Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Nakon svega što je sns pokazao i prikazao za ove godine, valjalo bi da malo prikočimo pre nego što se usudimo da nekome napišemo "ništa drugačija retorika od sns-a".

A hipotetički, ako ekipa osvoji zlato pa odbije poziv kod onoga (mada što Utopista kaže, do sredine septembra ko živ ko mrtav), upisali bi se u legendu poput ekipe iz 1995, samo eto 30 godina kasnije i na malo drugačiji način (bez Tomaševićevog prozivanja Tuđmana).

Edit: Utopista je ovde kao onaj "a gde je pečat" lik: upadne u kadar na dve sekunde, napravi haos i nestane. 🔥

Edited by Smrtokapa
  • Like 1
Posted

@Utopista svi smo mi ponekad skloni preterivanju ali ti baš ideš u krajnost, iako ti je srce na pravom mestu. Ovi ljudi igraju košarku (i to za reprezentaciju pro bono), ta ideja da ne igraju je isto kao kad bi ti dao otkaz i po ceo dan visio na ulici u tuči protiv ćacija, uniformisanih i neuformisanih, što, siguran sam, ne radiš. Ako nakon svega odu ipak žvalavom na kanabe, zaslužuju svaku kritiku pa makar i osvojili zlato. No, ostaje nam da vidimo da li će se to desiti.

• Like 5
Posted (edited)

Pa ja ne radim već 15 godina. Baš jer ne želim da budem deo sistema, ili da budem tek onoliko koliko moram - najmanje moguće...

A pre 30 su mi nudili iz SPS-a u tadašnjoj  ogromnoj državnoj firmi da se učlanim i da biram radno mesto. Naravno da sam odbio.  Neke kolege nisu, napravili su ogromne pare. Mislio sam posle petog oktobra biće izopšteni, kažnjeni jer su prodane guzice.  Ali ne, zavukli su se u mišije rupe par nedelja a onda prešli neke druge stranke koje su tada bile na vlasti i ostalo je sve po starom - oni puni kao brodovi, a ja budala koja sme svakoga da pogleda u oči, samo što to ovde nije važno jer je koju godinu kasnije i sam Tadić igrao basket sa onima koji su nas upropastili... 

Ne očekujem ja ne znam kakvu žrtvu. Ali vidim Lesor deli snimke prebijanja a 'naši' ništa - znači do čoveka je jbg...

Hajde neću stvarno da vam kvarim idilu, niti želim da me ovde vredjaju razni slabići... Čujemo se možda nekada.

Edited by Utopista
Posted

Mišljenja sam da njihovo eventualno neigranje ne bi imalo apsolutno nikakvog efekta. Samo bi preko noći dobili epitete 'izdajica plaćenih spolja'. Đokovića su uzdizali u nebesa, pa kad je počeo da pumpa... niko nije stavio prst na čelo, nego se narativ o njemu promenio. 
Što se tiče strane štampe, dobili bismo tekst-dva u nekim novinama, možda po koju rečenicu u prenosu. A i gledali bi kako da ne umanje pobedu tog nekog drugog tima jer najbolje rangirana ekipa Evrope ne igra. Niko se ne bi potres'o. 

Imamo svet koji ćuti i gleda već godinama šta se dešava na drugim mestima, mnoge poznate ličnosti koje pokušavaju da podignu svest o tome. I? Ništa... Ljudi i dalje ginu i umiru od gladi. 

O eventualnom prijemu ako se uzme medalja... to je već druga tema. Iskreno se nadam da će odbiti svaki susret sa dotičnom spodobom. 

Posted

Pa ja živim verovatno skromnije nego većina vas. A sigurno nego svi ti košarkaši.

Ali jbg sve ima svoju cenu, samo što je neko speman da je plati a neko nije - jednostavno je...

4 minutes ago, KlakerBoza said:

Mišljenja sam da njihovo eventualno neigranje ne bi imalo apsolutno nikakvog efekta. Samo bi preko noći dobili epitete 'izdajica plaćenih spolja'. Đokovića su uzdizali u nebesa, pa kad je počeo da pumpa... niko nije stavio prst na čelo, nego se narativ o njemu promenio. 
Što se tiče strane štampe, dobili bismo tekst-dva u nekim novinama, možda po koju rečenicu u prenosu. A i gledali bi kako da ne umanje pobedu tog nekog drugog tima jer najbolje rangirana ekipa Evrope ne igra. Niko se ne bi potres'o. 

Imamo svet koji ćuti i gleda već godinama šta se dešava na drugim mestima, mnoge poznate ličnosti koje pokušavaju da podignu svest o tome. I? Ništa... Ljudi i dalje ginu i umiru od gladi. 

O eventualnom prijemu ako se uzme medalja... to je već druga tema. Iskreno se nadam da će odbiti svaki susret sa dotičnom spodobom. 

Odjeknulo bi kao bomba i ovde i napolju. Ušli bi u legende više nego da uzmu 5 narednih zlatnih medalja...

Posted
3 hours ago, realno *w said:

Finale protiv Slovenije 2017: 2 indeks, -10 sa njime na parketu.

Igrao povređen nakon polufinala sa Rujama. Ako se ne varam, na tom prvenstvu je bio odličan a Vase niđe.

• Like 1
Posted
9 minutes ago, KlakerBoza said:

Puklo bi kao bomba!  Ušli bi u večnost. Više nego da uzmu 5 narednih zlata.  Ovde mnogi kao da ne vide šta se dešava? Ne vide prebijanje dece od 12 godina. Redjanje uza zid ljudi kao terorista. Pucanje za sada vatrometima na ljude... Ljudi već podnose ogromne žrtve.  Ali eto Lesor ima dovoljno časti da to podeli sa svetom a ovi naši ćute. Zato nam je kako nam je...

Posted (edited)
2 hours ago, Dzo23 said:

Kao prvo, mala digresija, pošto vidim da si gledao boxscore da izvučeš šut iz igre kako bi dobio na argumentaciji...

FG je ukupan šut iz igre. Ne sabiraš FG sa šutem za 3p. Tako da je imao u oba ova meča što si izdvojio 1/5 iz igre.

U pravu si, moja greška. Kako god, minus igrač u svakom od tih mečeva-

2 hours ago, Dzo23 said:

Drugo, ne želim da kažem da je Jović bolji igrač od Vasilija niti da je imao bolju karijeru, ali je uvijek bio bolji u toj ulozi bekap pleja u reprezentaciji od Micića u ulozi prve opcije. 

Kao drugo, šut jeste bitna kategorija ali za pleja je bitnije da ima glavu i da kontroliše tempo, da je svjestan situacije u svakom momentu, da ne paniči. Kome i kad ide lopta, kad on sam treba da rješava, kao i da nije rupa pozadi. Na primjer Spisu nas je upropastio preko Vase u 1/8 finala prošlog EP, što si na primjer (nadam se slučajno) preskočio da spomeneš. S druge strane naši su se propisno iskamenjali (Lučić, Kalina, Gudura). Ubio nas je pritisak. 

Slažem se da šut nije presudan, da je on u tim mečevima imao tipa 2 poena, 5 skokova, 6 aistencija, neku ukradenu, svejedno bi imao 10-15 indeks i sigurno bi pomogao da se dobije nešto od toga. 0 indeks dovoljno govori na tu temu.

Ok, stoji za Spisua, mada i dalje krivim našu timsku odbranu za to, al ajde. Ali potpuno je nebitno to, ili da li su Luča i Kalina, koji imaju puno vrhunskih tekmi za repku, tada odigrali loše. Ja podržavam svakog igrača koji će velike mečeve nekad odigrati dobro, nekad loše. Ali ne mogu onoga ko nikad nije odigrao dobro kad se lomi.

2 hours ago, Dzo23 said:

Treće, zaboravio si Litvaniju da spomeneš takođe ili možda 1/4 SP nije toliko važna utakmica? 🤔

Jeste, gledao sam polufinala i finala. Inače, partija gde su svi leteli po terenu i igrali gotovo bez greške, maltene 7 igrača sa dvocifrenim indeksom. Ali ok, stoji.

2 hours ago, Dzo23 said:

Četvrto, taj +,- indeks apsolutno ništa ne govori. Ti kao poznavalac košarke bi to trebao da znaš. 

Ozbiljna glupost. U velikom broju slučajeva nam govori dosta, posebno ako pričamo o starterima i/ili igračima sa velikom minutažom. Izuzetaka ima naravno, ali čak i onda se može izvući zaključak uz pomoć ukrštanja sa drugim statističkim kategorijama, kretanjem rezultat itd.

I opet kažem, sve to što pričamo, je Jović u najboljim godinama. I tad je bio spor, sad je još sporiji. Još je nekako uspeo da mu šut bude i gori nego pre. I mi ćemo sada da škartiramo 6. pika sa drafta, da njega počastimo sa "last dance"om. Vrh.

Edited by realno *w
Posted
2 minutes ago, Barkley#34 said:

Inače, ovaj još nije po 265. put otišao sa foruma?

Smeta ti taj što ti stavlja ogledalo da vidiš kakav si slabić? Ološ jedan baš je bezobrazan. A mi samo volimo sns krvave pare koje se troše na klubove, ali smo inače svim srcem protiv njih keve nam naše...

Posted

Steta sto ne stizem da pratim ovaj topik zbog nekih drugih stvari.

Zavrsavajte i zaustavljajte se.

Sad cu procesljati i videcemo kakve ce sankcije biti.

• Like 1
Posted
12 minutes ago, Don Dusko said:

Steta sto ne stizem da pratim ovaj topik zbog nekih drugih stvari.

Zavrsavajte i zaustavljajte se.

Sad cu procesljati i videcemo kakve ce sankcije biti.

Evo pošto ćeš da me banuješ molim te neka to bude doživotno. Da ne padam više u iskušenje da dozvolim sebi da me licemerni insijanci prozivaju.  

Vladaj Vučiću - hoćemo zlato, hoćemo fajnal for - ne smetaju nam Terza, Ostoja, Drčela, prebijanje dece i pucanje na ljude koji žele normalnu državu. jer svi smo mi pomalo Vučići ako imamo neku korist! Ko jebe one koji ne razumeju našu ljubav prema klubovima!  

Svakako se na to svodi. I svakako sa takvima ne da se ne družim nego ih prezirem. Gde god i uvek!

Eto sad pucaj brate - da odem lepo kao čovek kako treba. A vi uživajte u takvim titulama i uspesima ako (kada) obraz nemate...

Posted (edited)
4 hours ago, drperce said:

Igrace Vasa na EP, ne bi ga vodali po Kipru I Nemackoj nego bi sedeo kod kuce kao Smajli i Trifa

To zaista ništa ne znači, Smajli i Trifa gotovo sigurno ne bi išli ni da su zdravi, eventualno bi Smajli upao kao dvanaesti, mada i to teško sa ovakvim Tristanom.

Vasa ne samo da je u 12 nego i ima ozbiljnu ulogu. 

Nema smisla ovu dvojicu vucarati okolo, terati ih da idu na neke terapije koje će ubrzati oporavak itd. Oni će se oporavljati na miru. Sa Vasom će se pokušati.

Ne znam hoće li Vasa ići na kraju ili ne, sve što kažem je da to što on ide u Nemačku, a ova dvojica su već otpala sa spiska ne znači ništa. Možda je čak i teže povređen od nekog od njih dvojice.

Edited by Poenter
Posted (edited)
1 hour ago, realno *w said:

I opet kažem, sve to što pričamo, je Jović u najboljim godinama. I tad je bio spor, sad je još sporiji. Još je nekako uspeo da mu šut bude i gori nego pre. I mi ćemo sada da škartiramo 6. pika sa drafta, da njega počastimo sa "last dance"om. Vrh.

Miličić je bio drugi pik na draftu a Jokić 41. Pusti te brojke sa drafta, one vrlo često ne odslikavaju realnost. To što Jović nije u prajmu, ne znači da ga sad treba spuštati na nivo ABA 2 lige a od Topića praviti igrača koji trenutno nešto može da pomogne timu (ne može). A to upoređivanje brzine jednog i drugog mi je tek... Užasan govor tela, kao omanji traktor sa loptom, bez brzine, bez eksplozivnosti, ona mehanika šuta (dobro, tu ni Jović nije ništa bolji), alibi igra protiv velesile Kipra. Jović makar ima gomilu iskustva igranja velikih takmičenja uz neke jako dobre partije, ovaj klinac nije ni primirisao seniorski barut.

Stvarno ne razumem toliki animozitet prema igraču koji nikad nije bio epizodista u reprezentaciji.

Edited by drgnk