Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)
1 hour ago, DameTime said:

Fun fact: pandurka je moja komšinica. Delovala mi je relativno normalna, tako da sam ovim užasnut.

Koliko ja znam ona je stacionirana na aerodromu, što pokazuje odakle sve dovlače kadrove za ove "akcije"

Edited by Marvin
  • Like 1
  • Ruke su vam krvave! 3
Posted

Populacija, namerno neću da je nazovem narod, je prepuna Mikija Manojlovića, Macuta, policajaca, Brnabi jbg... Likova koji su u nekom trenutku delovali kao normalni ljudi i koji su bukvalno napravili faustovsku priču... Naravno da se, da citiram neobičnu mudrost svog profesora, ne može postati ono što neko nije, niti prestati da se bude ono što neko jeste. Zlo je, kao što znamo, jako, jako banalno.

• Like 10
Posted

Poslusajte Danila Mandica sa Harvarda kod Galeba (Agelast podcast)

Steta sto Galeb nije uspeo da malo bolje vodi razgovor, mislim da smo mogli jos mnogo toga pametnog da cujemo, ovako su neki nuggeti ostali zakopani u milion digresija (iako su skoro sve bile jako zanimljive)

Sta mi je bilo interesantno.

Deo u kome je pricao o tome da li kao drustveni pokret hoces da pobedis, ili hoces da se zadrzis na nekom teoretisanju.

On kaze da ako hoces da pobedis:

- Nema mesta puritanstvu i tome da budes gadljiv na siroku koaliciju protiv rezima

- Treba da budes otvoren ka prebezima iz rezima, cak je rekao da su oni kljucni i da ih treba ohrabrivati da beze

- Da je neka ozbiljna lustracija prakticno nemoguca

Dosta otreznjujuce, ali rekao bih i realno

• Like 11
Posted (edited)
3 hours ago, nemanjaol said:

Da je neka ozbiljna lustracija prakticno nemoguca

Nazalost, jeste lakse tako, bez lustracije, ali onda dobar deo (ne sve, nikada sve) ove price gubi smisao, jer se time samo zakazuje sledeca runda za nekih 15ak godina. 

Edited by SuperTraktorko
  • Like 5
Posted

Za dobru lustraciju treba ozbiljna priprema, otpuštanje "službe" može da se desi samo ako imamo priremljene kadrove za novi način rada i totalnu promenu.

• Like 3
Posted
4 minutes ago, freethrow said:

Bukvalno 20.000 potpuno novih tužilaca, pravnika, ekonomista, veštaka, policajaca, čuvara... Nemoguće i za mnogo veće zemlje, nažalost.

Pretera ga sa brojkama i sa pesimizmom. Sektini tužioci i sudije zapravo i nisu toliko brojni, a među ostalima ima kako poštenih, tako i pizdi. Što se tiče pandura, tu je najbolje kazniti one što su najviše divljali, i to za primer. Moguće je napraviti i neke rokade kod andara, u smislu da ih masovno treba otpustiti, a da njihova mesta mogu da popune i oni iz vojske, koja ionako nema neku svrhu, a mogu da se prekvalifikuju. Jedači govana sa državnih medija i na položajima teško mogu da zaglave neku kaznu po važećim zakonima, osim što ih je moguće ignorisati ili javno žigosati. Ostali podržavaoci kartela kojima je nemoguće dokazati krivično delo će se izvući, a možda i udomiti u nekoj stranci.

• Like 3
Posted

Mislim da je cifra znatno manja a da će problemi varirati od oblasti do oblasti. Napisao sam pre par dana, dobar deo njihovih kadrova bukvalno ničemu ne služi, klasičan su višak ili fantomi, tako da se njihovim odlaskom ništa ne gubi. Dolaze nove generacije, nove tehnologije, ponegde ti samo treba dobar mentor da poduči i nauči ljude par godina i da im rukovodi još koju godinu preko. Bezbednosne službe su veći problem, mada je meni dosta indikativno to koga je sve slao u hapšenja, bukvalno ih je nacrtao da ne mogu da preguraju na poslu buduće promene pa će prvi da budu na udaru. Mislim, suprotno Vasi, da je dobar deo njihovih nižih kadrova na položaju širom države upetljan u krivična dela (morali su da prođu inicijaciju, a bilo je i bahatosti), tako da će tu biti slatkog materijala za buduće tužioce i sudije.

