Marvin Posted Wednesday at 09:59 PM Share Posted Wednesday at 09:59 PM 19 minutes ago, Perkos2 said: Koji sindikati, to u Srbiji drži služba i odatle pobune neće nikad biti Pa u teoriji. A možeš i kao u vojnom sindikatu da se pobuniš pa nagrabusiš, ali nije svako spreman na to Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemanjaol Posted Wednesday at 10:42 PM Share Posted Wednesday at 10:42 PM 1 hour ago, Drug Crni said: Samo da vidim gde stojiš: jesi ovako pisao i nakon brutalnog batinjanja protestanata 2021? I tad se jeavio jedan forumaš sa pdf košarka da slično brani panduraciju..i njemu je neko bio pandur (možda takođe baš supruga ili čak on)..nije jelen u pitanju. Jedini polocajci za koje mogu da imam razumevanja su ovi obični policajci,tzv.prašinari. Samo kod njih i primećujem nekakve simpatije za proteste. Sta gde stojim, naravno da nisam branio policiju koja je mlatila ljude koji sede na klupi. I sam sam bio na ulici tih dana i jeo suzavac. Moja poenta je samo da policija i vojska u jako retkim situacijama mogu da krenu direktno protiv vlasti. I kad se to desi ima ozbiljne posledice. Policija kada bi sad krenula u otvorenu pobunu, sta bi se desilo, sta bi radila vojska? Ko komanduje policijom i vojskom kada na taj nacin sklone sns? Koja politicka grupacija ima legitimitet da u tom trenutku preuzme vlast? Nije sve tako jednostavno, kao sto ste predstavili kad sre skocili na Jelencom-a. Sa policijom treba da vazi ista prica kao i sa ostalim institucijama, da rade svoj posao po zakoni i ustavu. 5 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helena Posted Wednesday at 11:58 PM Share Posted Wednesday at 11:58 PM Trivija koja to nije-Slaven Došlo, glumac koji je trebalo da vodi PZE i Bojana Vunturišević, koja je najverovatnije trebala da bude u žiriju su odbili učešće, jer podržavaju studente i svoje fakultete. Evrovizija je često bila pokazatelj značajnih događanja, ma kolko glupo zvučalo. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted yesterday at 01:07 AM Share Posted yesterday at 01:07 AM 4 hours ago, Clash said: Morel da se prebači na onu @DameTime temu o žemskinju? Može, ako ćemo da pričamo o tome koliko je žena a koliko muškaraca na sns skupovima sralo i zapišavalo u javnosti, a koliko je žena i koliko muškaraca snimano i to okačeno na internet 😄 2 hours ago, nemanjaol said: Nije sve tako jednostavno, kao sto ste predstavili kad sre skocili na Jelencom-a. Sa policijom treba da vazi ista prica kao i sa ostalim institucijama, da rade svoj posao po zakoni i ustavu. Ha, sve ovo jako lepo zvuči u teoriji. U praksi, policija (i vojska, kad smo već kod toga) su uvek represivni aparati u rukama države, ko god da je na vlasti. I ako se "bira" između naroda i vlasti, oni su (skoro) uvek uz vlast. I njihovi lični interesi su vezani za vlast. Ne kažem ja da su ljudi odabrali to zanimanje kako bi štitili predmetnu instituciju lično, ili da nema pojedinaca koji časno obavljaju svoj posao i koji su iz plemenitih motiva u policiji. Ali kao grupa, nek bude eto da ja imam predrasude prema njima i da nemam