Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

407 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      24
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      123
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      101
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      100
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      27
    • F4 baby!
      15
    • Bicemo sampioni!
      15
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      1
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      324
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      66
    • Beztrofejni debakl
      16
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      4
    • Davidovac
      6
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      109
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      11
    • Neko ko nije naveden
      71
    • Niko!
      165

Recommended Posts

On 11/12/2024 at 1:30 PM, Brat od Korneta said:

Mislim da Petrusev i Plavsic (Mitrovic) nece imati vecih problema u skoku

Svega 1 skok manje su imali nasi centri. ✔️

Pritom smo nadskocili Monako i kao sto sam puno puta pisao da skok nije samo centar vs centar ili unutrasnja linija nego svi igraci koji igraju taj mec vs svi protivnicki igraci. Kodi je trenutno 2. najbolji plej skakac i Kalina 2. najbolja trojka u skoku, i u petorci sa Petrusev i Bolombojem (koji ce takodje verovatno biti u top5 skakaca sa svoje pozicije) bicemo jedna od najboji skakackih ekipa, o cemu sam pisao dosta i pre pocetka sezone i da ce nam skok i 3% biti 2 najvaznije kategorije za napredak, da smo takve igrace dovodili i da to za sada prikazujemo na delu.

Apropo price o Petrusevu jeste petica, nije petica, jeste cetvorka, nije cetvorka, Petrusev je odlican visoki 5/4 igrac, legitiman na obe pozicije i bice odlican i koristan na obe pozicije u to sam poprilicno siguran. To dal se bolje koristi kao 5 jer ce vise biti u situaciji da rola ili vise u situaciji da izlazi na close out, to nisu zanemarive stvari, al sa druge strane moze mozda jos vise da nadskace cetvorke nego petice (ili da sutne vise trojki a siguran sam da ce do kraja imati oko ili blizu 40% za 3 sto je imao i prosli put) a u petorci gde je Kodi u formi, Kenan/Nedovic, Kalinic i Bolomboj mislim da ce najmanji problem biti Petrusev na 4 ili verovatno najbolje bi bilo da igra i 4 i 5 (pod uslovom da ne dodje Motli). Takodje mi igramo pik i sa cetvorkama pa i sa trojkama jer igra i Kalinic dosta pika iz nasih standardnih akcija da se iznudi preuzimanje i spusti Kalinicu lopta na post, tako da ne vidim problem sto ce Petrusev povratkom Bolomboja na 4, dal sve ili deo minuta mislim da nije toliko vazno. Janis vrhunski sprema svaku utakmicu (to mu jedna od najvecih prednosti i to sam piso i prosle sezone kada smo gubili utakmice za redom) i ne sumnjam da ce pronaci nacin kad ce Bolomboj da rasiri igru, kad Petrusev, kad ce neki roll gde Bolomboj moze da se "sakrije u blizini posta" u saradnji 2 visoka ili da se odigra dupli pik sa 4 i 5 (sto mi igramo) ili neki pop sa Petrusevim gde je Bolomboj dole na of. skoku i tako dalje i tako dalje. Stvari nisu crno bele da je on 4 koji tvrde da je 4 i samo 5 koji tvrde da je 5, vec je 5/4 igrac i moze pomoci na obe pozicije i kao 4 je bolji igrac od Dauma i dobrog dela cetvorki u takmicenju.

Utakmica ce nam po meni najvise zavisiti od toga kako budu odigrali Kodi, Kenan, Nedovic i Kalinic. Ako su bar 3 od 4 njih na nivou imamo dosta dobre sanse da dobijemo mec.

✔️

Kao sto i rekoh... I ubuduce ce nam zavisiti utakmice od nosioca igre, a ne od Mitrovica ili Jaga. Nasi nosioci u ovom trenutku su Kodi, Kenan, Nedovic, Kalinic i Petrusev, kad se vrati i Bolomboj to nam je 6 kljucnih igraca. Da bi pobedjivali bar 4 od 6 njih moraju biti na nivou. Tek onda kada svi nosioci budu na nivou a podbaci neki bek ap ili igrac sire rotacije mozemo o njima, ali uvek je bezvezno spominjati 9. igraca po minutazi ako ti podbaci neko ko je 2. ili 3. recimo, uzgred i vise placen.

