Čvarkov Posted 22 hours ago Posted 22 hours ago Kod mene sve suprotno u odnosu na većinu ovde. Pre prvenstva nisam bio u modu osvajamo 100%. Ali sviđa mi se ovo što vidim do sad u grupi, naravno minus Bogijeva povreda. Rutinirali smo Estonce, uspešno rešili tuču sa Portugalcima i dobili uvek nezgodne Letonce nakon utakmice u kojoj su imali užasan šut za 3 i znalo se da postoji opasnost da krenu da nam ubacuju frižidere. Jokara ušao lagano u prvu fazu, ali povukao kad je bilo najbitnije i pokazao ko je tatko. Mislim da je ova ekipa zrela za zlato, kako najbitniji igrači tako i igrači zadatka. Tako da - osvajamo. 13 5
Mr.Consular Posted 22 hours ago Posted 22 hours ago Kvalitet postoji, ali, van ovih NBA igrača, ostali u ekipi ne deluju dominantno ni protiv iole fizičkije ekipe tipa Portugal i danas Letonci, koji su mi prirasli srcu, jer mi, Litva i oni smo valjda jedini bez Afrikanera, Amera i migtantskog podmladka... Ne volim mečeve u kojima Jokara daje 40 poena... Ne volim konfe na kojima je Kari džangrizavi deda... Mekani smo, plašljivi, nefokusirani i nekako prilično nespremni, ne rudarimo...vašarski imamo mindset, tipa, Jokara je tu, nema Amera, daj da više uzmemo zlato pa da njih par naplate stare zasluge i povuku se iz reprezentacije...što se veoma lako može desiti, vidi se da znamo da igramo, valjda se ovo zategne od četvrtfinala... bojim se da je trebalo ovo prvenstvo bataliti stare zasluge i gurnuti na keca i Topa i Djurišića l, čak i malog grajndera Jovića Filipa... 1
Molina23 Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago Odličan matori ❤️ Još jedan ćaci novinar privezan na kratko i jebitačno. 8 10
ChrisJudd Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago Kako se stvari razvijaju u drugim grupama, utakmica sa Turskom ima skoro težinu četvrtfinala. Ako dobujemo imamo autoput do SF, ako izgubimo biće mine od početka nokaut faze. 8
Poenter Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago 24 minutes ago, MrTripleDouble said: Ne valja ovo, vise od Nageca zavisimo od Djokera sta ce da uradi, a na papirji to ne bi trebalo tose nisam nado... A što mora stalno da ne valja? Nije dugoročno dobro, ali ovo je prvenstvo, ima još utakmica, pa nek se ispiša po svima što se mene tiče, što mi stalno furamo neku komunističku košarku? Tako gledam sa ljudima i svi u fazonu, kao, šta da nemamo Jokića... pa imamo i tu je. Šta bi Bulsi bez Džordana, GSW bez Karija... i da ne nabrajam dalje... Ne kažem da ne treba se poboljšavamo i drugi da se uključuju i igraju bolje, ali ne znam ni što kod nas stalno nešto ne valja ako jedan igrač dominira. Nek da svima po 50 i sam uzme prvenstvo, super! 12
Урош19 Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago 43 minutes ago, Stiletto87 said: Kažem kapa dole za pristup i majstorski odigranu utakmicu, samo košarka je timski sport i ako timska igra ne bude na nivou, nećemo se dobro provesti makar Jokić davao i po 50 poena. Ali, nije ovo ništa što se ne može ispeglati do eliminacione faze. Džaba si se aktivirao, niko ti ne dira Jokića. Ovo je bila samo reakcija na tvrdnje kako nema sa kim da igra. Nisam ni mislio da neko proziva debelog, niti sam se zbog toga aktivirao. Samo sam se setio tvojih upisa pred početak priprema kad si procenio kako je došao da nas časti.
