robespierre Posted August 8 Posted August 8 Da se ne lažemo, Vučić je u domenu spoljne politike verovatno najsposobniji političar kog je Srbija imala, od uvođenja višestranačja sigurno, a možda i ikad. Samo što on to svoje žongliranje na pet stolica i povoljne pozicije koje je ostvario koristi da bi vladao večno, a ne da bi izvukao nešto za državu. 6
Perkos2 Posted August 8 Posted August 8 6 minutes ago, Clash said: Kad bi se igrali glasnja prema proklamovanim programskim načelima, SNS je meni skroz prihvatljiva opcija. Vučić posle svakog sastanka sa EU predstavnicima naglasi nepokolebljiv stav o putu ka EU i uvek stoji EU zastava Za razliku od studenata koji se nisu nikada eksplicitno oglasili o tome i ne daju EU zastave. Takodje saradjujemo sa NATO paktom na brojnim vežbama za razliku od studenata koji se nikada nisu oglasili o Nato paktu. Vučić je posetio Srebrenicu a studenti nisu nikada. Znači Aco Srbine glasaću za tebe. + završio legalizaciju Kosova kao države + pustio niz vodu Milu međeda i pustiće tako isto i Republiku Srpsku + okupirao SPC i vodi je kao da je lično on poglavar + sv kriminalne i navijačke bande su pod lično njegovom kontrolom bukvalno idealna opcija da se podrži na izborima ... 1
Nicklord Posted August 8 Posted August 8 Ima jedna ruskosrpska Isus zastava na protestima koju nose isti ljudi sigurno 10ak godina. Bukvalno su nosili kad sam ja još bio tu i išao redovno a i dalje je vidim na slikama 😄
Barkley#34 Posted August 8 Posted August 8 18 minutes ago, robespierre said: Da se ne lažemo, Vučić je u domenu spoljne politike verovatno najsposobniji političar kog je Srbija imala, od uvođenja višestranačja sigurno, a možda i ikad. Samo što on to svoje žongliranje na pet stolica i povoljne pozicije koje je ostvario koristi da bi vladao večno, a ne da bi izvukao nešto za državu. Svaki zavisnik koji rasprodaje stvari iz kuće je isto tako omiljen u kraju pa ga ne nazivaju sposobnim. 13
JPM Posted August 8 Posted August 8 30 minutes ago, robespierre said: Vučić je u domenu spoljne politike verovatno najsposobniji političar kog je Srbija imala Na koje njegove uspehe u domenu spoljne politike misliš?
RatzenStadt Posted August 8 Posted August 8 (edited) 45 minutes ago, JPM said: Na koje njegove uspehe u domenu spoljne politike misliš? Zar nije dovoljno to sto ima podrsku interes skoro svih svetskih centara moci da ostane na vlasti? Clan robespjer je naponuo da kao je kao metriku za tu izjavu koristio spoljnopoliticke uspehe da se ucvrsti na vlasti (zauvek), ne da uspeh u pogledu podizanja uglwda Srbije ...ako sam ga dobro protumacio Edited August 8 by RatzenStadt 1
robespierre Posted August 8 Posted August 8 (edited) Cilj svake politike, a politike koju vodi jedan tiranin naročito (po svim parametrima vladavine Vučićeva vlast je tiranija), je da se na vlasti ostane večno, ako pričamo o političkoj filozofiji, a ne čuvenom sudaru svet kakav jeste vs. svet kakav bih ja voleo da bude (za to postoji USA tema, tako isto i oni ne mogu da razumeju kako evo već drugi mandat Tramp briše patos sa besprizornicima s druge strane, a tek će da oberu bostan kad im dođe Vensara). S te strane gledano Vučićeva spoljna politika teško da može bolje. Edited August 8 by robespierre
vilhelmina Posted August 8 Posted August 8 Pre ce biti da danasnjem svetu odgovara jedan takav ljigavac pa ga jaki lideri maze, paze i tepaju mu djole djoka. Ja cisto sumnjam da bi smrdljiva radikalcina bila jednako ”uspesna” da je svet uredjeniji i bolji od ovog kakav je sada. On samo u ovom mulju ume da pliva, i to ne kaze nista o njegovim sposobnostima, ali kaze mnogo o stanju na planeti. 7
JPM Posted August 8 Posted August 8 32 minutes ago, RatzenStadt said: Zar nije dovoljno to sto ima podrsku interes skoro svih svetskih centara moci da ostane na vlasti? Clan robespjer je naponuo da kao je kao metriku za tu izjavu koristio spoljnopoliticke uspehe da se ucvrsti na vlasti (zauvek), ne da uspeh u pogledu podizanja uglwda Srbije ...ako sam ga dobro protumacio Aha, ok, nisam dobro shvatio. On je dakle najbolesniji tiranin koji vrši veleizdaju svih mogućih interesa Srbije. Da, ok, ako gledamo iz ugla umobolnog ludaka tiranina, on jeste najuspešniji. A podržavaju ga naravno jer bukvalno na doboš rasprodaje Srbiju.
robespierre Posted August 8 Posted August 8 20 minutes ago, vilhelmina said: Pre ce biti da danasnjem svetu odgovara jedan takav ljigavac pa ga jaki lideri maze, paze i tepaju mu djole djoka. Ja cisto sumnjam da bi smrdljiva radikalcina bila jednako ”uspesna” da je svet uredjeniji i bolji od ovog kakav je sada. On samo u ovom mulju ume da pliva, i to ne kaze nista o njegovim sposobnostima, ali kaze mnogo o stanju na planeti. Kada to politika nije funkcionisala na osnovu surovog interesa nezainteresovanog za ljudsko shvatanje morala? U periodu Hladnog rata kada su zapadne sile podržavale najgore totalitarne diktature dokle god su revnosno tamanile komuniste? Pa prema njima je Vučić šećerna vodica.