Ono što nama predstavlja veći problem je to što je u mnogim oblastima stao razvoj organizacije države i sistema, maltene kao devedesetih. Npr. pre dolaska Vučića na vlast raspravljalo se o budućoj organizaciji Beograda, novim opštinama, podeli na gradski i prigradski deo itd. To je sve stalo, a život je išao dalje tako da sad imamo komplikovaniju sliku nego pre 10-15 godina. Dalje, imamo opštine u Srbiji koje imaju svega 1000 stanovnika, bukvalno su neodržive, tako da će i tu biti potrebna reorganizacija, da ne pričam o komunalnim poslovima, prevozu i još trista čuda. Urbanistički planovi, infrastrukturni razvoj... Tu će biti muke.

• Like 5
Posted
2 hours ago, Marvin said:

Fun fact: pandurka je moja komšinica. Delovala mi je relativno normalna, tako da sam ovim užasnut.

Koliko ja znam ona je stacionirana na aerodromu, što pokazuje odakle sve dovlače kadrove za ove "akcije"

Tanja Drobnjak ti je komšinica?

• Like 1
Posted
17 minutes ago, Cavani said:

Evo za ove kojima Novak nije dovoljno direktan.

Izgubio sam vreme slušajući ga, i jedino što se može dovesti u vezu sa celom pričom jeste da je trpeo posledice zbog izjašnjavanja. Da li je tu možda mislio na antivakserstvo?

Pre će biti da se njegova priča svodi na to da ljudi misle da je podržao studente, ali nešto mi se čini da je više podržao one u Crnoj Gori. Nego, koliko je para dao studentima? Totalni anonimusi su dali koliko mogu i podržali proteste jasno i nedvosmisleno. Ne vidim svrhu u tome šta misli o protestima kada na njima niti učestvuje, niti ih finansira. A od dvosmislene verbalne podrške korist je... nula.

• Like 3
Posted
2 hours ago, nemanjaol said:

Poslusajte Danila Mandica sa Harvarda kod Galeba (Agelast podcast)

Steta sto Galeb nije uspeo da malo bolje vodi razgovor, mislim da smo mogli jos mnogo toga pametnog da cujemo, ovako su neki nuggeti ostali zakopani u milion digresija (iako su skoro sve bile jako zanimljive)

Sta mi je bilo interesantno.

Deo u kome je pricao o tome da li kao drustveni pokret hoces da pobedis, ili hoces da se zadrzis na nekom teoretisanju.

On kaze da ako hoces da pobedis:

- Nema mesta puritanstvu i tome da budes gadljiv na siroku koaliciju protiv rezima

- Treba da budes otvoren ka prebezima iz rezima, cak je rekao da su oni kljucni i da ih treba ohrabrivati da beze

- Da je neka ozbiljna lustracija prakticno nemoguca

Dosta otreznjujuce, ali rekao bih i realno

Jos jednom da ponovim ovaj post zbog vidljivosti, treba pogledati podkast, mogao bi da se okaci na Vox, na Studentske proteste, na Feminizam, Na Left-Right topic, ma na masu mesta, odlican sadrzaj. Jebala komunjaru Galeba Siriza, vise puta je prekidao jako dobro gradjenje diskusije ali jbg.

Konkretni primeri od Danila, i zanimljiv izraz: "Elitne prebeglice", kako je bez njih tesko smeniti vlast, u primeru Mubaraka, koji takodje ima sina debilka, zanimljivo.

