bergkamp bcd Posted Saturday at 09:16 PM Share Posted Saturday at 09:16 PM On 2/3/2025 at 12:56 AM, MarioKempes said: Meni bi mnogo draže i smislenije bilo da je Zvezda danas gostovala u Vršcu (Partizan dočekao Užice), da se Bolomboj, Kalinić, Miler, Karlik, Sterling, Tajrik... nisu ni skidali, nego da umesto njih igraju Kostić, Pavlović, Bošnjaković, Dimitrijević i ekipa. A ove stare kajle da odmore i spreme se za duplo kolo, kako bi povećali šanse srpskih klubova za PO, što je svima glavni cilj sezone. Al', ne, malo nam je 34 EL utakmice na nož, da još neku, pa da Bolomboj pegla 5 puta po pola sata u 10 dana. I da plačemo što je morao toliko... Tebi je, dakle, smisleno da Vucic (ili neki drugi ludi populista poput Vucica) bude vecno na vlasti, a KKCZ i KKP vecno imaju budzete kao da ih vode pijani milijarderi ili kosarkaske sekcije fudbalskih klubova sa budzetima koji se mere u stotinama milijardi evra? E vidis, bukvalno u tom razmisljanju je problem - sto ti i neki drugi misle da je normalno da jedna siromasna drzava treba svoj narod da tretira kao poluzombije i da ih bukvalno drzi u nekoj vrsti virtuelne realnosti u kojoj su ti poluzombiji neki mocni likovi, clanovi mocnih kolektiva, koji pobedjuju sve pred sobom, ma uzivanje jedno. Problem je samo sto samo jedna zemlja finansira klubove na taj nacin i to jednom mora da prestane. I ne, to sigurno nece trajati jos 10 godina, trajace jos 2,3,4, a mozda se sve skrsi i ovog juna kada sponzor i jednih i drugih bude morao da prestane da ugadja svom narodu i da se brine malo kako da ocuva vlast, ako je uopste i ocuva. I hajde da prestanemo da se obracamo ljudima kao u boldovanom tekstu. Meni recimo je cilj da projekti sto pre ispadnu i sto vise meceva izgube, upravo zbog vas takvih koji bi da namecete ta dva kluba kao jedina sa ovih prostora koji treba da igraju vrhunsku kosarku. To je 1/1 SNS, svi cemo da se takmicimo, a neki cemo da i pobedjujemo, odnosno, sve je super dok god je moja strana stalno pobednicka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bergkamp bcd Posted Saturday at 09:56 PM Share Posted Saturday at 09:56 PM On 2/3/2025 at 1:08 AM, DameTime said: Ako može jaka ABA liga, al' da mi sve peglamo u proseku 20 razlike do plej ofa, podrazumeva se da nijedna tekma u regularci ne sme biti izgubljena. Finale, naravno, da igraju Zvezda i Partizan... To nije jaka ABA liga, to je liga koja tezi KLS. Zapravo, ABA liga bez bcd ekipa i jeste neka malo bolja verzija KLS. Sto, opet, ne znaci da je neka KLS resenje. Resenje je takmicenje u kojoj dva projekta nece biti preplacena za igranje finala i igranje EL. Da li ce to biti KLS, ABA liga ili neka treca liga je potpuno nebitno, ono sto je bitno je da se ne igra takmicenje u kojem ce "svi" jedva da cekaju zeljeno finale, a da u toku sezone pricamo kakav smo mi tim napravili, a kakav oni, kao da je to neka vrhunska zabava, umesto realnosti u kojoj imamo mocne nas, jednog neprijatelja koji hoce da nam uzme ono sto je nase i sve ostale koji su savrseno nebitni. Drugim recima, fudbalska superliga u stara dobra vremena dok se "FKP nije unistavao". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Del Piero Posted yesterday at 11:58 AM Share Posted yesterday at 11:58 AM Bas dobro kucanje Jovica protiv Splita. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Del Piero Posted yesterday at 12:56 PM Share Posted yesterday at 12:56 PM Pobeda Mege uz zvuk sirene. Delovalo je da ce izgubiti, raspali su se u 4/4, bila serija Splita 16:0 cini mi se. Ali ih je vratio najvise Jovic, a onda Kondic pogodio uz zvuk sirene iz akcije iz auta na sekundu do kraja. Uz neverovatno losu reakciju Tonka Vuka u odbrani. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
