Jump to content

Recommended Posts

Posted
6 minutes ago, Poenter said:

A što da se ne kaže? ...

Vrlo jednostavno, ja mislim da ne postoji višak kilograma o kojem se priča. I voleo bih da znam kako to ljudi zaključe.

Evo jedne fotke sa Kipra i jedne iz NBA plejofa:

Untitled.pngvtan2025-05-16054715407-670x447.webp

I sad ti meni pokažeš ili objasniš kako neko ko pogleda ovu prvu fotku, može da zaključi da on ima višak kila?  Ili gledano u odnosu na NBA sezonu i drugu sliku?

Ja bih razumeo da ljudi kažu "ej, ne cima se toliko, ne igra odbranu", što je za mene više nego normalno kada je u pitanju najbolji igrač na svetu i pripremni mečevi, ali da se laprda o ne znam kojim kilogramima, komedija.

Naravno, možda je do mene, da ne mogu da procenim, a ostalima imaju super moći da procene da čovek od 135kg ima 3-4 kg viška.

• Like 12
  • Ha-ha 1
Posted

не ѕнам уоште што се спомиње 2005 у распалој екипи по сплавовима, ови су сада сасвим ок у другарском смислу, све је ок и више од тога , једино мало ме брине одбрана али надамо се биће боље на првенству

• Like 2
Posted

Da li imaju negdje snimci pripremnih utakmica?

Avramović

Bogdanović, Gudurić, Marinković

Jović,

Petrušev

Jokić, Milutinov

Ovih 8 mi je sigurno.

9. Micić vjerovatno ide, i sasvim moguće da će ići i Jović/Topić da bi bio osigurač u slučaju problema sa Micićevom povredom. S toga možda Dobrić izvisi, ako budemo išli sa 7+5.

10. Vukčević se fino pokazao. Ne samo napadački, nego je pokupio dobro timske odbrambene kretnje i zadatke.

11. Dobrić vjerovatno, tačno se zna šta dobijamo od njega, konstantan je u reprezentaciji, donosi 3D opciju, sa ubrzanom tranzicijom koju forsiramo, tačno njegove vrline dolaze do izražaja. Možda budemo išli sa 8+4, a možda i Jović izvisi za poziciju. 

12. Jović ako budemo išli sa 8+4, Davidovac za 7+5 opciju. Balša isto ima šansu, ako se odlučimo da idemo sa tri centra, da poštedimo Jokića i smanjimo minutažu u garbage time.

Posted
4 hours ago, Darko said:

Ali je stvarno tako nepokretan to može da nas košta. Dovoljna je jedna eliminaciona utakmica i ćaos. Nadam se da je više u pitanju cimanje na revijalnim utakmicama nego nepokretnost.

Vidim da se dosta polemiše da li je debeo ili nije. Meni je i prošle, a i ove sezone delovalo da je promenio sistem treninga u smislu fizičke pripreme i da je sve nagruvaniji što mu pomaže u napadačkom delu jer će bukvalno sve da unosi u koš, ali deluje tromije . 

Ovo je verovatno i razlog što Kari Jovića gura na tri , pokušava da povisi petorku i da omogući da ga bolje pokrivamo. 

Trenutno ne znam šta je gore da li on ili Tristan ako ostane na sviču i to ne protiv nekog vau igrača, Maodo Lo ih rešava sa pola snage.

Tristan da Silva je imao 3-4 trojke.

Realno smo najjači, ali neka Letonija, Italija, Francuska, Nemačka, Litvanija na jednu utakmicu ako ih krenu trojke može da bude problem. 

Posted
38 minutes ago, realno *w said:

Vrlo jednostavno, ja mislim da ne postoji višak kilograma o kojem se priča. I voleo bih da znam kako to ljudi zaključe.

Evo jedne fotke sa Kipra i jedne iz NBA plejofa:

Untitled.pngvtan2025-05-16054715407-670x447.webp

I sad ti meni pokažeš ili objasniš kako neko ko pogleda ovu prvu fotku, može da zaključi da on ima višak kila?  Ili gledano u odnosu na NBA sezonu i drugu sliku?

Ja bih razumeo da ljudi kažu "ej, ne cima se toliko, ne igra odbranu", što je za mene više nego normalno kada je u pitanju najbolji igrač na svetu i pripremni mečevi, ali da se laprda o ne znam kojim kilogramima, komedija.

Naravno, možda je do mene, da ne mogu da procenim, a ostalima imaju super moći da procene da čovek od 135kg ima 3-4 kg viška.

Lepota je u oku posmatrača. 😎

Gx7p8ZCXMAAQ2Lh?format=jpg&name=medium

• Like 1
Posted
18 minutes ago, drgnk said:

Lepota je u oku posmatrača. 😎

Gx7p8ZCXMAAQ2Lh?format=jpg&name=medium

Al' što eksploatišete ovu ubedljivo najgoru pozu za slikanje. 🥲🤣

• Ha-ha 3
Posted (edited)

Nepopularno mišljenje on:

Prvo sam iščitao komentare ovde vs Germany, pa sam tek onda pogledao tekmu. Možda je strah veći od nade, ali ja ne vidim tu superiornost o kojoj se uveliko priča. Kvalitet je tu, bez ikakve dileme, ali i druge reprezentacije itekako imaju načine da nas ugroze. Nemci npr igraju u brzini iznad naše, normalno jer im atletika to omogućava. Par loših napada i mi smo u problemu. Takođe kriterijum suđenja faulova će dosta uticati na našu igru, jer ako puste mlaćenje Jokica, onda smo manje opasni u napadu. Ok, pripremni period čuvaju se karte itd..ali znači nikakvi apsolutni favoriti nismo, klasično EP, 8 ekipa juriša na medalje. Bar 3-4 na zlato.

Edited by Obi-Wan
  • Like 5
Posted
52 minutes ago, Obi-Wan said:

Nepopularno mišljenje on:

Prvo sam iščitao komentare ovde vs Germany, pa sam tek onda pogledao tekmu. Možda je strah veći od nade, ali ja ne vidim tu superiornost o kojoj se uveliko priča. Kvalitet je tu, bez ikakve dileme, ali i druge reprezentacije itekako imaju načine da nas ugroze. Nemci npr igraju u brzini iznad naše, normalno jer im atletika to omogućava. Par loših napada i mi smo u problemu. Takođe kriterijum suđenja faulova će dosta uticati na našu igru, jer ako puste mlaćenje Jokica, onda smo manje opasni u napadu. Ok, pripremni period čuvaju se karte itd..ali znači nikakvi apsolutni favoriti nismo, klasično EP, 8 ekipa juriša na medalje. Bar 3-4 na zlato.

Apsolutno. Ja ne znam odakle ljudima ideja o šetnji. Nemacka, Grcka su veoma jebene, Spanija, Litvanija tradicionalno nezgodne na 1 mec + ne bih francuze otpisivao sve i da im ne igraju Gober i Šaolin Monk.

• Like 1
Posted
3 minutes ago, Elevator Operater said:

Apsolutno. Ja ne znam odakle ljudima ideja o šetnji. Nemacka, Grcka su veoma jebene, Spanija, Litvanija tradicionalno nezgodne na 1 mec + ne bih francuze otpisivao sve i da im ne igraju Gober i Šaolin Monk.

+ Italija i Letonija, posebno za nas nezgodne ekipe, ako ih krene šut teško ćemo ih braniti 

• Like 1
Posted

Gledao sam snimak Francuska - Španija, Francuzi igraju jako brzo i za razliku od nekih prethodnih vremena bekovi imaju više kreacije. Popravili su i šut spolja. Na centarskim pozicijama nemaju gromade kao ranije, ali ovi koji im sada igraju na centru su prilično atletični i skočni.

Španci su vodili skoro celu utakmicu, igraju iskusno i timski ali nemaju više igrača ekstra klase koji će praviti razliku na terenu. Slažem se sa konstatacijom da su nezgodni i da bi u jednoj utakmici mogli da unerede svakoga. Isto važi i za Litvaniju, dok mi Grčka sa Janisom ili bez njega nešto ne uliva poverenje.

Posted

Pa sad..možemo o terminološkim razlikama između pojmova "najveci", "apsolutni" ili "ubedljivi" favorit, ali prvi favoriti jesmo i to sa pravom. Može li nas neko iznenaditi u jednom meču? Verovatno može. Hoće li? Neće! Nije ovo 2022.i Pešić i igrači neće dozvoliti neku reprizu Italije. Po meni, ovaj tim se sada baš razlikuje od onoga.

Ja sam uveren da je matori lisac i krio neke karte na ovom turniru.

Još oko Dobrića: ja razumem da se tim ne sastavlja po principu najboljih pojedinaca, već pojedinaca koji će formirati najbolju grupu igrača. Nisam uopšte protiv toga da Dobrić ide na EP i verovatno će i ići na kraju, ali ostajem pri mišljenju da je trenutno iza Trife kao igrač. Jedan je imao sezonu velikog raspadanja, a drugi je svojom kupio ugovor sa Makabijem. 
Dakle, ne poredim ih sa aspekta kandidata za repku

• Like 5
Posted

Mene cudi ova uloga za Dobrica. Jeste imao raspad sezonu, ali reprezentacija je druga stvar i samom Dobricu vise odgovara da bude okruzen igracima koji ce kreirati umesto njega, a da on sto manje pipa loptu. Pritom je igrac koji dobro igra za reprezentaciju, vidi se da zivi za to. Ovo premestanje Jovica na 3 mu je totalno ubilo ulogu, ali cini se za sada kao upgrade i dobra ideja Karija jer ta startna petorka stvarno izgleda mocno. 

U svakom slucaju ocekujem da Segi ide jer je mnogo puta pokazao da mozes da ga ubacis i u 30. minutu i da je u stanju da veze par trojki. Takodje je sjajan igrac za tranziciju koju mi dosta forsiramo. Plus kao sto rekoh ima herca da igra vazne utakmice. Takvog igraca je uvek dobro imati u ekipi ako zaskripi sut. 

• Like 1
Posted

Dobrić je potpuno nebitan igrač na ovom nivou tako da ne znam šta se razglaba o njemu. Ako bude išao na EP super, ako ne - opet super. Za herc baš nisam siguran, imao je verovatno najvažniji šut u novijoj istoriji naše košarke i promašio ga je sam kao duh. Da veže neke trojke može ali ne protiv ovih glavnih rivala nego protiv ovih nad kojima se popravlja statistika. 

Posted
10 minutes ago, Chaos Is Me said:

Dobrić je potpuno nebitan igrač na ovom nivou tako da ne znam šta se razglaba o njemu. Ako bude išao na EP super, ako ne - opet super. Za herc baš nisam siguran, imao je verovatno najvažniji šut u novijoj istoriji naše košarke i promašio ga je sam kao duh. Da veže neke trojke može ali ne protiv ovih glavnih rivala nego protiv ovih nad kojima se popravlja statistika. 

Kako zaboga, pogađao je trojke i floatere protiv Kanade na SP (16 poena), protiv Australije na OI (11 poena), do nesrećenog promašaja sa Amerikancima, 3 trojke. Zar su to timovi nad kojim se popravlja statistika? Nebitan igrač koji je bio starter na zadnja dva takmičenja?!?

Posted

Nije bas potpuno nebitan igrac, bar nije bio prethodna dva leta. U Manili je Italiji ubacio 15 poena, a Kanadi 16 u polufinalu. Protiv Australije imao sasvim dobar doprinos, ubacio tri trojke i cini mi se igrao ceo produzetak. Amerima u grupi ubacio 13 poena, a u polufinalu igrao 31 minut i ubacio tri trojke. Nema sumnje da individualnim kvalitetom strci u odnosu na startnu petorku i da bi Jovic trebalo da bude upgrade u svakom smislu, ali funkcionisao je dosta dobro u toj ulozi i izgledao bolje nego sto zapravo jeste. 

Sto se tice promasenog suta, jbg, Bila je otvorena trojka, nije promasio zicer.