Jump to content

NBA 2024-25

gggggggg

Recommended Posts

Jokic generalno ne igra nista bolju kosarku nego u prethodne 4 sezone. Sirove brojke djeluju bolje nego ikad jer ima najvecu minutazu u karijeri (3-4 minute vise u prosjeku nego u prethodne 4 sezone) i ima daleko najvise suteva po utakmici u karijeri (21.7). Zbog tereta koji nosi u napadu, druga strana parketa trpi i generalno igra osjetno losiju odbranu nego ranije no to je sasvim ocekivano. Shai s druge strane nema njegov ucinak u napadu (nema niko u ligi, jedino je jos Luka u stanju biti toliko dobar kreator i strijelac) ali zato jede parket u odbrani. Ako OKC ovako nastavi uopce ne bi smjelo biti dileme za MVP nagradu iako Shai nije opcenito bolji igrac od Jokica. Ni prvi ni zadnji put da najbolji igrac na svijetu ne dobije MVP nagradu, nagledali smo se toga dok je LeBron bio u primeu.

Sto se Russa tice, ocito je da njemu odgovara igranje s Jokicem vise nego ranije Harden, Bron i Kawhi. Razlika je sto Jokic primarno igra u sredini i lakse mu je spojiti Russa s obrucem na cutu kad skupe s njega nego prethodnim mu suigracima koji prije svega igraju na perimetru i njima treba prostor da napadnu sredinu. Russ i pored za njegove standarde dobre sezone i dalje ima efikasnost ispod ligaskog prosjeka, poludistanca mu je uzas, a trica iako bolja nego ranije i dalje nedovoljno dobra da bi bio neka konstantna prijetnja. Uostalom on je i u Clippersima u RS imao finih nizova kad je bio koristan dok je u PO bio epski raspad. Ovdje ce vjerovatno biti ista stvar kad protivnici Nuggetsa spreme gameplan za njih i pocnu agresivno puniti sredinu s Russa i barem jos jednog igraca obzirom da ce Nuggetsi neminovno imati skoro pa uvijek barem 2 nesutera na terenu. Kako god, Russ nije rjesenje za bilo sta. To je dokazano vec 10+ puta i opet ce se isto dokazati. 

• Like 1

19 minutes ago, PorodicneVrijednosti said:

Shai s druge strane nema njegov ucinak u napadu (nema niko u ligi, jedino je jos Luka u stanju biti toliko dobar kreator i strijelac) ali zato jede parket u odbrani. Ako OKC ovako nastavi uopce ne bi smjelo biti dileme za MVP nagradu iako Shai nije opcenito bolji igrac od Jokica. Ni prvi ni zadnji put da najbolji igrac na svijetu ne dobije MVP nagradu, nagledali smo se toga dok je LeBron bio u primeu.

eh, sga je mozda i najslabiji defanzivac (sto nikako ne znaci da je nije dobar) u pravoj prvoj petorci okc-a. da ga zamenis sa prosecnim defanzivcem na njegovoj poziciji, oni bi i dalje bili elitna defanzivna ekipa. ono sto ga naravno izdvaja od tog prosecnog igraca je i brutalan napadacki arsenal gde lagano dominira svaku utakmicu. i zato su tako dobri.

onoff brojke kazu da kada nije na terenu odbrana je manje-vise na istoj brojci, dok je napad bez njega totalni raspad.

kod jokica npr trpi i jedno i drugo, ali najvise naravno napadacki deo. kod jokica je razlika cak 30net rtg poena kada se gleda onoff, kod sga je 'samo' ~15-16.

za mene je jokic jos uvek mvp, cisto jer ima mnogo tezi posao od sga-a, kao i naravno slabiju ekipu.

• Like 2

3 minutes ago, gggggggg said:

eh, sga je mozda i najslabiji defanzivac (sto nikako ne znaci da je nije dobar) u pravoj prvoj petorci okc-a. da ga zamenis sa prosecnim defanzivcem na njegovoj poziciji, oni bi i dalje bili elitna defanzivna ekipa. ono sto ga naravno izdvaja od tog prosecnog igraca je i brutalan napadacki arsenal gde lagano dominira svaku utakmicu. i zato su tako dobri.

onoff brojke kazu da kada nije na terenu odbrana je manje-vise na istoj brojci, dok je napad bez njega totalni raspad.

kod jokica npr trpi i jedno i drugo, ali najvise naravno napadacki deo. kod jokica je razlika cak 30net rtg poena kada se gleda onoff, kod sga je 'samo' ~15-16.

za mene je jokic jos uvek mvp, cisto jer ima mnogo tezi posao od sga-a, kao i naravno slabiju ekipu.

