Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Pisao sam već o tome da kod nas policija po potrebi umanjuje/uvećava te brojke minimum tri puta..tako da je vrlo lako i realno da je stvarno bilo 100k+ ljudi što je impozantna brojka..

Veličanstven i dostojanstven je bio skup, ali mnogo težak. 

Dodatak postu: ja sam u jednom momentu zaplakao..teška priča je ovo..jer, 35 godina majke i sestre, braća i očevi, prijatelji..pale sveće i polažu vence na grobove koje srpski radikali doneše narodu..pa, jebem vam majku, jeste li se napili dovoljno krvi u ovih 35 godina..majku vam vampirsku jebem?! Hoće li (vam) ikada biti dosta?

Edited by Drug Crni
dopuna/ispravka posta
  • Like 15
  • Love 2
Posted

Veličanstven skup,prepun emocija i nade u bolje sutra.

Sreo sam dosta poznatih i dragih ljudi,upoznao sjajne osobe,naročito ekipu iz Zemuna sa kojima sam razmenio kontakte.

Preko 150000 je sigurno bilo,uspeo sam da stignem do ugla Bulevara oslobođenja i kralja Petra,iza mene je bilo more ljudi.

• Like 7
Posted

I ja sada sa keja, dosta ljudi je izrevoltirano jer je to bilo to, a ne neki nasilan skup. Mnogo ljudi je i ostalo na keju, nadam se da neće neko praviti sranje, jer je žandarma jedno hiljadu.

Posted

Skup je bio prepun emocija. Pogledao sam sada pesmu iz Sabirnog centra koju je izveo hor. Pogledao i slike poginulih. To me je slomilo. Tek tada čovek dobije jasniju sliku života, sliku koju ne mogu rečima objasniti. Borimo se ljudi i ne gubimo vreme na neke nebitne stvari koje su smešne da bi gubili živce.

• Like 2
  • Love 4
Posted (edited)

"Majka, predugo traje, utihnuce...."

Nece. Neka traje koliko treba, dok traje, dok stojimo, hodamo, cekamo pravdu, mi se menjamo, polako prezdravljamo, cistimo se od otrova kojim su nas trovali decenijama. Nije uzalud ovih godinu dana, promenili smo se i danas smo bolji ljudi nego pre 1.11:52......

Edited by Pletilja
  • Like 7
Posted

Krenuli smo u 7 ujutru iz Bgda. Ovoliku količinu ljudi sam video samo 15.03. Sigurno najveći skup van Beograda ikada. Nema šta puno da se priča, nisam video nikakve incidente osim što su bednici isključili vodu većem delu NS na par sati. Tuga je odzvanjala. Video sam svakog koga je trebalo da vidim.

Crkli u mukama svi koji su ovih 16 nedužnih ljudi poslali u smrt.

• Like 22
Posted

Prepešačili preko 23 km, tabani bride ali ta energija koju smo osetili teško može da se opiše rečima. To je moralo da se doživi. 

Kad su pustili one lampione sa Tvrđave, svaka dlaka na telu mi se naježila. Pomislih da ako bog postoji, on sada čuva ove nedužne ljude koji su ubijeni zbog tuđe pohlepe, nemara i zla, a oni gledaju na nas. A tebi, nečoveče kom su ruke već decenijama krvave, više nijedan bog ne može da pomogne.

Skoro je poetično kako je ovaj dan, kada obeležavamo godišnjicu jednog tragičnog događaja, ujedno bio najlepši dan ove jeseni. Kao da i to sunce i toplina najavljuju neko bolje, pravednije sutra u Srbiji...

• Like 8
  • Love 2
Posted

https://n1info.rs/vesti/dijana-hrka-stupa-u-strajk-gladju/

Dijana Hrka je u obraćanju okupljenima na komemorativnom skupu u Novom Sadu najavila da stupa u štrajk glađu. „Ja moram da znam ko je ubio moje dete, ko je ubio 16 ljudi. Mora neko da odgovara za ovo. Ispred Skupštine Grada ću da štrajkujem glađu, prekoputa Ćacilenda“, rekla je.

Ne znam koliko joj je ovo pametno posto vlast nije uopste briga...

• Like 1
Posted

Rezimski bednici najavljivali nasilje svih dana i vreme ovog dana nisu smanjivali trovacki gas, opstaje otpor besmislu i svest o promeni koja mora doci.

• Like 1