Jump to content

KK Crvena zvezda - 2025/2026. - Prelazni rok

Message added by Guru,

- Na temi o prelaznom roku se komentarišu dolasci i odlasci igrača, potencijalna pojačanja koja su pomenuta od strane relevantnih izvora i prave realne projekcije tima uz nekakvu analizu/propratni tekst. Tema je isključivo vezana za KKCZ, na njoj se ne komentarišu random igrači i transferi drugih klubova, osim ako se ti transferi direktno ne tiču Zvezdinih potencijalnih pojačanja (po prethodno navedenim kriterijumima).

- Lista relevantnih izvora je sledeća: Donatas Urbonas (Basket News), Aris Barkas (Eurohoops), Encestado.es, Sportando (ne kada samo prenose šta naši clickbait portali objavljuju), Đorđe Matić i Meridian bet, Stefan Lazarević (Telegraf), Tviter/X profili Andrea Calzoni, Nolan is Back (ex Nolan sa parkinga), Večiti abrovi i KKCZ Insajder (isključivo u vezi transfera, ne i prenošenje propagandno-trovačkog sadržaja), Instagram stranica Tips'n'Slips, naši forumaši Markoss i Mile1, uz podrazumeva se - zvanične objave kluba. Prilikom prenošenja informacija obavezno je navesti ko je izvor/ostaviti link. Bacanje infantilnih zagonetki i kriptičnih poruka je zabranjeno. Lista je podložna promenama, predlozi i sugestije forumaša u vezi iste su dobrodošli i biće razmotreni od strane moderacije.

- Tema nije fontana želja, svaštara, chit chat, niti šalter sala - odlasci u pekaru, grejalice, šlemovi, one liner-i, šta mislite o/ja bih voleo/moj predlog je ________, kačenje klipova random igrača uz kako vam se čini ovaj, "goli" depth charts bez ikakvog dodatnog teksta i slični oblici ispraznog štancovanja strana će se tretirati kao spam/trolovanje i svaki put kada forumaši preteraju moderacija će to sankcionisati.

- Svi postovi kojima se krše navedena pravila će biti brisani. Forumaši koji i nakon brisanja postova nastave sa kršenjem pravila će dobijati vremenske zabrane pisanja, koje u slučaju ponavljanja prekršaja mogu biti i duplirane. 

Recommended Posts

Posted
7 minutes ago, StiviKivi said:

Jeste Duško imao jači Partizan protiv sebe nego što je imao DR ali je imao i neuporedivo bolji tim. Veći je uspeh DR.

Ovo je sasvim drugi argument.

Ja pak mislim da je besmisleno uopšte upoređivati Radonjića i Ivanovića u Zvezdi. Dejo je bio tu sve ukupno šest sezona, Duško nije sastavio ni jednu kompletnu. Babe i žabe.

• Like 1
Posted
Just now, Smrtokapa said:

Ovo je sasvim drugi argument.

Ja pak mislim da je besmisleno uopšte upoređivati Radonjića i Ivanovića u Zvezdi. Dejo je bio tu sve ukupno šest sezona, Duško nije sastavio ni jednu kompletnu. Babe i žabe.

Stim da je Dusko doziveo tretman koji sad prizivaju Janisu(s pravom).

Dali su mu posle neuspeha(e sad koliki je neuspeh ne osvojiti ABA u konkurenciji sa tadasnjim Partizanom) da sastavi tim a pritom mu nametnuli Teodosica. I onda posle 4 kola u EL dobio pedalu.

• Like 2
Posted
8 minutes ago, Don Dusko said:

Dali su mu posle neuspeha(e sad koliki je neuspeh ne osvojiti ABA u konkurenciji sa tadasnjim Partizanom) da sastavi tim a pritom mu nametnuli Teodosica. I onda posle 4 kola u EL dobio pedalu.

On je dobio mogućnost da dovede neke igrače, dok je sa druge strane morao da prihvati pored Teodosića, i Simonovića i Davidovca kao prva pojačanja uz ostanak svih ostalih članova domaće osnove osim Dobrića. 

Posted

Moneke iz onog intervjua:

Da li si možda imao priliku da razgovaraš sa trenerom Janisom Sferopulosom?
"Nismo još razgovarali, ali planiramo da to učinimo uskoro. Čuo sam određene komentare preko Kodija, ali razgovarao sa ljudima iz vrha Zvezde. Stvarno sam sa njihove strane osetio veliku želju da me dovedu. To mi posebno diže motivaciju, da pružim sve od sebe".

Meni ovo nema smisla - da igrac dolazi a da trener nije razgovarao sa njim. Kako je to moguce?! Zasto?!

Pa valjda je neka osnovna trenerska stvar, a ako nista drugo onda kultura, da porazgovaras sa igracem, cujes ga kako razmislja, da mu predocih svoju zamisao, kakvu ce ulogu imati... 

• Like 5
  • Thanks 2
  • Ha-ha 1
Posted

ako su alternative za Janisa Sasa Obradovic i Radonjic onda je bolje da ne menjamo trenera...to sto bi vecina ovde volela da se promeni trener je vec druga stvar...

• Like 4
Posted
12 minutes ago, Don Dusko said:

Cek jel ti stvarno vjerujes da u svakom klubu trener bira svih 12/15 igraca?

Pa cak i jedan Obradovic pristane da u ekipi ima par igraca koji sigurno nisu po njegovom ukusu. Kao da Jaskevicius ne bi zelio imati nekog drugog umjesto Mahmetogla. Mislim primjera ima u svakom klubu. 

Cuj nametnut mu je Teodosic i to je sad alibi za sve. Sto frajer nije podnjeo ostavku ako mu je to toliki problem ? 

Evo primjer Radonjica poslje osvojene triplete covjek postavio uslove ako moze moze ako ne hvala dovidjenja, e to se tako radi a  ne moze sve i onda pa oni su meni ubacili ovoga. Na kraju krajeva imamo samo glasine da je neki trener zelio ovoga a ne onoga.  Na kraju sve sto ne valja to je uprava a sto valja to je trener,nisam uopste fan uprave al brate nisam siguran da je bas sve to bas tako.

• Like 1
  • Thanks 1
Posted
32 minutes ago, MGinobili20 said:

Далеко од тога да је савршен, наравно да је имао пропуста, али дајте људи, мало реалности.

Све што си рекао је тачно, али ова последња реченица треба да важи и за друге теме, не само за Душка. Не кажем теби лично, него уопштено.

Колега са неке од претходних страна, ваљда у намери да омаловажи Јанисов рад, објашњава како је велики Душко дошао у изгубљени Виртус и извукао из играча максимум па су ето успели да добију, пази сад - Месину излапелог у чијем тиму се не зна ко коју позицију игра, а камоли коју улогу има. Шта је, ако не исто то, урадио Сферопулос прошле сезоне кад је налупао Жељка осам или колико пута заредом и узео три трофеја са саставом који није селектирао он, него баш "Душко"? Или ако већ није Душко, што је тај ауторитативни господин који одише интегритетом дозволио - као наводно Јанис ове сезоне - да му се неко други петља у посао и кроји му тим?

Или ћемо опет са друге стране да идемо у крајност и кажемо да заправо није зли гирос мајстор прошле сезоне освојио триплу круну, него ју је Жељко изгубио? Мада... немогуће да таквој легендарној фигури може да се деси да му се тим распусти у априлу и не игра за њега. То се само Јанису може десити јер форсира буразерски однос са размаженим играчима. И тако у недоглед са селективним памћењем и лошим сарказмом, а у намери да се реконструише историја према наративу који жели да се исфорсира.

Душко је краљ и ја га волим, али немојмо се лагати и налазити му изговоре зашто на крају није успео да донесе нешто више Звезди, ако нећемо причати и о томе да је Јанис изгубио свог најбитнијег играча на пола сезоне и да му је други најбитнији играч суспендован у утакмицама за трофеје, док су му први плеј и кошаркаш са најбољим on/off учинком против највећег ривала повређени. Притом је Јанисова Звезда двапут била на једноставан шут од домаћег терена у плеј-ину и поред неких скандалозних наступа судија током сезоне.

Да ли ме је увредио сељачком реакцијом на пумпање публике кад је причао о Звездиној "традицији" по којој се после посрао јер је није испоштовао освајањем титула? Јесте! Да ли има његове кривице у неодговорном приступу екипе завршници сезоне? Има! Само што ту није крај приче и коректно је рећи, ако већ глумимо адвокате за неке друге тренере које можда више симпатишемо, и то да је имао прилично много проблема које није могао да реши - не зато што је дудук, већ зато што су нерешиви. Ако је ово руководеће тело које се формално зове Управа Клуба одлучило да му верује, и поред много новца којим располаже - што значи да нема проблем да пошаље га на биро ако хоће, онда не би било лоше ни престати са смарањем о Јанисовом статусу јер је он очигледно неупитан. Не видим поенту у затрпавању теме етикетирањем и вређањем Сферопулоса кад је он један од најсигурнијих за опстанак током овог ПРЕЛАЗНОГ РОКА. Притом, Дрчелић сигурно зна више него ми о томе да ли је Јанис изгубио свлачионицу или не.