Nije specijalac kao Dort il Caruso ali je i dalje legitiman all-NBA defanzivac. J-Dub i on svakako rade ogroman posao tu kao pomagaci u sredini sad kad im je Hartenstein fakticki jedini upotrebljiv visoki. Ima wadeovskih 2+ ukradenih i 1+ blokadu po mecu, a po LEBRON metrici defanzivno veci ucinak od njega imaju Hartenstein, Wallace i J-Dub. Sto se tice LEBRON metrike opcenito, tu je SGA prvi u ligi. 

52 minutes ago, gggggggg said:

naravno da nije tacno :lol_2:  meni je iskreno glupo nesto pratiti i posle konstantno komentarisati kako je to sranje. evo npr ne gledam evroligu vec desetplus godina i ne pada mi na pamet da se tamo guram u el temi kako su igraci smesni i netalentovani i da se igra krs kosarka.

Ja gledam i jedno i drugo (mnogo vise EL zbog Zvezde i zalaganja igraca) iako su to sad skoro pa dva razlicita sporta kad su u pitanju pravila, i dodatna razlika je u tome sto se u EL krljaju i daju sve od sebe u svih tih 30 i kusur meceva a u NBA imamo taj load management i laganiji pristup mnogo puta u sezoni, npr. taj neki Panatinaikos nece izgubiti kuci od Asvela otprilike nikad jer im taj mec uvek znaci a ovamo moze Klivlend sad da izgubi od Jute ili Vasingtona kuci 40 razlike i nikom nista, sutra novi mec. I onda se vracamo na preterana 82 meca u sezoni, dubiozne teske price pa necu dalje. Moze da se gleda i kad ti je nesto sranje, eto pratim i navijam za Moranta kao nekad za Vinsa, gledam meceve kad sam budan, na tome sam odrastao i ne menja stvar sto je sad sve lezernije opustenije, pratice se dozivotno koliko toliko.

Sutra evropski termin Dalas-Denver a ne igraju Kajri i Doncic, bezveze bas.

Edited by Zli Gli

Pominjalo se da hoce Cama dodati. On bi im bas top dosao, a realno tesko da iko moze poslati Netsima vise resursa od njih. 

Vjerujem da J-Dub moze odraditi dovoljno dobar posao u minutama kad je Shai na klupi. Pogotovo kad im se vrati Chet pa budu u mogucnosti totalno rasiriti parket sa 5-out i olaksati J-Dubu napade na obruc. 

20 hours ago, gggggggg said:

naravno da nije tacno :lol_2:  meni je iskreno glupo nesto pratiti i posle konstantno komentarisati kako je to sranje. evo npr ne gledam evroligu vec desetplus godina i ne pada mi na pamet da se tamo guram u el temi kako su igraci smesni i netalentovani i da se igra krs kosarka.

osim nosenja lopte, gather step pravilo koji je mnogo puta klimavo, jos jedan problem je kada se napadacima dopusta da pregaze odbrambenog igraca i u 90% slucaja se svira faul odbrane. to bi valjalo izmeniti na neki nacin. (ajde tu je istina da se nedozvoljava igranje odbrane). ramenom ici kao raningbek ili ofrukom praviti prostor je bas velika prednost kod nekih igraca.

Sve se slazem sa tvojim postovima, nego ja ponekad dam sansu Evroligi (Obicno kad igraju blizanci ili sam nesto stavio na tiketic od EL) upravo jer mi nedostaju neki NBA igraci - pre svega uzivam da gledam Nunna, Loni Vokera, a ima tu jos gotivaca tipa Gabriel (ex-Lakeri uglavnom pa mi ostali gotivni ;D ) , Jurceven, Canaan, Sterling Brown, Skylar Mays, Khem Birch, Cheda Osman, itd itd ... Eto toliko volim NBA da sam poceo gledati vise EL poslednjih sezona od kad je vise legit ex-nba igraca u tom takmicenju.

3 minutes ago, SteveFrancis#3 said:

Dobri moj bodo, skuhace nam kurton, once again

ma si me nasmejao sad. a šta da rade sa Jusufom sad. ako ovo uspiju izvesti barem mi oči neće krvariti od Plumleeja startera. to je tek hereza. ja ne znam tko se više drogira u Phoenixu. jest vala meskalin im je pred nosom :classic_biggrin: