u kojoj bi trebalo , koliko sam shvatio iz trejdova, da ima neočekivano veliku ulogu u jakom (i matorom) timu... Baš mi je žao zbog njega, samo da nije baš ruptura... 13
Recommended Posts