Poenter Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago Takođe, Pešić će naravno da kaže da u svaku utakmicu ulazimo maksimalno, što je i normalno da kaže, ali to je apsolutna laž. U svaku utakmicu maksimalno ulaze ekipe koje se bore da prođu grupu i svaka tekma im je kao finale. U svaku utakmicu maksimalno ulaze ekipe kao mi u fudbalu gde se trudimo da prođemo nekako grupu, što nismo sto godina. Mi ne ulazimo maksimalno. Ne znači da ulazimo neozbiljno ili da se ne trudimo, ali forma se tempira za završnicu, a ovde se još uigravamo i naša trenutna igra ne govori gotovo ništa. Gledamo gde su mane, gledamo da ih ispravimo i da budemo najbolji u utakmicama na ispadanje. Najbitnije je da je upisana pobeda. 6
KlakerBoza Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago Meni sad malo nije dobro zbog činjenice da su Turci upravo dobili Portugal 40 razlike. A nisam ni gled'o...
Stiletto87 Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago (edited) 6 minutes ago, Урош19 said: Nisam ni mislio da neko proziva debelog, niti sam se zbog toga aktivirao. Samo sam se setio tvojih upisa pred početak priprema kad si procenio kako je došao da nas časti. Lepo je što si me se setio. A da li ćemo proći kao 2019., ili bolje ili lošije, videće se već kroz koji dan. A izraz “čašćavanje prisustvom” ne znam da li sam ikad upotrebio u životu. Edited 21 hours ago by Stiletto87
Ledd Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago (edited) 18 minutes ago, ChrisJudd said: Kako se stvari razvijaju u drugim grupama, utakmica sa Turskom ima skoro težinu četvrtfinala. Ako dobujemo imamo autoput do SF, ako izgubimo biće mine od početka nokaut faze. Da baš sad gledam. A1 donosi u 1/8 Švedsku/Crnu Goru a u 1/4 donosi Gruziju/Poljsku/Izrael dok u polufinale 90% dolazi Grčka. Kakvi god da smo to je šetnja za nas. A2 donosi Finska/Litvanija u 1/8.. pa Francuska u 1/4.. pa Nemačka u 1/2 .. Meč sa Turskom u grupi je za nas kao finale. Edited 21 hours ago by Ledd 6 2
Barkley#34 Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago Da l' ćemo proći kao tada ili gore po svemu sudeći neće ič biti do Jokića. Ko nađe manu u njegovom pristupu i uticaju na saigrače za mene prestaje da bude ozbiljan sagovornik. Imaju najjednostavnijeg superstara za prilagoditi mu se, tako da je glupo što se uopšte piše o takvim stvarima. 13 1
Molina23 Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago 8 minutes ago, Poenter said: A što mora stalno da ne valja? Nije dugoročno dobro, ali ovo je prvenstvo, ima još utakmica, pa nek se ispiša po svima što se mene tiče, što mi stalno furamo neku komunističku košarku? Tako gledam sa ljudima i svi u fazonu, kao, šta da nemamo Jokića... pa imamo i tu je. Šta bi Bulsi bez Džordana, GSW bez Karija... i da ne nabrajam dalje... Ne kažem da ne treba se poboljšavamo i drugi da se uključuju i igraju bolje, ali ne znam ni što kod nas stalno nešto ne valja ako jedan igrač dominira. Nek da svima po 50 i sam uzme prvenstvo, super! Španci uzeli 2 EP samo na 30+ partije Gasola, poslednje EP čak i na Lorenca. Ne sećam se da se Rudi, Rejes, Ćaćo i ekipa osećala glupo zbog nošenja na tuđim leđima, naprotiv. 3
Drug Crni Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago 21 minutes ago, ChrisJudd said: Kako se stvari razvijaju u drugim grupama, utakmica sa Turskom ima skoro težinu četvrtfinala. Ako dobujemo imamo autoput do SF, ako izgubimo biće mine od početka nokaut faze. Može detaljnije?