Znacilo bi i da Majk Dzejms bas ovaj mec ne odigra najbolji mec ove sezone, a nije najsjajnije usao u sezonu s obzirom na standarde koje je postavio ranije. Lojd/Okobo dovoljno jedan od njih da odigra malo slabiji mec i to ce nam dodatno povecati sanse

Snaga Zvezde lezi u tome da su i Dzejms (bacanja ekskluded) i Okobo i Lojd odigrali dobre napadacke meceve i dobili smo utakmicu. To je zato sto su 3 nasa nosioca Kodi, Kalina i Petrusev isporucili i solidno preko svojih proseka, sto oni i trebaju da cine s vremena na vreme i da komenzuju neke losije partije a samim tim i budu na proseku od kojih se od njih ocekuje sto oni trenutno i cine.

Monako nije neka suterska ekipa, cak sta vise jedna su od najlosijih sa 30% prosecno (sto ne znaci da nisu sposobni da ubace 40+%) tako da ako mi budemo na nasem proseku od 40% ove sezone mislim da itekako mozemo da pobedimo.

Snaga Zvezde lezi i u tome da je Monako koja je jedna od najlosijih suterskih ekipa sutne 39% za 3 a Zvezda manje od toga i da pobedimo. Kao sto sam i najavio da moze da se desi njihov obar suterski dan, ali smo mi bili blizu svog proseka (sto je itekako uvek vazno) i uz znacajno bolje procente za 2 od njih, anulirali smo njihov sut za 3.

Ova Zvezda ima kapacitet da pobedjuje napadacki utakmice i da igra na kos vise, a to je narocito vazno u duplim kolima kada nije bas racionalno da igras odbranu na nekom maksimumu maksimuma jer ces da pogines u 2. mecu duplog kola ili u Abi za vikend ili ce da ti se odrazi na naredni period. Zato je vazno da imamo sirinu i bice meceva kada ce se proceniti da bacamo vise karti na napad a negde vise na odbranu. Sferopulos je evidentno odlicno spremio utakmicu, kao i uvek u Evroligi, ali da igraci nisu pogadjali neke otvorene suteve ili bili dobri na kraju kad se lomilo, onda bi bio kriv trener, a trener ne moze da resi kad se lomi na kraju vec igraci i igraci su ti koji pogadjaju suteve (delom i iz akija koj trener nacrta ili spremi pre meca) a trener radi ono sto je do njega i moj stav se ne menja o Sferopulusu ni kad je dosao i izazvao neki pozitivan efekat, ni kad smo imali veliku seriju poraza, ni sada kad smo nikad bolji. Nece se promeniti ni ako zaredjamo seriju poraza. Jedan od najboljih trenera za pripremu meceva u Evroligi, bas onako streberski i pedetantno pristupa tome i to vidi svako ko prati Evroligu i gleda i druge utakmice, gde su naravno i drugi treneri vrhunski i tu si bukvalno nijanse u pitanju, ali ovaj deo niko ne moze argumentima da ospori.

Ocekujem najvecu minutazu Petruseva do sada, egal mec do samog kraja i da ce detalji presuditi i naravno nadam se pobedi

✔️

• Like 7

15 minutes ago, Nellthe said:

Samo jedna stvar, bilo bi dobro naci nekoga ko ne moze da gleda utakmicu Zvezde, i posaditi ga u Lajv temu da pogadja rezultat prema nasim reakcijama.

Odprilike Zvezda gubi 20es razlike, sledeci napad Zvezda vodi 15, pa gubi 45. 

Lajv tema mi je uvijek bila fascinantna ukoliko se recimo ne pise na poluvremenu.

Kako ljudi gledaju utakmicu od silnog komentarisanja na telefonu? 

• Like 11
  • Thanks 1

1 hour ago, Nini3112 said:

Inace Kodi je bas sinoc odigrao dobru utakmicu,svega je tu bilo,odbrane napada,razigravanja saigraca,milina

Dosta mi se svidelo sto nije uzeo da forsira kad se vratio u igru sredinom cetvrte cetvrtine, bas zrela partija sa njegove strane

2 hours ago, feanorlfc said:

Problem je sto je Nedovic jedini igrac kod nas koji moze da izmisli poene van sablona, kada utakmica ne ide po planu.

