Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Sta ocekujete od ove sezone?  

480 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      28
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      132
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      114
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      116
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      44
    • F4 baby!
      23
    • Bicemo sampioni!
      18
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      4
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      365
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      91
    • Beztrofejni debakl
      23
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      12
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      28
    • CMM
      13
    • Daum
      114
    • Nedovic
      2
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      97
    • Niko!
      191

Recommended Posts

Posted

Ovo takmičenje je teže izgubiti nego osvojiti, pogotovo što  konkurencija praktično i ne postoji s obzirom na sastave konkurencije, a pri tom dobro znamo da smo mi najveće nade polagali u domaću osnovu koja nam je veći deo tima. Kada sve ovo saberemo onda ne osvojiti ovo je teška bruka i neko mora da odgovara .

Sveropulos prvi treba da bude na spisku,  a onda redom gomila parazita koji tu popunjavaju broj. I protiv Spartaka se videlo koliko ima neupotrebljivih igrača od čuvene domaće osnove. 

Večeras se vraća CMM koji je odmarao prvi meč ( nzn samo od čega ) ...

Sa druge strane kada pogledaš sastav CMM, Cannan, Nedovic, Kalinic,Petrusev...nama je skoro cela petorka tu...tako da opet kažem ne uzeti ovo je bruka .

• Like 6
Posted
38 minutes ago, Čočo said:

Za naše dobro i nadam se za dobro na duže staze je da izgubimo večeras. To bi bio potop sezone i neminovno i potrebno potpuni remont počevši od ljudi pored terena pa sve do gotovo svih igrača iz ove sezone. Sve drugo će biti samo mazanje očiju. 

Ne, bilo bi dobro da pobedimo i da osvojimo KLS. To neće popraviti previše utisak o sezoni niti potrebu da se na leto pametno posluje, ali će doneti novi trofej u vitrine i pokazati da ipak ima optimalnog napora da se izvuče još nešto iz sezone.

• Like 11
Posted

Ja mislim da trener ima večeras odličnu priliku da vidi ko zaslužuje da nosi dres i sledeće sezone, a ko ne. 

Naravno, to neće biti od presudnog značaja, ali se na ovakvim utakmicama vidi karakter igrača. Skoro potpuno nebitna utakmica osim za neki ponos i sprečavanje bruke. U takvim uslovima se jasno vidi ko ceni i razume ovaj klub. Poraz od Spartaka je sramota, način na koji je izgubljena prva utakmica je još više od sramote.

Aj da vidimo da li postoje igrači koji imaju neki ponos u sebi.

Posted
2 hours ago, Chaos Is Me said:

To o čemu ti pričaš nije vođa nego iso strelac. To je trebalo da bude Canaan uz terciranje Nedovića.

2 hours ago, Chaos Is Me said:

Canaan je za mene najveće razočaranje sezone ako bih baš morao da biram. U ABA ligi nijednom nije prebacio 17 poena (u mnogim utakmicama jednocifren), u EL je imao možda 3, 4 odlične utakmice, par solidnih i gomilu očajnih. Za igrača kome je jedini zadatak poentiranje, to je slabo. Pri tome on je bio sve osim mačka u džaku. Očekivao sam da se nametne kao ubedljivo najvažniji bek u timu a on odigrao sezonu potpuno u egalu sa večito hladno-toplo-hladno Nedovićem. 

Canaan nikada nije bio ISO strelac, čovek je ritam šuter iz catch and shoot situacija - pre svega spot up i tranzicija, uz prstohvat izlaznih kretnji. Iz driblinga može da potegne iz pika ako protivnici isti brane u dropu, na ulaz ide retko, na liniju za slobodna bacanja takođe. I prošle sezone u Oliju je imao 2.3 puta više šutnutih trojki nego dvojki i svega 1.85 slobodnih bacanja za 23 mpg, kod nas je imao 1.95 puta više šutnutih trojki nego dvojki i 1.68 slobodonih bacanja za 21 mpg. Znači to koliko će biti produktivan pre svega zavisi od toga koliko mu ekipa obezbedi dobrih/solidnih pozicija za šut, jer mu self creation nikada nije bio forte, a pošto je Oly ekipa sa znatno boljim ofanzivnim sistemom onda je i moguće da njima bude 2. strelac u sezoni u kojoj odu na F4*, a da kod nas bude razočarenje jer ne radi ono što nikada nije ni radio.