Barkley#34 Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago 1 hour ago, DameTime said: @MrTwister je spomenuo nešto što mi nije palo na pamet, da Bogdanovo odsustvo možda najviše utiče na igru mlađeg Jovića Ne igraju flaster na njemu pa je veća pažnja na ostalima i ono što je takođe pomenuto, prinuđeni smo da usporimo. Malo će se bez Bogdana pretumbati uloge i treba vremena da to legne ali ima prostora da to profunkcioniše kako treba. Sastaviće se naši, nisu imali ni 20 sati da se pripreme za meč bez Bogdana, za par dana će već drugačije izgledati. 5
Laki1988 Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago Ovo sto se desava je odlicno jer ce ekipa ostati naspanovana. Bilo bi jako cudno da pocev od priprema, preko grupne faze a onda i eliminacione nalupamo svakog dvocifrenom razlikom i prosetamo se do zlata. To retko kome polazi za rukom u bilo kom sportu, i drugi imaju svoj motiv. Mislim da ce ekipa zasijati kad najvise bude trebalo, cini mi se da se ne otkrivaju sve karte i nema potrebe za kidanjem protiv Portugala ili Letonije. Mi smo i dalje manje vise ista ekipa koja zamalo nije dobila USA prosle god. Ja bih vise voleo da budemo npr drugi u grupi, nego da dobijemo svakog po 30 razlike u proseku i onda u 1/8 naletimo na nekog kao na Italiju 2022, totalno nenaviknuti na tvrde utakmice. 1
Ledd Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago 1 minute ago, Laki1988 said: Ovo sto se desava je odlicno jer ce ekipa ostati naspanovana. Bilo bi jako cudno da pocev od priprema, preko grupne faze a onda i eliminacione nalupamo svakog dvocifrenom razlikom i prosetamo se do zlata. To retko kome polazi za rukom u bilo kom sportu, i drugi imaju svoj motiv. Mislim da ce ekipa zasijati kad najvise bude trebalo, cini mi se da se ne otkrivaju sve karte i nema potrebe za kidanjem protiv Portugala ili Letonije. Mi smo i dalje manje vise ista ekipa koja zamalo nije dobila USA prosle god. Ja bih vise voleo da budemo npr drugi u grupi, nego da dobijemo svakog po 30 razlike u proseku i onda u 1/8 naletimo na nekog kao na Italiju 2022, totalno nenaviknuti na tvrde utakmice. Ovog puta nije pametno da budemo drugi u grupi. Mnogo je teži taj deo kostura i mnogo je bolje čekati Bogdana u ovom delu kostura. 4
Stiletto87 Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago (edited) 28 minutes ago, Barkley#34 said: Da l' ćemo proći kao tada ili gore po svemu sudeći neće ič biti do Jokića. Ko nađe manu u njegovom pristupu i uticaju na saigrače za mene prestaje da bude ozbiljan sagovornik. Imaju najjednostavnijeg superstara za prilagoditi mu se, tako da je glupo što se uopšte piše o takvim stvarima. Svi neuspesi na prvenstvima poslednjih godina imaju 1 zajednički imenilac i to je činjenica sve dok se, nadam se, ne dokaže suprotno. Šteta što je košarka timska igra, inače bismo bili šampioni univerzuma. Edited 21 hours ago by Stiletto87 1 1
Del Piero Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago Moje misljenje je da se na ovom forumu, a i generalno Nikola Jovic dosta precenjuje. Meni je zao sto ovo pisem, ja ga bas gotivim jer se vidi da obozava reprezentaciju. Veliki je potencijal, ima sut, brzinu, sjajno telo i razumevanje kosarke. Ali on nema dribling. Osim u situacijama kada vuce kontre na otvorenom prostoru ili napadne neki closeut, on ne pravi prednost driblingom. To je jedan veliki ogranicavajuci faktor u njegovoj igri. On ubacuje dosta poena protiv slabijih protivnika jer ima dosta otvorenih trojki, a tek kontri koliko ti volja. Ja se secam da je on i u Manili trpao onu boraniju po grupi, protiv Sudana sutirao trojke 5/5 i dao preko 20 poena. Ali u nokaut fazi toga nije bilo, iako je imao doprinos i igrao je dobre minute Kad se igra tvrdo, kad moraju da se izmisljaju poeni on nije opcija koja ce da uzme loptu u 5 na 5 i napravi nesto. Bar ne u nekom kontinuitetu, sto se od nosioca ocekuje. U Manili je bio mlad, i sad je mlad, ali ja nisam video neki konkretan napredak u driblingu kod njega. Uhvatio sam ga malo i u NBA playoffu ove godine i svako spustanje lopte na parket je bilo pola izgubljene lopte. Nadam se da ce popraviti taj dribling u buducnosti jer moze da bude bas mocan igrac, ali u ovom trenutku on je daleko od igraca koji ce da uzme loptu i resi stvar. I to me dovodi do onoga najbitnijeg, a to je da mnogo nasih poena zavisi od protoka lopta i dobrih kretnji. I kad to funkcionise onda sve to izgleda lepo, svi su razigrani, ubacuju se sutevi, leti se po terenu. Medjutim kad se to isece, a to je neminovno u nokaut fazi, samo je pitanje u kojoj meri, mi se onda okrecemo Jokicu i Bogdanu za koje si jedino siguran da iz napada u napad mogu da prave prednost i da im nije bitno na koju su nogu ustali. Zbog toga je meni od pocetka neverovatna prica da mi mozemo samo slucajno da izgubimo od nekoga i da ce biti cudo ako ne osvojimo zlato. Kao da smo dream team iz 1992., a protivnici sede pored terena i slikaju nase zagrevanje. Iako mi jesmo najbolja ekipa i prvi favorit, ali bez Bogdana nismo ni to. Zbog toga i zbog nase odbrane linije za tri poena koja je zaista ispodprosecna i nije nikakvo cudo sto se cesto desava da nas zatrpaju sa distance. Plus ima i to sto smo mi to sto jesmo, pa su protivnici ipak i malo inspirisaniji protiv nas. Momcima svaka cast za pobedu, to je najvaznije. Mene ne zanima da li je pobeda od pola kosa ili 40 razlike, da li je lepo ili ruzno, vazno je samo da se dobije. Svaka utakmica je za sebe i ne treba se previse osvrtati na prethodne meceve. 18
DameTime Posted 21 hours ago Author Posted 21 hours ago 48 minutes ago, Poenter said: A što mora stalno da ne valja? Nije dugoročno dobro, ali ovo je prvenstvo, ima još utakmica, pa nek se ispiša po svima što se mene tiče, što mi stalno furamo neku komunističku košarku? Tako gledam sa ljudima i svi u fazonu, kao, šta da nemamo Jokića... pa imamo i tu je. Šta bi Bulsi bez Džordana, GSW bez Karija... i da ne nabrajam dalje... Ne kažem da ne treba se poboljšavamo i drugi da se uključuju i igraju bolje, ali ne znam ni što kod nas stalno nešto ne valja ako jedan igrač dominira. Nek da svima po 50 i sam uzme prvenstvo, super! Ja sam za to da mi ipak što više timski dobijamo, a ne da on mora da daje po 50 pts svima kako bismo pobedili. 1 1
Barkley#34 Posted 20 hours ago Posted 20 hours ago Inače, mislim da smo malo premudrovali u analizi ovog dvomeča. Znamo da se i u NBA često različito odigraju b2b utakmice ili čak u plej-ofu, gde svi znaju sve o svima pa kad se igra sa danom pauze bude neverovatnih amplituda u igri i rezultatu. Eto, i Letonci su igrali dva različita meča juče i danas. Ovaj dvomeč je pripreman zajedno. Cenim da je ideja bila da se protiv Portugalaca rasporedi minutaža i sa što manje potrošnje sačeka naloženi domaćin, nakon kvarno kratke pauze. Glupost Petruševa, Bogijeva povreda i čvrst pa i grub pristup Portugalije su uticali na to da bude malo više povuci-potegni. Povreda je omela ideju za drugu utakmicu, za koju inače očekujem da bismo je u svakom slučaju igrali 90% preko Bogija i Jokića. Em imaju najviše iskustva u tome em je to nekako recept kada treba da smiriš naložene protivnike i publiku, a i dobro je da se i to isproba, zatrebaće u sekvencama jakih mečeva. Ima neka prastara priča o Petu Rajliju, da je on obožavao da u ključnim trenucima ide na Juinga. Svi znaju šta će igrati i on opet to odigra i opet prođe. To razjebava psihu protivnika. Mogu zamisliti stepen frustracije Letonaca na parketu i u publici kas znaju da i oni imaju neko veliko NBA ime a onda uživo vide nivo iznad. Imamo tri dana za odmor i pripremu za Turke, uz slabe Čehe između. Hajde da sačekamo da vidimo kako ćemo izgledati tada, cenim bolje, raznovrsnije i smislenije nego danas. 4
Kooineeperk Posted 20 hours ago Posted 20 hours ago Idemo, idemo, nema stajanja a ni osvrtanja. Pisemo trecu pobedu. Vasa da izdivlja protiv Ceske... mora da razduva diznu. I Milutinova bih pustio 25min, Tristana takodje. Ostatak da pokriju Petrusev i N.Jovic, da se Jokic odmori, jer je ocigledno da nam treba za 35min u nastavku sampionata. Gudura zivnuo, taman kad treba. Dakle, Vasa, Vanja, Dobric, Tristan, Milutinov moraju da imaju u proseku preko 20min protiv Ceske.
Elevator Operater Posted 20 hours ago Posted 20 hours ago https://x.com/Neguj_mo_srbski/status/1961504966612296027/mediaViewer?currentTweet=1961504966612296027¤tTweetUser=Neguj_mo_srbski 1
Ledd Posted 20 hours ago Posted 20 hours ago Protiv Češke samo druga postava da igra plus Jović, Petrušev i Gudura. Jokić i Aleksa uopšte da ne ulaze u igru. Taj meč i ako izgubimo a pobedimo Tursku opet smo prvi. Od Turske ne smemo da izgubimo. Mnogo je veliki ulog.
Poenter Posted 20 hours ago Posted 20 hours ago 6 minutes ago, DameTime said: Ja sam za to da mi ipak što više timski dobijamo, a ne da on mora da daje po 50 pts svima kako bismo pobedili. E, ali eto ga to mora, o tome sam i pisao. Šta znači mora? Ja bih to nazvao - može. Ne razumem, jel to nelegitimna taktika? U NBA-u se krlja sa mnogo većim zverima, utakmice traju 48 minuta, isto se većinom igra ili bek tu bek ili na dva dana. On je apsolutno spreman i po pitanju kondicije i po pitanju košarkaškog talenta i mentalno da svakoga zatrpa. To 9 utakmica u 17 ili koliko dana je za njega normalno, kao i velika minutaža, kao i da vuče tim. Plus je već odigrao tri utakmice koje nisu bile preterano zahtevne, danas malo teža za njega, ali i dalje ništa specijalno. Plus je sledeća Češka koja bi opet trebala biti lagana za njega sa puno minuta za odmor. Ovaj tim je već iskusan i imaju sada već par prvenstava kako igraju zajedno i znaju da igraju i bez Nikole, ali ako ide napad i vidiš dole Jokića kako se otvorio, bacaj mu loptu odmah, a ne kao, e nećemo to, ajde svi da igramo kao tim. To su nam najsigurniji poeni i najsigurnije akcije i treba ih maksimalno iskoristiti. Mislim, i to je timska akcija, ne uzme Jokić loptu ispod našeg koša, predribla sve i da koš i tako svaki put. Danas je bilo više puta da ga Jović samo nađe dole, Jokić to završi i to je to. To nam ide, to nam je vrh akcija, iako zvuči jednostavno - guraj to. Ne vidim što Jović dribla loptu i baci loptu ispod koša i ovaj da koš vredi manje od neke akcije gde svi učestvuju i lopta kruži i sve je seksi. Jokić svakako neće davati 50, ali 30, 35, 40 na svakoj, što da ne? I dalje ostaje ostatku ekipe da budu uigrani i da 60, 70 posto poena oni ubace.
DameTime Posted 20 hours ago Author Posted 20 hours ago Nije nelegitimna taktika, samo se meni ne dopada. A on će svakako imati vrh statistiku kako god okreneš. Dodala bih da ovaj nemilosrdni tempo nije baš mačiji kašalj ni za njega, pogotovo me brinu ovi promašaji zicera od danas jer nisam sigurna dasu imali veze isključivo sa umorom. On je imao problem sa tom šuterskom rukom tokom prošle sezone.
Recommended Posts