Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

456 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      25
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      128
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      108
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      113
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      40
    • F4 baby!
      23
    • Bicemo sampioni!
      15
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      3
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      356
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      80
    • Beztrofejni debakl
      19
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      6
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      107
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      94
    • Niko!
      186

Recommended Posts

4 minutes ago, Geronimo said:

Ovde nije bilo vecih incidenata (mada je Dejvis npr. morao da dobije tehnicku za zaletanje na Petruseva, tehnicka Davidovcu izgleda kao vic u odnosu na to), ali Tajrik je tempirana bomba koju mora nekako da reshi.

Apsolutno, taj flop je jedan od najočiglednijih koje sam videla u poslednje vreme. Ne znam šta je uopšte bio osnov za tehničku Dedi, iz mog ugla je samo prišao sudiji da pita za objašnjenje (što skoro svi igrači rade u toku utakmice). Delovalo je kao neka kompenzacija.

• Like 7

3 minutes ago, JPM said:

Inače detalj kada je Petrušev napravio faul u napadu i bunio se sudijama tipa sekund i po, a Žoc kao oparen traži tehničku za Filipa. Class act.

To i nije bio faul Filipa, ali dobro bilo je manjih gresaka na obe strane. 

• Like 9

59 minutes ago, DameTime said:

Faul svakako jeste bio, ne pričamo o tome, niti je iko rekao da su zbog toga izgubili (Carlikova izjava nema veze s tim).

Izvini, ali stvarno mi se čini da ovdje mašiš ceo fudbal.

Dečko je doveo u pitanje faul koji je odlučio utakmicu. Ne znam kako to uopšte može da se protumači nego kao traženje opravdanja za poraz u greški sudija. Nije neka stravična izjava, i nema razloga da se Cigani ovoliko kače za nju, ali nije ni korektno ni normalno, ili bar ne bi trebalo da bude.

• Like 2

Svaka cast za igrace ali moram da pitam jednu stvar i forumase. Sta treba da uradi Zvezda ove sezone u Evroligi da tim dobije vasu bezrezervnu podrsku i da se ne tera ceo roster napolje kada se u brutalnom rasporedu izgubi od losijeg tima na tabeli, nakon cega se uvek izvadimo i pokazemo karakter sledece kolo?

Od kad gledam kosarku molimo za tim gde nemamo krater na nekoj od pozicija da mozemo ravnopravno sa svima, i umesto da imamo mentalitet zakljucajte se u salu i puna podrska svima do kraja, mnogo ste pokazali ove sezone, mi to ne radimo.

Ovi igraci osim sto dobijaju staklene flase u glavu na derbiju i transparente u kojima se vredjaju bivsi i sadasnji reprezentativci, trpe salve uvreda i od sopstvenih navijaca u istorijskoj sezoni.

Neki od forumasa koji su ovde dugo, insajderi itd, znaju ko su, na pocetku godine su terali Janisa iz kluba, i sada umesto da priznaju svoju gresku, jave se samo kod Zvezdinih retkih poraza da vredjaju. Zapitajte se kakvi ste vi to navijaci?

• Like 7

Ne znam da li je neko vec pisao, ali za sada 4/4 derbija u EL gde su bili prisutni navijaci oba kluba dobija gost… Sigurno dosta znaci kada imas makar 1000 ljudi koji te podrzavaju, ne osecas se kao da si sam protiv 20 hiljada protivnickih navijaca.

1 hour ago, Geronimo said:

- ofanzivni repertora Filipa Petruseva je zastrasujuc. Nema spustanja lopte, mrsomudjenja, lopta odmah gore, kucanje, shut. Ofc, fizika i atletika mu pomazu, ali poezija pokreta.

Bukvalno savrsen ofanzivni arsenal. Igra ledjima, igra licem i ovi sutevi sa 3 metra koje bas mekano nabacuje pa cak i kad ne sutne savrseno lopta udje u kos. Mnogo ga je tesko braniti kad je fokusiran. Inace sinoc je bio jedan momenat gde je popizdeo na neku sudijsku odluku i krece ka sudiji, a Braun dotrcava i sklanja ga iste sekunde. Svidja mi se sto je i ekipa svesna da moze lako da plane i ovi stalozeniji ga sprecavaju u tome.

1 hour ago, Geronimo said:

Braunova fizika kopni. Svi pokusaji zavrsavanja su mu bas ispod obruca, ne ide na kucanja iz relativno cistih pozicija, u svicu noge ne rade kao nekad. Poludistanca sa krila mu je efikasna za sada kao Gilespijev fejdavej. Ipak, on nalazi nacin da doprinese kroz dva aspekta: 1) ofanzivni skok i hustle na toj strani terena. Zna da se postavi, iscacka loptu, vrsi pritisak. Nemamo cetvorku koja to radi; 2) sluzi kao telohranitelj Filipu tako sto cuva peticu (Dejvisa), a Filip vreba sa strane pomoci u odbrani i cuva se za napad

Ja gajim jos nadu da nije na 100% i da ce kroz neko vreme da se jos vise utegne. Sa druge strane sto ti kazes impresivno je da i pored toga uspeva da bude koristan za ekipu. Na skoku me je bas pozitivno iznenadio posto se ovde vadila neka statistika i predstavio se kao neko ko moze samo slucajno da uhvati loptu. Drugo i na preuzimanjima iako se vidi da mu noge nisu na 100% opet nije neki poseban mis mec za protivnicke bekove, cak i kad ispadne obicno napravi pametan faul. Ako bi doterao mid range i ubrzao noge sigurno ce biti jedan od glavnih stubova ovog Janisovog defanzivnog sistema.

• Like 1

3 minutes ago, Creed Bratton said:

Bukvalno savrsen ofanzivni arsenal. Igra ledjima, igra licem i ovi sutevi sa 3 metra koje bas mekano nabacuje pa cak i kad ne sutne savrseno lopta udje u kos. Mnogo ga je tesko braniti kad je fokusiran. Inace sinoc je bio jedan momenat gde je popizdeo na neku sudijsku odluku i krece ka sudiji, a Braun dotrcava i sklanja ga iste sekunde. Svidja mi se sto je i ekipa svesna da moze lako da plane i ovi stalozeniji ga sprecavaju u tome.

Ja gajim jos nadu da nije na 100% i da ce kroz neko vreme da se jos vise utegne. Sa druge strane sto ti kazes impresivno je da i pored toga uspeva da bude koristan za ekipu. Na skoku me je bas pozitivno iznenadio posto se ovde vadila neka statistika i predstavio se kao neko ko moze samo slucajno da uhvati loptu. Drugo i na preuzimanjima iako se vidi da mu noge nisu na 100% opet nije neki poseban mis mec za protivnicke bekove, cak i kad ispadne obicno napravi pametan faul. Ako bi doterao mid range i ubrzao noge sigurno ce biti jedan od glavnih stubova ovog Janisovog defanzivnog sistema.

Uh, ovo oko pametnih faulova. Mislim da sam bio blizu nervnog sloma kada je napravio onaj na, Vasingtonu cini mi se, na 9m od kosa, na 3 sekunde do kraja napada, a mi u bonusu. Mimo toga, njegova jako dobra i korisna partija. 

• Like 1

4 hours ago, bodo said:

Vrlo interesantna izjava Karlika kako nije bio faul nad Nedovićem. Neke stvari jednostavno ostaju iste bez obzira tko je protagonist. 

Imaju pored klupe finog uzora za to kako se ponašati, a to je krajnje neartikulisano i blatantno.

Edited by Bodie
  • Like 1

Kad se kritikuje "Vuk" javi se sijaset ljudi, sad niko da pohvali. 30 minuta ozbiljnog "riljanja" fizički jake košarke, 11 p, 6 asistencija...bravo.

Nije bilo lako izaći sa njihovim bekovina koji su fizički dosta jaki , baš kao I ceo tim, ali uvukli smo ih u našu igru, na duge napade, usporili smo tempo, nismo im dozvolili da se rastrče, zatvorili reket i ulaz...Iskoristili smo prednost pod kosem, I ako naši vanjski igrači nisu imali dobar doprinos uspeli smo da dobijemo. 

Bas smo ušli fokusirano da dobijemo i da se borimo, I to me posebno raduje.  Nikakav strah nije postojao, samo fokus na teren. 

• Like 6
  • Thanks 1

Букер 15.2 за 25:51
Лесор 13.4 за 26:34
Тајрик 12.5 за 23:40
Петрушев 12.4 за 18:07 рачунајући и утакмице у Олимпијакосу.
Петрушев само у Звезди је други најефикаснији центар 14.1 за 19:44.
Петрушев је на 40 минута чак и са утакмица у Олимпијакосу трећи стрелац ЕЛ иза Хифија и Едвардса.

Дефинитивно најбољи офанзивни центар у ЕЛ.

• Like 3

1 hour ago, Kiflice said:

Uh, ovo oko pametnih faulova. Mislim da sam bio blizu nervnog sloma kada je napravio onaj na, Vasingtonu cini mi se, na 9m od kosa, na 3 sekunde do kraja napada, a mi u bonusu. Mimo toga, njegova jako dobra i korisna partija. 

Uh jeste i ja sam ovde bas popizdeo, ali sam u glavi nesto prebacio da je neko drugi napravio taj faul. Svakako generalni utisak da se ne pravi nikakva specijalna prednost kad on preuzima.

Edit: typo

Edited by Creed Bratton
  • Like 1

Treba u derbijima igrati sto vise na Petruseva. Em sto ne mogu da ga cuvaju, em ih iz nekog razloga sve frustrira i nervira, pa mu poeni na neki nacin vrede duplo vise.

Bukvalno je trigerovao sinoc i Dejvisa, i Karlika, i Sterlinga. Cak je i Zeljko izgoreo zbog njega u jednom trenutku. 

Edited by Markoss
  • Like 2