СтелаРоса Posted yesterday at 01:38 PM Share Posted yesterday at 01:38 PM 16 hours ago, bergkamp bcd said: I hajde da prestanemo da se obracamo ljudima kao u boldovanom tekstu. Meni recimo je cilj da projekti sto pre ispadnu i sto vise meceva izgube, upravo zbog vas takvih koji bi da namecete ta dva kluba kao jedina sa ovih prostora koji treba da igraju vrhunsku kosarku. To je 1/1 SNS, svi cemo da se takmicimo, a neki cemo da i pobedjujemo, odnosno, sve je super dok god je moja strana stalno pobednicka. Ta dva kluba ne namecemo mi kao jedina dva koja treba da igraju vrhunsku kosarku, nego ih broj navijaca, ocekivanja, ambicije, pritisak, istorija prirodno izdvajaju iz gomile bezveznih klubova sa ovih prostora. Ne znam koji to klub moze da prismrdi blizancima po broju navijaca, ali i ne samo broju nego i nacinu na koji ti navijaci prate svoj klub, zive za njega. Ne prasta se prosek, ne prasta se los dan, samo pobede se traze kakav god da je roster i kakav god da je protivnik. I ne, ja ne razmisljam u smeru da svi ostali treba samo da gledaju i budu u sluzbi ova dva kluba, a jos manje sam za ovoliku kolicinu ulaganja u njih (vise puta sam pisao da nisam za to), ali isto tako ne moze na silu da se pravi jednakost izmedju Zvezde/Partizana na jednoj strani i neke Buducnosti, Cedevite, Zadra na drugoj strani. Da ne pricam o smejuriji zvanoj Mega, ili kratkorocnim projektima poput Spartaka i Vojvodine. I pritom niko ne brani ovim drugim klubovima da rade kvalitetan posao, ali ga ipak ne rade. Imali su Zvezda i Partizan i slabije rostere ranije, pa se drugi opet nisu naosvajali Aba trofeja, osim Buducnosti jednom i to svi znamo na koji nacin. Sustina je da je prirodno sto su Zvezda i Partizan nasli svoje mesto u EL, kao sto su to isto uradili i npr Barsa i Real, a ne neki Tenerife. I kada se jednog dana smanje ovolika ulaganja ponovo ce blizanci biti ispred svih u regionu i sustinski se nece mnogo promeniti osim sto ce biti malo manje konkurentni u EL, ali i dalje dovoljno kvalitetniji od Cedevite ili Buducnosti koji gube po 20 razlike u EC od klubova kojima se jedva ime izgovara. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nemam_ti_kad Posted yesterday at 01:52 PM Share Posted yesterday at 01:52 PM (edited) 14 minutes ago, СтелаРоса said: Ta dva kluba ne namecemo mi kao jedina dva koja treba da igraju vrhunsku kosarku, nego ih broj navijaca, ocekivanja, ambicije, pritisak, istorija prirodno izdvajaju iz gomile bezveznih klubova sa ovih prostora. Ne znam koji to klub moze da prismrdi blizancima po broju navijaca, ali i ne samo broju nego i nacinu na koji ti navijaci prate svoj klub, zive za njega. Ne prasta se prosek, ne prasta se los dan, samo pobede se traze kakav god da je roster i kakav god da je protivnik. I ne, ja ne razmisljam u smeru da svi ostali treba samo da gledaju i budu u sluzbi ova dva kluba, a jos manje sam za ovoliku kolicinu ulaganja u njih (vise puta sam pisao da nisam za to), ali isto tako ne moze na silu da se pravi jednakost izmedju Zvezde/Partizana na jednoj strani i neke Buducnosti, Cedevite, Zadra na drugoj strani. Da ne pricam o smejuriji zvanoj Mega, ili kratkorocnim projektima poput Spartaka i Vojvodine. I pritom niko ne brani ovim drugim klubovima da rade kvalitetan posao, ali ga ipak ne rade. Imali su Zvezda i Partizan i slabije rostere ranije, pa se drugi opet nisu naosvajali Aba trofeja, osim Buducnosti jednom i to svi znamo na koji nacin. Sustina je da je prirodno sto su Zvezda i Partizan nasli svoje mesto u EL, kao sto su to isto uradili i npr Barsa i Real, a ne neki Tenerife. I kada se jednog dana smanje ovolika ulaganja ponovo ce blizanci biti ispred svih u regionu i sustinski se nece mnogo promeniti osim sto ce biti malo manje konkurentni u EL, ali i dalje dovoljno kvalitetniji od Cedevite ili Buducnosti koji gube po 20 razlike u EC od klubova kojima se jedva ime izgovara. Pa tu slavu i armiju navijača u Jugoslaviji koja se obnavljala posle rata ste stekli tako sto ste projektovani od strane komunističke partije, državne i vojne bezbjednosti za takve ciljeve. Za 70-80 godina postojanja uz neogracine resurse u vidu finansija, moći, medija, sluzbe i nisu rezultati napravljeni ako se zna da su nekad u Titograd i druge male sredine dolazili neki ljudi u kožnim mantilima da odvode igrace i kad se nije smjelo reci ne. Dajte Borcu iz Čačka takvu logistiku i skupiće isti broj navijača za upola manje vremena. Ili Vojvodini i Nišu. Edited yesterday at 01:54 PM by Nemam_ti_kad 3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
