Jump to content

KK Crvena zvezda - 2025/2026. - Prelazni rok

Message added by Guru,

- Na temi o prelaznom roku se komentarišu dolasci i odlasci igrača, potencijalna pojačanja koja su pomenuta od strane relevantnih izvora i prave realne projekcije tima uz nekakvu analizu/propratni tekst. Tema je isključivo vezana za KKCZ, na njoj se ne komentarišu random igrači i transferi drugih klubova, osim ako se ti transferi direktno ne tiču Zvezdinih potencijalnih pojačanja (po prethodno navedenim kriterijumima).

- Lista relevantnih izvora je sledeća: Donatas Urbonas (Basket News), Aris Barkas (Eurohoops), Encestado.es, Sportando (ne kada samo prenose šta naši clickbait portali objavljuju), Đorđe Matić i Meridian bet, Stefan Lazarević (Telegraf), Tviter/X profili Andrea Calzoni, Nolan is Back (ex Nolan sa parkinga), Večiti abrovi i KKCZ Insajder (isključivo u vezi transfera, ne i prenošenje propagandno-trovačkog sadržaja), Instagram stranica Tips'n'Slips, naši forumaši Markoss i Mile1, uz podrazumeva se - zvanične objave kluba. Prilikom prenošenja informacija obavezno je navesti ko je izvor/ostaviti link. Bacanje infantilnih zagonetki i kriptičnih poruka je zabranjeno. Lista je podložna promenama, predlozi i sugestije forumaša u vezi iste su dobrodošli i biće razmotreni od strane moderacije.

- Tema nije fontana želja, svaštara, chit chat, niti šalter sala - odlasci u pekaru, grejalice, šlemovi, one liner-i, šta mislite o/ja bih voleo/moj predlog je ________, kačenje klipova random igrača uz kako vam se čini ovaj, "goli" depth charts bez ikakvog dodatnog teksta i slični oblici ispraznog štancovanja strana će se tretirati kao spam/trolovanje i svaki put kada forumaši preteraju moderacija će to sankcionisati.

- Svi postovi kojima se krše navedena pravila će biti brisani. Forumaši koji i nakon brisanja postova nastave sa kršenjem pravila će dobijati vremenske zabrane pisanja, koje u slučaju ponavljanja prekršaja mogu biti i duplirane. 

Recommended Posts

Posted (edited)

Screenshot2025-06-24083812.png.5f5de8bbc1fa432bb0fe60596e135ee0.png

Иако је тврдио пре рецимо две недеље да је Мицић завршио све са Фенербахчеом, овај сад одбија да каже да је готова ствар и додаје да су Звезда и Хапоел и даље у игри. Мицић, останак Петрушева и довођење неке таман и low-cost имитације Боломбоја праве преозбиљан тим од Звезде. Чак бих се усудио да кажем да бисмо са Мицићем, Мекинтајером и Картером, а уз овако моћну ротацију на крилним позицијама и добар квалитет на центру могли да сажваћемо и останак Недовића и Кенана.

Сигурно да је то непопуларно решење међу навијачима, али (1) не верујем да има много јефтинијих, а бољих решења од Недовића за улогу (домаће) резерве и (2) Кенан је и даље под уговором, не делује да има икакву намеру да оде, а и не видим да се тимови отимају да га узму... Ја се и даље свако јутро будим знојав после ноћних мора о његовим малим-великим фауловима, али чињеница је да су нам руке прилично везане ту. На крају крајева, @Markoss је и рекао да је Недовићу понуђен нови уговор који верујем да ће бити и потписан кад се мало смире страсти после ужасног краја сезоне, а и да у клубу не сваљују потпуну кривицу на Кенана јер можда није имао одговарајуће саиграче око себе.

Апсолутно сам за то да бар један оде - мој избор да то буде Кенан - али двојка са Картером и њима двојицом дефинитивно није трагична ако су уз њих Васа и Коди, те овако атлетски супериорна крила. Свакако, мислим да је јасно да ће се чекати епилог саге око Мицића и да ће се тек кад добијемо одговор од њега моћи анализирати шта је потребно да би се комплетирала бековска линија од пет имена + Миљеновић. Зато и не видим после јучерашње гранате много простора за спекулације око нашег састава, осим у вези Васе и Филипа.