Jos jedna bitna stavka u vezi definisanja totalitarizma i autokratije i kako se ne moze za sve zivo odmah vikati tOtaliTarizAm, ili Vucic FasiSta itd. 

Imamo slican primer na forumu gde skrecemo paznju da ne moze svuda da se upotrebljava rec genocid, ako vec na Tviteru svako moze da lepi etiketu kako hoce. 

Uglavnom, prilicno mrka kapa za potpunu lustraciju, ali ne bi mi smetalo da jedno 15-20 glavnih SNS kolovodja upadne na dobar mardelj. 

• Like 3
Posted

Da li su se "nakačili" jer znaju da ovom ide pena na usta ili je nešto drugo posredi, ali studenti baš podržavaju Novaka. Drugo, možda je i donirao, mi to ne znamo, ako Đoković ima neku vrlinu to je da se ne hvališe takvim stvarima.

• Like 4
Posted
16 minutes ago, DameTime said:

Da li su se "nakačili" jer znaju da ovom ide pena na usta ili je nešto drugo posredi, ali studenti baš podržavaju Novaka. Drugo, možda je i donirao, mi to ne znamo, ako Đoković ima neku vrlinu to je da se ne hvališe takvim stvarima.

Ovo je ipak mala sredina i sve se brzo sazna. Donirao je šipak.

Pre nekoliko meseci je supruga nosila neku hranu za studente i videla bedno obučenog penzionera kako daje 50 evra. Za njega je ta suma kao kuća, ali je dao od srca. Bogati tapkač loptice im je dao 0 dinara.

Posted
13 minutes ago, DJ_Vasa said:

Ovo je ipak mala sredina i sve se brzo sazna. Donirao je šipak.

Pre nekoliko meseci je supruga nosila neku hranu za studente i videla bedno obučenog penzionera kako daje 50 evra. Za njega je ta suma kao kuća, ali je dao od srca. Bogati tapkač loptice im je dao 0 dinara.

Ja se slažem da te ljude treba više ceniti i pominjati, ne zanositi se mnogo poznatim ličnostima. Ali ako neko ima način da te stvari uradi diskretno, to je Novak. I ne bih sudila o onome što ne znam, a slično bih preporučila i tebi. Svakako nije previše bitno.

Posted
12 minutes ago, JohnnyDragon said:

A jebes ga Vaso, ne sudi...

Ne znamo.

Ja to gledam ovako – ako nemamo dokaza da je dao bar jedan cent, onda to eliminišem kao mogućnost. 

9 minutes ago, DameTime said:

Ja se slažem da te ljude treba više ceniti i pominjati, ne zanositi se mnogo poznatim ličnostima. Ali ako neko ima način da te stvari uradi diskretno, to je Novak. I ne bih sudila o onome što ne znam, a slično bih preporučila i tebi. Svakako nije previše bitno.

Naravno da se njima ne treba zanositi jer verbalna podrška ne znači ništa. Pisalo je ovde pre nekoliko meseci da je proteste podržao neki propali glumac koji je ovdašnjoj starijoj javnosti poznat kao Nik Sloter, lik iz neke debilne serije. Ne znam koliko se oni u Užicu sećaju tog Nika Slotera, ali mi se čini da su i bez njega pokazali ko su i šta su. Ja na to suđenje o nečijim potezima gledam malo racionalnije – ako ne postoji ni promil dokaza za neku tvrdnju, ne uzimam je za ozbiljno.

Pričao mi je jedan prijatelj pre nekoliko godina da je imao problem sa autom u garanciji jer mu se upalila lampica za neki senzor. Odvezao je auto u servis, gde su mu rekli da su po svoj prilici miševi izgrizli žicu, a da po proceduri treba da zameni celu električnu instalaciju za 'skromnih' 1000 evra, što bi mu ionako pokrilo osiguranje. Zamolio je majstora da mu pokaže gde se nalazi senzor i kuda prolaze žice, što je ovaj i uradio. Onda mu je rekao otprilike ovako: „Vidi ovako, rođeni brat mi je advokat i ovo možemo lako da rešimo sudski. I najgluplji veštak može lako da dokaže da se u rupu kroz koju prolaze žice ne može provući miš, već samo komarac. A komarci u novembru nisu aktivni i nije poznato da jedu žice. Nego, stavi ti drugi senzor da vidimo da li radi, pa da pričamo dalje". Za samo nekoliko minuta je dobio kafu u obližnjem kafiću, besplatno pranje, više izvinjenja, a auto su mu sredili za oko pola sata.

