Jump to content

Recommended Posts

Posted

Malopre na ulici policija zapisuje nekoģ čiču, valjda prelazio van pešačkog. Stariji čovek, namučeno lice... A slučaj meklaren kumašina Nikole Petrovica zastareo... Pa krvi vam se treba napiti. U svakom gradu da se montira giljotina. U Beogradu kod one skalamerije ispred bivse zeleznicke, u Nisu na trgu.... Dok to ne bude postavljeno, nema mira za porodice samlevenih pod nadstrenicom, nema pravde za sve ubijene, obespravljene, opljackane...

A Ursula? Sablaznjavace se. Dao vam bog ovakvog kao što je naša mrcina. Imate i vi svakakve, ali istovremenog psihopatu, dzukelu i lopova bas i nemate. Pa se jebite sa njim.

• Like 3
Posted

Nisam pisao cesto u ovoj temi ali moje razmisljanje ...

Protesti su presli prelomnu tacku i nema vise nazad, bice ili dza ili bu, ne smem ni da pomislim sta ce se desiti ukoliko ovo ne uspe.

15.03. ne vidim kao prelomni dan, nadam se da ce proci mirno a bojim se da je to tesko izvodljivo i ne sme se upasti u apatiju posle 15.03. jer su ocekivanja po mom misljenju prevelika za taj dan.

Borba mora da se nastavi i posle subote, energija je ogromna, ne sme se ispustiti.

Studenti i prosvetari koji podnose najvecu zrtvu nece moci sami da izguraju do kraja, potrebno je jos grana/profesija koji bi trebalo da se prikljuce jer ce u protivnom prvopomenuti ostati na vetrometini.

• Like 10
Posted
1 hour ago, berti said:

EU poziva na spustanje tenzija i dijalog. Kakva su to đubrad. Da sutra počne pucnjava po studentima, rekli bi da treba da prestanu sukobi. Dzukeletine licemerne, eto ga vama. Metnite ga sebi u vaše ... institucije.

Pisala sam ma Voxu, ali da metnem i ovde. Napisala sam mejl predsedniku svedskog parlamenta povodom Brnabickine dvodnevne posete svedskom kolegi. Objasnila mu koga je ugostio i pozvala ga na nas protest u Stockholmu 16 marta. Isto je uradilo jos nekoliko ljudi iz nase viber grupe gde dogovaramo proteste. ”Odgovor” smo dobili na njegovom instagramu gde kaze da joj je rekao da je super sto je Srbija na evropskom putu. Odlicno joj ide, samo malo da poradi na vladavini prava i slobodi medija, ostalo sve fajn, ne moze bolje.

Fuj 🤮!

• Thanks 1
  • Tuzno 1
Posted

Najgore je sto se i  ljudima koji su demokratski orijentisani sada gadi ovakva EU. Javno se podrzavaju i hvale ubice, razbojnici, antidemokrate, tirani...

• Like 1
Posted

I posle se neko pita zašto prozivam(o) Zapad. Puca njima kurac za vladavinu prava i demokratije, gledaju samo svoj interes, a nenadležni im još uvek savršeno odgovara. Rasprodaje srpsku zemlju za budzašto, kao na buvljaku, what's there not to like?

Btw, u manjim mestima u Srbiji su izgleda počela otpuštanja iz stranih firmi (npr. nemačkih) čije investitore je "doveo" nenadležni. 

• Like 7
Posted
11 hours ago, Čerčil said:

Jeste strah od toga sto moze biti. 

I majdan i odesu sam streeming gledao. 

Zaboravili ste? 

Putine ti li si?

10 hours ago, Čerčil said:

Gresis

Majdanovo govno se jede i sad. 1 mil poginulih. 

Nije nam potrebno. 

Napašće nas i pokušati da okupira Rusija, ako srušimo Vučića?

• Like 2
Posted
32 minutes ago, vilhelmina said:

Pisala sam ma Voxu, ali da metnem i ovde. Napisala sam mejl predsedniku svedskog parlamenta povodom Brnabickine dvodnevne posete svedskom kolegi. Objasnila mu koga je ugostio i pozvala ga na nas protest u Stockholmu 16 marta. Isto je uradilo jos nekoliko ljudi iz nase viber grupe gde dogovaramo proteste. ”Odgovor” smo dobili na njegovom instagramu gde kaze da joj je rekao da je super sto je Srbija na evropskom putu. Odlicno joj ide, samo malo da poradi na vladavini prava i slobodi medija, ostalo sve fajn, ne moze bolje.

Fuj 🤮!

Ovo što je čovjek napisao je već ozbiljno branje ušiju, imajući u vidu da se radi o predstavniku vlasti koja je na izborima dobila jasnu većinu i koji ne dolazi iz zemlje sa kojom Švedska ima neraščišćene račune. 

• Like 2
Posted

Nego, ova divna EU, jel primećuje ove proteste u Srbiji koji traju 4 meseca, ili su i dalje slepi. Zna li se nešto. Ipak su oni kolevka demokratije, bilo bi glupo da podržavaju Čauše...Vučića.

Posted

Sve to oko EU je kod nas smandrljano jer nikad stvarno nije pokušana integracija, niti je objašnjavano šta je EU. 

Prvo, ne radi se o tome da li je EU licemerna, kakvi su prema nama, i slično. Pitanje je da li države u EU, u odnosu na druge evropske države, ili druge države uopšte, imaju veći stepen slobode i prava, nepristrasne institucije, nezavisne sudove, veće plate, bolju privredu, čistiji vazduh. Odgovor je 'da, naravno'. 

Drugo, da li mi hoćemo da imamo slobode i prava kakva imaju građani zemalja u EU, uporedive plate, privredu, zaštitu institucija, itd? Ako je odgovor 'da', onda pitanje o pristupanju EU ima svoj odgovor.

Treće, ako je tako, onda se pitamo šta da uradimo da bi se postiglo ovo sve. Ovakvi svakako nećemo ući u EU. A ako sve ovo postignemo pre nego što uđemo u EU, onda će oni nas moliti da im se pridružimo. Drugim rečima, kako beše ono,

a da, standardi, pa status.

• Like 7
Posted
15 minutes ago, JPM said:

Nego, ova divna EU, jel primećuje ove proteste u Srbiji koji traju 4 meseca, ili su i dalje slepi. Zna li se nešto. Ipak su oni kolevka demokratije, bilo bi glupo da podržavaju Čauše...Vučića.

Polako, uskoro će i oni da se oglase. Trenutno su zauzeti švajsovanjem plastičnih čepova.

• Like 1
Posted
32 minutes ago, Beonegro said:

Ovo što je čovjek napisao je već ozbiljno branje ušiju, imajući u vidu da se radi o predstavniku vlasti koja je na izborima dobila jasnu većinu i koji ne dolazi iz zemlje sa kojom Švedska ima neraščišćene račune. 

Potpuno si u pravu. Tek sad vidim da je sadrzaj posta koji sam ostavila dosta drugaciji od prvog koji je izasao, pre nego sto je poseta zavrsena. Samo je slika ista, zato sam se zaletela.

Zelim da verujem da su i nasi mejlovi pridoneli ovoj promeni. A mozda je i samo cekao da joj vidi ledja, pa da napise sta stvarno misli. Kako god, dobro je, ohrabrujuce.

• Like 5
Posted
15 minutes ago, handys said:

Prvo, ne radi se o tome da li je EU licemerna

Kako se ne radi o tome da li je licemerna. Pa sve ono što oni promovišu kao svoje vrednosti, u slučaju Srbije prećutkuju jer im je diktator obećao litijum i Kosovo. Kako nisu licemerni? Naravno da postoji i taj deo slobodnog tržišta koji za svakog građanina predstavlja šansu za bolji standard, ali valjda je bitno i da poštuju svoje vrednosti. Da ne daju podršku diktatorima.

Posted
8 hours ago, crepiillupo said:

Gde si bio onomad da svom imenjaku Čerčilu savetujes da se ne brani od Hitlera, kao sto vidim mislis da se ni od Putlera isto nije trebalo braniti. Koji deo Bolje grob nego rob ne kapiras?

Tad je bio grob. Milion, dva stradalih. Rumuni su ispali mnogo ppametniji od nas. 

Posted
5 minutes ago, JPM said:

Kako se ne radi o tome da li je licemerna. Pa sve ono što oni promovišu kao svoje vrednosti, u slučaju Srbije prećutkuju jer im je diktator obećao litijum i Kosovo. Kako nisu licemerni? Naravno da postoji i taj deo slobodnog tržišta koji za svakog građanina predstavlja šansu za bolji standard, ali valjda je bitno i da poštuju svoje vrednosti. Da ne daju podršku diktatorima.

Ja bi pre u diktatoru trazio problem jer im je on obecao.

EU vise da gledamo kao usaglasavanju rada institucija i vladavinu prava.

• Like 1
Posted
4 minutes ago, Čerčil said:

Tad je bio grob. Milion, dva stradalih. Rumuni su ispali mnogo ppametniji od nas. 

Ok tebra, i šta ćemo sad?

Da nastavimo vožnju na ringišpilu u Ćacistanu dok ne popadamo svi sa ringišpila ili da čekamo da se pokvari sam od sebe? 

Posted
1 minute ago, Don Dusko said:

Ja bi pre u diktatoru trazio problem jer im je on obecao.

EU vise da gledamo kao usaglasavanju rada institucija i vladavinu prava.

EU je sama po sebi institucija u koju treba da se ugledamo. Kako da se ugledamo u instituciju koja ne primećuje kršenje ljudskih prava u zemlji kandidatu za članstvo? Ili njima ipak ljudska prava nisu toliko bitna koliko kopanje rude? Ili im nisu toliko bitna prava Srba...

Posted
10 minutes ago, Clash said:

Ok tebra, i šta ćemo sad?

Da nastavimo vožnju na ringišpilu u Ćacistanu dok ne popadamo svi sa ringišpila ili da čekamo da se pokvari sam od sebe? 

Vec je neko pisao ovde kako napraviti jaku poliiticku stranku. Lokalne baze.  Pa pobediti regularno na izbprimma. Demokrate i dss su to ilmale devedesetih. Da nije bilo 5 oktobra, kostunica bi pobedio u drugom krugu. 

Posted
2 minutes ago, Čerčil said:

Da nije bilo 5 oktobra, kostunica bi pobedio u drugom krugu.

Trebalo je da verujemo diktatoru koji je krao prvi krug, da mu dozvolimo da dođe do drugog i da verujemo da bi taj drugi krug bio pošten.

Legitimno razmišljaš.

Posted

Kako uvijek dodju neki zabrinuti, da nam otvaraju oči, kako ne treba biti nasilan i vodimo ljubav a ne rat.

Plus daje primjera majdana kao nešto loše, da nije Majdana Ukrajina bi bila ruska gubernija danas.

• Like 1
Posted
5 minutes ago, Čerčil said:

Vec je neko pisao ovde kako napraviti jaku poliiticku stranku. Lokalne baze.  Pa pobediti regularno na izbprimma. Demokrate i dss su to ilmale devedesetih. Da nije bilo 5 oktobra, kostunica bi pobedio u drugom krugu. 

Stoji da bi tako trebalo. Samo ne znam da li si primetio da u Srbiji regularno i izbori ne ferceraju bas najbolje u kombinaciji?

• Like 1