Jump to content

ABA liga 2024/2025. - "Jer nama Bliski istok, nikad nije bio blize"

Recommended Posts

Posted (edited)

Kakav bezobrazluk je ova kazna Kaliniću. S obzirom na to da očigledno ne postoji niko ko bi zaštitio igrače, stručni štab i sudije, već ABA liga godinama dozvoljava određena ponašanja, ne čineći ništa da ih maksimalno suzbije, ne vidim problem u tome što je marvi na tribinama vratio ono što su bacali. 

Edited by DameTime
  • Like 9
Posted

Ja vidim problem, nevezano da li je u pitanju Kalinic ili ne. I on sam, prilicno sam siguran, da moze da bude hladne glave ne bi ponovio to.

Bacanjem toga nazad ulazi u blato i radi prakticno isto, a ulazi i u rizik da pogodi nekoga ko nije gadjao, pa cak i bio protiv tog gadjanja.

I ovo bih rekao i da je to uradio igrac Partizana.

Da li je broj utakmica na kojim je suspendovan adekvatan i da li je kazna za organizatora utakmice trebalo da bude drasticnija je druga prica.

• Like 4
Posted
15 minutes ago, Sharp said:

Zatvorili su pola Morače za iduću utakmicu, ovo su ozbiljne kazne. 

Ozbiljne kazne bi bile da su uradili ono sto pricam jos od kada, da ako ABA liga hoce da bude ozbiljna mora da kaznjava jos od pocetka sezone a ne ovako na kraju. Opet sve isto. I nikada to nista nece dobro uciniti, naprotiv. 

Kazna od 3 utakmice za Kalinica je totalno debilna. 

Praznjenje pola Morace za sledecu utakmicu je takodje bezveze sada (zakasnela reakcija) s obzirom da na samoj utakmici nisu nista preduzeli da ne dodje do toga, a onda "ispraznili" jedan mali deo tako sto su kompresovali navijace na drugi deo tribine... 

• Like 5
Posted

Napisah i na našem topiku, ova kazna je sramotna iz više razloga. Najviše iz paušalnosti odluke disciplinskog organa gde je ova kazna mogla da bude i jedna, dve ili četiri utakmice, kako se dune nekome. Nema objektivnog kriterijuma. 

Ovako će Budućnost morati da odradi bolju logistiku i stoku smesti na drugu tribinu a mi ćemo da igramo bez najvažnijeg igrača. Sounds legit. 

Posted

Problem je što ih nije gađao napalmom.

Sad ozbiljno, moralo je biti kazne Kaliniću, nije to trebalo sebi da dozvoli, ali je sramota što su oni koji su krivi za incident i koji su ga započeli kažnjeni blaže od onoga ko je žrtva nasilničkog ponašanja.

• Like 3
Posted

Smatram da je kazna za Kalinića potpuno adekvatna, mogao je nekoga ozbiljno da povredi i to najverovatnije nekog nedužnog, pošto je teško poverovati da je sa parketa tačno identifikovao osobu koja je taj predmet ubacila, kao i da poseduje tu preciznost da baš tu osobu i pogodi. Očigledno je imao pomračenje uma usled koga se poneo kao klasičan pavijan, ako su ga kaznili. 

• Like 4
  • Ha-ha 4
Posted
4 minutes ago, Guru said:

Smatram da je kazna za Kalinića potpuno adekvatna, mogao je nekoga ozbiljno da povredi i to najverovatnije nekog nedužnog, pošto je teško poverovati da je sa parketa tačno identifikovao osobu koja je taj predmet ubacila, kao i da poseduje tu preciznost da baš tu osobu i pogodi. Očigledno je imao pomračenje uma usled koga se poneo kao klasičan pavijan, ako su ga kaznili. 

Bila bi adekvatna da su klub koji je buo domacin i njegovi navijaci koji su gadjali Kalinica kaznjeni bar duplo. Ovako, aba liga je maltene izjednacila Kalinicevu reakciju sa mandrilima sa tribina.

Niko ne spori da je Kalinic zasluzio

kaznu. U ovom slucaju jedna utakmica suspenzine mislim da je apsolutnk realna j maksimalna, cisto da mu se stavi do znanja da nije on zaduzen da sprovodi red u hali vec drugi koji su nadlezni i da se ne treba ponovitj takva reakcija.

Sve drugo je cisto proseravanje i lazno moralisanje.

• Like 3
Posted
9 minutes ago, Guru said:

Niko nadam se ne spori da je Kalina morao da bude kažnjen. Ovde je problem visine sankcije i paušalnost u izricanju sankcije. Napisah kod nas, nema pravilnika za ovu godinu ali bih baš voleo da vidim sled misli idiota koji je primenjujući ona dva člana iz pravilnika iz 21/22 doneo ovakvu kaznu. Može onda kazna i od 5 utakmica, nema razlike. 

Odluka lige u pogledu dužine kazne je skandalozna. I rekao bih da nema ni najmanje veze sa objektivnim sranjem koje je Kalina napravio. 

Posted
40 minutes ago, Sharp said:

Zatvorili su pola Morače za iduću utakmicu, ovo su ozbiljne kazne. 

Nista samo smestiti te iste mandrile u drugu polovinu i to je to. Ovde ce ispastati normalan navijac.

• Like 4
Posted

Kazna Kalinica bi bila na mestu da je Buducnost kaznjena sa 3 meca bez publike. 

Ovo je krajnje tendenciozno odradjeno i nadam se da ce ovo biti pocetak kraja ovog smesnog takmicenja.

• Like 1
Posted
1 hour ago, Smrtokapa said:

Problem je što ih nije gađao napalmom.

Sad ozbiljno, moralo je biti kazne Kaliniću, nije to trebalo sebi da dozvoli, ali je sramota što su oni koji su krivi za incident i koji su ga započeli kažnjeni blaže od onoga ko je žrtva nasilničkog ponašanja.

Ne znam da li se sećaš kazni sa meča Budućnost - Banvit? 

Svaka nasilna interakcija igrača ka navijačima se uvek strogo kažnjavala. 

Posted

Nepopularno misljenje mozda ali po meni su ove kazne primerene i dobre. Nadalje trebaju biti jos strozije.

Problem je samo sto su ovo zakasnele reakcije i sada se sve gleda kroz prizmu kome ovo vise odgovara i ko je gore prosao.

Utakmice u plej ofu aba lige su postale steciste idiota i ludaka i ako se ne napravi ozbiljan rez, izgubice sav kredibilitet koji je zestoko poljuljan.

• Like 1
Posted (edited)

Kakva se poruka salje ovim kaznama (i ne samo ovim vec istorijski ono sto je ABA liga kaznjavala)? 

Da je isplativo provocirati rivala, ugrozavati mu bezbednost, do te mere da rival reaguje, sto ce svakako biti neprimereno, jer kako drugacije... Da ce liga reagovati na posledice a ne i na povode. I onda ti malo platis, malo ti zatvorimo tribine, ali si rivalu sklonio igraca. 

Ista prica sa Nanelijem i Lazarevicem - liga je cutala na davljenje, Lazarevic uzeo stvar u svoje ruke (mozda instruiran, mozda i ne), i onda nastalo sranje, samo sto tada ABA liga nije mogla da reaguje jer se nije desilo na utakmici i oko nje. 

Da ne pominjemo one mandrile iz prvih redova koji nasrcu na igrace (koliko mi zao onaj put sto Naneli cini mi se nije patosirao onog lika - i zbog toga da mu razbije nos a i sto bi, valjda, dobio neku kaznu da jeste). 

Playoff 2022. cini mi se, stoka sa nasih tribina gadja igrace Partizana, u obe utakmice, dobijamo najpre novcanu kaznu a onda i novcanu i zatvaranje tribina. Naredna utakmica navijaci Partizana sve to uzvracaju pa imamo kazne i za Partizan. Kuriozitet je da je na toj drugoj utakmici Panter uradio slicno kao Kalinic sada (samo sto je bilo pred pocetak utakmice i bio je jedan predmet) i nije dobio nikakvu kaznu.

A u EL, svi kao bubice, i navijaci i igraci... dobro, svi osim Tea. 

---mrzim ovo spajanje postova ----

7 minutes ago, TB Told said:

Ne znam da li se sećaš kazni sa meča Budućnost - Banvit? 

Svaka nasilna interakcija igrača ka navijačima se uvek strogo kažnjavala. 

Odlican primer. 

3 utakmice dobio lik ako se ne varam. I to ne onaj koji ga je patosirao cini mi se. 

Kalinic za upaljac (ili sta je vec bilo) dobija takodje 3 utakmice (pri cemu nema informacija da je nekoga i pogodio). Ispada bolje da je patosirao nekoga iz prvih redova nego sto je bacio predmet nazad. 

Kazna svakako, ali primerena i konzistentni kriterijum od pocetka sezone, i godinama da se drzi isti, a ne kako nekome dune. 

Edited by Kooineeperk
  • Like 1
Posted

Korisno bi bilo da su malo bolje obrazložili kaznu. Koliko je to puta bacao predmete prema publici? A mogli su da se potrudi i da utvrde šta je bacao. Ni to nije nevažno. U pitanju je ključni igrač jednog od timova, obrazloženje mora biti detaljnije.

U svakom slučaju, potpuno neodgovorno ponašanje Kalinića. Pošto je više puta ponovio prekršaj ne može da se govori o nekoj afektivnoj reakciji. Mislim da ovim potezom samo potvrđuje da ni njega ni Zvezdu ABA više ne zanima.

Posted
23 minutes ago, Kooineeperk said:

Kalinic za upaljac (ili sta je vec bilo) dobija takodje 3 utakmice (pri cemu nema informacija da je nekoga i pogodio). Ispada bolje da je patosirao nekoga iz prvih redova nego sto je bacio predmet nazad. 

Predmete, a ne predmet, Kalinić je bar dva puta gađao i to različite delove tribina. 

Posted

Mene da gađa igrač Partizana ili Budućnosti jebenim šrafovima jer je posledično besan i osećaja da je u zatvorenom kavezu, ne bi mu grama zamerio života mi. Ko jebe kolateral kad marva nesmetano orgija bez ikakvih posledica. Ko će u tom haosu praviti razliku, naročito ako proživljava isto sezonama. 

Aba svinjac da puši kurac, dabogda nestali. Ili još bolje, dabogda primili sve izraelske, iranske i arapske klubove i sa njima organizovali F4 spektakle. 

Posted

Jebi ga, uvijek ce puno gore proci igrac kad napravi ovakvo sranje kakvo je Kalina napravio neki dan nego stoka na tribinama koja je sranje zapocela. Ti kao profesionalni sportista ne mozes gadjati nazad publiku (i to vise puta) i ocekivati da te nece oderati kaznom. S druge strane, tuzno je sto se svake godine desava ovakav orkestrirani cirkus bez indicija da ce se ista promijeniti jer je zatvaranje dijela hale preblaga kazna ovakve stvari. Da je muda i pameti u vodstvu lige, na prvo ubacivanje predmeta na teren bi se utakmica trebala u potpunosti prekinuti i registrovati sluzbenim rezultatom za gostujucu ekipu. Sutra u Bg ce takodjer biti cirkus ako u medjuvremenu ne dodje direktiva iz vrha da se utakmica uopce ne odigra. 

• Like 3
Posted

I sutra neke mrcine gađaju Omića svinjskim papcima, vređaju mu porodicu, pominju mu veru.... Čoveku padne mrak na oči, zgrabi te papke i baci ih ka mamlazima. I šta, treba ga kazniti sa tri utakmice neigranja? Gluposti. Šta da radi, da trkne po medena srca i podeli tim kretenčinama?