*prvi strelac im je bio Alec Peters, koji takođe nema neki self creation i koji u ogromnoj meri zavisi od ofanzivnog sistema... I on bi gotovo izvesno bio razočarenje u ekipi koja ne uspe da mu obezbedi dovoljno catch and shoot situacija i očekuje od njega da sam povuče i kreira kao da je npr. Mirotić 

• Like 16
Posted

Pa nije Canaan igrao samo u Olimpijakosu. Ja sam se (naivno) nadao da će kod nas imati više prostora da se razmaše dok je tamo bio strogo specijalizovan, usled mnogo šireg korpusa opcija koje imaju. On je i na koledžu a posle i u Uniksu bio kompletniji strelac, s obzirom na nizak rast očekivao bi čovek da pravi neku separaciju driblingom i eksplozivnošću (ok, sad je i malo stariji i sporiji). Ti si opisao Billy Barona suštinski, a ja sam smatrao da tražimo i dobijamo više Loyd tip igrača. S obzirom da smo generalno driblerski tanki, zar nije bilo logično juriti beka koji može da dribla i da kreira (u ovom slučaju pre svega za sebe), a ne klasičnu dvojku koja igra bez lopte? 

• Like 1
Posted

Imali smo mi ove sezone i trojku, koja igra bez lopte, a u nekoliko utakmica je forsirana kao dvojka, iz razloga poznatim samo treneru. Da ne kažem da je uvođen i kao defanzivni specijalac, koji ne zna da igra odbranu i ispada na prvu fintu. 

Posted
42 minutes ago, Chaos Is Me said:

Pa nije Canaan igrao samo u Olimpijakosu. Ja sam se (naivno) nadao da će kod nas imati više prostora da se razmaše dok je tamo bio strogo specijalizovan, usled mnogo šireg korpusa opcija koje imaju. On je i na koledžu a posle i u Uniksu bio kompletniji strelac, s obzirom na nizak rast očekivao bi čovek da pravi neku separaciju driblingom i eksplozivnošću (ok, sad je i malo stariji i sporiji). Ti si opisao Billy Barona suštinski, a ja sam smatrao da tražimo i dobijamo više Loyd tip igrača. S obzirom da smo generalno driblerski tanki, zar nije bilo logično juriti beka koji može da dribla i da kreira (u ovom slučaju pre svega za sebe), a ne klasičnu dvojku koja igra bez lopte? 

Kada je logika u pitanju,a to nam govore sezone iza nas,ne ide u istu rečenicu sa sklapanjem rostera u KKCZ,na žalost.

Posted (edited)

Karakterno smo sastavili dosta mlaku ekipu. Nije pomoglo ni to sto je Kalinic samog sebe izbacio iz polufinala ABA nepromisljenim potezom, kao ni sto je prethodno Teodosic to odlucio da uradi mnogo bahatije, a sad mu se ocigledno i ne igra basket. 

To su dva najiskusnija igraca koja su sustinski prodala ekipu. Kad se na to doda da je najkarakterniji lik aka Bolomboj povredjen, a da Braun bez obzira na karakter, objektivno nije kvalitet, onda dobijemo ekipu koju moze i Spartak da pobedi. 

Mene razocarava Petrusev koji u ovakvim utakmicama mora da povuce i ubaci 25 poena. Nedopustivo je da bude tako pasivan. Nije on vise klinac nego glavni igrac tima. Potencijalno ce biti mozda i najplaceniji igrac naredne sezone. Ili makar drugi. I protiv Buducnosti u PG je morao mnogo vise, a kamoli sad protiv Spartaka. Moguce da nije u formi, ali je mnogo realnije da se ponovo ucavio kada su ocekivanja porasla i kada vise nije skorer iz drugog plana.

Uz Kenana, mislim da je i Kodi veliki promasaj. Potpuno nekonstantan igrac i vrlo sablonski. Jebes ti pleja koga protivnici tako lako mogu da neutralisu i koji je toliko predvidiv. Svi u EL tu dovode glavne igrace samo smo mi doveli lika koji ce svaku trecu utakmicu da bude potpuni non faktor.

Janis takodje tanka prica. I ako ostane, a vrv hoce, cini se da ga ceka dobro poznat pocetak u EL ala Dusko Ivanovic i pedala posle 0-3.

I ova sad pojacanja, bas nikakvu razliku ne prave. Opet sklapamo neki wtf tim...

