Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Sta ocekujete od ove sezone?  

465 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      26
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      129
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      109
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      114
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      43
    • F4 baby!
      23
    • Bicemo sampioni!
      16
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      4
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      361
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      83
    • Beztrofejni debakl
      20
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      9
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      110
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      94
    • Niko!
      189

Recommended Posts

Posted
4 minutes ago, Clash said:

Odakle sad priča o zastavama EU i USA? Da li su se ikad pojavile, bolje reći da li je ikada razmatrano da se pojave? 

Naravno da nije.

A zar nije logično da se pojavi zastava US kao podrška našim igračima iz US? Kao što su bile zastave Argentine i Brazila?

To bi verovatno Delije tako i shvatile, kao podršku a ne napad na stub srbstva i sigurno bi pustile da se vijori US zastava.

Naravno, sve je stvar konteksta.

A, što se tiče navijanja na ovoj utakmici mogu samo da kažem da me sramota što klub koji volim kroz vlastite postupke i saradnju sa navijačkom grupom podržava Rusiju u ovom istorijskom trenutku.

Ništa ovaj moj stav neće promijeniti, ali osjećam potrebu da to javno kažem.

• Like 1
Posted (edited)
1 hour ago, quentin said:

Naravno, sve je stvar konteksta.

A, što se tiče navijanja na ovoj utakmici mogu samo da kažem da me sramota što klub koji volim kroz vlastite postupke i saradnju sa navijačkom grupom podržava Rusiju u ovom istorijskom trenutku.

Ništa ovaj moj stav neće promijeniti, ali osjećam potrebu da to javno kažem.

Ma nije samo Rusija problem. Sve što rade nema veze sa klubom i navijanjem. Od Omića, Kalinića, avansnog napušavanja sudija, zavodjenja njihovog reda u sali do najbezazlenije stvari, fudbalskog navijanja neprimerenog košarci. 

Medjutim ako se shvati da su njima najbitniji oni i njihovi stavovi i poslovi  a ne bilo šta drugo vezano za klub, onda ima logike za sve što rade. 

Edited by Clash
  • Like 2
Posted
3 minutes ago, Clash said:

Ma nije samo Rusija problem. Sve što rade nema veze sa klubom i navijanjem. Od Omića, Kalinića, avansnog napušavanja sudija, zavodjenja njihovog reda u sali do najbezelanije stvari, fudbalskog navijanja neprimerenog košarci. 

Medjutim ako se shvati da su njima najbitniji oni i njihovi stavovi i poslovi  a ne bilo šta drugo vezano za klub, onda ima logike za sve što rade. 

Slažem se, ali mene grupa kao takva ne zanima. Odavno je konstatovano da Delije navijaju za Delije, a ne za Crvenu zvezdu.  

Smeta mi što je klub aktivno učestvovao u ovom performansu. Ako tako nastave, meni će stvarno da ogade i navijanje za momke na terenu.  

• Like 5
Posted
38 minutes ago, Manu said:

Jasna mi je ideja sa Brownom kada se forsira switch, jasno mi je i da je ideja da njegova agresivnost podigne timski nivo zalaganja. I iz tih stvari dobijamo benefite.

Ipak, sve to pada u vodu kada dođe do defanzivnog skoka - njegovu nemoć u tom aspektu ekipa ne može da pokrije.

O igri u napadu uopšte ne želim da trošim reči, to je ispod svake kritike.

Odmah bih potpisao da se zamene trenutne uloge Davidovca i Browna i da tako guramo do povratka Dauma.

Ne bi bio problem Brown u skoku da na dvojci imamo iole malkice pristojnog defanzivca,a ne Nedovica i Kenana.

Čist kriminal!!!

Sinoć je Zalgiris dao bar 70 poena napadajući ovaj dvojac lelemuda.

• Like 2
Posted

Moram još jedno zapažanje da napišem. 

Uopšte mi se ne dopada uparivanje Kodi-Nedović i Jago-Kenan, pogotovo ovo drugo. Kada Kenan uđe u igru previše forsiramo setove za njega iz kojih jako malo dobijamo cele sezone. Oni se, bez preterivanja, u 4 od 5 slučajeva završe uvaljivanjem pasa na jednog od njih na 9m od koša sa 7 sekundi do kraja napada. Cele sezone je tako i očigledno je i da igrači prestaju da veruju u te napade i da oni samo dižu nervozu. U isto vreme, Jagu se smanjuje broj napada iz pika i izbacuje se iz zone komfora.

Ovakvo uparivanje je sigurno posledica potrebe da se uspostavi bolji balans napad-odbrana, ali mislim da će nam doneti samo još veće probleme. Treba verovati drugoj petorci sa Jagom i Nedovićem da može da postigne više nego što će primiti jer oni i jesu bolji od većine drugih opcija u ligi. Sferopulos tu mora da izađe iz svoje kontrolisane košarke zarad profita ekipe.

• Like 16
Posted
49 minutes ago, Clash said:

Odakle sad priča o zastavama EU i USA? Da li su se ikad pojavile, bolje reći da li je ikada razmatrano da se pojave? 

Naravno da nije.

A zar nije logično da se pojavi zastava US kao podrška našim igračima iz US? Kao što su bile zastave Argentine i Brazila?

To bi verovatno Delije tako i shvatile, kao podršku a ne napad na stub srbstva i sigurno bi pustile da se vijori US zastava.

Na nasim utakmicama treba da budu samo Zvezdina obelezja i nijedna druga.

• Like 2
Posted
26 minutes ago, Shunsuke Nakamura said:

Sferopulos je bolji trener od Radonjića. Ima objektivno bolju karijeru, 4 sezone u Oliju i dva finala EL nijesu mala stvar. 

Ne znam da li je bolji, teško je to izmjeriti, ali znam da bi ona ekipa iz 2016/17 očetkala ovu 20-ak razlike, laganeze. 

• Like 2
Posted (edited)

Brown i Rokas da zamene uloge ... ako je uopste Rokasu do igre posle onog sinoc. 

I da, kad smo vec kod toga ... da su zasluzili onakav docek, pa i jesu ... nemojmo sad da se pravimo naivni, vratite se na komentare posle utakmice tamo.

A pametno svakako nije i trebalo je izbeci. No, vec vidjeno mnogo puta ... tkz pisanje uz vetar, deo folklora

Edited by Plant
  • Like 2
  • Ha-ha 1
Posted

Do kraja imamo 3 utakmice (Grci, Real) gde nemamo pritisak da u slučaju poraza ide sve u krasnodar, i gde ne vidim razlog da bar protiv Reala kući ne izadjemo sa stavom da igramo takmičarsku a ne trening utakmicu. Ostale utakmice igramo protiv direktnih konkurenata za plasman (Milano, Efes, Bajern) + Virtus, gde 3 utakmice igramo kod kuće.

Ako ovakav raspored uz skor 16-11 nije dovoljan da se plasiramo ne samo u prvih 10, već i u prvih 8, pa taman naši konkurenti igrali do kraja samo protiv Albe svih 7 utakmica (malo banalizujem uz svo dužno poštovanje Albi), onda je možda vreme da malo odmorimo kao klub od EL.

Treba gledati naravno prvo sebe i svoju igru, da se ne zavisi od drugih, ali kada na sve prethodno navedeno dodamo i raspored utakmica ekipa od 1.-13. mesta koji je ovakav u narednih 7 kola:

Bayern - Anadolu Efes
Barcelona - Partizan
Paris - Olimpia Milano
Monaco - Fenerbahce
Barcelona - Zalgiris Kaunas
Partizan - Anadolu Efes
Fenerbahce - Paris
Monaco - Zalgiris Kaunas
Barcelona - Bayern
Real Madrid - Olimpia Milano
Olympiacos - Monaco
Bayern - Partizan
Olimpia Milano - Barcelona
Panathinaikos - Paris
Fenerbahce - Barcelona
Monaco - Panathinaikos
Zalgiris Kaunas - Partizan
Real Madrid - Paris
Bayern - Fenerbahce
Partizan - Real Madrid
Anadolu Efes - Zalgiris Kaunas

gde će bukvalno jedni drugima uzimati bodove, i gde imamo pozitivan skor sa Monakom, Parizom, Barsom koja je 2 pobede iza nas, i + 24 sa Bajernom, onda stvarno treba biti talentovan za user da se ovakva šansa propusti. Znam da je u pitanju KK CZV koja je u stanju da učini i nemoguće, ali opet, što je mnogo, mnogo je, čak i za nas. Nadam se da je ekipa svesna u kakvoj je poziciji, i da ako ništa drugo, bar neće odigrati pičkasto ovaj finiš regularnog dela. Ako samo taj uslov ispune, koliko god da smo u lošoj formi, plasman u doigravanje sa minimum pozicije 8 ne bi smeo da dođe u pitanje. Nikad nisam bio neki veliki optimista kad su Zvezda i košarka u pitanju, ali ovo je stvarno prilika koja se ne propušta.

Posted

U poslednjih mesec i po dana:

- Nate Mason 23 poena (season high, prosek do te utakmice 9.1 poen) + Anđušić 19 poena (season high, prosek do te utakmice 10.5 poena)

- DiBartolomeo 15 poena (izjednačio season high, prosek 3.95 poena) + Tamir Blatt indeks 23 (prosek 13.4) + Rokas Jokubaitis indeks 19 (prosek 15.4)

- Carlik Jones 20 poena (prosek 13.3)

- Dragan Milosavljević 24 poena (season high, prosek 10.2)

- McKinley Wright 19 poena (prosek 11.6)

- Carlik Jones 34 poena (season high)

- Sylvain Francisco 25 poena (prosek 14.2)

• Like 12
  • Love 1
  • Thanks 3
Posted

Razmišljao sam cele noći i setio se pravog izraza za našu ekipu ove sezone. KK Pišanje uz vetar. Eto to smo mi ove sezone. Ostanemo nezapišani samo ako vetar tog dana ne duva. Neverovatno koja je to količina gluposti koju mi možemo da pokažemo na jednoj utakmici. Nema krajnosti. Nemam pojma, vidim neki pišu kako su se saživeli sa ovom ekipom ja se ne sećam ekipe koju smo bilo kad imali a da sam se manje povezao sa njom od ove. I pored najboljih rezultat u poslednji 10 godina u EL, meni baš sad po prvi put nedostaje nešto. Eto ne znam šta. I ne znam što. I ne znam kako. 

7 minutes ago, Guru said:

- Nate Mason 23 poena (season high, prosek do te utakmice 9.1 poen) + Anđušić 19 poena (season high, prosek do te utakmice 10.5 poena)

- DiBartolomeo 15 poena (izjednačio season high, prosek 3.95 poena) + Tamir Blatt indeks 23 (prosek 13.4) + Rokas Jokubaitis indeks 19 (prosek 15.4)

- Carlik Jones 34 poena (season high)

Prešli smo sa season high krilnih centara na season high bekova. 

• Like 2
  • Ha-ha 2
Posted

"Ove ruske pesme i transparenti podsećaju na čvrste veze srpskog i ruskog naroda koje traju vekovima, a pokazuju i još čvršći odnos navijača Crvene zvezde i moskovskog Spartaka. Ovu akciju su organizovali isključivo naši navijači, to je njihova inicijativa", izjavio je portparol Crvene zvezde Igor Vujčin na pitanje jednog ruskog novinara.

U nastavku je dodato da nikakve reakcije iz Evrolige nije bilo.

"Nije bilo poziva iz Evrolige našem klubu povodom ovoga. A zašto bi i bilo? Da li se zaista vidi zločin u ovim pesmama? A osim toga, kao što se svi sećamo, prošle nedelje je Evroliga objavila da su ruski klubovi veoma blizu povratka u takmičenje. Tako da se svi tome zaista radujemo!"

Posted
2 minutes ago, Čočo said:

Prešli smo sa season high krilnih centara na season high bekova. 

Da, sto je jos gore jer bekovi po pravilu imaju visi season high.

• Like 1
Posted
43 minutes ago, Guru said:

- Carlik Jones 34 poena (season high

Koji je season high Nik Vajler Babu, zna li neko? 🤔

Svaka čast Janisu kako je uspio da sklepa ovako sranje na spoljnim pozicijama. 👌

Posted (edited)
30 minutes ago, dzakala said:

Kako mi nikada ne mozemo da zabodemo nekog Franciska?

A da, i ja svasta pitam...

Relativno je mlad, karijera mu je u usponu i željan je dokazivanja, to su osnovni problemi. Jeste on već u tom Bajernu dobro igrao na EL nivou, ali nije to dovoljno zvučno i provereno.

Kad bude sakupio više iskustva i dođe do 30+ godina sa karijerom u padu, tada možemo da razgovaramo.

Edited by Born Ready
Posted

Vidim, kako mnogi pisu da su se saziveli sa ovogodisnjom ekipom. Ja nikako. Nekako mi je svejedno. Mnogo je tu igraca kojoma jedva cekam da vidim ledja: Teo, Nedovic, Mitrovic, Davidovac, Dobric... sve Tecini, invalid iz ovogodisnje doselekcije pa cak i Jago, Rokas. ,Mnogo je to da bi se povezao sa tskvim rosterom. Sto se EL tice F10 i da pevamo. Cinjenica je da smo napravili iskorak u odnosu na ranije sezone. Nismo se s dolaskom Deda Mraza oprostili od ambicija u EL.

• Ha-ha 1
Posted

Да не коментаришем "навијање"или боље навијаче већ тим и позицију.С обзиром на склепан тим и форму одлична позиција и даље и за мене невероватан скор.Е сад што ова екипа нема никакве шансе за пролаз даље у плејофу били 10.или 5,6. је једноставно до склопљеног тима.Осим Џоела и Калине(наравно уз мању плату)прелазни рок одрађен очајно.Питање је какви ће нам буџети бити наредних година,пошто тренутни нису ни мало реални.Штета,много пропуштених прилика,можда и за највиши пласман,што да не и титулу,то се са оваквим буџетом и очекује.