poverenja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Div Posted yesterday at 04:49 AM Share Posted yesterday at 04:49 AM 5 hours ago, nemanjaol said: Sa policijom treba da vazi ista prica kao i sa ostalim institucijama, da rade svoj posao po zakoni i ustavu. I? Važe li? Rade li svoj posao po zakonu i ustavu, čiste li ulice od sitnih kriminalaca, državne institucije od krupnih? Ko komanduje policijom, ko je direktor policije? Policija nisu samo oni u kordonu ispod šlemova, čitava ta hijerarhija i sva sredstva koja poseduje, a nisu mala, ni u opremi ni u novcu, radi u službi jedne partije, odnosno jednog čoveka, odnosno jedne mafije, mafija postavlja i komandante policije i načelnike službi. Jel po zakonu i ustavu prebijen starac u Novom Sadu u PS, jel po zakonu i ustavu ubijen svedok u Boru, treba li nabrajati dalje? I tužioci rade svoj posao, slušaju gazdu, u protivnom izgubiće posao, i sudije, i ministri. Samo ova studentarija ruši idilu, ne dozvoljava mirnim poslušnicima da rade svoj posao. 8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Molina23 Posted yesterday at 07:01 AM Share Posted yesterday at 07:01 AM (edited) 5. oktobra murija je uz bacanje štitova teatralno zakmečala - nemojte braća smo. I taj fol je nažalost prošao, postali su ovo danas. Ne nismo braća sa partijskim govnima, undercover krimosima i preletačima svih boja, ukusa i mirisa. Uz jurnjavu po ulicama dodati i vaspitno šamaranje kerova kad vreme dođe. Boli me dupe ko je tu pojedinačno manje ili više kriv i zašto tu obitava. Pre bih prao mrtvake sa braćom Romima po Beču nego služio zadriglo sns govedo svaki dan. Ovo društvo vapi za hard resetom i katarzom. Nikome više nikakav popust. Edited yesterday at 07:03 AM by Molina23 4 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemanjaol Posted yesterday at 08:10 AM Share Posted yesterday at 08:10 AM 3 hours ago, Div said: Valjda je jasno da ne pričam ovde o rukovodećim ljudima u policiji koji su u dilu sa SNS 6 hours ago, DameTime said: Može, ako ćemo da pričamo o tome koliko je žena a koliko muškaraca na sns skupovima sralo i zapišavalo u javnosti, a koliko je žena i koliko muškaraca snimano i to okačeno na internet 😄 Ha, sve ovo jako lepo zvuči u teoriji. U praksi, policija (i vojska, kad smo već kod toga) su uvek represivni aparati u rukama države, ko god da je na vlasti. I ako se "bira" između naroda i vlasti, oni su (skoro) uvek uz vlast. I njihovi lični interesi su vezani za vlast. Ne kažem ja da su ljudi odabrali to zanimanje kako bi štitili predmetnu instituciju lično, ili da nema pojedinaca koji časno obavljaju svoj posao i koji su iz plemenitih motiva u policiji. Ali kao grupa, nek bude eto da ja imam predrasude prema njima i da nemam poverenja. Policija je zapravo po definiciji represivni apart države. Neću da produžavam diskusiju, ponovo nije meni ovde poenta da branim policiju niti mislim da su svi sjajni i bajni, već samo da direktna pobuna u policiji nije nešto što može, ili bi i trebalo da se dešava olako. Link to comment Share on other sites More sharing options...