Edited by Markoss
  • Like 11
Posted
5 minutes ago, Chaos Is Me said:

Pa nije Canaan igrao samo u Olimpijakosu. Ja sam se (naivno) nadao da će kod nas imati više prostora da se razmaše dok je tamo bio strogo specijalizovan, usled mnogo šireg korpusa opcija koje imaju. On je i na koledžu a posle i u Uniksu bio kompletniji strelac, s obzirom na nizak rast očekivao bi čovek da pravi neku separaciju driblingom i eksplozivnošću (ok, sad je i malo stariji i sporiji)

Njemu je poslednja sezona na koledžu bila 2012/13, pritom je igrao za Murray State u praktično low major konferenciji. U Uniksu je igrao ovako:

Kenan-Uniks.png

Kod nas ovako:

Kenan-Zvezda.png

Koja godina više, koji minut i šut manje, al' u principu vrlo slično... 

14 minutes ago, Chaos Is Me said:

Ti si opisao Billy Barona suštinski, a ja sam smatrao da tražimo i dobijamo više Loyd tip igrača.

Ne čak ni Bili Beron, pošto je on bio značajno bolji šuter iz kretnje i samim tim se napad mogao bazirati na njegovoj igri bez lopte. Kenan nije igrač na kome će se napad bazirati ni sa loptom ni bez nje, zapravo na njemu uopšte i ne treba da bude glavni fokus - tu je kao odličan šuter sa koga ne sme da se pomaže i koji u visokim procentima kažnjava kada mu se ostavi minimum prostora, ako uđe u ritam onda ga prvog tražiš u tranziciji da pripaljuje dotrčavajuće trojke, a u half-court-u odigraš poneki pik ili uručenje i gledaš kako će odbrana da reaguje. Takav igrač ne može biti konstantan jer mu se praktično cela igra vrti oko šuta, a uz to zavisi i od saigrača, protoka lopte, ritma utakmice, protivničke odbrane... 

37 minutes ago, Chaos Is Me said:

S obzirom da smo generalno driblerski tanki, zar nije bilo logično juriti beka koji može da dribla i da kreira (u ovom slučaju pre svega za sebe), a ne klasičnu dvojku koja igra bez lopte? 

Naravno da je bilo logično juriti drugačijeg beka, kako po pitanju ofanzivnog skillset-a, tako i po pitanju fizikalija/defanzivnog potencijala. Al' verovatno na tržištutm (među slobodnim EL igračima) nije bilo zvučnije opcije sa jačim CV-em, pa je presudila logika ako je valjao 1 Olimpijakosu učesniku fajnal-fora što ne bi valjao i nama. I možda je mogao i nama da valja, al' u potpuno drugačije konstruisanom rosteru. 

• Like 2
Posted

Kodi nije promasaj niti iznenadjenje, Kodi je tacno ono sto se moglo ocekivati od 30godisnjeg igraca koji je bljesnuo 1 sezonu. To sto smo mi ocekivali prajm Mekejleba je druga stvar i nije realnost.

Zato ga i treba pojacati komplementarnom bekovskom linijom, sto nas uopste ne tangira, mi guramo neki svoj program.

• Like 1
Posted
15 minutes ago, Guru said:

Njemu je poslednja sezona na koledžu bila 2012/13, pritom je igrao za Murray State u praktično low major konferenciji. U Uniksu je igrao ovako:

Kenan-Uniks.png

Kod nas ovako:

Kenan-Zvezda.png

Koja godina više, koji minut i šut manje, al' u principu vrlo slično... 

Ne čak ni Bili Beron, pošto je on bio značajno bolji šuter iz kretnje i samim tim se napad mogao bazirati na njegovoj igri bez lopte. Kenan nije igrač na kome će se napad bazirati ni sa loptom ni bez nje, zapravo na njemu uopšte i ne treba da bude glavni fokus - tu je kao odličan šuter sa koga ne sme da se pomaže i koji u visokim procentima kažnjava kada mu se ostavi minimum prostora, ako uđe u ritam onda ga prvog tražiš u tranziciji da pripaljuje dotrčavajuće trojke, a u half-court-u odigraš poneki pik ili uručenje i gledaš kako će odbrana da reaguje. Takav igrač ne može biti konstantan jer mu se praktično cela igra vrti oko šuta, a uz to zavisi i od saigrača, protoka lopte, ritma utakmice, protivničke odbrane... 