СтелаРоса Posted yesterday at 02:18 PM Share Posted yesterday at 02:18 PM Sve si u pravu, ali takve price ne mogu da zaobidju ni velikane poput Reala, Barse, Milana, Bajerna... Politika je oduvek u sportu, hteli mi to da priznamo ili ne. To sve sto si nabrojao je "moralo" da pronadje svoj put ka nekim klubovima, a u ovom slucaju su to Zvezda i Partizan. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tex_Willer Posted yesterday at 03:43 PM Share Posted yesterday at 03:43 PM Meni se Filip Jovic mnogo svidja, decko je opasno jak two way igrac u nastajanju, visina je i ok za danasnje vreme, brzina vrhunska, kretnje top dok na masi stalno dobija. Za Nba nije, ali uveren sam da u el moze biti opasan kroz godine. Ne secam se takvog igraca iz Srb na 5, valjda i zato sto se sa 205cm igraci guraju na 4 pa cak i na 3. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geronimo Posted yesterday at 04:00 PM Share Posted yesterday at 04:00 PM Mahom se prica o Meginim visokim, ali moraju i njihovi bekovi da se pohvale. Al prvo bravo za Miska sto je spojio Miljenovica, Kondica i Petrovica. Nisu top talenti (po par godina su stariji od njihovih visokih), ali svakako su sva trojica tip kosarkasa koji nam hronicno fali vec godinama. Meni se Prokupcanin ponajvise svidja, odlican pregled igre, a i najmladji je od trojice. Pak, Kondica mi je najlakse da zamislim u nekom od blizanaca sledece sezone, pre svega zbog sajza, stabilne trojke, a i najmanje mu treba lopta u rukama da bi doprinosio. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Borca Posted yesterday at 04:34 PM Share Posted yesterday at 04:34 PM 32 minutes ago, Geronimo said: Mahom se prica o Meginim visokim, ali moraju i njihovi bekovi da se pohvale. Al prvo bravo za Miska sto je spojio Miljenovica, Kondica i Petrovica. Nisu top talenti (po par godina su stariji od njihovih visokih), ali svakako su sva trojica tip kosarkasa koji nam hronicno fali vec godinama. Meni se Prokupcanin ponajvise svidja, odlican pregled igre, a i najmladji je od trojice. Pak, Kondica mi je najlakse da zamislim u nekom od blizanaca sledece sezone, pre svega zbog sajza, stabilne trojke, a i najmanje mu treba lopta u rukama da bi doprinosio. Kondic i Dubai su u decembru potpisali ugovor na 3.5 sezone, a dogovor sa Miskom je bio da ostane do kraja ove sezone na pozajmici u Megi. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Consular Posted yesterday at 04:40 PM Share Posted yesterday at 04:40 PM (edited) 42 minutes ago, Geronimo said: Mahom se prica o Meginim visokim, ali moraju i njihovi bekovi da se pohvale. Al prvo bravo za Miska sto je spojio Miljenovica, Kondica i Petrovica. Nisu top talenti (po par godina su stariji od njihovih visokih), ali svakako su sva trojica tip kosarkasa koji nam hronicno fali vec godinama. Meni se Prokupcanin ponajvise svidja, odlican pregled igre, a i najmladji je od trojice. Pak, Kondica mi je najlakse da zamislim u nekom od blizanaca sledece sezone, pre svega zbog sajza, stabilne trojke, a i najmanje mu treba lopta u rukama da bi doprinosio. Upravo tako, ovaj triling bekova koji Mega ima sada sa povratkom Miljenovica je bombonica za praćenje... To prsti, leti, juri, probija, tuče, skače... Kao Duracell pink zeke... Prizivam vec neko vreme nekog od njih i Filipa u KKCZ sledeće sezone, sveža krv treba, taman 5 domaćih penzosa da se isprate... ali Kosta je vec u Dubaiu.. ne verujem da ce tamo duže ostajati, i Kari ga hoće u reprezentaciji... Petrović je proveo KKP-ov klinac, mogao bi on tamo... Miljenovic nemam pojma kako ce igrati, bombona je i on, ali prednji ukršteni kod bekova... hm... Edited yesterday at 04:42 PM by Mr.Consular 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bergkamp bcd Posted yesterday at 05:04 PM Share Posted yesterday at 05:04 PM 3 hours ago, СтелаРоса said: Ta dva kluba ne namecemo mi kao jedina dva koja treba da igraju vrhunsku kosarku, nego ih broj navijaca, ocekivanja, ambicije, pritisak, istorija prirodno izdvajaju iz gomile bezveznih klubova sa ovih prostora. Drugim recima, sport u Srbiji treba da postoji da bi se mase zabavljale i mase treba da odredjuju ko ce da bude prvi, ko ce da bude drugi, a ko ce da ispadne iz lige. Pa o tome i pricamo, da treba da se prestane sa takvom praksom. Ne treba vrhunski sport da sluzi kao bensedin nekim likovima koji su nezadovoljni zivotom pa "zive za klub", nego kao takmicenje u kojem pobedjuje onaj ko najbolje radi ili onaj ko je u tom trenutku obezbedio bogatog vlasnika. U kosarci nisu veliki klubovi koji imaju veliki broj navijaca, nego oni koji imaju bogate vlasnike. PAO nije mogao nista u sezoni 2022/23, bez obzira na broj navijaca, zavrsili su iza Albe na tabeli. Tek kada je DPG poceo da ulaze ogromne kolicine novca oni su osvojili EL i eto ih opet na vrhu. Virtus isto, ne zavise od broja navijaca ili istorije nego od Zanettija i koliko ce on da ulaze u klub. U Turskoj Galatasaray i Besiktas imaju mnogo vise navijaca od Efesa, pa ko je u EL i ko ima koliki budzet? Ovo za poraze od bezveznih klubova necu ni da komentarisem, lepo neka svi imaju budzete u skladu sa zemljom iz koje dolaze pa da vidimo ko je uspesan, a ko ne. Nego ne, Vucic i SNS su krenuli da gruvaju milione u dva kluba, a njihovi navijaci su poceli da umisljaju da je normalno da zapravo ti njihovi klubovi imaju ovoliko nenormalno velike budzete. Drugim recima, Vucic i SNS zapravo samo daju ono sto KKP i KKCZ i pripada, sto su sposobni sami da zarade pa je eto Vucic jedini koji je ispostovao ove institucije, umesto lopova iz DS koji su krali i saplitali jadne KKP i KKCZ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TB Told Posted yesterday at 05:09 PM Share Posted yesterday at 05:09 PM 3 hours ago, СтелаРоса said: Da ne pricam o smejuriji zvanoj Mega Zašto je Mega smejurija, skoro pola reprezentacije sa OI je prošlo kroz Megu? 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bergkamp bcd Posted yesterday at 05:34 PM Share Posted yesterday at 05:34 PM 3 hours ago, Nemam_ti_kad said: Pa tu slavu i armiju navijača u Jugoslaviji koja se obnavljala posle rata ste stekli tako sto ste projektovani od strane komunističke partije, državne i vojne bezbjednosti za takve ciljeve. Za 70-80 godina postojanja uz neogracine resurse u vidu finansija, moći, medija, sluzbe i nisu rezultati napravljeni ako se zna da su nekad u Titograd i druge male sredine dolazili neki ljudi u kožnim mantilima da odvode igrace i kad se nije smjelo reci ne. Dajte Borcu iz Čačka takvu logistiku i skupiće isti broj navijača za upola manje vremena. Ili Vojvodini i Nišu. Nije to samo po sebi problem, nego taj sto vise ne zivimo u velikoj drzavi i u komunizmu i to se i vidi po stanju u kojem su svi ostali klubovi. Fudbalski i kosarkaski klubovi Crvena zvezda i Partizan su samo dinosaursi jednog davno proslog vremena i ti klubovi su i dalje relevantni samo zato sto mnogo ljudi u Srbiji preko njih zeli sebe da ubedi da i dalje zive u bitnoj i velikoj drzavi, a ne u Srbiji koja je brod koji tone. Jos kad se napravi poredjenje sa klubovima iz inostranstva, to je tek besmisleno - svi kosarkaski klubovi koji imaju ogromnu kolicinu novca imaju ili fudbalski klub iza sebe (to su Real i Barca) ili prebogate pojedince koji bacaju milione evra iz zabave. Vreme je da neko kaze dosta sa megomanijom i da priznamo sebi da nismo nesto bitni na ovom kontinentu i u globalnim tokovima, kao za vreme tih 20-30-40 godina kada je "najveci sin" bio na celu mnogo vece drzave. I to je u redu, nismo bitni, ali imamo cime da doprinesemo, imamo sta da ponudimo, imamo talenat, imamo ljubav prema kosarci, mozemo da razvijamo klubove na taj nacin. Nego ne, glava u pesak, Vucic kao Tito za siromasne, KKP i KKCZ kao neki svetski fenomeni, "niko nema ono sto Srbin imade" i udri brigu na veselje. Daj nam derbi i kladzu na rastojanju od 100 metara od kuce, skole i posla da imamo gde da pokazemo nase prorocke sposobnosti i sta ce nam bilo sta drugo. Neka se igra nebitna KLS u kojoj ce neki MarkoKempes da se odusevljava sto je 40 razlike za njegov tim, peva "zgazi ih sve" i hastaguje "joj, jedva cekam derbi", to je sustina kosarke, ne ono sto je esencjalno, a to je mogucnost da se izgubi, da se rad nagradjuje, da se nerad kaznjava itd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
