Stiletto Posted Sunday at 06:27 PM Posted Sunday at 06:27 PM 3 minutes ago, Geronimo said: Ne staj mi na muku... Ranije pominjana tasta, izmedju ostalog, kaze: - zvucni top je laz; - Djokic se prodao za premijersko mesto; - Ruzic i Djokic su ljubavnici; - studenti su glupa masa, korisne budale. Nisam danas sasvim svoj posto sam cuo isecke razgovora sa mojom suprugom... Da ti i @Eddard slučajno niste pašenozi? 😄 2 18
NMX Posted Sunday at 06:27 PM Posted Sunday at 06:27 PM 6 minutes ago, nemanjaol said: Jeste imali prilike da pricate sa ljudima koji su na 'onoj strani', da li se nesto promenilo? Ja pitao drugaricu kojoj je cale, inace doktor nauka, za Vucica. Kaze nema promene, mada ga vise i ne pita, uvek se zakace. Ortak, relativno mlad, kasne tridesete. Zivi na Crvenom krstu u BG. Radi u stranoj firmi. Jako lepa plata. Keva mu ceo dan juce gleda informer tv i jebe majku opoziciji sto je dosla da ubija. Ja znam par njih koji su sa druge strane, manje vise sljam od ljudi koji ce sutra prvi da izadju i kazu JA SAM UVEK BIO PROTIV VUCICA samo da prepoznaju trenutak. Jos ga medjutim nisu prepoznali. Nego ovo sto je @Arsenije Pesic napisao. Sad il nikad za opoziciju. JAŠI OVU TEMU SA TOPOM I NE STAJ. Pumpaj al temu. Pisi svima koje znas. svima koji su te ikad primili. U EU parlamentu, budestagu, skupstini UN, ECJu, svima. Mail, pismo, uzivo, tvit, golub pismonosa. Svim medijima. Eto prilike za N1, ako su CNN affiliation, zovi kolege, salji snimke. Jesu mrvice sa stola al kad je Zlikovac vec bacio mrvice, iskoristimo ih. 8 1
DJ_Vasa Posted Sunday at 06:28 PM Posted Sunday at 06:28 PM 17 minutes ago, Čvarkov said: Nemojte mi se smejati, ali da li je psiho toliko glup i lud da je pomislio da neće niko snimiti trenutak puštanja zvučnog topa za vreme tišine zato što svi drže podignute telefone sa upaljenim svetlom?! Pa da onda može da pravi narod ludim kao po običaju. Džabe mu je i da je Ajnštajn kada je okružen ćacijima. 1
Smrtokapa Posted Sunday at 06:30 PM Posted Sunday at 06:30 PM Nemam konverzije iz sns-a, ali znam veći broj "neutralnih" koji su privučeni na pravu stranu. Što se snsovaca tiče, skoro sam sreo rođaka koga nisam video godinama. U međuvremenu se učlanio u sns. Ima plan kako da dođe do novog posla, ali prvo treba da kupi diplomu saobraćajnog fakulteta, tvrdi da zna način. Ono što bi on radio drugačije nego Vučić jeste da, kad bi došao na vlast, pokrao bi koliko god može za dva meseca i onda bi pobegao na Maldive (citat). - Svi bi radili isto da dođu na vlast, ko kaže drugačije, laže. - Ne slažem se. - Šta, ti kad bi bio na vlasti, ne bi pozapošljavao svog brata i svoje prijatelje? - Ne bih. Da li mi veruješ? - Ne verujem ti. 6
SuperTraktorko Posted Sunday at 06:31 PM Posted Sunday at 06:31 PM 8 minutes ago, nemanjaol said: Jeste imali prilike da pricate sa ljudima koji su na 'onoj strani', da li se nesto promenilo? Ja pitao drugaricu kojoj je cale, inace doktor nauka, za Vucica. Kaze nema promene, mada ga vise i ne pita, uvek se zakace. Od onih koje ja poznajem: -kolege sa faksa "pragmatisti" (oportunisti) koji ne zavise mnogo od režima su duboko pokolebani, video sam ih neke i na protestu. Osećaju ozbiljan pritisak okoline i da više ne mogu da pravdaju neke svoje stavove kao "samo politika". -starije poznanici/komšije koji su informer mušterije, nema promene. Veruju isto što i ranije, samo nisu toliko glasni, jer odmah naleću na tvrdo od mlađih. -određeni ljudi koje poznajem a koji imaju poveću korist od snsa (može se reći da su deo režima) isto tako. -s druge strane njihovi parnjaci iz spsa ciče kao Damjanov Zelenko. Nalaze se između čekića i nakovnja. -Najveća je promena u apolitičnima i "apolitičnima", sve ih je manje. 9
mare80 Posted Sunday at 06:32 PM Posted Sunday at 06:32 PM 13 minutes ago, nemanjaol said: Jeste imali prilike da pricate sa ljudima koji su na 'onoj strani', da li se nesto promenilo? Ja srećom u porodici nemam glasaće SNS ... Društvo manje više izrazito anti-SNS uz ponekog "nezanimača" ... Komšiluk, da vam slikovito opišem : Komšija : Komšo, a što ti ne predješ u onu firmu koja gradi beogradski metro, sigurno su im dobre plate ... Ja : Ma rade se neki pripremni radovi, ne treba tu mnogo radnika ,tu ozbiljnog posla neće biti još barem dve -tri godine,ako se u opšte bude gradilo ... Komšija : Ma gradi se uveliko, evo jutros sam gledao na pi ... Ja : E , moram da idem počeo sam da sadim luk ,dok je još lepog vremena ... 1 2
Nikola Posted Sunday at 06:32 PM Posted Sunday at 06:32 PM (edited) Srećom taj problem nemam u porodici ali počinjem prezirati svakog ko je na strani hulje u ovom ludilu više od decenije. A pogotovu zadnjih meseci. A jučerašnji dogadjaj samo pojačava osećaj. Jače od mene. Makar i rodbina bila u pitanju. Jednostavno ih ne razumem i smatram da tu razgovora i opravdanja nema. Samo duboki prezir. Edited Sunday at 06:33 PM by Nikola 2 1
Helena Posted Sunday at 06:33 PM Posted Sunday at 06:33 PM Ko je Slavko Rakić, govoriće da li je bio sonični top u dnevniku?
DameTime Posted Sunday at 06:38 PM Posted Sunday at 06:38 PM Peticije nisu nikad ništa promenile, ali nas ipak ništa ne košta da potpišemo Na temu zvučnog topa. 6
MeanMachine Posted Sunday at 06:39 PM Posted Sunday at 06:39 PM (edited) 25 minutes ago, nemanjaol said: Jeste imali prilike da pricate sa ljudima koji su na 'onoj strani', da li se nesto promenilo? Ja pitao drugaricu kojoj je cale, inace doktor nauka, za Vucica. Kaze nema promene, mada ga vise i ne pita, uvek se zakace. Ortakov cale doduse nije bas hard core fan sizoja (lik je vise u fazonu vucic radi i gradi, lozi se na gradjevinske projekte bilo klinja kad se zidala Juga pa taj vajb sad ima). Elem ortak je batalio da se sa njim raspravlja covek je u ozbiljnim godinama i kaze glupo da trosimo to malo sto mu je preostalo na svadju, ali ga pita juce jel gledao obracanje sizoja, zanimalo ortaka sta je sizoje pricao. I matori mu kaze nisam smucio mi se zbog ovoga. Dakle na neke ce ovo delovati otreznjujuce. Edited Sunday at 06:39 PM by MeanMachine 9 1 2
Stiletto Posted Sunday at 06:41 PM Posted Sunday at 06:41 PM (edited) 9 minutes ago, Helena said: Ko je Slavko Rakić, govoriće da li je bio sonični top u dnevniku? Ne znam napamet, ali verovatno načelnik Uprave za odbrambene tehnologije Sektora za materijalne resurse brigadni general Slavko Rakić. Glavno mudo za dozvole za proizvodnju naoružanja i vojne opreme. Edited Sunday at 06:43 PM by Stiletto 1
Čvarkov Posted Sunday at 06:42 PM Posted Sunday at 06:42 PM 10 minutes ago, mare80 said: Pisao sam danas, kada se pogleda unazad zadnjih nedelju dana, počev od osnivanja Ćacilenda, dovlačenja gomile protuva u njega (mislim na one sa maskama i kačketima), ostavljanja kamenja i palica po centru grada, najava strašnog nasilja itd, mišljenja sam da je oni išao ciljano da izazove fizičke sukobe većeg obima i nerede koji bi mu dali adut za uvodjenje vanrednog stanja, u tom svetlu gledam i upotrebu topa ... Sada, zašto mu se plan nije ostvario,verovatno zato što na suprotnoj strani ima mlade ljude dovoljno inteligentne da ne upadaju u njegove zamke što su više puta do sada pokazali ... Ovako, desio se najgori scenario po njega, gradjani nisu pali na provokacije,umesto razočarenja zbog ogromnog potencijala skupa koji je mogao (po koju cenu?) možda i da sruši vlast sinoć, svi govore o jebenom topu i besni su više nego ikad ...dodao je ozbiljnu količinu "goriva" daljim protestima ... A kao što ranije napisah, vreme curi i podrška mu se polako a nepovratno kruni ... Zato,malo strpljenja ljudi, proces njegovog pada je počeo,ali neće se desiti preko noći .. Slažem se sa većim delom posta, osim da bi uveo vanredno stanje. Građani su toliko besni da bi uvođenje vanrednog stanja bio njegov kraj i toga je i on svestan. 8 minutes ago, DJ_Vasa said: Džabe mu je i da je Ajnštajn kada je okružen ćacijima. Pa namerno bira takve radi što lakšeg manupulisanja. I to mu je odgovaralo do ovih protesta, ali sad verovatno besni svaki put kad ćaci ne može da odradi najjednostavniji zadatak koji mu zada bolesnik. 5
DameTime Posted Sunday at 06:43 PM Posted Sunday at 06:43 PM Još malo na temu šta se desilo sinoć, nešto je i Mek spomenuo, ovo je sa Twittera od gospođe koja je bila na licinom mestu: Quote Ponavljam opet U 19h ili malo pre toga gase se svetla u ćaci/naci kampu. Bajkerima u Manježu prekk motorole stiže šifra 192 - zahtev za organima reda, šifra se ponavlja čak tri puta na koju se nijedan pandur nije odazvao . Na njih su pušteni ćaci/naci , dobijaju šifru Milion- hitna evakuacija I odlaze kod Takvuda ostatak znate. U isto vreme se dešava zvučni top koji se čuo u celom centru grada, kreće stampedo, a zatim pokušaj desetak ćaci/ nacija da ubace baklju u rezervoar traktora koji je stajao kod Pošte. I sledi šifra Sunce- evakuacija redara i skidanje prsluka. Traktore u roku od par sekundi hitno spuštamo niz Takovsku do Džordža Vašingtona da odluče da li idu na Slaviju ili nazad u Zemun. Deca sa Agrifa im govore mi smo tu zbog vas šta god da odlučite podržavamo. Trojica paora prave haos , jebu nam majku svima, redarima, nama zemuncima i svima koji smo ponavljam NAŠIM telima branili traktore, govore deci da su ih izdali i prodali priču i da nikad više neće doći. Ponavljam TROJICA- ili naknadno potkupljenih ili uplašenih a to ćemo saznati u narednim danima. Većina je bila za ostanak i Slaviju , njih trojica su krenuli i tako uz pratnju policije otišli u Zemun. Manji broj redarara je otišao sa njima, većina je ostala. Neku decu smo tražili celu noć, preko telefona, motorole svakako. Deca koja su ostala su plakala, nismo mogli da ih smirimo, kako se osećaju krivim itd. 2 2
Smrtokapa Posted Sunday at 06:49 PM Posted Sunday at 06:49 PM Ovaj tekst takođe kruži po mrežama i viber grupama, deljen sa više profila: Quote Tacno u 19:10 naređen napad na dva mesta zvucnim topom, prema Terazijama i prema Trgu Nikole Pasica, tacno u vreme 15 minuta ćutanja…. U tom momentu Hofamnova trupa dobila zadatak da uleti iz Prizrenske, a druga iz Takovske, sa maskama i kamenicama i topovskim udarima, i da fingiraju napad na pionirski park. Provalili ih studenti sa 200 metara, vikali im da skinu maske, ovi naravno jurisali, i tog momenta ISKLJUCUJE SE STRUJA ispred Skupstine, i krece planirani napad kamenicama iz pionirskog parka na demonstrante - preko traktora. U SEKUNDI, studentsko obezbedjenje pali plave baklje, skida oznake redara, i tera ljude na Slaviju i na Trg Republike. U SEKUNDI se plato ispred Skupstine prazni, i krimosi ostaju SAMI!!! Uleteli im regularni panduri i smirili ih sve. Pohapisili vodje i kraj. Nema ništa. A taman spremili i oruzje i kamenice sa krovova. Zeznul ih studenti za 5 minuta i evakuisali ljude, i sprecili katastrofu. odmah dosli sefovi zandarmerije, poslali trupe po tom mraku od Pravnog do Doma sindikata da ZASTITE DEMONSTRANTE. Ovo je bio teroristicki, UN zabranjeni napad na potpuno miroljubive protestante koji drze 15 minuta tisine. 15 3
Урош19 Posted Sunday at 07:01 PM Posted Sunday at 07:01 PM 31 minutes ago, Smrtokapa said: ali prvo treba da kupi diplomu saobraćajnog fakulteta Jel ima možda neki popust ako se kupuju 2, da se ne mučim više
ters Posted Sunday at 07:03 PM Posted Sunday at 07:03 PM (edited) 1 hour ago, NMX said: Nego ovo sto je @Arsenije Pesic napisao. Sad il nikad za opoziciju. JAŠI OVU TEMU SA TOPOM I NE STAJ. Pumpaj al temu. Pisi svima koje znas. svima koji su te ikad primili. U EU parlamentu, budestagu, skupstini UN, ECJu, svima. Mail, pismo, uzivo, tvit, golub pismonosa. Svim medijima. Mozda vam ne znaci nista, ali evo pisma koje sam poslao svojoj predstavnici u parlamentu Kanade: Subject: Urgent Human Rights Concern – Potential Serbian Government’s Use of LRAD Against Peaceful Protesters Dear Madam, I am writing to bring to your urgent attention reports of the Serbian government’s use of excessive force, including the deployment of Long-Range Acoustic Devices (LRAD), against peaceful protesters in Belgrade. On March 15, 2025, more than 300,000 people gathered to demand justice for 15 victims of a tragic accident in Novi Sad on November 1st, 2024 which is widely believed to have been caused by governmental corruption and subsequent attempts to cover it up. It was reported that instead of addressing public outrage over this tragedy, administration resorted to suppressing these peaceful protests with force. Based on these reports, several thousand demonstrators, including students and journalists, found themselves in the path of LRAD, a powerful acoustic weapon known to cause extreme discomfort, disorientation, pain, and potentially permanent hearing damage. If true, this would constitute a flagrant human rights violation and an attack on the democratic right to peaceful assembly. As Canada remains a global advocate for democracy, human rights, and freedom of speech, I urge you to take action by: 1) Publicly condemning any use of force, including but not limited to potential use of LRAD, against peaceful protesters in Serbia and calling for an independent investigation into these reports. 2) Urging the Canadian government to put diplomatic pressure on Serbia to respect fundamental human rights and democratic principles. 3) Raising this issue in Parliament and working with international allies to hold responsible party accountable for their actions. The Serbian people, particularly the youth leading these protests, need international support to ensure their voices are heard and that those responsible for corruption and repression face consequences. I appreciate your time and commitment to human rights, and I look forward to your response regarding the steps that can be taken. ISPRAVKA: hvala na ukazivanju da sam u ljutnji zbog svih dogadjaja u pismu naveo pogresan datum protesta - moram ponovo slati pismo Edited Sunday at 07:38 PM by ters 18 6 4 6
Volter Posted Sunday at 07:07 PM Posted Sunday at 07:07 PM (edited) Poznajem nekoliko njih koji su botovi, ranije su otoreno podržavali Nenadležnog, sada su u fazonu - ma samo da se ovo završi, neka dođe ko hoće. Al glasaće opet za SNS ako budu izbori. Jednom starijem rođaku sam pokazao snimak kako žandar udara policajca u civilu, al jok, nema pomoći, tvrdi da su ga kasnije studenti uzudarali. Ne treba trošiti deo svog života na rasprave sa ovakvima jer ih ne možete ubediti. Par njih mlađih se lomi, u šoku su zbog ovolikog broja ljudi. Živeli su u uverenju da većina Srbije podržava Nenadležnog. Što se tiče izbora, čak i sa ovakvim kakvi su bili prethodnih godina, SNS ne može više ubedljivo pobediti. Sam ne može formirati Vladu, tu će ključnu ulogu imati SPS. A Dačić je najlukaviji političar, uvek je znao da izabere stranu. Ako opoziciji fale njegovi poslanici, sikterisaće Nenadležnog. Zatim će po običaju dozirati svoje nastupe, upravo zbog toga ga svih ovih godina tu i tamo mediji malo okrznu. Taj lik nije za potcenivanje ma koliko deluje kao cirkuzant. Nenadležni je danas posle dužeg vremena pomenuo izbore, doduše stidljivo. I dalje vaga, kupuje vreme. Cilj ovakve njegove napadne kampanje nije da pridobije nove glasaće, svestan je da od toga nema ništa, nego da sačuva svoje. I dalje se nada da će nas izmoriti, da nas dovede u stanje pre protesta da se ništa ne može promeniti, pa će onda na izbore. Al od te rabote nema ništa, dolazi mu kraj, pobedićemo. Edited Sunday at 07:55 PM by Volter 4
Helena Posted Sunday at 07:12 PM Posted Sunday at 07:12 PM 27 minutes ago, Stiletto said: Ne znam napamet, ali verovatno načelnik Uprave za odbrambene tehnologije Sektora za materijalne resurse brigadni general Slavko Rakić. Glavno mudo za dozvole za proizvodnju naoružanja i vojne opreme. ...tzv "nije bio zvučni top". Pojavio se gospodin, gospođa novinarka se trudila da bude bude, RTS je ostao dosledan sebi i ona nikako da pita šta se to ČULO. Jel moguće da se anti dron puška tako čuje. I onda nam je nestala televizija, doslovno mrak.
shonke Posted Sunday at 07:14 PM Posted Sunday at 07:14 PM 41 minutes ago, Geronimo said: Ne staj mi na muku... Ranije pominjana tasta, izmedju ostalog, kaze: - zvucni top je laz; - Djokic se prodao za premijersko mesto; - Ruzic i Djokic su ljubavnici; - studenti su glupa masa, korisne budale. Nisam danas sasvim svoj posto sam cuo isecke razgovora sa mojom suprugom... Sad ne znam da li je primenljivo u tvom slučaju ali kad je moja tazbina davala naznake radikalštine (ima 15ak godina, meni je dete sad student) ja sam zabranio viđanje sa unukom (tada im jedini unuk je bio). Rekao sam jednom prilikom: moje dete ima i NORMALNE babu i dedu i oni će da ga viđaju ako hoće svaki dan. Sasvim je slučajno što su moji bili ti normalni a tazbina (realno tast, tašta je uvek bila za "ono što kažu mladi") nenormalni. Dok nije progutao govno, tastu nisam dao da vidi moje dete i tačka. MUPM. E onda je bio kao normalan nekoliko godina pa je sad skoro opet izjavio neku glupost o slučaju nadstrešnice na šta ga je taj unuk (kao što rekoh već, sada student), podsetio da mnogo sere i da ne gleda više hepi pink informer laži i da će da mu uđe u kuću više NIKAD ako nastavi da mrzi njega i ostale mlade. Eno ga, danima zove ženu da kaže da mu je žao, plače itd. Poenta priče: ti matori psihopratioci eventualno deluju na unuke. Na sopstvenu decu mogu samo da sikću ako im pipneš psihoa. 8 1 3
drgnk Posted Sunday at 07:15 PM Posted Sunday at 07:15 PM 47 minutes ago, nemanjaol said: Jeste imali prilike da pricate sa ljudima koji su na 'onoj strani', da li se nesto promenilo? Ja pitao drugaricu kojoj je cale, inace doktor nauka, za Vucica. Kaze nema promene, mada ga vise i ne pita, uvek se zakace. Kolega sa posla, pozne pedesete, branio bi Vučića pa da sutra lično izađe na ulicu sa puškom i pobije demonstrante. Njemu je inače sasvim normalno da se krade, ako se nešto usput i izgradi i ostavi iza sebe (njegova filozofija). 😲 Lik je inače teoretičar zavera (sipaju nam kemtrejls iz vazduha, pad nadstrešnice - teroristički čin, ne uzimati lekove - medicinska mafija...). Ovako je dobar čovek, ali taj stepen ludila... nezamislivo. 😬 Stariji gospodin u penziji, radio u pravobranilaštvu, obrazovan čovek... Televizor umesto glave (ustaše, izdajnici, Srbija napreduje...). Na to "Srbija ekonomski napreduje", upita ga koleginica "Hoćete li na more ove godine"?, na šta će on "Joj kakvo more sa ovom penzijom". "Dobro a makar u banju", a on će "Ma kakva banja". 🤣 Deo rodbine. "Ovi studenti, a Vučić im sve obezbedio". "A ko drugi?" Imam rođaka u SNS, on je još i najnormalniji, video je iznutra kako sistem funkcioniše i vidim da nije nešto oduševljen, ali kao i mnogi, ima lični interes da bude tamo.
NMX Posted Sunday at 07:16 PM Posted Sunday at 07:16 PM Unapred prastajte ako je bio ovaj konkretan snimak. Ako nije, zatvorite prozore, izolujte se negde, zazmurite ili skroz ugasite svetlo, skroz u tisini, i odvrnite ovo na max. Ja sam se sledio sad od ovog zvuka a znam i sta je i sta je bilo i kako je proslo. I onda mogu samo da zamislim kako je bilo ljudima sto su tu stajali. e, da. jebem sve sto ima svakome ko je ovo uradio plus djvu i bizonu koji ovo slave uz narodnjake 1 18
Clash Posted Sunday at 07:21 PM Posted Sunday at 07:21 PM 38 minutes ago, Stiletto said: Ne znam napamet, ali verovatno načelnik Uprave za odbrambene tehnologije Sektora za materijalne resurse brigadni general Slavko Rakić. Glavno mudo za dozvole za proizvodnju naoružanja i vojne opreme. Taj je. Kaze djeneral nije zvucni top. A sta je nije rekao niti ga je pitala gospodza novinarka. Ja mislim da je Solakdjilaskurti platio 1000 ustasa da trce levo i 1000 neprijatelja Srbije da trce desno na njihov znak. 1
Don Dusko Posted Sunday at 07:23 PM Posted Sunday at 07:23 PM 5 minutes ago, NMX said: e, da. jebem sve sto ima svakome ko je ovo uradio plus djvu i bizonu koji ovo slave uz narodnjake Kada padne noc(vlast) treba ih podvrgnuti ne kroz jedan zvucni top veck kro 100x toga pa da vidimo hoce li slaviti mamu im belosvetsku. 1
Recommended Posts