To je samo jedna od stvari. Počeo je da igra sa mnogo želje i samopouzdanja. Imam utisak da se trudi više nego ikad. Sinoć, mada mu nisu upisali, imao je 4 ukradene lopte iz odlične anticipacije kretnji protivnika. Imao je 4 asistencije, gde su, ako se dobro sećam, dve došle iz centralnog pika sa Plavšićem, što je za Jaga i Kenana nemoguća misija zbog visine. Mnogo znači za tim kada je u ovakvoj formi. Baš sam se smorio kada je sinoć otišao na klupu jer sam pretpostavio da će biti odsustvo zbog povrede.

• Like 5

15 hours ago, LuVe said:

Ne bih se baš složio da pobeda protiv Asvela ne bi trebalo da dođe u pitanje... Mnogo su bolji nego prošlih sezona, čak atletski mnogo moćniji od nas. Igraju dosta čvrsto, posebno kući. Očekujem još zahtevniju utakmicu nego ovu večeras.

Možda da se bolje izrazim: ne dovodim u pitanje da može da se pobedi Asvel bez Nedovića (za razliku od recimo Reala gde ništa nisam očekivao bez njega i Bolomboja), a ja lično očekujem pobedu. Naravno da je Asvel dobra ekipa koja može da nas dobije, što su pokazali i juče protiv Olimpijakosa.

5 hours ago, božija noga said:

I ja kazem da je size overrated...

Hoooocu da kazem, svaka cast ekipi i strucnom stabu, bas se nisam nadao pobedi sinoc, uz pobedu nad Fenerom najprijatnije iznenadjenje ove sezone.

Edited by necke
  • Ha-ha 3

1 hour ago, Nellthe said:

Samo jedna stvar, bilo bi dobro naci nekoga ko ne moze da gleda utakmicu Zvezde, i posaditi ga u Lajv temu da pogadja rezultat prema nasim reakcijama.

Odprilike Zvezda gubi 20es razlike, sledeci napad Zvezda vodi 15, pa gubi 45. 

Gledajući samo komentare, mislila sam da gubite od Monaka 10-15 razlike, kad ono obrnuto. 

Ima tu razlicitih slucajeva, a ja veliku vecinu pripisujem velikoj strasti i emociji sa kojom navijaci sa ovih prostora prate svoj klub. Ima naravno i onih koji neke svoje frustracije izbacuju tako sto ce izvredjati trenera ili igrace. Ali mi ipak nije jasno izvlacenje zakljucaka nakon prvih 5 minuta utakmice. Danasnja kosarka je puna preokreta, oscilacija, voditi ili gubiti 10 poena na pocetku utakmice nista ne znaci jer se to istopi za minut ili dva. 

Ja imam inacd nizak prag tolerancije kad su u potanju gluposti.

Npr Daum poteze za 3, a Petrusev sam ispod kosa, da sam bio na mestu Janisovo, verovatno bih postigao 3 nijanse ljubicastije neg sto je Zeljko ikad.

I posle tece utakmica, a ja do kraja cetvrtine psujem Daumu cetrnaesto pokolenje...

Ne znam, ne znam, ne znam...

• Ha-ha 2

kada gledam prenos doma klinac mi kucka napušavanja dok ja diktiram.

toliko se izvežbo da ih sabmituje i pre nego završim...text prediction 3.0.

il je nabubao celu moju paletu ili i nisam nešto kreativan u tom segmentu...

Brat, bratu šta ja pa znam osim :.

"piši....Nedara salonac a onda piši Dedi ste dali 700K...sedamsto vam tetke brkate...".

Edited by Wingwalker
  • Like 2
  • Ha-ha 13

54 minutes ago, kojan said:

Inace mali offtopic ali koliko iritantan prenos utakmice juce, posle svakog poena usporeni snimak i onda ukljucivanje u lajv u 15oj sekundi napada.

kad prenosi sport klub mnogo je gore...mislim da je NBA pravilo da usporeni snimak ide kad igra stane, ne moze usporeni dok se igra...valjda ce to zaziveti i kod nas...

26 minutes ago, Wingwalker said:

kada gledam prenos doma meni klinac kucka napušavanja dok ja diktiram.

toliko se izvežbo da ih sabmituje i pre nego završim...text prediction 3.0.

il je nabubao celu moju paletu ili i nisam nešto kreativan u tom segmentu...

...red Nedara salonac, red Deda 700K.

Za Nedaru salonca bih mogla i ja da ti iskucam, to se ne zaboravlja.

• Ha-ha 1