Isto mislim za tapkača loptice. Možeš ti da se ubeđuješ do sutra da je anonimno dao pare, da podržava studente 101%, ali dok ne kaže javno da ih podržava kao one u CG i dok se ne čuje da je dao bar jednu crvenu, oboje znamo u dubini duše da to nije tako. 

A biću slobodan i da ponovim da nemam dlake za jeziku i da za mene ne postoje svete krave. Ako smatram da su studenti nešto zasrali, kao što je poziv Lomparu da govori, ja ću to javno i reći, baš kao što ću reći i da su im bile odlične akcije za Brisel, Strazbur i odlazak u sela.

• Like 2
Posted
On 7/7/2025 at 10:31 PM, robespierre said:

Hulja je i danas bio na nekom otvaranju i pri tom drobio o izborima. On sa  otvaranjima zaređa samo kad je u kampanji. Spremajte se za jesen. 

Rekao je i Stimac da mu se cini da ce izbori biti raspisani.

Realno, on se ovim natezanjem samo sve vise i vise zakopava i smanjuje svoj rejting. On bi mogao da se pravi lud sve do 2027., ali onda rizikuje da mu narednih 18 meseci zemlja tone u haos i proteste, a ako bi kasno raspisao izbore i uklonio smece koje je ostavio ispred Doma Narodne skupstine, predstavio bi sam sebe kao slabica koji je popustio iako je mislio da uopste ne raspisuje vanredne parlamentarne izbore.  

2 hours ago, DJ_Vasa said:

Izgubio sam vreme slušajući ga, i jedino što se može dovesti u vezu sa celom pričom jeste da je trpeo posledice zbog izjašnjavanja. Da li je tu možda mislio na antivakserstvo?

Pre će biti da se njegova priča svodi na to da ljudi misle da je podržao studente, ali nešto mi se čini da je više podržao one u Crnoj Gori. Nego, koliko je para dao studentima? Totalni anonimusi su dali koliko mogu i podržali proteste jasno i nedvosmisleno. Ne vidim svrhu u tome šta misli o protestima kada na njima niti učestvuje, niti ih finansira. A od dvosmislene verbalne podrške korist je... nula.

Ne slazem se sa Djokovicem u mnogim stvarima i protiv sam toga da se misljenja slavnih licnosti mnogo vise uvazavaju nego misljenja obicnih ljudi, ali, realno, Djokovic jeste najuspesniji i najpoznatiji Srbin/neko ko je rodjen u Srbiji, u ovoj zemlji ga obozavaju i zato je i bitno kada on makar na odredjen nacin pokaze da je protiv ovog rezima (dakle, ne nuzno da je za studente, nego da se slaze sa njima da je vreme da rezim nesmenjivog Cara Srbije ode sa vlasti).  

• Like 1
Posted
12 hours ago, DameTime said:

Srpski jezik nema te reči da opišem koliko im želim sve najgore.

Mislim da ni jedan humani jezik nema reči za ovakvo ponašanje!

Posted

Propao Coa za medalju mada može to još brže, jače i bolje.

Inače, delim mišljenje da će izbori brže nego što se misli. On uz svu svoju zaljubljenost u sebe i sujetu koja mu ne da da prizna greške, zna da je ovo za nejga neodrživa situacija i da mora da menja. Prvi put mu se ovako nešto desilo, prvi put da u 8 meseci ne vuče nijedan inteligentan potez (a ranije je svaku situaciuju što sam što sa opozicijom sa jajima u fioci lagano rešavao). Prvi put da nema izlaz iz krize i sve ovo je samo odlaganje i iznurivanje protivnika od koga je logistički i finansijski svakako jači. Samo je previše vremena prošlo i mislim da će on posegnuti za izborima brže nego što se misli. 