СтелаРоса Posted yesterday at 05:35 PM Share Posted yesterday at 05:35 PM 21 minutes ago, TB Told said: Zašto je Mega smejurija, skoro pola reprezentacije sa OI je prošlo kroz Megu? Zato sto je klub bez takmicarskih ambicija. Ti igraci bi nasli svoj put do reprezentacije i da nema Mege. Ovde pricamo o tome kako nije u redu da blizanci igraju EL dok ostali samo posmatraju, a istovremeno je u redu postojanje kluba kojeg ne zanimaju trofeji i koji ne zeli da igra evropska takmicenja? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bergkamp bcd Posted yesterday at 05:41 PM Share Posted yesterday at 05:41 PM Just now, СтелаРоса said: Zato sto je klub bez takmicarskih ambicija. Ti igraci bi nasli svoj put do reprezentacije i da nema Mege. Ovde pricamo o tome kako nije u redu da blizanci igraju EL dok ostali samo posmatraju, a istovremeno je u redu postojanje kluba kojeg ne zanimaju trofeji i koji ne zeli da igra evropska takmicenja? Pa ti si napisao da je u redu da svi klubovi osim dva zapravo nemaju nikakve takmicarske ambicije i da je to nesto sto ne samo da je normalno, nego i ocekivano. Jer, sta je drugo prizivanje licenci za dva kluba nego marginalizacija svih ostalih klubova u regionu? Tu se Mega savrseno uklapa jer umesto da nakrca brdo iskusnih jeftinih losih igraca, oni guraju u vatru talente jos i pre nego sto napune 18 godina. Jedini univerzum u kojem nije u redu to sto Mega radi je univerzum u kojem svi klubovi imaju slicne budzete, svi imaju sansu da se bore za 1. mesto i igranje EL, pa onda Mega tu smeta jer nekoga dobije, a protiv nekoga odmara igrace. U ovom nasem univerzumu imamo dva kluba kojima drzava kupuje mesto u EL, navijace koji misle da je to normalno, ABA ligu koju treba ukinuti da se KKP i KKCZ vise ne bi uopste nimalo stresirali, a istovremeno smo kao protiv ovog rezima koji daje ovoliko novca klubovima. Pored tolikog sizofrenog nacina razmisljanja nije ni cudo sto smo vec deceniju tu gde jesmo. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Djirona Posted yesterday at 05:42 PM Share Posted yesterday at 05:42 PM Svaka čast za Megu kako je izvukla onaj rolerkoster od utakmice. Posle 8 razlike za Split sredinom četvrte (nakon baš velike serije Splita i pomračenja Mege) sam mislio da je gotovo, ali su položili ispit zrelosti i ponovo okrenuli utakmicu u svoju korist. Jović x-faktor sa onom trojkom i ukradenom loptom Kapusti, uz naravno Kondićev game winner. Milijaševića služi jako dobro šut u poslednje vreme (14 od 26 za tri u poslednjih 5 utakmica), vratio se Miljenović tako da su i Petrović i Kondić prodisali i imaju zanimljivu za gledanje spoljnu liniju. Što se pojedinačno njih tiče, ne znam, veći plafon vidim u visokim igračima. Petrović zna košarke, sviđa mi se ubrzanje i eksplozivnost kod ulaza uz dobru koordinaciju, generalno mu je desicion making dobar, ali je isto tako nezavidne konstitucije, da kažem slabotelesan i budući da nije neki šuter spolja (šutne kad je sam, pogodi nekad...) i da nije više klinac (22 godine uskoro puni) koji će se fizički dalje razvijati, mislim da mu plafon ne doseže do Evrolige, trenutno. Kondić je što je neko po meni dobro primetio, poor man's Gordić, može da bude solidan kombo bek, tj. već sada je ali i dalje je to na nekom finom aba-ligaškom nivou, a uskoro će 24 godine. Šut za tri mu nije konstantan, odnosno procenti su i dalje meh, poprilično je skroman u organizaciji odnosno razigravanju (mali broj asistencija), i ima neke votafak momente. Sa pozitivne strane, ima i klač momente iza sebe, očigledno karakter fajtera, dobar je na ulazu, može da pogodi i spolja tako da bi možda mogao da se koristi kao energični kombo strelac sa klupe i na nekom višem nivou. Možda... Slično važi i za Miljenovića kao kombo beka... Što se tiče visokih, od mojih pohvala na račun Bogoljuba on počeo fino da trokira u nekim utakmicama, kao npr na današnjoj. Nadam se da je malo naleteo na "ruki zid" i lošu formu, ipak mu je prva seniorska sezona na ovom nivou. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smrtokapa Posted yesterday at 05:44 PM Share Posted yesterday at 05:44 PM 15 minutes ago, bergkamp bcd said: Drugim recima, sport u Srbiji treba da postoji da bi se mase zabavljale Zar nije cela poenta profesionalnog sporta u tome da se mase zabavljaju? 