Да ли ћете, као овај колега што га модератор са богатим вокабуларом зове Човићевим највећим фаном, једва дочекати да Јанис не успе и сладити се његовом отказу на јесен је прича за себе, али не видим никакву поенту у узбуђеном предвиђању тог епилога у овом тренутку кад се евидентно гради веома добар тим који ће извесно Јанис предводити.

• Like 2
  • Thanks 1
Posted (edited)

Preteruje se sa pricom oko Janisa, razmazile su nas triplete i trofeji pa sad cim se nesto ne osvoji to je smak sveta. Uzeo je i on od dolaska 4/6 trofeja i napravio neki kakav takav iskorak u Evroligi ove sezone. Ove godine nema Nebojse da mu ubacuje Dobrice na 3 sezone, vec Janis ima prostora da napravi atletski mocan tim kao sto je to radio ranije. Ne moramo svake godine da teramo trenera, u najmanju ruku ovaj je najveci gospodin po ponasanju koji nas je trenirao. 

Edited by Fromthecorner
  • Like 8
Posted
19 minutes ago, Don Dusko said:

Jadan nametnuli mu Teodosica koji nam je te sezone bio medju boljim igracima. Doveli smo to leto Bolomboja, Tobija, Nejpira, Gedraitisa, Hangu i Yaga. Sest stranaca, tj pola tima uz ostanak Nedovica koji je sezonu pre bio medju najboljim igracima u timu. Sasvim dovoljno prostora da se sastavi ekipa po svom ukusu sve i da su mu nametnuli pet Teodosica. Ali kod nas se vecito prica o igracima sa klupe kao o nekom problemu. Kad se raspadne Nejpir kriv je Teodosic, kad se raspadne Tobi kriv je Mitrovic, ili ove sezone kada Kodi na pola utakmica psihicki nije prisutan kriv je Yago. Zasto nam prvi izbori po pozicijama nisu u stanju da igraju bar 25-30 minuta pa da rezerve zaista i budu rezerve a ne igraci koji treba da peglaju njihove nedostatke? 

A kad smo kod tog cuvenog nametanja igraca trenerima, zanimljivo je kako su se i Janis i Dusko bolje snasli kada su tek preuzeli timove pa su tako imali 15 nametnutih igraca i opet uspeli da naprave nesto sto funkcionise i izvuku sezone koliko toliko. A onda dodje leto, nadogradnja, istreses im vrecu novca i nisu u stanju da dovedu jednog jedinog igraca koji bi dominirao u EL, a kamoli dva. Sve neki poluproizvodi sa gomilom mana kojima moras maksimalno da se prilagodjavas da bi odigrali pet dobrih utakmica u sezoni.

• Like 2
  • Thanks 1
  • Ha-ha 1
Posted (edited)
38 minutes ago, Fromthecorner said:

Preteruje se sa pricom oko Janisa, razmazile su nas triplete i trofeji pa sad cim se nesto ne osvoji to je smak sveta. Uzeo je i on od dolaska 4/6 trofeja i napravio neki kakav takav iskorak u Evroligi ove sezone. Ove godine nema Nebojse da mu ubacuje Dobrice na 3 sezone, vec Janis ima prostora da napravi atletski mocan tim kao sto je to radio ranije. Ne moramo svake godine da teramo svakog trenera, u najmanju ruku ovaj je najveci gospodin po ponasanju koji nas je trenirao. 

Niko nije ni pomenuo oavajanje trofeja nego igru od februara mjeseca ili nedugo nakon sto je dobio novi ugovor. 

Nas je nasamarala Buducnost pa onda nakon neke pauze i Spartak sa 40 razlike u polufinalu KLS. 

Nismo pretplaceni na trofeje ali ove sezone smo isli sa fokusom na EL, dozivljavali blamaze kroz reg dio Aba i onda kad smo zavrsili EL, imali smo itekako vremena da se spremimo za Aba i KLS. A da, povrede su izgovor. Kod Partizana nisu igrali Karlik i Tajrik Dzons, Brown, na spisku su bili 2 koji nisu ni igrali u KLS i to Bonga i Vanja koji je usao sinoc u zadnjih minut, ne znam iz kojih razloga, i opet su polupali taj strasni Spartak sa 30+ u 2 meca.

Nije problem ni izgubiti od Spartaka  ali nacin je problematican. Vodjenje ekipe je nezadovoljavajuce.