freethrow Posted yesterday at 08:23 AM Share Posted yesterday at 08:23 AM 9 hours ago, nemanjaol said: Nije sve tako jednostavno, kao sto ste predstavili kad sre skocili na Jelencom-a. Sa policijom treba da vazi ista prica kao i sa ostalim institucijama, da rade svoj posao po zakoni i ustavu. Nije baš identična, neko je već pomenuo starijeg gospodina koji je ostao bez testisa, imamo one rođake roditelja Danke koji nisu preživeli ispitivanje... nije baš ista priča kada policija ne radi kako treba i kada to isto čini opština ili škola... 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Del Piero Posted yesterday at 08:38 AM Share Posted yesterday at 08:38 AM Generalizacije su uvek zajebane, ali evo imate ovu peticiju MUP-a za podrsku studentima, pa tu moze bar malo da se napravi neka separacija. Ko ima bar malo dostojanstva ce to da potpise. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted yesterday at 08:50 AM Share Posted yesterday at 08:50 AM Priroda posla mi je da saradjujem sa MUP-om kao tehnicka podrska ispred moje firme - niko sa kim sam u zadnjih 10+ godina nije imao ni trunke simpatija za bilo koju politicku opciju. Policija, kao i vojska su odgovorni drzavnom vrhu, ma ko bio na njemu, po lancu komande i vecina, bar oni sa kojima dolazim u dodir svakodnevno, su apoliticni i ne zanima ih nista sem da ureade svoj posao tako da ih niko ne proziva zbog toga sutra pri nekoj eventualnoj promeni vlasti. Ono gde treba uloziti snage u promenu je Tuzilastvo i pravosudje - to je tacka gde svi Zakoni prestaju da vaze. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted yesterday at 08:56 AM Share Posted yesterday at 08:56 AM Trstenik, 16.2.2025. 10 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted yesterday at 09:09 AM Share Posted yesterday at 09:09 AM Kasno je za ljubav, mir i cveće. Još kad je rekla da popije diklofenak koga boli kuk.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
McLeod Posted yesterday at 09:37 AM Share Posted yesterday at 09:37 AM Prica o osiromasenom uranijumu zajedno sa Nestorovicem je nanela najvecu stetu. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fancy Posted yesterday at 09:42 AM Share Posted yesterday at 09:42 AM 3 minutes ago, McLeod said: Prica o osiromasenom uranijumu zajedno sa Nestorovicem je nanela najvecu stetu. Slao sam preko nekoliko puta, ali slaću i svaki dan ako treba, pogledajte ko nije, podelite: https://ljudilazi.blogspot.com/2017/07/uranijum-obogacen-zabludama.html 3 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Čvarkov Posted yesterday at 09:48 AM Share Posted yesterday at 09:48 AM 7 6 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted yesterday at 09:54 AM Share Posted yesterday at 09:54 AM (edited) 1 hour ago, Kronostime said: Policija, kao i vojska su odgovorni drzavnom vrhu, ma ko bio na njemu, po lancu komande i vecina, bar oni sa kojima dolazim u dodir svakodnevno, su apoliticni i ne zanima ih nista sem da ureade svoj posao tako da ih niko ne proziva zbog toga sutra pri nekoj eventualnoj promeni vlasti. Bold 1: Znači Koferče je bio u pravu kada je rekao da MUP nema partijskih kadrova? Grohotom ću se nasmejati. Bold 2: Ovo je napisano već nekoliko puta, a u praksi vidimo da nije baš tako. Policija npr. često ne izlazi odmah po pozivu kad se prijavi nasilje u porodici. Ili ako žena ode lično da prijavi, dočeka je neki zadrigli "inspektor" sa čačkalicom u zubima, koji umesto podrške i saosećanja nabaci pokoji mizogini komentar, pa je još pita što ne istrpi malo muža. Ili međusobno štite jedan drugog ako je među njima nasilnik (što je vrlo često). Evo, ne moram da nabrajam samo primere koji se tiču nasilja nad ženama, spomenimo i komunalce koji pišu kazne i maltretiraju bake i deke koji na ulici prodaju cveće kako bi zaradili za koru hleba. Dok istovremeno žmure na lopovluk ovih na vlasti. Ili saobraćajce koji "rade svoj posao" sve dok im ne tutneš par hiljada u ruke. I tako dalje, i tako bliže... Svi pobrojani primeri nisu nikakvi likovi iz vrhuške sns-a, već obični prašinari. Koji možda ne nameću sistem, ali i te kako učestvuju u njegovom održavanju. I kad bi se oni pobunili, makar kroz gore pomenutu peticiju, izmakli bi stolicu mafijaškom sistemu koji nam je zaseo na prag. Da ne zaboravim, ako neko pokuša da zapravo radi svoj posao, kao npr. inspektor Milenković u slučaju Jovanjica, bude vrlo brzo razrešen dužnosti, izopšten iz kolektiva, a i život mu bude ugrožen... Edited yesterday at 09:58 AM by DameTime 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perkos2 Posted yesterday at 10:05 AM Share Posted yesterday at 10:05 AM Policija je širok pojam, najmanji problem su obični policajci žargoonski nazivani prašinari mada i tu ima buzdovana koji bi da sami odlučuju o nekom prekršaju. problem su službe i delovi mafije koji su umreženi u policiju, naravno oni koji vode borbu protiv "unutrašnjeg neprijatelja" su posebno ogavni specijalne jedinice su uglavnom momci koji su tu da poginu ako treba, nema kod njih razmišljanja o zadatoj komandi i zato je problem u komandnom kadru koji je AV obesmislio totalno, jedino mu onaj iz SAJ.a ne odgovara, ostali samo klimaju glavom što će reći da on rukovodi i policijom, Link to comment Share on other sites More sharing options...
JPM Posted yesterday at 10:12 AM Share Posted yesterday at 10:12 AM Po meni apolitičnost kao pojam ne postoji. Ni teorijski. Svako ko ima određeni stav političan je u svojoj suštini. Politika je svuda oko nas. Problem našeg društva je što se političnost meša sa uskostranačkim jajarstvom i stranačenjem. Političnost se gleda kao ti si Marinikin, ti si Đilasov, ti si Vučićev. To su sitni interesi malih grupacija ljudi koji su uzurpirali javnu politčku scenu Srbije. Svako od nas je ili liberal ili demorkata ili radikal ili nešto između. Svako od nas svakodnevno se bavi politikom tako što obelodanjuje svoje stavove koji su uvek u suštini politički i tiču se svega, od komunalnih problema do svetske geopolitike. Sve je politika. Tako da ako si apolitičan ili si nedovoljno mentalno razvijen da imaš bilo kakav stav (mentalno zaostao) ili lažeš. Treće nema. Onog momenta kada ljudi shvate da politika ne znači ljubiti dupe vođi pozicije ili opozicije već zalagati se za društvene sveobuhvatne interese, nama će svanuti. 7 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted yesterday at 10:17 AM Share Posted yesterday at 10:17 AM 20 minutes ago, DameTime said: Bold 1: Znači Koferče je bio u pravu kada je rekao da MUP nema partijskih kadrova? Grohotom ću se nasmejati. Bold 2: Ovo je napisano već nekoliko puta, a u praksi vidimo da nije baš tako. Policija npr. često ne izlazi odmah po pozivu kad se prijavi nasilje u porodici. Ili ako žena ode lično da prijavi, dočeka je neki zadrigli "inspektor" sa čačkalicom u zubima, koji umesto podrške i saosećanja nabaci pokoji mizogini komentar, pa je još pita što ne istrpi malo muža. Ili međusobno štite jedan drugog ako je među njima nasilnik (što je vrlo često). Evo, ne moram da nabrajam samo primere koji se tiču nasilja nad ženama, spomenimo i komunalce koji pišu kazne i maltretiraju bake i deke koji na ulici prodaju cveće kako bi zaradili za koru hleba. Dok istovremeno žmure na lopovluk ovih na vlasti. Ili saobraćajce koji "rade svoj posao" sve dok im ne tutneš par hiljada u ruke. I tako dalje, i tako bliže... Svi pobrojani primeri nisu nikakvi likovi iz vrhuške sns-a, već obični prašinari. Koji možda ne nameću sistem, ali i te kako učestvuju u njegovom održavanju. I kad bi se oni pobunili, makar kroz gore pomenutu peticiju, izmakli bi stolicu mafijaškom sistemu koji nam je zaseo na prag. Da ne zaboravim, ako neko pokuša da zapravo radi svoj posao, kao npr. inspektor Milenković u slučaju Jovanjica, bude vrlo brzo razrešen dužnosti, izopšten iz kolektiva, a i život mu bude ugrožen... Samo sto si promasila citav teren zato sto ne pricam o prasinarima i saobracajcima - vec o "kolegama" iz IT sektora u MUPU o kojima mogu samo reci da im je profesionalnost i licni integritet iznad svega - ne pricam o salterusama koje overavaju licne karte i dokumenta u PU. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted yesterday at 10:48 AM Share Posted yesterday at 10:48 AM Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mina D. Harker Posted yesterday at 10:52 AM Share Posted yesterday at 10:52 AM 14 hours ago, Volter said: I ja sam napisao da večeras neću gledati, do ovog tvog komentara bio sam ubeđen da je danas četvrtak. U istoj sam situaciji kao ti i Drug Crni, s moje strane je problem što imam jaku fizičku reakciju na AV, i samo bi me njegovo totalno poniženje zadržalo da odgledam do kraja. A da sam radoznala kako će to ići - jesam. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drug Crni Posted yesterday at 11:07 AM Share Posted yesterday at 11:07 AM Najpre,hvala moderaciji što je splitovala temu Što se tiče priče o ulozi policije..pa,svakome ko ima neke realno škole je manje-više jasno šta je policija i koju ulogu vrši u državi. I kako. Odnosno,kako bi trebalo. Takođe,svakom ko živi ovde je jasno da srpska policija postupa veoma selektivno kad je zakon u pitanju. Kao i tužilaštva i sudovi. Sve to svedoči da živimo u državi zarobljenih institucija,institucija apsolutističkog karaktera. Moje poena je bila - i pored svega navedenog,ne treba imati nikakvo reazumevanje prema ovakvoj policiji. Jer trenutno je:ili mi ili oni. Nemam ni najmanju dilemu da bi,da mogu,jednako batinjali građane kao i 2021. Jedini razlog što to ne rade je što je na ulice mahom izašla mladost,đaci i studenti. Režim zna da prema njima ne može isto kao prema običnim demonstrantima jer bi to dovelo do još veće eskalacije protesta. Inače,ne sumnjam da bi ponovo batinjali i otvarali lobanje građanima. Takođe,nemojte da se nadate da će ovde žandarmi i drugi slični delovi represivnog aparata da poskidaju kacige i odlože štitove i pendreke. Ovo je Srbija. To se neće desiti. 3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cavani Posted yesterday at 11:36 AM Share Posted yesterday at 11:36 AM 1 hour ago, fancy said: Slao sam preko nekoliko puta, ali slaću i svaki dan ako treba, pogledajte ko nije, podelite: https://ljudilazi.blogspot.com/2017/07/uranijum-obogacen-zabludama.html https://www.danas.rs/vesti/drustvo/italijanski-vojnici-oboleli-od-karcinoma-na-kosovu/ "U drugoj presudi, koju je sud opštine Kaljari doneo 2011. godine, osuđuje se italijansko Ministarstvo odbrane na isplatu naknade štete „za svu patnju- biološku, materijalnu i nematerijalnu, i duševni bol“ članovima porodice Valerija Aleksandrea Melisa, koji je preminuo 2004. godine od Hočkinovog limfoma, nakon što je 1999. godine, a nešto manje od tri meseca, bio u međunarodnim snagama na Kosovu. Svakom od roditelja dosuđeno je po 233.776,31 evra, a bratu i sestri po 58.444,08 evra" Link to comment Share on other sites More sharing options...
robespierre Posted yesterday at 11:51 AM Share Posted yesterday at 11:51 AM 3 hours ago, Del Piero said: Generalizacije su uvek zajebane, ali evo imate ovu peticiju MUP-a za podrsku studentima, pa tu moze bar malo da se napravi neka separacija. Ko ima bar malo dostojanstva ce to da potpise. Trenutna situacija u vojsci, koja je reklo bi se na prvi pogled nezavisnija od mupa, je da im stižu disciplinske prijave za prisustvo na protestima, naravno u civilnoj odeći, uz fotografije. Što bi rekao kantautor van svih pravila i zakona. Najluđe u svemu je što su upregli službe da idu po protestima i fotografišu one za koje su procenili da ne bi smeli tamo da budu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JPM Posted yesterday at 11:55 AM Share Posted yesterday at 11:55 AM 18 minutes ago, Cavani said: Svakom od roditelja dosuđeno je po 233.776,31 evra, a bratu i sestri po 58.444,08 evra" "A onda ni glasa od njega Neki čovjek donese starom Tri milje maraka Kaže ovo šalje Šefket Ramadani Toliko valjda košta život vani" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts