Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Sta ocekujete od ove sezone?  

475 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      27
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      132
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      111
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      115
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      44
    • F4 baby!
      23
    • Bicemo sampioni!
      18
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      4
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      364
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      87
    • Beztrofejni debakl
      23
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      11
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      13
    • Daum
      113
    • Nedovic
      2
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      96
    • Niko!
      190

Recommended Posts

Posted
9 minutes ago, MV91 said:

Иако је Звезда синоћ оштећена и судијски критеријум јој никако није ишао на руку, после оног срамног приказивања утакмице Евролиге на РТС са ова два недостојна коментаторa, некако је заслужено што је овако испало. Туга у шта се претворио некада народни клуб са све ћаци председником који скупља капиларне гласове, фалило је још само да председник државе држи студио пре и после утакмице на јавном сервису.

Око 60 милиона евра је потрошено у претходне две ипо године од доласка Вилдозе и Кампаца, а млађе категорије до скоро нису биле начисто где ће им бити наредни тренинг.

Боже здравља очекујемо још додатних 10 милиона за плате евролигашких ведета. Само пумпај.

Nisam ispratio, ko su bili komentatori ?

Posted
2 hours ago, TripleJ said:

Al zato je Paris pun legit EL igraca. Ne preteruj, Zvezda ima odlican roster, lepo pokriven na skoro svim pozicijama. Imali ste odlicnu EL sezonu (najbolju od one top 8 sezone) u kojoj je jedna vise pobeda u regularnom delu falila da se okarekterise i kao najbolja do sada. A sve u skladu sa kvalitetom tima, niti preko, niti mnogo ispod. 

Sad kad se na leto izljubimo sa Nedovićem, Dobrićem, Jagom, Daumom, Davidovcem, Mitrovićem, Teodosićem, Lazićem , Plavšićem, Simonovićem baš da vidim u kom EL timu će zaigrati. Rezultati jesu u srazmeri sa rosterom ali on nije s budzetom.

2 hours ago, Hroničar985 said:

Falio je i u igri, jer nam je Jago trenutno na nivou sprskoligaškog igrača.

Ybg, Jago bar ima zdravo srednje uho. Nije spavao gologlav na promaji...

Posted
4 minutes ago, Bejn said:

Sad kad se na leto izljubimo sa Nedovićem, Dobrićem, Jagom, Daumom, Davidovcem, Mitrovićem, Teodosićem, Lazićem , Plavšićem, Simonovićem baš da vidim u kom EL timu će zaigrati. Rezultati jesu u srazmeri sa rosterom ali on nije s budzetom.

Dobrica jos ove godine hteo Partizan, ne sumnjam da ce se opet javiti ako do razlaza dodje 🙂 . Ne sumnjam da ce se bar jos Neda, Daum, Deda i Mitar snaci. Teo u penziju. 

Posted
1 hour ago, Filbi said:

Porediš igrača koji bi trebao da bude treći centar sa minutažom 10ak min sa dvojicom startnih bekova koji bi trebali da imaju u rukama 15+ poena svaku utakmicu...

Ne poredim, samo mi je zanimljivo kako se formira mišljenje o igračima na osnovu poslednje dve utakmice a zaboravlja se da je taj Mitrović pre povrede uglavnom bio štetočina. Mogu umesto Kenan i Nedović da kažem i Gedraitis, pošto se i on tera iz kluba.

Posted

Stvarno nemamo šta zamjeriti ekipi poslije Milana,6 vrlo dobrih utakmica.Lakše bi mi bilo da smo loše igrali,ali ovako,3 zadnje na produžetke..najviše mi je žao igrača,stvarno su se borili,za Kalinića nemam riječi,čovjek je dao 101 %.

U Kodija nisam vjerovao,izgleda da se baš i ne razumijem najbolje,čovjek me u potpunosti demantovao,izvini Kodi 🙂

BIlo bi dobro da nekako uzmemo aba ligu a i ako ne uzmemo ne bi nešto zamjerio ekipi,uzeli smo kup,vjerovatno ćemo i ovu našu kls, a ova aba liga je značajna kao i ova dva takmičenja s tim da je meni kup tu na prvom mjestu,zbog ambijenta jedne utakmice,naboja,nekako mi ta pobjeda bude baš draga,naravno kad je protiv Partizana 🙂

Posted

Što se tiče završnice ABA lige sve što mogu reći je - samo da se ne niko ne povrijedi.

Osim navijačke satisfakcije u slučaju pobjede nad Partizanom, to takmičenje više ne znači ništa (a možda se i ne sastanemo sa Partizanom).

KLS je tek urnebesan vic od takmičenja.

• Like 4
  • Ha-ha 1
Posted
49 minutes ago, TripleJ said:

Nisam ispratio, ko su bili komentatori ?

Само су преузели сигнал и тон са Арене са ова два момка (био сам убеђен да је то један исти лик).

Битан моменат јуче је 4. лична Војтмана који је до тог момента био играч више за Звезду, Гифај је искажњавао сваку позицију у којој је остао сам, баш игра једну добру сезону, био је у Давидовац корисном моду за свој тим. 

Очекивано велика нервоза и непримерено понашање Херберта, делује да има нешто лично против српских играча.

Posted

Ja bi volio da se samo smisleno sastavi ekipa u skladu sa budzetom, ako imas budzet 20 miliona top 4 je realna ambicija. A sad imamo i neki kontinuitet sa trenerom, pa i igracima, ajde da se to odradi kako treba.

Ako vec kodi ostaje udarna igla i prvi plej, pravi ekipu koja odgovara njegovom stilu. Boki i Petrusev se tu donekle i uklapaju jer mogu da sire. Daj neke brze cetvorke sto trce, dan jednog beka tipa Lojda koji moze da pegla odbranu i kreira nesto za sebe. Kalina je tu, on se uklapa svugdje.

Ako Jagisa vec ostaje nek bude peti bek u rotaciji. I rokaj.

• Like 3
Posted
10 minutes ago, Nellthe said:

Ja bi volio da se samo smisleno sastavi ekipa u skladu sa budzetom, ako imas budzet 20 miliona top 4 je realna ambicija. A sad imamo i neki kontinuitet sa trenerom, pa i igracima, ajde da se to odradi kako treba.

Ako vec kodi ostaje udarna igla i prvi plej, pravi ekipu koja odgovara njegovom stilu. Boki i Petrusev se tu donekle i uklapaju jer mogu da sire. Daj neke brze cetvorke sto trce, dan jednog beka tipa Lojda koji moze da pegla odbranu i kreira nesto za sebe. Kalina je tu, on se uklapa svugdje.

Ako Jagisa vec ostaje nek bude peti bek u rotaciji. I Rokas.

Slažem se sa potpunosti sa postom, samo sam poslednje slovo ispravio.

• Ha-ha 1
Posted

Nama fali atletika,svi ce biti godinu dana stariji to ne smemo da zaboravimo,nek ostane Kodi i daj mu nekog krupnog kombo beka.

Na cetvorci nam bas fali atletike,ovo sto su igrali Daum,DeDa(on je najbolje i igrai) i Brown nam bas i nije pomoglo

• Like 1
Posted

Ok, neko drugi će morati da prodaje giros ovog leta, pošto smo se usaglasili da trener ostaje. Još nam samo fale njemu odrešene ruke da ovog puta sam izabere igrače barem za jednu petorku, pošto je druga nametnuta dugoročnim ugovorima. 

Posted (edited)

Poprilicno je nekorektno ovo licitiranje sa imenima i prelaznim rokom a jos nije krenuo ni PO ABA lige.
Te price kako nikog ne zanima ABA ostavite za malu decu, dobar deo foruma je plakao nakon svakog poraza u istoj.

Edited by NikolaTest
  • Like 8
  • Thanks 1
Posted

Treba nam neka stručna komisija u sastavu košarkaški trener, profesor anatomije na medicini, geodet i psiholog, da proba da objasni šta je tačno ono što Brown uradi kad dobije loptu pod košem?

Košarkaški trener da objasni da je cilj zakucati ili spustiti loptu o koš, može i o tablu

Profa anatomije da objasni zašto se telo onako zgrči i savije da ispadne da je niži

Geodet da odredi i u katastar upiše položaj tela prilikom onog pump fake pokušaja pod košem

Psiholog da se prekrsti

Bukvalno neverovatno šta čovek radi

• Like 6
  • Ha-ha 6
Posted

Znam da su misljenja podeljenja u vezi naseg ovosezonskog ucesca u EL, ali evo i ja da se upisem i probam da sumiram utiske.

Cisto rezultatski gledano ocekivanja su mi pre sezone bila da udjemo makar u PI i to je ispunjeno. S obzirom da se sa nama takmice i sledece ekipe: Oly, Pao, Fener, Monako, Real, Barsa, Efes, Armani, sto je osam na papiru jacih rostera od nas, onda je malo i nerealno bilo ocekivati vise. Naravno, u praksi ce uvek neko od tih favorita imati slabiju sezonu pa se otvara prostor za neku ekipu iz drugog sesira, da tako nazovem, gde se nalazimo recimo mi, Partizan, Zalgiris, Bajern, i ispostavice se Pariz. 

E sad, mislim da cemo se sloziti da u smislu celokupnog utiska koji ostaje na kraju sezone nije isto mrcvariti se 30 kola oko desetog mesta i pobedama protiv pre svega slicnih ili slabijih rivala uci u PI, ili cele sezone biti iznad desetog mesta i biti konkurentan protiv apsolutno svakog protivnika do te mere da se nekih 10ak kola pre kraja prave kalkulacije za cetvrto mesto, pa na kraju malo zabrljas i ipak se plasiras u PI sa pozicije deset. I u jednom i u drugom slucaju je ista pozicija, ali potpuno drugaciji utisak, barem za mene. I mnogo vise mi prija da gledam protiv svakog rivala, na kojem god parketu, borbu i juerenje pobede, nego da pocistimo ove slabije, a da protiv jacih unapred gubimo, pogotovo u gostima. Za mene je i poenta svega ovoga da gledamo dobru i konkurentnu kosarku, da se zabavimo, ali i nerviramo, slavimo, tugujemo i da nam neke utakmice i momenti ostanu dugo u secanju. Sa te strane, ocekivanja su ispunjena i ovo jeste mnogo bolja sezona od prosle gde je vec posle nekih 20ak kola postalo mucno dalje pratiti, ili pretprosle gde smo na kraju imali svega jednu pobedu manje nego ove sezone, ali se vec pet kola pre kraja znalo da ne mozemo dalje.

Osvrnuo bih se i na posebne delove kluba, pa evo da krenem od uprave. U te ljude nemam uopste poverenja, trenutno jasu na novcu vlasti koja ce nadamo se uskoro pasti, tako da ce se njihovo realno znanje i sranje videti tek tada, ali mozemo vec da naslutimo u kom smeru ce to otici, ako uopste budu tu. Ono sto najvise bode oci je nepostojanje bilo kakvog sistema i plana. Deluje mi da ne postoji neka dugorocna ideja kako nas klub i tim treba da izgledaju. Ruku na srce, u prilog im ne ide generalno stanje u EL i evropskoj kosarci i deluje da su se samo utopili u tu celu pricu gde se ne zna sta ce biti sutra. Nisam siguran sta se radi po pitanju mladjih kategorija, ali znam da osim malog Topa (koji ne znam jel odigrao i 10 utakmica za prvi tim) nismo bas dugo izbacili nekog igraca. Ok, konkurentan tim jeste sastavljen i verujem da je vecina zelja trenera ispunjena, ali mislim da je  njihovo znanje i sposobnost ucestvovalo u tome u manjoj meri, a zelja ovih na vrhu u vecoj.

Sferopulos je imao uspone i padove, kao i cela ekipa, ali je zasluzio prelaznu ocenu. Mislim da smo u par navrata igrali blizu maksimuma u skladu sa okolnostima. Ne treba zaboraviti odsustvo Bolomboja kao najbitnijeg srafa cele koncepcije tima. Ukupno 18 pobeda uz par utakmica izgubljenih na jednu loptu i par zakinutih pobeda od strane govana u narandzastom. Vrlo lako je moglo da bude i 20+ pobeda. Ovako, ima skepticnih, ali po meni je Grk zasluzio da se nadje na klupi i naredne sezone. Ono sto mu dajem kao minus jeste sklapanje spoljne linije. I da prihvatimo da su mu nametnuti neki domaci igraci, mogao je da trazi umesto Kenana drugaciji profil, ili da pustimo Yaga i dovedemo drugacijeg pleja. Umesto toga je sastavljena totalno suprotna ekipa na tim pozicijama od onoga sto smo dobijali sa pozicija 3/4/5. Sledeca negativna stvar je cinjenica da gotovo niko od igraca nije napredovao. Doduse, nas tim je mator i vecina je odavno dodirnula plafon, ali ne mozemo reci da je neko od igraca prebacio ocekivanja. Par njih jeste odigralo u skladu sa ocekivanjima, ali dosta njih je cesto bilo ispod potrebnog nivoa. Ipak, i u takvom stanju je Sferopulos cesto izvlacio maksimum, naucio igrace da igraju za tim i zaista smo u vecini sezone izgledali kao ekipa koja je spremna sa svima da se posiba za pobedu. Sam kraj sezone, odnosno ovi bolni porazi u produzecima, su pokazali da smo neke stvari u napadu verovatno svesno zrtvovali pre toga i cuvali najbolje za kraj. Zaista smo u napadu bili odlicni, iz time outa smo imali odlicne akcije i to sve ide na racun trenera. Takodje, one visoke petorske sa prakticno jednim bekom i cetiri visoka su skoro uvek davale rezultat i treba cestitati i na toj ideji. 

Sto se tice igrackog kadra, vec sam pisao da su jedini konstantni igraci bili Bolomboj i Kalina. Malo ispod njih Petrusev i Kodi koji je popravio utisak u finisu. Svi ostali toplo hladno. Ostanak ove cetvorke mora biti prioritet na leto. Naravno da ce i od ostalih neko morati ostati, meni licno je svako od njih pojedinacno drag i necu se buniti ko god da ostane, ali mora se sklopiti jos funkcionalniji tim za narednu sezonu.

Posle svega, ostaje borba za jos dva trofeja. Iako mnogi, ukljucujuci cak i deo nasih navijaca, smatraju ove trofeje nebitnim, bilo bi jako lepo kompletirati ponovo tripletu i uz ucesce u PI i gomilu velikih pobeda ovo bi bila jedna zaista jako dobra sezona. Bice zanimljivo ispratiti nas u plej ofu Aba bez prednosti domaceg terena. To je neki novi izazov, ali verujem da mozemo da ga prebrodimo.

• Like 9
Posted

Posto vidim da se na tw na sva usta pominje da Dobric i Nedovic ostaju, nisam siguran da bi uopste trebali da ocekujemo neki napredak sl. sezone jer ce se izgleda raditi po oprobanom receptu. Nastavljamo da se vrtimo u krug. Izas'o Covic iz Zvezde a Zvezda iz njega nikako. 

Posted
8 minutes ago, NMX said:

Treba nam neka stručna komisija u sastavu košarkaški trener, profesor anatomije na medicini, geodet i psiholog, da proba da objasni šta je tačno ono što Brown uradi kad dobije loptu pod košem?

Košarkaški trener da objasni da je cilj zakucati ili spustiti loptu o koš, može i o tablu

Profa anatomije da objasni zašto se telo onako zgrči i savije da ispadne da je niži

Geodet da odredi i u katastar upiše položaj tela prilikom onog pump fake pokušaja pod košem

Psiholog da se prekrsti

Bukvalno neverovatno šta čovek radi

Čovek bukvalno ništa ne ume slabijom rukom, pa svaki put kada primi loptu desno od obruča pokušava da se nekako izvije na levu ruku, usled čega su i položaj tela i uglovi iz koji pokušava potpuno neprirodni. Sada mu gledam sve pokušaje na obruču ove sezone (ima 53.4% realizacije, za nijansu je bolji od Jaga :lol_2:) i ovo je stvarno komično, jedina šansa da završi sa desne strane je da ostane potpuno sam, čim je neki defanzivac u blizini on kreće sa egzibicijama na granici cirkusa kako da je zavrne levom... A svakako ne pomaže ni to što je undersized i neatletičan, pa ne može ni jednostavno da je zakuca kao čovek.

Al' nema veze, uvek je tu pouzdani mid-range jumper na koga može da se osloni... iz koga ima 21.6% realizacije u sezoni. 

• Like 2
  • Ha-ha 8
Posted

Komšije, izvinjavam se na upisu, nisam toliko košarkaški stručan, ali ako je Dobrić dovoljno dobar Pešiću već nekoliko reprezentativnih akcija i dovoljno dobar da startuje  za reprezentaciju, zašto ga  šaljete u EC ili KLS ekipe?

Posted (edited)
2 minutes ago, AlexMaxim said:

Komšije, izvinjavam se na upisu, nisam toliko košarkaški stručan, ali ako je Dobrić dovoljno dobar Pešiću već nekoliko reprezentativnih akcija i dovoljno dobar da startuje  za reprezentaciju, zašto ga  šaljete u EC ili KLS ekipe?

Jer nam fale Jokić i Bogdanović da igraju sa njim u petorci

edit...zajebanciju na stranu, ja Dobrića volim jer je true ganci, jer se nikada nije štekao i jer je naše dete. Nemamo mnogo takvih i jbg ima kredit neki. To što mu ja dajem kredit, ne znači da kredit treba da mu daje onaj sa kojim se dogovori/tali/šta god oko ugovora koji nema nikakvog smisla u trenutku gde smo na 3 popunjeni, gde smo na 2 popunjeni i gde i ono malo što ume - nema prostora i vremena da pokaže. Na sve to se doda sumanuto Sferovo očekivanje da on može da čuva elitne napadače (kako ga juče pretrčaše par puta ju ju) i dobijemo zašto Ogi ovoj ekipi pasuje ko ja Lejkersima. 

Sa druge strane, sam je pristao da dođe u već popunjen roster i ne znam baš šta su on ili menadžer očekivali da će se desiti, da istisne Nedovića i Kenana (iako nije dvojka) ili Kalinu i Gidru na svojoj poziciji? I još važnije, ima li nekog menadžera koji će mu reći da posle sezone 2024/2025 idu i druge sezone a nakon igara u ovoj, nažalost EC ekipa je realnost. Plus to nije nikakav smak sveta. Ogi je momak na mestu koji se nikada nije bunio niti će ikada praviti sranja. Ja mu želim iskreno da ode i negde igra, ima u njemu košarke još uvek, šteta da je traći mašući peškirom ili trpajući Mornar. 

Edited by NMX
  • Like 16
Posted
5 minutes ago, AlexMaxim said:

Ajde da razjasnimo nesto.

Sezona je duga i igra se 10 meseci gde forma varira.Plus sto se cesto putuje.

Dok u repki igras mesec dana sa minimalnom putovanjem gde mozes da tempiras formu a i samopouzdanje do max.

A kod Dobrica je bitna rutina i samopouzdanje.Sto u repki ima(jer nema Kaline i Lucica) dok u Zvezdi jbg nema jer su pozicije popunjene.

A on nije neki extra kvalitet vec solidni rotacioni igrac koji kad je u naponu forme i samopouzdanja moze da bude koristan.

Posted

I ja da prozborim koju na temu vaše EL sezone. Od onih sam što ne smatra Bog zna kakvim uspehom 9. i 10. poziciju s obzirom da su ta mesta neka sredina, samo ne baš zlatna, jer je prilično teško ući u PO preko jednog do dva gostujuća terena, gde i ako uspeš, ideš po nemoguću misiju u Pirej na tri dobijene pod poznatim (ne)košarkaškim okolnostima. Ako uzmemo da je našim timovima prioritetni krajnji cilj PO, a ne PI, onda bih te dve pozicije podveo pod "daj šta daš". 

Zvezda je celu sezonu praktično provela između 4. i 7. mesta, uz dobre delove sezone kad je delovalo da ste mehanizam sa glavom i repom, i zastrašujućom odbranom predvođenu najboljim defanzivcem EL među visokima, Bolombojem. 

Njegovom povredom, pala je čvrstina koju ste držali, skok je trpeo, odbrana mismeča, pika i 1v1 je osetno pala, jer je čovek doslovno držao i reket i bekove na preuzimanjima u džepu svojeručno. Došao je do nivoa gde niži igrač nakon pika nema nikakvu prednost nad njim, pa se to i izbegavalo napadati. 

Kada se to uzme u obzir, jasan je razlog vašeg popuštanja na tabeli, uz neverovatne varijacije u formi bekovskog tandema Nedović-Kenan, pa i Dobrić-Geidraitis. Inače, imam utisak da je litvancu ove sezone svaka lopta bukvalno iscurela iz koša, i to baš kada je bilo najpotrebnije. Mislim da čovek u bar 5,6 klač šuteva koje je uzeo uopšte nije imao sreće. 

Takođe, utisak je da vam je falio jedan stabilniji šuter, koji može da iskreira nešto i za sebe, koliko toliko, i pada mi na pamet Sterling Brown. Mislim da bi Zvezda, sa njim a umesto Kenana/Nedovića, lagano bila u PO. Da ne pričam o tome koliko je defanzivno stabilniji, a i fizički prisutniji. 

Tako bi i Karlik Jones bio bolji fit umesto Mekintajera, na ovu ekipu, bez obzira na uzlaznu putanju forme u poslednjoj četvrtini sezone. On bi bio go to guy i lopta njemu u ruke bi verovatno donela više dobijenih završnica Zvezdi. 

Kao što bi Petrušev bio savršen Partizanu, ali dobro, kome i ne bi? 

Uglavnom, Zvezda je mogla više, verovatno je i zaslužila koju pobedu više, i mesto u PO na konto svega prikazanog, pa tako vašoj EL sezoni ne dajem visoku ocenu, a glavni "krivac" bi mi bila povreda glavnog igrača. 

Kalinić standardno u Zvezdi, pretvara se u top 5 krilnih igrača u Evropi, i vaše vezivno tkivo i vođa na terenu i u svlačionici. 

Sferopulos - glavni utisak mi je da je baš kulturna glava, pitak tip, ne možeš ga, kao najveći rival - mrzeti i pljuvati. Prosto, ne daje razlog, što je bezveze 🤨 Dobra priprema utakmica kao jedan ™, i loše prilagođavanje situacijama na terenu kao drugi ™. 

Petrušev je kao čit u napadu, sve može, sve ume, malo da nabaci konstantniji šut za tri, i ofanzivna mašina. 

Ide ABA, koja me zanima nešto malo jače od kisele vode, više zbog toga kako će mi Partizan izgledati, i imam li čemu da se nadam iduće sezone u EL. Naravno dobro bi došle neke vezane pobede nad vama i taj trofej- da mi se malo digne patka. 

• Like 17
  • Thanks 2