Naravno da je bilo logično juriti drugačijeg beka, kako po pitanju ofanzivnog skillset-a, tako i po pitanju fizikalija/defanzivnog potencijala. Al' verovatno na tržištutm (među slobodnim EL igračima) nije bilo zvučnije opcije sa jačim CV-em, pa je presudila logika ako je valjao 1 Olimpijakosu učesniku fajnal-fora što ne bi valjao i nama. I možda je mogao i nama da valja, al' u potpuno drugačije konstruisanom rosteru. 

Neka bude da sam ja živeo sve vreme u iluziji da je u pitanju značajno kompletniji igrač. Onda je imho potpuno suludo preplaćivati ovakav profil igrača, mogli smo lepo uzeti Mageea ili Marka Jeremića za 5 puta manje para, ako su već u pitanju igrači koji dobro šutiraju spot up i po malo iz izlazne kretnje, nemaju dribling niti idu na ulaz. Ova dvojica makar imaju preko 190 cm. 

12 minutes ago, Brat od Korneta said:

Ako sam dobro ispratio Partizanu nisu igrali petorica igraca, kao i nama.

Nemoj zajebavati. Njima nisu igrali svi apsolutno najvažniji igrači, a nama Deda, Daum, Teo, Gidra i Bolomboy koji je povređen već 6 meseci.

• Like 1
Posted
11 minutes ago, bosMan_jr said:

Kodi nije promasaj niti iznenadjenje, Kodi je tacno ono sto se moglo ocekivati od 30godisnjeg igraca koji je bljesnuo 1 sezonu. To sto smo mi ocekivali prajm Mekejleba je druga stvar i nije realnost.

Zato ga i treba pojacati komplementarnom bekovskom linijom, sto nas uopste ne tangira, mi guramo neki svoj program.

Slazem se, ali bitnije je dosta sta su ljudi u klubu mislili i ocekivali.

A to je - 600k za buyout i 1.5 miliona po sezoni. Igrac u koga je najvise ulozeno.

U klubu je maltene jednoglasna procena bila da on treba da bude lider KKCZ ove sezone. U skladu s tim smo i prosli. 

A mislim da cemo slicno proci i sledece sezone, ukoliko on ostane tu gde jeste uz mid pojacanja koje dovodimo.

• Like 6
Posted
1 minute ago, Chaos Is Me said:

Neka bude da sam ja živeo sve vreme u iluziji da je u pitanju značajno kompletniji

Nemoj zajebavati. Njima nisu igrali svi apsolutno najvažniji igrači, a nama Deda, Daum, Teo, Gidra i Bolomboy koji je povređen već 6 meseci.

I Mekintajer. Jednog sam i zaboravio, znaci sestorica. Nije izgovor za poraz od Spartaka ali ne mozemo da negiramo da smo igrali bez cak 6 vaznih igraca.

Posted
15 minutes ago, Brat od Korneta said:

Nisu igrali Dejvis, Tajrik, Karlik, Sterling, Lundberg, Vanja i Bonga (7).

Igrali: Washington, Pokusevski, Balsa, Mike, Lakic, Bosnjakovic, Sekularac i Danilovic (8). 

Sam mozes uporediti razliku u kvalitetu grupe koja nije igrala i grupe koja je izasla na parket.

Posted
13 minutes ago, Brat od Korneta said:

Sest igraca definitivno nisu u protokolu, jos dvojica Bonga i Marinkovic su u protokolu da bi imali dovoljno, ali nisu igrali niti je planirano da igraju. Ta osmorica koje nece nastupati su i osmorica koja su imala najvecu minutazu u EL od Dejvise sa 19 minuta do Karlika sa 27. 

Prvi sledeci po minutazi u EL, a da nastupa na ovom turniru je Ajza Majk sa malo preko 15 minuta tj 3.5 minuta manje od Dejvisa. 

Igraci koji ce igrati na ovom turniru popunili su prosecno 65.5 od 200 potencijalni minuta. Sto je malo manje od 33 posto. 

Tako da konkurencija nije pola Partizana kao sto je Chaos rekao vec trecina Partizana. Trecina koja ne moze Fmp-u osam minuta da da kos iz igre.

Sto dovodi do zakljucka da ce mnogo tezi zadatak za Zvezdu biti okrenuti Spartak nego pobediti potancijalno Partizan u finalu. 

• Like 1
Posted
2 minutes ago, Mat Cauthon said:

Nisu igrali Dejvis, Tajrik, Karlik, Sterling, Lundberg, Vanja i Bonga (7).

Igrali: Washington, Pokusevski, Balsa, Mike, Lakic, Bosnjakovic, Sekularac i Danilovic (8). 

Sam mozes uporediti razliku u kvalitetu grupe koja nije igrala i grupe koja je izasla na parket.

Neispratih da Bonga i Marinkovic nisu igrali, videh da su bili u rosteru kad je poceo mec. Eto 7 vs 6 u izostancima. Postoji razlika sve stoji, ali po meni i Spartak sa ovom rotacijom je jaci od Fmp-ove rotacije koja je igrala mec. Svakako nismo smeli izgubiti i ne bi trebali traziti opravdanja, samo konstatujem neke stvari koje nisu beznacajne.

Posted

Spartak moramo da dobijemo i sa sedam igraca, pogotovo ako su u sastavu recimo Petrusev i Jago koji na takvim utakmicama trebaju da ubace po 20 poena. Tu imas i Dobrica i Mitrovica koji bi u tom Spartaku bili glavni igraci. Igrali su Nedovic, Kenan, Kalinic, Braun... Dakle sasvim dovoljno da se sa ozbiljnim pristupom takva utakmica dobije 10ak razlike. 

To sto mi cele sezone ulazimo sa nadmenim i neborbenim stavom protiv abaligasa nas je i kostalo pre neki dan. Odbranu vec sad bezobrazno odbijamo da igramo, ako protivnik nije neki respektabilan, vec racunamo da cemo kad se sve sabere i oduzme - postici nekoliko koseva vise. Na kraju primimo 93 poena od Spartaka u Beogradu i natrpa nas Vojin Medarevic koji je bio peti visoki Spartaka u ABA ligi. 

Citav tim je upao u taj mod da je sve ispod EL nebitno. To je dobrano Janisova krivica i odgovornost, pogotovo ako se uzme u obzir da nista nismo uradili u EL sezoni, a imali smo sasvim dobru poziciju u finisu prvenstva. Da Dusko nije pobedio Armani, ispusili bi i za tu jednu utakmicu vise, koja apsolutno ne znaci nista. Zna se sta je iskorak - plejof i serija. Kakav kurac plejin, ako ispadnes odmah...

• Like 5
Posted

Ja samo kažem da ste u ovakvim sastavima mnogo iskusniji i jači, te da se jednostavnim poređenjem broja izostanaka ne može to izjednačiti.

Uzgred, baš nisam očekivao poraz CZ. 

Posted
10 minutes ago, Chaos Is Me said:

Neka bude da sam ja živeo sve vreme u iluziji da je u pitanju značajno kompletniji igrač. Onda je imho potpuno suludo preplaćivati ovakav profil igrača, mogli smo lepo uzeti Mageea ili Marka Jeremića za 5 puta manje para, ako su već u pitanju igrači koji dobro šutiraju spot up i po malo iz izlazne kretnje, nemaju dribling niti idu na ulaz. Ova dvojica makar imaju preko 190 cm. 

Suludo je preplaćivati takav profil igrača, suludo je preplaćivati PG-a koji je kamenjarčina i muči se u half court-u, suludo je preplaćivati SF-a koji je i u prajmu bio glue guy koji se oslanja na fizikalije, energiju i dobro razumevanje igre, a sada su mu fizikalije i energija u drastičnom padu....

Jedino što nije suludo preplaćivati su alfa skoreri i bekovi koji mogu da kreiraju za sebe i saigrače, pa onda oko njih logično posložiti komplementarne igrače koji mogu biti i jeftiniji. U suprotnom te izbaci ekipa kojoj krila igraju Đorđije Jovanović i Andrija Slavković, jer u suštini koga zabole za krila ako su dovoljno fizikalna, mogu da odigraju nešto odbrane i pogode poneku spot up trojku, sve dok u bekovskoj liniji ima dovoljno ball handlinga, skoringa, plejmejkinga, šuta... 

• Like 8
  • Thanks 3
Posted
8 minutes ago, Guru said:

Jedino što nije suludo preplaćivati su alfa skoreri i bekovi koji mogu da kreiraju za sebe i saigrače, pa onda oko njih logično posložiti komplementarne igrače koji mogu biti i jeftiniji.

Je se nadam da je neko onim tantuzima u upravi ovo objasnio. Ako stvarno navatamo nekog kapitalca, sa ovim sto se vec pominje kao gotovo u bekovskoj liniji, lici da smo skapirali kako treba ...