16 minutes ago, bergkamp bcd said: Pa o tome i pricamo, da treba da se prestane sa takvom praksom. Ne treba vrhunski sport da sluzi kao bensedin nekim likovima koji su nezadovoljni zivotom pa "zive za klub", nego kao takmicenje u kojem pobedjuje onaj ko najbolje radi ili onaj ko je u tom trenutku obezbedio bogatog vlasnika. Šta znam, kad ovako postaviš stvari, meni zvuči čak i romantičnije da sport služi kao ventil ("bensedin") nekim običnim ljudima da pobegnu od svakodnevice nego da služe kao ventil pojedincima koji ne znaju šta će sa silnim parama. Dobro, te dve stvari često idu i u simbiozi, pa u Atini Janakopulos leči svoje komplekse ulupavanjem novca u Pao, a navijači se nakače na to pa ventiliraju na tribinama i kraj malih ekrana. U Srbiji je malo drugačije, pa država podstiče da se ulupavaju naši novci u večite, politika hleba i igara, da bi se navijači nakačili na to i ventilirali na tribinama i kraj malih ekrana. Kada bi postojao nekakav Janković koji bi kupio npr. Partizan i ulupavao gomilu novca na Željka i njegov roster, efekat na navijače bi bio manje-više isti. Elem, ja bih najviše voleo neki utopistički scenario gde su isključivo navijači vlasnici klubova i gde ni jedan klub ne dobija pare niti pomoć od države, ali to bi upravo dovelo do scenarija gde najpopularniji klubovi - i oni sa bogatijim navijačima - imaju najveće šanse da ostvare uspeh. Pa bi u Srbiji opet Zvezda i Partizan bili daleko najuspešniji (sve dok se ne bi desio neki scenario gde Čačanima ili Leskovčanima prekipi i reše da ulupaju svoje teško zarađene novce novce u Borac i Zdravlje kako bi ih skinuli sa trona), a naravno u duelima sa bogatim Evropljanima odnos snaga bi bio daleko nepovoljniji - nije sporno da se sadašnji večiti biju u par klasa jačoj konkurenciji nego što bi to bilo logično ako gledamo ekonomsku snagu njihovih pristalica. Link to comment Share on other sites More sharing options...
СтелаРоса Posted yesterday at 06:31 PM Share Posted yesterday at 06:31 PM 41 minutes ago, bergkamp bcd said: Pa ti si napisao da je u redu da svi klubovi osim dva zapravo nemaju nikakve takmicarske ambicije i da je to nesto sto ne samo da je normalno, nego i ocekivano. Jer, sta je drugo prizivanje licenci za dva kluba nego marginalizacija svih ostalih klubova u regionu? Tu se Mega savrseno uklapa jer umesto da nakrca brdo iskusnih jeftinih losih igraca, oni guraju u vatru talente jos i pre nego sto napune 18 godina. Jedini univerzum u kojem nije u redu to sto Mega radi je univerzum u kojem svi klubovi imaju slicne budzete, svi imaju sansu da se bore za 1. mesto i igranje EL, pa onda Mega tu smeta jer nekoga dobije, a protiv nekoga odmara igrace. U ovom nasem univerzumu imamo dva kluba kojima drzava kupuje mesto u EL, navijace koji misle da je to normalno, ABA ligu koju treba ukinuti da se KKP i KKCZ vise ne bi uopste nimalo stresirali, a istovremeno smo kao protiv ovog rezima koji daje ovoliko novca klubovima. Pored tolikog sizofrenog nacina razmisljanja nije ni cudo sto smo vec deceniju tu gde jesmo. Nisam rekao da drugi klubovi ne treba da imaju takmicarske ambicije. Rekao sam da je prirodna selekcija izdvajanje Zvezde i Partizana. I da se ukinu licence i ovolika ulaganja od strane drzave, ponovo bi ta dva kluba bila iznad svih. Desavalo bi se s vremena na vreme da neko napravi iznenadjenje, ali bi dugorocno ponovo blizanci bili najuspesniji. Svaki klub treba da ima odredjene ambicije u skladu sa svojim mogucnostima. Ne mora svako da igra EL, ali sport postoji da bi se takmicilo i pobedjivalo pre svega. Ja sam X puta napisao da sam protiv licenci i da ne bih voleo da Zvezda dobije istu. Protiv sam EL sistema koji je trenutno na snazi. Mega je naravno najmanji problem, njihovo je pravo, tj Miskovo, da ga ne zanimaju rezultati, a za mene je to smesno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarioKempes Posted 23 hours ago Share Posted 23 hours ago 3 hours ago, bergkamp bcd said: Ne treba vrhunski sport da sluzi kao bensedin nekim likovima koji su nezadovoljni zivotom pa "zive za klub", nego kao takmicenje u kojem pobedjuje onaj ko najbolje radi ili onaj ko je u tom trenutku obezbedio bogatog vlasnika. Ako je bogati vlasnik prihvatljivo rešenje (tj. treba da pobeđuje onaj koji ima bogatog vlasnika, ako sam dobro razumeo), onda imam predlog koji je negde u skladu sa poštenim grčkim i turskim