Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ne znam šta bih rekao, šokiran sam akcijom u Novom Sadu, ali ne i iznenađen. Gotov je, i ništa nije gotovo. Što napisa Marinka, zaista deluje da je predsednik bio pripit dok je obaveštavao javnost... Ne verujem da je samo jedan preminuli pacijent bio dovoljan da se igrač sa klupe poput Đure Macuta motiviše ovoliko i da pruža MVP minute u završnici meča, nekako verujem da tu ima još nečega.

• Like 3
Posted
1 hour ago, DameTime said:

Kojih 200 soma, to je mnogo, za obične kerove. Rade oni za duplo manje, ako ne i više od duplo manje.

Plus ima više faktora u odnosu na koje varira iznos plate, tj. oni su po platnim razredima.

Žandari imaju toliko plus razne kombinacije sa krimosima i političarima. Šta mislite ko je u obezbeđenju kriminalaca i tajkuna po Srbiji, sve žandari( na bolovanju) a tu se dobijaju auta, stanovi, razne beneficije.

• Like 4
Posted
22 minutes ago, Kalinic10 said:

Primetno je da zapadni mediji sve više izveštavaju o protestima, rekao bih i više nego proletos. Associated Press (AP) je sigurno u top 5 najcenjenijih svetskih medija na svetu, sa sedištem u SAD, a u svojoj sinoćnoj vesti su ovog nepomenika nazvali “autokratom”.

Takođe, 11. septembra Evropski parlament (rekao bih po prvi put)

na sednici će imati za temu “Političku nestabilnost u Srbiji”.

Nepomenik polako gubi podršku sa zapada, i sve što mu je ostalo je da se potpuno okrene Kini i Rusiji, što on upravo i radi.

Ova neopravdana primena sile je karakteristična za autokrate i diktatore koji gube vlast, i to su uvek poslednji trzaji kojima se nadaju da će uplašiti narod.

Brutalnost policije jeste za određen procenat umanjila masovnost protesta, ali je isto tako izazvala toliki bes kod naroda i nikad veću odlučnost da se sa ovom bagrom završi za sva vremena. Moje subjektivno mišljenje je da nepomenik na današnji dan ima manje šanse na izborima nego u martu ove godine.

Ovo što on trenutno radi preko svojih medija je čisto mobilisanje svojih snaga (čitaj penzionera), ali narod ih je provalio i te priče više ne prolaze u većinskoj Srbiji.

Očekujem u narednih meseca dana nekoliko protestnih šetnji, pre svega u Novom Sadu, a onda možda i neki veliki skup 5. oktobra (nedelja) u Beogradu.

Sad nema nazad, nazad je ćacilend

Bili su sinoć iz Evropskog parlamenta poslanici u NS na protestu. Imaće izveštaj na toj skupštini iz prve ruke. Takođe neko treba da im donese i pusti izjavu hulje kako su to nagori ološ i ostale uvrede koje im je sinoć podelio. Nadajmo se da će izgubiti tu podršku EU koju je pred svake izbore imao, pre je to radila Merkel a u zadnje vreme je preuzeo palicu Makron. Ta podrška demotiviše dosta ljudi da izađu i glasaju, to je nešto što ubija u pojam pro EU glasače.

Nažalost nisu svi mediji izvestili kao AP. Reuters se postavio prilično neutralno, za njih su oni što su napali policiju protestantni. Videćemo narednih dana kakvo će izveštavanje biti i da li će ga biti. Danas je najvažniji dan da što više informacija stigne do zapadnih novinara da ne bude vlast jedina koja im objašnjava šta se sinoć desilo.

• Like 1
Posted
13 minutes ago, Perkos2 said:

Žandari imaju toliko plus razne kombinacije sa krimosima i političarima. Šta mislite ko je u obezbeđenju kriminalaca i tajkuna po Srbiji, sve žandari( na bolovanju) a tu se dobijaju auta, stanovi, razne beneficije.

Sigurno da ima pojedinaca koji su u ovakvim kombinacijama, međutim nema šanse da svi (čak ni većina) ovih običnih prašinara rade za 200.000 rsd mesečno.

Posted (edited)
39 minutes ago, Barkley#34 said:

delom bih rekao da pokušava da razne sorte neutralnih, apstinenata, mekih glasača i tome sličnih ponovo pasivizira.

Apsolutno.

I ne mogu da kazem da mu ide dobro ali mogu da primetim par ljudi iz okruzenja (posao) koji su u fazonu, isao sam a proteste (jesu, zaista), glasacu da djubre ode ali mi muka vise i od sranja svaki drugi dan, da idem na posao duze nego inace bla bla bla duvaj ga bre. Ali da, ima ih. Mada bih rekao da je to vise do srednje staleznog komfora.

Zvalava picketina pokusava eskalaciju iz dva razloga:

1. odvracanje to malo ubogih konformista

2. (vaznije) da pokusa da spolja predstavi ovo drugacije. Eno Brnaba sinoc pise neki chat gpt tvit upucen Evropi, da vidi sta se desava. Pa zbog svega navedenog, ne bih se kladio da ovo nije provokacija koje ce biti sve vise. 

S tim u vezi, nek ga duva. A i Marinika i Djido zajedno sa njim sa pozivanjem na miRaN pRoTeSt.

Eno, mirno smo stajali 15.03. u 19:11 pa je neko pucao jebenim zvucnim topom na narod u pokusaju da mirno ne bude mirno. Tako da mirno mogu svi redom da ga duvaju.

Edited by NMX
  • Like 5
  • Thanks 1
Posted
5 minutes ago, NMX said:

I ne mogu da kazem da mu ide dobro ali mogu da primetim par ljudi iz okruzenja (posao) koji su u fazonu, isao sam a proteste (jesu, zaista), glasacu da djubre ode ali mi muka vise i od sranja svaki drugi dan, da idem na posao duze nego inace bla bla bla duvaj ga bre. Ali da, ima ih. Mada bih rekao da je to vise do srednje staleznog komfora.

A poslic kafica....Nek ga takvi duvaju.Problem im duze potovanje na posao(makar 5 minuta) a nije problem sto ti decu biju.

• Like 6
  • Thanks 1
Posted
20 minutes ago, DameTime said:

Sigurno da ima pojedinaca koji su u ovakvim kombinacijama, međutim nema šanse da svi (čak ni većina) ovih običnih prašinara rade za 200.000 rsd mesečno.

Nisu ovo prašinari. Žandari, inteventna i brigada su najeksponiranije u divljanju a oni imaju fine pare u odnosu na prosek.

15 minutes ago, NMX said:

ne mogu da kazem da mu ide dobro ali mogu da primetim par ljudi iz okruzenja (posao) koji su u fazonu, isao sam a proteste (jesu, zaista), glasacu da djubre ode ali mi muka vise i od sranja svaki drugi dan, da idem na posao duze nego inace bla bla bla duvaj ga bre. Ali da, ima ih. Mada bih rekao da je to vise do srednje staleznog komfora.

Jedna koleginica mi je odličan lakmus. Ne voli naprednjake ali je u fazonu kao mis sveta, samo bi da bude mir. Ne dirajte moj svetić i to je to. Ima takvih dosta, ne bih rekao da ih je malo i kod nekih verovatno prolazi priča da su svi isti kao naprednjaci i svi krivi za sve.

19 minutes ago, NMX said:

vaznije) da pokusa da spolja predstavi ovo drugacije. Eno Brnaba sinoc pise neki chat gpt tvit upucen Evropi, da vidi sta se desava. Pa zbog svega navedenog, ne bih se kladio da ovo nije provokacija koje ce biti sve vise. 

Pre mi se čini mi se da pokušava da onima spolja pokaže da su mu karte još uvek jake. Na konto onoga o čemu se pisalo na prethodnoj strani, rekao bih da postoji već neko vreme svest i kod domaćih i kod stranih faktora da on nije u mogućnosti da održava biznis ez južval, a pošto je tokom prethodne decenije potpuno razjebao političku scenu (uz njihovu asistenciju, spolja i iznutra, ofkors), nije mu lako naći zamenu a ujedno održati minimum stabilnosti u zemlji. Rekao bih da želi da pokaže da ima dovoljan deo službe, krimosa, tužilaca i pandura na svojoj strani da ne dozvoli da se prave dogovori bez njega. Ono što pričam već mesecima - pokazuje da svi treba da računaju na to da iako ne može da upravlja situacijom može da pravi sranja i neće lako prestati s tim.

• Like 5
Posted

Jezive distopijske scene juče sa onim majmunima u crnom okačenim o borbena vozila. Jebeni građanski rat u kom je državni aparat u građanskom ratu protiv sopstvenog naroda.

• Like 6
Posted
44 minutes ago, DameTime said:

Nisam ni pisao o prašinarima ili saobraćajcima. Žandarmi su posebna priča, država u državi, za njih ne postoji granica u nabavci opreme i naoružanja. Bolnice i škole nam se raspadaju ali za žandarme mora da bude sve najmodernije 

• Like 1
Posted
On 9/5/2025 at 10:39 AM, Klotzen said:

Pošto vidim da mnogima nije jasno zašto je bitno pokušaću da Vam objasnim na Albanskom primeru. Kada su bile one demonstracije protiv Rame EU je bila podeljena kao u našem slučaju. Posle nedelju dana nemira koje su izazvali demonstranti niko više nije podržavao opoziciju i stvar je propala. To isto će se desiti i ovde ako se ponovi scenario. Dakle mirni protesti nisu atraktivni za medije ali nemiri jesu i to će da obiđe celu EU i ako se nastave u kontinuitetu onda dovodimo političare koji su protiv Vučića u nezgodnu situaciju da podržavaju nemire u Srbiji a to je neodrživa pozicija za skoro svakog od njih.

Postoji razlika u odnosu na Albaniju. Rama je na vreme skontao odakle duva vetar a i verovatno nije toliko ucenjen raznim mafijaškim i međudržavnim dogovorima, pa je potpuno okrenuo brod ka EU i ubrzao pregovore, dobio zauzvrat privremenu toleranciju na korupciju i druge grehe dok ne stigne tamo, a usput je izbio opoziciji adute iz ruke jer nemaju ništa krupno čime mogu da ga ruše. 

Ovaj naš kreten se i dalje ponaša kao da je tipa 2018. i postao je nepouzdan svima, održavaju ga sa svih strana samo da država ne bi potpuno utonula u haos i dok ne izvuku još neke ugovore i slično.

• Like 4
Posted

"Kada je sinoć počelo policijsko nasilje, studenti su obaveštavali ljude ukoliko se ne osećaju sigurno da mogu otići u zgradu PMF. U zgradi PMF sa svojim studentima je bio njihov dekan. Policija, žandarmerija ili ko već od tih uniformisanih formacija sinoć su upali u rektorat gde su kao taoce držali studente, profesore i građane koji su se tamo sklonili od policijskog nasilja. Pokušali su da uđu i na PMF, ali im dekan nije dozvolio.

Malo je morala, intelektualnog integriteta i čestitosti ostalo u Srbiji, a dr Srđan Rončević, dekan Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu daje nadu za bolje sutra. Ovaj veliki čovek sinoć je branio preostale mrvice autonomije novosadskog Univerziteta koja je prethodnih desetak dana brutalno izgažena."

• Like 12
Posted
18 minutes ago, Koca Popovic said:

Jeli jos uvijek ima onih koji vjeruju da se ovo moze rijesiti mirnim putem? Samo pitam, za tetku.

Pozdravi tetku. 

Reci joj da je gotovo, osim ako nas baš ona ne povede u rešavanje nemirnim putem.

Tako stoje stvari. 

Posted
3 minutes ago, fancy said:

Pozdravi tetku. 

Reci joj da je gotovo, osim ako nas baš ona ne povede u rešavanje nemirnim putem.

Tako stoje stvari. 

Zajedno sa drugom Kočom!

Posted

Nisam u Srbiji i tek sad pogledah ono pijano bljezganje Hulje od sinoc.

Hajlajt mi je da Slovenija i Hrvatska prave vojnu koaliciju da gaze Srbe u Srpskoj i na Kosovu?! Slovenija napada Srbe na Kosovu?

Stonosekaze WTF ili koji kurac, da li je ostala mrva razuma kod Hulje?

• Like 2
Posted
9 minutes ago, Clash said:

Nisam u Srbiji i tek sad pogledah ono pijano bljezganje Hulje od sinoc.

Hajlajt mi je da Slovenija i Hrvatska prave vojnu koaliciju da gaze Srbe u Srpskoj i na Kosovu?! Slovenija napada Srbe na Kosovu?

Stonosekaze WTF ili koji kurac, da li je ostala mrva razuma kod Hulje?

Ono cega se plasim je da ce namerno izazvati neki incident tipa ratni sukob da bi produzio trajanje svog rezima. To je put svakog smutljivca, svakog uzurpatora. Zato bi ovaj gradjanski protest morao sto pre da dobije konkretne obrise i lica da bi EU mogla da pregovara o uslovima za demokratske izbore. Bez konkretnog pritiska medjunarodne zajednice ovo ce da potraje i bice sve gore. 

• Like 2
Posted

Nema nista od ratnog sukoba. To je pičketina koja se plasi sopstvene senke, taman posla da on izazove neki rat. Vrlo brzo ce mu izaci milion ljudi na ulice i to ce mu biti kraj.