McLeod Posted yesterday at 04:54 PM Posted yesterday at 04:54 PM 1 minute ago, Stiletto said: Na EP u Beogradu 2005. domaći teren, važeći prvaci sveta, ništa sem zlata niko nije očekivao. Pa prošli ko bosi po trnju. Ovo nije tacno, ocekivali su mnogi zlato, ali oni koji su stvarno pratili kosarku su bili daleko od toga. Niko nije ocekivao onakav raspad, ali je mnogo vise ljudi ocekivalo zlato 97. i 2001, bas neuporedivo vise od 2005. 1
Thor Posted yesterday at 05:06 PM Posted yesterday at 05:06 PM 2001, je bila baš šetnja do zlata. Mislim da su sve pobede bile +10. 2005, se desilo to sto se desilo. Evo posle 20 godina smo opet prvi favoriti prvenstva. Po meni apsolutni favoriti. Iskustvo, kvalitet...sve je na našoj strani. E sad, u 1/4 i 1/2 je sve moguce, jedna utakmica, ali potreban je baš epski raspad Srbije, a protivnik da odigra na gornjoj granici mogućnosti pa da dođe do iznenađenja. 1
Barkley#34 Posted yesterday at 05:22 PM Posted yesterday at 05:22 PM 27 minutes ago, Stiletto said: Dražen, Vlade, Toni, Dino, Jure su razvalili EP 1989. u Zagrebu, cirka 30 razlike ko god im na crtu izašao. Bio sam klinac, ali sam pratio kao opčinjen to prvenstvo, kao i sav ostali sport, uostalom. Bez provere, mislim da su samo Francuzi u finalu išli ispod 20 razlike. Bukvalno terorisanje. 1
Ludi za Poli Posted yesterday at 05:27 PM Posted yesterday at 05:27 PM Spanci s Pauom na vrhuncu vala isto bili apsolutni favoriti 2009. i 2011. sto su i rutinski potvrdili. Moze se reci i 2007. da su bili veliki favoriti al ih ugasi Holden u finalu. Sad na ovom prvenstvu Srbija je slican favorit ko Spanija tad.
Thor Posted yesterday at 06:24 PM Posted yesterday at 06:24 PM 1 hour ago, Barkley#34 said: Bio sam klinac, ali sam pratio kao opčinjen to prvenstvo, kao i sav ostali sport, uostalom. Bez provere, mislim da su samo Francuzi u finalu išli ispod 20 razlike. Bukvalno terorisanje. Grci su bili u finalu. Galis, Janakis, Fasulas... Svakako je bilo 20+, uz egzibicionu igru. 1
realno *w Posted yesterday at 06:33 PM Posted yesterday at 06:33 PM Na Areni3 Grčka Francuska, dobra tekma izgleda...
Problem sa licnim greskama Posted yesterday at 06:37 PM Posted yesterday at 06:37 PM 1 hour ago, Ludi za Poli said: Spanci s Pauom na vrhuncu vala isto bili apsolutni favoriti 2009. i 2011. sto su i rutinski potvrdili. Moze se reci i 2007. da su bili veliki favoriti al ih ugasi Holden u finalu. Sad na ovom prvenstvu Srbija je slican favorit ko Spanija tad. Mrzi me da tražim ali 2009 su igrali baš loše do polufinala. Tukli smo ih mi rutinski u grupi a ako se ne varam i Turska. Od polufinala su prašili.
drgnk Posted yesterday at 06:48 PM Posted yesterday at 06:48 PM (edited) Francuska deluje ozbiljno. Brzi, atletični, puno rešenja u napadu. Dave u odbrani. Edited yesterday at 06:49 PM by drgnk 3
Problem sa licnim greskama Posted yesterday at 07:07 PM Posted yesterday at 07:07 PM 18 minutes ago, drgnk said: Francuska deluje ozbiljno. Brzi, atletični, puno rešenja u napadu. Dave u odbrani. Grci dali 11 šuta za 2 u 40min...vo imja oca...
drgnk Posted yesterday at 07:44 PM Posted yesterday at 07:44 PM FRANCE ROSTER FOR FIBA EUROBASKET 2025 Isaia Cordinier, Bilal Coulibaly, Sylvain Francisco, Jaylen Hoard, Mouhammadou Jaiteh, Timothe Luwawu-Cabarrot, Theo Maledon, Elie Okobo, Zaccharie Risacher, Alexandre Sarr, Matthew Strazel, Guerschon Yabusele 1
rollsreus Posted yesterday at 09:11 PM Posted yesterday at 09:11 PM Matthew Strazel zbog povrede propušta EvroBasket, menja ga već precrtan Nadir Hifi. 1
MrTripleDouble Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Pa ja tek sad vidim da su Spanci ostali i bez Diaza koji je trebao da igra 20+ minuta na pleju. Sada ce Brizuela morati da glumi pleja, sto nikada nije preporucljivo i pripomagace mu ova dva klinca sa mrsavom minutazom prosle sezone.
Kosjan Willavić Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Mislim da je ovo jedna od retkih prilika gde smo medju reprezentacijama sa najmanje problema s povredama. Bukvalno jedino imamo problem s Micicem, a i on ce biti sposoban da igra od starta u nekoj meri. 1
vul3 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago On 8/24/2025 at 6:52 PM, Stiletto said: Za moga veka sam ispratio tri generacije koje su išle na EP kao veliki favoriti, "pokidaće sve do zlata". Kića, Praja, Moka, Mirza, Krešo su pokidali EP 1975. u Beogradu, niko im nije mogao ništa. Dražen, Vlade, Toni, Dino, Jure su razvalili EP 1989. u Zagrebu, cirka 30 razlike ko god im na crtu izašao. Na EP u Beogradu 2005. domaći teren, važeći prvaci sveta, ništa sem zlata niko nije očekivao. Pa prošli ko bosi po trnju. Ovo je četvrto EP gde naša reprezentacija "ima zlato u džepu". Mož' da bidne al' nipošto ne mora da znači. a 2001. ?
Stiletto Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 24 minutes ago, vul3 said: a 2001. ? Posle poraza od Litvanije u četvrtfinalu OI godinu dana ranije nisu smatrani baš izrazitim favoritima, još se i Danilović oprostio od reprezentacije.
McLeod Posted 34 minutes ago Posted 34 minutes ago To je bio originalni Redeem Team. Ne znam, nisam bio toliko mali, secam se, mada sam i kao klinac gledao sva prvenstva prethodno, 2001. se bas jasno secam i to je jedno od prvenstava gde se generalno secam bas dobro i detalja sa utakmica, otprilike odatle, pa do 2008. su mi jasnije u secanju stvari nego li pre 5-6 godina maltene. Za to prvenstvo svi smo mislili da cemo da osvojimo, mozda ne onako da se prosetamo, ali potpuno sigurno je osecanje bilo bolje nego pred 2005. Te godine smo bili u fazonu domacini smo valjda cemo biti dobri, ocekivala se medalja, ali tesko da je ocekivana setnja. 2003. smo pukli od Litvanaca koji su osvojili, u grupi su nas dobili Spanci, Rusi nas odrali, mozda se utisci razlikuju od grupe do grupe, ali stvarno nema teoretske sanse da smo bili veci favoriti tada nego 2001. 1999. nas je u polufinalu razbio Fucka, bilo je prica o sudijskoj kradji kako su morali da nas skinu jer mnogo dominiramo itd, svi smo ocekivali da im vratimo sa kamatom 2001.
Recommended Posts