biznismenima koji drže klubove. Prvo, da Željko Mitrović kupi Partizan. Čovek je dosta sličan Janakopulosu, inovator, vizionar, nije ga stvorio SNS, ima biznis 30+god, krenuo od socijalista, uvećao sa demokratama, pa multiplicirao sa neoradikalima. Radi čestito otprilike kao grčki farmaceuti. Njegove pare su njegove, a ne naše, slično kao što su Janakopulosove pare njegove, a ne grčkog naroda. A Zvezdu da kupe momci iz Millennium team-a. Oni su udaljeni od SNS i Vučića otprilike onoliko koliko je Ali Koč udaljen od Erdogana. Pa da konačno đuskamo pošteno, da bogati biznismeni ulažu svoj novac, a ne naš. Kao Grci i Turci koji vladaju Evroligom. 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bergkamp bcd Posted 23 hours ago Share Posted 23 hours ago 3 hours ago, Smrtokapa said: Zar nije cela poenta profesionalnog sporta u tome da se mase zabavljaju? Poenta profesionalnog sporta nije u tome da mase odredjuju ko ce biti prvi, ko drugi, a ko ispasti iz lige. 3 hours ago, Smrtokapa said: Šta znam, kad ovako postaviš stvari, meni zvuči čak i romantičnije da sport služi kao ventil ("bensedin") nekim običnim ljudima da pobegnu od svakodnevice nego da služe kao ventil pojedincima koji ne znaju šta će sa silnim parama. Dobro, te dve stvari često idu i u simbiozi, pa u Atini Janakopulos leči svoje komplekse ulupavanjem novca u Pao, a navijači se nakače na to pa ventiliraju na tribinama i kraj malih ekrana. Sta je romanticno u tome da me neki Pera ili Zika ubedjuje da je uspeo u zivotu jer je KKCZ dobila KKP ili KKB? Ja sam bukvalno procitao komentar negde "hej, navijas za Buducnost, zar nemas pametnijih stvari da radis u zivotu"? I to od navijaca Crvene zvezde. Sustina je da stvaramo drustvo u kojem mora samo da se pobedjuje, da se gazi preko drugih po svaku cenu, da mislimo da trofeji i slava pripada iskljucivo nama i ako tako nije onda krece agresija i mrznja prema bilo kome ko se isprecio do cilja. Tu nista romanticnog nema, to je patologija. 3 hours ago, Smrtokapa said: U Srbiji je malo drugačije, pa država podstiče da se ulupavaju naši novci u večite, politika hleba i igara, da bi se navijači nakačili na to i ventilirali na tribinama i kraj malih ekrana. Kada bi postojao nekakav Janković koji bi kupio npr. Partizan i ulupavao gomilu novca na Željka i njegov roster, efekat na navijače bi bio manje-više isti. Elem, ja bih najviše voleo neki utopistički scenario gde su isključivo navijači vlasnici klubova i gde ni jedan klub ne dobija pare niti pomoć od države, ali to bi upravo dovelo do scenarija gde najpopularniji klubovi - i oni sa bogatijim navijačima - imaju najveće šanse da ostvare uspeh. Pa bi u Srbiji opet Zvezda i Partizan bili daleko najuspešniji (sve dok se ne bi desio neki scenario gde Čačanima ili Leskovčanima prekipi i reše da ulupaju svoje teško zarađene novce novce u Borac i Zdravlje kako bi ih skinuli sa trona), a naravno u duelima sa bogatim Evropljanima odnos snaga bi bio daleko nepovoljniji - nije sporno da se sadašnji večiti biju u par klasa jačoj konkurenciji nego što bi to bilo logično ako gledamo ekonomsku snagu njihovih pristalica. Ma kakvi navijaci kao vlasnici klubova, pa bila je akcija "doniraj - dominiraj" pa je skupljen neki smesan iznos. A cak i to je bolje resenje, ukini lepo sve druge klubove jer nikoga ne interesuju, pa ce onda i KKCZ i KKP propasti. 2 hours ago, СтелаРоса said: Nisam rekao da drugi klubovi ne treba da imaju takmicarske ambicije. Rekao sam da je prirodna selekcija izdvajanje Zvezde i Partizana. I da se ukinu licence i ovolika ulaganja od strane drzave, ponovo bi ta dva kluba bila iznad svih. Desavalo bi se s vremena na vreme da neko napravi iznenadjenje, ali bi dugorocno ponovo blizanci bili najuspesniji. Svaki klub treba da ima odredjene ambicije u skladu sa svojim mogucnostima. Ne mora svako da igra EL, ali sport postoji da bi se takmicilo i pobedjivalo pre svega. Ja sam X puta napisao da sam protiv licenci i da ne bih voleo da Zvezda dobije istu. Protiv sam EL sistema koji je trenutno na snazi. Mega je naravno najmanji problem, njihovo je pravo, tj Miskovo, da ga ne zanimaju rezultati, a za mene je to smesno. Ne bi bila iznad svih. Za vreme devedestih KKCZ se borila za opstanak, 2010. je skoro pa propala, veci budzet i vece uspehe su imali i Hemofarm i kasnije Radnicki. KKP je u vreme svojih najboljih rezultata u ovom veku tavorio finansijski i nikoga nije bilo briga - dobili su kao nagradu za senzacionalni plasman na F4 Jerrelsa, Jawaija i Gista, plus ogromne dugove jer nisu imali da placaju ogromne plate, pazi sad!, Cakarevica, Djekica, Klobucara, Katica, Raduljice i drugih. Jednostavno samo treba prekinuti propagandu o vaznosti klupske kosarke i eto i jednog i drugog kluba na nivou odbojkaskih, rukometnih i vaterpolo klubova koji takodje tavore. Ljudi bi se bunili kroz komentare jedno godinu ili dve, ali kad im bude receno da NEMA nista od finansiranja klupske kosarke i NEMA nista od velikih meceva, da je evropska klupska kosarka ionako cirkus i ti klubovi bi se sveli na nista. Naravno, ne mora da bude tako, ali i to je bolja varijanta od ovog ludjenja i umisljanja da smo ne znam koliko bitni i da mozemo da se sami finansiramo i imamo evroligaske rostere. 8 minutes ago, MarioKempes said: Ako je bogati vlasnik prihvatljivo rešenje (tj. treba da pobeđuje onaj koji ima bogatog vlasnika, ako sam dobro razumeo), onda imam predlog koji je negde u skladu sa poštenim grčkim i turskim biznismenima koji drže klubove. Prvo, da Željko Mitrović kupi Partizan. Čovek je dosta sličan Janakopulosu, inovator, vizionar, nije ga stvorio SNS, ima biznis 30+god, krenuo od socijalista, uvećao sa demokratama, pa multiplicirao sa neoradikalima. Radi čestito otprilike kao grčki farmaceuti. Njegove pare su njegove, a ne naše, slično kao što su Janakopulosove pare njegove, a ne grčkog naroda. A Zvezdu da kupe momci iz Millennium team-a. Oni su udaljeni od SNS i Vučića otprilike onoliko koliko je Ali Koč udaljen od Erdogana. Pa da konačno đuskamo pošteno, da bogati biznismeni ulažu svoj novac, a ne naš. Kao Grci i Turci koji vladaju Evroligom. Samo sto toga nema kod nas, niko nije lud da baca svoje pare (koje nema) u nesto sto je zabava nekih drugih ljudi. Maksimum maksimuma bi dobio neki Tedeschi efekat i klub koji bi prvo odredio svoj budzet, pa tek onda i ambicije prema njemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darko Posted 21 hours ago Share Posted 21 hours ago 5 hours ago, Djirona said: Što se tiče visokih, od mojih pohvala na račun Bogoljuba on počeo fino da trokira u nekim utakmicama, kao npr na današnjoj. Nadam se da je malo naleteo na "ruki zid" i lošu formu, ipak mu je prva seniorska sezona na ovom nivou. Imao je baš loših utakmica u poslednje vreme. Ne gledam pa ne znam razlog ali mi je baš zapalo za oko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted 16 hours ago Share Posted 16 hours ago 10 hours ago, bergkamp bcd said: Pa ti si napisao da je u redu da svi klubovi osim dva zapravo nemaju nikakve takmicarske ambicije i da je to nesto sto ne samo da je normalno, nego i ocekivano. Jer, sta je drugo prizivanje licenci za dva kluba nego marginalizacija svih ostalih klubova u regionu? Tu se Mega savrseno uklapa jer umesto da nakrca brdo iskusnih jeftinih losih igraca, oni guraju u vatru talente jos i pre nego sto napune 18 godina. Jedini univerzum u kojem nije u redu to sto Mega radi je univerzum u kojem svi klubovi imaju slicne budzete, svi imaju sansu da se bore za 1. mesto i igranje EL, pa onda Mega tu smeta jer nekoga dobije, a protiv nekoga odmara igrace. U ovom nasem univerzumu imamo dva kluba kojima drzava kupuje mesto u EL, navijace koji misle da je to normalno, ABA ligu koju treba ukinuti da se KKP i KKCZ vise ne bi uopste nimalo stresirali, a istovremeno smo kao protiv ovog rezima koji daje ovoliko novca klubovima. Pored tolikog sizofrenog nacina razmisljanja nije ni cudo sto smo vec deceniju tu gde jesmo. Ko sprecava ostale klubove da povecaju ambicije i nadju sponzore da iste ostvare? Npr, Split (bivsa Jugoplastika) i Cibona imaju mnogo bolju EL istoriju od "blizanaca" pa tavore, a ni nemaju neke preterane ambicije sto se tice igranja u okvirina vecim od ABA lige Eto prilike da nam malo opsirnije objasnis taj nedostatak ambicija. Buducnost je jednom iskoracila u tom smeru i igrala EL kao sampion ABA lige - sto ne bi opet? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts