Jump to content

Recommended Posts

Posted
1 hour ago, realno *w said:

Rebračina reprezentativna karijera, u smislu nekog bitnog faktora, je trajala 2-3 prvenstva. OI 96, EP 97 i vrhunac na SP98. 

Divac je još 87 imao 13 poena po meču na EP, 12ppg na OI 88, recimo 18 prosečan indesk na EP91. Onda još propustio 3 takmičenja u najboljim godinama zbog sankcija.  I posle toga uvek bio u top 4-5 igrača ekipe po indeksu.

Kada? 

Mislim ljudi ne pričamo neke hipotetičke stvari, lako je proveriti. 95. smo igrali polufinale sa Grcima, Fasulas igrao svih 40 minuta, dao 14 poena uz 14-6 iz igre. 

Čak i Sabonis i finalu, dao 20, uz 12-6 iz igre i ostalo bacanja, što uopšte nije bilo strašno sa obzirom kakav je igrač bio u to vreme, MVP kupa šampiona, naredne sezone dosta dominantan i u NBA.

Aspolutno stoji da ga je Oberto ubio u finalu, igrač od 27-28 u formi života, protiv 35 godišnjaka, koji igra treći vezani pretežak meč. Isto tako nas je protiv Amera držao u životu kad su se gotovo svi raspadali, pa smo tako i uopšte dočekali priliku da vidimo one Gurovićeve trojke.

Imao je Divac svojih momenata, ali definitivno propustio je najbolje godine u reprezentaciji i ne samo zbog sankcija, već i kasnije posle '95. Bio je naš prvi igrač sa jačom ulogom u NBA pa se očekivalo od njega više od realnih mogućnosti.

Rebrača je posle 95-te bio monstrum, atleta kakav Divac nikad nije bio. Nije uvreda za Divca reći da je u reprezentaciji bio lošiji, tj. da je imao slabiji peak. Rebrača je bio egal po uticaju sa Bodirogom tih godina, što je neverovatno. 

Posted (edited)
17 minutes ago, Problem sa licnim greskama said:

Sutra pada odluka o Micicu posle treninga 5 na 5 kaze Kari na RTSu.

Slušao sam taj intervju, i moj utisak je da Pešić još uvek nije decidan po pitanju konačne odluke o Miciću posle sutrašnjeg treninga 5 na 5. Na pitanje novinara Papića, da li postoji mogućnost da se postepeno uvodi kroz takmičenje, takođe nije bio decidan u odgovoru. Sve nekako uvijeno u vezi Micića.

Taj deo intervjua je od 14:44 do 16:18.

Edited by drgnk
Posted
3 hours ago, realno *w said:

Divac je još 87 imao 13 poena po meču na EP, 12ppg na OI 88, recimo 18 prosečan indesk na EP91. Onda još propustio 3 takmičenja u najboljim godinama zbog sankcija.  I posle toga uvek bio u top 4-5 igrača ekipe po indeksu.

Pre nekoliko leta smo se Kejos i ja raspravljali na tu temu pa sam zaludan vadio statistiku njegovih nastupa. :classic_biggrin: Inače, meni je brutalno bilo kako se, bez postignutog poena, nosio sa strašnom centarskom linijom SAD 1996. Dok je bio u igri mi smo se držali.

• Like 2
Posted

Dobrić ide 100% i računa se ozbiljno na njega.

Interesantno je kako i konstantno, indirektno ne da Vukčeviću preveliku euforiju i važnost. Očekuje više borbe, žara, truda.. da kao novi igrač pokaže da mu je stalo da bude dio ekipe. Možda na kraju bude odluka Davidovac vs Vukčević, a tu poslije ovog intervjua, nisam siguran da je Tristan toliko sigurniji od DeDe, čisto zbog impakta na cijelinu.

Imamo par veoma versitilnih igrača, koji mogu na dvije pozicije da igraju po mogućnosti.

Na pripremama je isproban Gudura kao osigurač na 1, s toga ne bih bio iznenađen i da idemo samo sa Avram + 1 plej.

Petrušev je isproban na 5, tako da vjerovatno idemo sa Jokić i Milutinov samo na centarskoj poziciji.

N.Jović iako na pripremnim je igrao samo na 3, siguran sam u nekim varijantama gdje igramo protiv brzih petorki, da će biti i na četvorci.

Svakako od Micićevog stanja sve konačne odluke zavise, s toga ne očekujem finalni spisak bukvalno do pred sam dan prvenstva.

• Like 1
Posted
5 minutes ago, Princeton said:

Dobrić ide 100% i računa se ozbiljno na njega.

Interesantno je kako i konstantno, indirektno ne da Vukčeviću preveliku euforiju i važnost. Očekuje više borbe, žara, truda.. da kao novi igrač pokaže da mu je stalo da bude dio ekipe. Možda na kraju bude odluka Davidovac vs Vukčević, a tu poslije ovog intervjua, nisam siguran da je Tristan toliko sigurniji od DeDe, čisto zbog impakta na cijelinu.

Imamo par veoma versitilnih igrača, koji mogu na dvije pozicije da igraju po mogućnosti.

Na pripremama je isproban Gudura kao osigurač na 1, s toga ne bih bio iznenađen i da idemo samo sa Avram + 1 plej.

Petrušev je isproban na 5, tako da vjerovatno idemo sa Jokić i Milutinov samo na centarskoj poziciji.

N.Jović iako na pripremnim je igrao samo na 3, siguran sam u nekim varijantama gdje igramo protiv brzih petorki, da će biti i na četvorci.

Svakako od Micićevog stanja sve konačne odluke zavise, s toga ne očekujem finalni spisak bukvalno do pred sam dan prvenstva.

Ako idemo sa dva pleja i dva centra, onda idemo sa 8 igrača na pozicijama 2, 3 i 4.

Bogdanović

Gudurić

Marinković

Dobrić

Jović

Petrušev

i još dva.

Onda neće biti dileme Vukčević ili Davidovac nego će ići obojica. Ili jedan od njih dvojice plus Smailagić.

Ili misliš da će Trifunović ići? 

Ja cenim da su Smailagić i Trifunović otpisani, ti ceniš da idemo sa dva centra, znači Koprivica otpada, ceniš da idemo sa dva pleja, znači dva pleja otpadaju, ostaje 12 igrača, što znači da svi idu i Davidovac i Vukčević i svi koji su ostali.

Nema mi to smisla i mislim da ćemo ići sa tri pleja.