Edited by Miki28 Lakers in 5
edit
  • Like 5
Posted

Moguće i da je većina igrača već znala da klub hoće da ih se reši (ili ne produži ugovor), pa su imali onakav stav na terenu. Jer ono se ne može nazvati igrom što su oni pružili... Ne branim Grka, bio sam za njegov odlazak (i dalje sam), ali onaj Spartak se dobija I bez trenera, samo da je neko hteo da se iscima malo (JBIII excluded)...

Mnogi pričaju o gubitku svlačionice... Ako je toga i bilo, siguran sam da je poticalo od "zaslužne domaće osnove" koja je dugo u klubu... Nije lako izaći na kraj sa tim egoima i sujetama, a Grk deluje kao dobrica... Ne znam ko će od njih ostati, ali ako ne reši te stvari, siguran sam da ni ova nova ekipa neće kliknuti i da će se Grk terati već posle par kola...

Dopada mi se dolazak Monekea, to je igrač koji pokreće ekipu, a i hrani se energijom sa tribina... A nama to ne manjka... Nadam se da će se rešiti što više igrača iz domaće osnove, jer nam realno ne trebaju Lazić, Mitrović, Dobrić, a ni Nedović... Deda može kao 12. igrač eventualno... Treba dovesti par mlađih domaćih, koji neće kvariti atmosferu... Miljenović fazon, istrpeti ih ponekad, pa se možda i dobije nešto... Šta više možeš da očekuješ od Lazića I Mitrovića? 

• Like 7
Posted (edited)
2 hours ago, MGinobili20 said:

Много се омаловажава Душков учинак кад се погледа ростер. Људи су тотално нефер. Душко је играо против најјачег ккп-а у задњих 10-15 година. Што се тиче ростера, повреде је горе већ све неко навео па не бих да се понавља. Са Кампацом зна се шта је било. Заборавља се и да је доселекција у виду Полонаре "спречена" од ЕЛ казном. Заборавља се да смо били много слаби на позицији 3 где је на крају сезоне играо Пефи?! Заборавља се да су нам на 5 били Кузмић који није ни бледа сенка старог Куза, Мартина који није ни бледа сенка оног Мартина пре кидања лигамената и Лука. Заборавља се да су му на почетку сезоне обећани стартни бек и 4ка, а није дошао нико. Далеко од тога да је савршен, наравно да је имао пропуста, али дајте људи, мало реалности.

I nakon svega kad je mogao da selektuje doveli mu prvo pojacanje u vidu Dede u junu mesecu

Naravno na tri godine

Edit: i nema veze da li je u pitanju Dusko, Radonja, Sasa prema svima je Covic ispao ista smradina

Izgubili svlacionicu haha

Edited by srlepajce
  • Like 6
Posted
2 hours ago, MGinobili20 said:

Много се омаловажава Душков учинак кад се погледа ростер. Људи су тотално нефер. Душко је играо против најјачег ккп-а у задњих 10-15 година. Што се тиче ростера, повреде је горе већ све неко навео па не бих да се понавља. Са Кампацом зна се шта је било. Заборавља се и да је доселекција у виду Полонаре "спречена" од ЕЛ казном. Заборавља се да смо били много слаби на позицији 3 где је на крају сезоне играо Пефи?! Заборавља се да су нам на 5 били Кузмић који није ни бледа сенка старог Куза, Мартина који није ни бледа сенка оног Мартина пре кидања лигамената и Лука. Заборавља се да су му на почетку сезоне обећани стартни бек и 4ка, а није дошао нико. Далеко од тога да је савршен, наравно да је имао пропуста, али дајте људи, мало реалности.

Covek je izvadio maksimum maksimuma iz tog rostera uprkos tome sto je bilo milion problema u toku sezone. Stvarno svako ko tvrdi suprotno mora biti odvaljen od realnosti.  Da smo imali Fakua od januara, uveren sam da bismo bili osmi.

• Like 1
Posted
1 hour ago, СтелаРоса said:

Jadan nametnuli mu Teodosica koji nam je te sezone bio medju boljim igracima. Doveli smo to leto Bolomboja, Tobija, Nejpira, Gedraitisa, Hangu i Yaga. Sest stranaca, tj pola tima uz ostanak Nedovica koji je sezonu pre bio medju najboljim igracima u timu. Sasvim dovoljno prostora da se sastavi ekipa po svom ukusu sve i da su mu nametnuli pet Teodosica. Ali kod nas se vecito prica o igracima sa klupe kao o nekom problemu. Kad se raspadne Nejpir kriv je Teodosic, kad se raspadne Tobi kriv je Mitrovic, ili ove sezone kada Kodi na pola utakmica psihicki nije prisutan kriv je Yago. Zasto nam prvi izbori po pozicijama nisu u stanju da igraju bar 25-30 minuta pa da rezerve zaista i budu rezerve a ne igraci koji treba da peglaju njihove nedostatke? 

A kad smo kod tog cuvenog nametanja igraca trenerima, zanimljivo je kako su se i Janis i Dusko bolje snasli kada su tek preuzeli timove pa su tako imali 15 nametnutih igraca i opet uspeli da naprave nesto sto funkcionise i izvuku sezone koliko toliko. A onda dodje leto, nadogradnja, istreses im vrecu novca i nisu u stanju da dovedu jednog jedinog igraca koji bi dominirao u EL, a kamoli dva. Sve neki poluproizvodi sa gomilom mana kojima moras maksimalno da se prilagodjavas da bi odigrali pet dobrih utakmica u sezoni.

A sta je to spektakularno odradio Sfero u toj sezoni?

Dusko je smenjen na 1:3. Koliki je skor Sferin te sezone u el?

Uzeo titulu protiv raspadnutog protivnika uh 

Posted (edited)

Duskova najveca greska je sto je pristao na kompromis i na onakvu ekipu. To mu najvise zamjeram.

Trebao je kao Scariolo izaci odrzat press reci ovo nije moj tim i to je to. Ipak ima i neko ime i reputaciju u Evropskoj kosarci, masa navijaca bi ga podrzala.

Ali on je pristao na kompromise i da mu na PF igraju Davidovac, Simonovic i Bjelica. A uvijek su kod njega krilni centri bili najbolji igraci.

Takodje se i plej of 22/23 ne gleda realno jer da se igralo u regularnim uslovima pocistili bi Partizan sa parketa. To sto je liga dozvolila da se plej of igra mjesec i po dana i da se finale igra tik poslije finala KLS-a to se ne komentarise. A bilo je vidljivo da smo tempirali formu za sam kraj (Buducnost smo u 2 utakmice pregazili po 40+ razlike).

Edited by Sokmeniki
  • Like 14
Posted

Stvarno bi voleo da ne gledamo Jaga i Kenana vise kod nas,to mi je prva zelja...Janisa sam gotivio i pre Zvezde,sad nisam siguran sta da mislim o njemu.Mi i kada smo dobijali utakmice u evroligi nismo plenili nekom igrom,sve je to bilo na misice i iskustvo odredjenih igraca.Janisova prica kako Zvezda nije plej of tim ne pije vodu,to je Pariz pokazao u prvoj sezoni sa mnogo manjim budzetom.Nije mi strasno sto Chima nije razgovarao sa trenerom,sportski direktor je tu da sklapa ekipu i da nadje trenera koji je kompatibilan sa zeljama sportskog sektora kako ekipa treba da izgleda i igra.E tu je problem,mozda je Janis mislio na to kada je rekao da nismo plej of ekipa,posto nam direktori nisu ni za fiba ligu sampiona a ne za plej of evrolige...

• Like 1
Posted
2 hours ago, TB Told said:

On je dobio mogućnost da dovede neke igrače, dok je sa druge strane morao da prihvati pored Teodosića, i Simonovića i Davidovca kao prva pojačanja uz ostanak svih ostalih članova domaće osnove osim Dobrića. 

Jbg to sto treneri prihvate nametnute igrace pa poslije ne ispunjavaju ciljeve je direktno njihova greska, ne tjera ih niko da potpisu ugovor i da citaju cjeduljice, vec su odgovorni za svoj tim kako izgleda kao i njegovu selekciju, na stranu sto su ovi sto ih uvale najvece ljige.

Posted

Ovo je tek početak. Mnogi će biti iznenađeni i sa odlascima, ali i sa dolascima u klub. Posle ove sezone ćemo se vratiti samo jači i napašćemo sva takmičenja koja budemo igrali“, zaključio je sportski direktor kluba za Meridian sport.

• Ha-ha 1
Posted

Jedan juri Dontu Hola. 

Drugi sav važan najavljuje ,, NEŠTO VELIKO OVE SEZONE". 

Ni jedan ni drugi nisu snosili ni jednu kosenkvencu dugogodišnjeg tavorenja u klubu sa kulminacijom propasti ove sezone. M'rš. 

Gu-Ca-I8-UWo-AAdoq-Q.jpg

• Like 5
  • Ha-ha 12
Posted

Da li si možda imao priliku da razgovaraš sa trenerom Janisom Sferopulosom?

"Nismo još razgovarali, ali planiramo da to učinimo uskoro. “ 

Moneke poklon Janisu ko Dobric