I ne bih se kladio da logistika trenutno ne radi pun gas, da se verovatno prijavljuju novi sugrađani, od BiH do Indije i Nepala. 

• Like 6
Posted (edited)

Ne znam bas te pravilnike kako se ljube ikone ali ovaj stil jos nije vidjen.

Ali ajd i to na stranu, nego ovo sto kaze tviterasica da izgleda kao seksualni manijak. 
Svako njegovo pojavljinje je krindz.

Najgore su one kao spontane reakcije po drustvenim mrezama to je takav blam da je to nevidjeno. Od kuhinje, sporta, bilo kakve aktivnosti koja zahteva upotrebu ekstremiteta izgleda kao smotana smlata.
Ali i na nekim medjunarodnim skupovima on izgleda kao da mu tu nije mesto, bukvalno smeta a i na njemu se vidi da radije ne bi bio tu.

Mozda ja to gledam pristrasno, sigurno ima i do toga, ali evo ne mogu da se setim jednog njegovog pojavljivanja gde izgleda normalno i opusteno. Cak i kad je okruzen svojim klimoglavcima vidi se da ih mrzi. O tribinama sa narodom da ne pricam.A tolike godine je na javnoj sceni.

Gasic i Mali i Dacic izgledaju normalnije od njega u javnim nastupima.

Edited by Clash
  • Like 1
Posted (edited)
8 hours ago, DJ_Vasa said:

Isto mislim za tapkača loptice. Možeš ti da se ubeđuješ do sutra da je anonimno dao pare, da podržava studente 101%, ali dok ne kaže javno da ih podržava kao one u CG i dok se ne čuje da je dao bar jednu crvenu, oboje znamo u dubini duše da to nije tako. 

A biću slobodan i da ponovim da nemam dlake za jeziku i da za mene ne postoje svete krave. Ako smatram da su studenti nešto zasrali, kao što je poziv Lomparu da govori, ja ću to javno i reći, baš kao što ću reći i da su im bile odlične akcije za Brisel, Strazbur i odlazak u sela.

Ne ubeđujem se, samo ne iznosim tako snažne tvrdnje jer nemam čime da ih podržim. A opet na osnovu nekih dosadašnjih aktivnosti imam uvid u to kako se Đoković ponaša u vezi određenih stvari. Nemam ni ja dlake na jeziku, samo ne znam kakve to veze ima, je l' to čini tvoje mišljenje na neki način relevantnijim? 😂

Edited by DameTime
  • Like 1
Posted
51 minutes ago, NMX said:

Propao Coa za medalju mada može to još brže, jače i bolje.

Inače, delim mišljenje da će izbori brže nego što se misli. On uz svu svoju zaljubljenost u sebe i sujetu koja mu ne da da prizna greške, zna da je ovo za nejga neodrživa situacija i da mora da menja. Prvi put mu se ovako nešto desilo, prvi put da u 8 meseci ne vuče nijedan inteligentan potez (a ranije je svaku situaciuju što sam što sa opozicijom sa jajima u fioci lagano rešavao). Prvi put da nema izlaz iz krize i sve ovo je samo odlaganje i iznurivanje protivnika od koga je logistički i finansijski svakako jači. Samo je previše vremena prošlo i mislim da će on posegnuti za izborima brže nego što se misli. 

I ne bih se kladio da logistika trenutno ne radi pun gas, da se verovatno prijavljuju novi sugrađani, od BiH do Indije i Nepala. 

Jako je opasno što studenti trenutno traže izbore BEZ prethodnog sređivanja biračkog spiska. Bojim se da ovaj sitni detalj može da upropasti sve.