Edited by aleksa7
  • Like 3
Posted

Ja prosto ne vidim mogućnost da Nedović igra ozbiljnu i koncentrisanu košarku i da se bori za tim a da ima neku malu ulogu na terenu. Nije takav igrač. Ako se to desi možemo očekivati apsolutno polupenzionerske nastupe kurcobolje kao sad protiv Spartaka.

On treba da ide.

• Like 38
  • Thanks 1
Posted

Sve je ovo sviranje qrcu jer su isti ljudi u klubu tako da nema tu neke veće sreće sa tim njuškicama

dal došao ovaj ili onaj to je sve manje više slično, dok se u klubu ne dese neke bitnije promene da dođe neko sa jasnom idejom i planom nema tu leba, ovo je sad i zadnjih godina leba i igara

• Like 1
Posted
1 minute ago, Chaos Is Me said:

Ukoliko ostane Petrušev, ne bi me čudilo da ostavimo Browna kao opciju na 5 i placeholdera za Bolomboya dok se ne oporavi.

To bi konačno bila naznaka inteligencije našeg sportskog sektora.

• Like 5
Posted
16 hours ago, Guru said:

Pojačanje čija sveprisutnost na društvenim mrežama će definitivno dobro ići uz armiju navijača poznatih po blagoj naravi, strpljenju, razumevanju i spremnosti da u teškim trenucima pruže podršku i upute lepu reč.

:lol_2:

Jedva čekam...ja ću da bacim jedan dear mr Chima, we hope that your performances in the past few rounds of the Euroleague have not been a true reflection of your actual quality and that we look forward to better games in the future. Also, we, the Red Star fans, will always be there to support you regardless of the club’s results, because we know it’s just a sport and not a matter of life and death.

Da spremim kokice i da gledam kako Chimi i meni 99% cigana jebe 32 kolena po redu

• Love 3
  • Ha-ha 7
  • Pumpaj! 1
Posted
22 minutes ago, Chaos Is Me said:

Ukoliko ostane Petrušev, ne bi me čudilo da ostavimo Browna kao opciju na 5 i placeholdera za Bolomboya dok se ne oporavi.

Petrušev je i izjavio da mu odgovara da igra sa njim. 

Mislim da sada kada je on na pet i kada čuva peticu, da bolje funkcionišemo nego kada je bio na četiri, jer su tada skupljali sa njega, tako da mislim da je našao svoju ulogu i izgleda sve bolje. Prija mi da igram sa njim. On je sjajan defanzivac, dok ja sa druge strane neke druge stvari radim dobro. Pokriva me mnogo i lakše mi je kada znam da će biti na mestu gde treba da bude. Lakši mi je posao u odbranu sa njim, pa mi veoma prija da igram sa njim u timu”

• Like 1
Posted

Brown uopšte ne šutira trojke, Petrušev 28.3% iz 1.9 pokušaja, Moneke 29.5% iz 3.9 pokušaja, Izundu naravno ne šutira trojke... Bonus: startni (?) PG 30.5% iz 3.7 pokušaja.

• Like 8
  • Pumpaj! 4
Posted

Moneke je u acb-u na solidnih 36.4% ove sezone, a prosle je bio na odlicnih 41.5%. U evroligi prosle sezone 35.3%.

Daleko od neke puter ruke, ali nije bas ni teski kamenjar. Za Petruseva je snajperista.

• Like 15
  • Thanks 1
Posted
18 minutes ago, TB Told said:

Petrušev je i izjavio da mu odgovara da igra sa njim. 

On je izjavio da mu odgovara ali zato mene glava boli.... Skače nam kako ko hoće ... 