JPM Posted August 8 Posted August 8 28 minutes ago, vilhelmina said: da je svet uredjeniji i bolji od ovog kakav je sada. ovo je nažalost utopija. Svet je ovakav kakav je. Ljudi treba da skinu ružičaste naočare i da shvate da zapad nije tu da nam pomaže nego da nas ovakve glupe eksploatiše.
Smrtokapa Posted August 8 Posted August 8 Kakav vas zapad spopao? Svet je sranje, u ostalim vestima nebo je plavo. Svet može da bude veliko sranje ili nešto manje sranje, tako da nije sasvim svejedno. Što je svet veće sranje, to se Vučić lakše snalazi, pošto je psiho. Meni sve to zvuči poprilično prosto. 1
DJ_Vasa Posted August 8 Posted August 8 3 hours ago, Clash said: Šansa da studentska lista pobedi mora podrazumevati catch all varijantu koliko god može. Čista matematika. Pa to i jeste suština, samo da se smiluju da konačno naprave takvu varijantu. 3 hours ago, Clash said: Samo Eu opcija ne može pobediti u ovakvoj Srbiji ni slučajno. Ponovo prosta matematika. Ali ni studentska lista ne može pobediti bez EU opcije, što je takođe prosta matematika.
Perkos2 Posted August 8 Posted August 8 (edited) 17 minutes ago, DJ_Vasa said: Pa to i jeste suština, samo da se smiluju da konačno naprave takvu varijantu. Ali ni studentska lista ne može pobediti bez EU opcije, što je takođe prosta matematika. Moram da pitam koga smatraš ispravnom EU opcijom u Srbiji, na papiru se narvno 95% njih zalaže za EU ali u praksi bi se retko ko žrtvovao da ne bude u vlasti braneći EU Edited August 8 by Perkos2
DJ_Vasa Posted August 8 Posted August 8 6 minutes ago, Perkos2 said: Moram da pitam koga smatraš ispravnom EU opcijom u Srbiji, na papiru se narvno 95% njih zalaže za EU ali u praksi bi se retko ko žrtvovao da ne bude u vlasti braneći EU Odgovarao sam hipotetički na ono što je napisao Clash. Kada kažem hipotetički, mislim potencijalnu listu koja bi se otvoreno zalagala za EU i radila na tome. Mi u ovom trenutku ne znamo ko će konkretno izaći na izbore, da li će opozicija na njih uopšte i izlaziti (uz izuzetak DS), da li će ipak biti deo studentske liste ili će se spojiti na osnovu orijentacije i slično. Ako bi se na studentskoj listi našli i zagovornici EU, onda ne verujem da bi se iko iz opozicije ko se slično izjašnjava kandidovao samostalno jer je i njima jasno da bi u tom slučaju mogli da ostvara veoma slab rezultat. Mislim da zato i veliki deo opozicije taktizira – niti javno govore da će 100% podržati studente kao DS, niti da su studentima potpuno zatvorili vrata. Zbog ovih nepoznanica i zbog toga što ne pokazuju svi u praksi pravu posvećenost EU ne umem da odgovorim na pitanje.
NMX Posted August 8 Posted August 8 (edited) Ceo niz. Ne bih ništa dodao. Smeše nam se izbori do kraja godine. Svaka dalja podela sa naše strane je apsolutno neprihvatljiva i svako dalje e neću lompara/bakića/ovog/onog/ove/one i ostala sranja, što se mene tiče ko to fura - radi direktno za vlast. Edited August 8 by NMX 17 1
Barkley#34 Posted August 8 Posted August 8 2 hours ago, robespierre said: Cilj svake politike, a politike koju vodi jedan tiranin naročito (po svim parametrima vladavine Vučićeva vlast je tiranija), je da se na vlasti ostane večno, ako pričamo o političkoj filozofiji, a ne čuvenom sudaru svet kakav jeste vs. svet kakav bih ja voleo da bude (za to postoji USA tema, tako isto i oni ne mogu da razumeju kako evo već drugi mandat Tramp briše patos sa besprizornicima s druge strane, a tek će da oberu bostan kad im dođe Vensara). S te strane gledano Vučićeva spoljna politika teško da može bolje. To nije spoljna politika. Može da se zove njegov pristup spoljnim silama kako bi prodao sve radi ličnog ćara jer su se tako složile kockice ali nije spoljna politika. Drugo, ako već misliš da je najuspešniji, onda moraš da ga porediš sa drugim tiranima i slilnim nedemokratama, a tu ga šiju i knez Miloš i komunisti. Čak ne impresionira ni to što šeni ispred više gospodara jer npr. Lukašenko mnogo duže opstaje u svom naumu iako ima samo jednog gazdu. Uostalom, domet njegove uspešnosti u spoljnoj politici pa i ličnoj promociji, nakon decenije vlasti, najbolje se vidi u onoj izgubljenoj faci pri potpisivanju kod Trampa, zatim bežanju sa Floride i tretmanu na proslavi kod Putina. 9
nemanjaol Posted August 8 Posted August 8 55 minutes ago, NMX said: Ceo niz. Ne bih ništa dodao. Smeše nam se izbori do kraja godine. Svaka dalja podela sa naše strane je apsolutno neprihvatljiva i svako dalje e neću lompara/bakića/ovog/onog/ove/one i ostala sranja, što se mene tiče ko to fura - radi direktno za vlast. Apsolutno. Mi moramo ponovo da uđemo u onaj mod maksimalnog loženja, samo tako će se doći do pobede 1 3
Bul-Kathos Posted August 8 Posted August 8 36 minutes ago, Barkley#34 said: nije spoljna politika. Naravno da jeste spoljna politika. To sto ti percipiras da nije, to je nesto drugo.
Klotzen Posted August 8 Posted August 8 Problem studenata je što sa nikim ne komuniciraju. Kada se raspišu izbori neće biti vremena da se dogovori tako široka lista nego će najverovantije imati podršku par stranaka koje su se već izjasnile. Jedino se nadam da su iza kulisa već sve dogovorili samo da neće da izaze sa tim u javnost dok se ne mora. Druga bojazan je opozicija. Već sada možemo reći da će biti dve pro EU liste po podelama sa zadnjih izbora i NDSS lista. Možda čak dobijemo i 4. listu ako se nekim čudom manje stranke koje niko neće dogovore i naprave nešto. Tako rascepkani mislim da ni danas da su izbori ne mogu dobiti.
Smrtokapa Posted August 8 Posted August 8 3 minutes ago, Klotzen said: Druga bojazan je opozicija. Već sada možemo reći da će biti dve pro EU liste po podelama sa zadnjih izbora i NDSS lista. Deluje da se bojkotaši od proteklog puta guraju kako bi napravili nešto što će preći cenzus, ali za sada ne vidim naznake da će se DS, ZLF, PSG, koji su davali podršku ideji studentske liste, naprasno predomisliti i praviti neku samostalnu priču.
DameTime Posted August 8 Posted August 8 9 minutes ago, Klotzen said: Problem studenata je što sa nikim ne komuniciraju. Kada se raspišu izbori neće biti vremena da se dogovori tako široka lista nego će najverovantije imati podršku par stranaka koje su se već izjasnile. Nemoj, nemoj, nemoj... Ok, I have to. Spoiler Ni sa kim 😁 2 2 1
nemanjaol Posted August 8 Posted August 8 10 minutes ago, Smrtokapa said: Deluje da se bojkotaši od proteklog puta guraju kako bi napravili nešto što će preći cenzus, ali za sada ne vidim naznake da će se DS, ZLF, PSG, koji su davali podršku ideji studentske liste, naprasno predomisliti i praviti neku samostalnu priču. E a šta bi sa unapređivanjem izbornih uslova? 😄 1 1
DJ_Vasa Posted August 8 Posted August 8 (edited) 1 hour ago, Klotzen said: Problem studenata je što sa nikim ne komuniciraju. Kada se raspišu izbori neće biti vremena da se dogovori tako široka lista nego će najverovantije imati podršku par stranaka koje su se već izjasnile. Jedino se nadam da su iza kulisa već sve dogovorili samo da neće da izaze sa tim u javnost dok se ne mora. Druga bojazan je opozicija. Već sada možemo reći da će biti dve pro EU liste po podelama sa zadnjih izbora i NDSS lista. Možda čak dobijemo i 4. listu ako se nekim čudom manje stranke koje niko neće dogovore i naprave nešto. Tako rascepkani mislim da ni danas da su izbori ne mogu dobiti. Komunikaciju treba da vode budući poslanici jer sa za njih zapravo i glasa. Moraće da ponove onaj obilazak sela i gradova i da razgovaraju sa stanovništvom. Moraće da razgovaraju i sa onima koji imaju pare jer onaj ko ima njihovu naklonost ima i veće šanse da dobije vlast. Moraće da razgovaraju i sa diplomatama, i to pre svega sa onima iz EU jer odatle se jedino može dobiti pomoć svidelo se to nekome ili ne. Moraće i da javno govore o mnogim pitanjima spoljne i unutrašnje politike. A pre svega će morati da ubede većinu a glasa za njih. Ne znam na koje dve liste za EU si mislio jer jedva da se može skrpiti za jednu ukoliko studente podrže oni koji su to već najavili. Jedino je izvesno da će biti i neka mračna lista, pri čemu mislim na ludog docu i Francuza. Edited August 8 by DJ_Vasa 1
Recommended Posts