Posted

Nejasno je šta se desilo sa izbačajem Petruševa. Gledao sam neke ranije hajlajce i sasvim finu mehaniku šuta je imao za visokog igrača, a sada ima neki trzaj pri izbačaju, bilo da je sam na šutu, bilo da ga neko markira. Samopuzdanje mu je prilično opalo, a samim tim i procenti. 

• Like 1
Posted

Iskusni košarkaš je u prvoj godini u crveno-belom dresu imao važnu ulogu plejmejkera, dok je u drugom ona bila nešto manja, ali je svakako u velikoj meri značio timu Janisa Sferopulosa. Kako je sezona odmicala, sve glasnije se pričalo o tome da bi trebalo da preuzme funkcije direktora i potpredsednika kluba, ali izgleda da od toga nema ništa.

Situacija se komplikuje i u ovom trenutku deluje da je blizu rastanak Miloša Teodosića i Crvene zvezde, a kao razlog se u košarkaškim krugovima pominje razlika u koncepciji.

• Like 2
  • Ha-ha 4
Posted
14 minutes ago, Guru said:

Brown uopšte ne šutira trojke, Petrušev 28.3% iz 1.9 pokušaja, Moneke 29.5% iz 3.9 pokušaja, Izundu naravno ne šutira trojke... Bonus: startni (?) PG 30.5% iz 3.7 pokušaja.

Ако би рачунали да Коди и Петрушев остају, уз Калинића и Монекеа, какав тип играча би тражио на беку?

Posted
1 minute ago, forumko topic said:

Nejasno je šta se desilo sa izbačajem Petruševa. Gledao sam neke ranije hajlajce i sasvim finu mehaniku šuta je imao za visokog igrača, a sada ima neki trzaj pri izbačaju, bilo da je sam na šutu, bilo da ga neko markira. Samopuzdanje mu je prilično opalo, a samim tim i procenti. 

Isao na ubrzani kurs u skolu suta Luke Mitrovica

• Like 2
Posted

Jbg Filip je sutirao znatno bolje u prvom mandatu kao i u prvom delu sezone nije on suter za 3 ali je i znatno bolji nego procenti ove god pokazuju

Isto je slucaj i sa Monekeom, s tim sto Moneke i Petrusev vole da napadaju iz sirine i mislim da ce tu biti mora protivnicima, mislim da su koplementarni i da ce biti zajebani ko kratko cebe

Jbg CMM nije dobar suter ali njih trojica i trcanje ce piti opasno bas.

Jos ako se Boki vrati on i Cima su bas zajeban tandem u teoriji

Sad ce nam mnogo zavisiti i od tog beka/pleja kad bude to reseno jednim Majk Dzejmsom uh uh

• Like 1
Posted
2 minutes ago, Babaduka said:

Jbg Filip je sutirao znatno bolje u prvom mandatu kao i u prvom delu sezone nije on suter za 3 ali je i znatno bolji nego procenti ove god pokazuju

Isto je slucaj i sa Monekeom, s tim sto Moneke i Petrusev vole da napadaju iz sirine i mislim da ce tu biti mora protivnicima, mislim da su koplementarni i da ce biti zajebani ko kratko cebe

Jbg CMM nije dobar suter ali njih trojica i trcanje ce piti opasno bas.

Jos ako se Boki vrati on i Cima su bas zajeban tandem u teoriji

Sad ce nam mnogo zavisiti i od tog beka/pleja kad bude to reseno jednim Majk Dzejmsom uh uh

prve sezone poraz u finalu aba lige, druge u polufinalu

Posted
3 minutes ago, srlepajce said:

Nije ni zasluzio funkciju u klubu bahatim ponasanjem , narocito kada je timu bilo bitno. S druge strane se setim ko je sve na funkcijama u klubu pa mislim da sam mozda preostar.

• Like 5
Posted
6 minutes ago, forumko topic said:

Desilo se to da gleda sto pre da ispali loptu iz ruke,pre nije zurio,to mu je verovatno neki strucnjak dao savet a on poslusao. Bas se vidi da sada gleda sto pre da izbaci loptu,mozda su mu u NBA to menjali jer ima spor izbacaj

• Like 1