Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Sta ocekujete od ove sezone?  

474 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      27
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      132
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      110
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      115
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      44
    • F4 baby!
      23
    • Bicemo sampioni!
      18
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      4
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      364
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      86
    • Beztrofejni debakl
      23
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      11
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      13
    • Daum
      112
    • Nedovic
      2
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      96
    • Niko!
      190

Recommended Posts

Posted

Sta ja znam tezak poraz. Neko je ljut, neko tuzan, neko besan ali ja i kada to vidim bude mi drago sto u hali vidim koliko ljudi vole ovaj klub. Da nam je neko pre sezone ovo ponudio svi bi potpisali, ali da nam je neko ovo ponudio pre mesec dana bili zgrozeni ponudom i to je nasa sezona ukratko. Ne delim igrace na domace i strane ali cele sezone cekam Gidru i dzabe covek je doveden kao suter i ne vredi procenti su mu kriminalni. Nije to do trenera ako on otvorene trojke ne pogadja, seti te se nekih sutera tipa Kinsi ili Peperorglu koliko su imali meksi sut Gidra kao da je u nekom grcu dobar momak ali se nadam boljem suteru sledece sezone. Isto mislim i za Dobrica. Inace nije neko opravdanje ali realno i nikako nismo imali srece jer smo verovatno preko 10 utakmica igrali bez Bolomboja u EL sto je za ovu ekipu ogroman hendikep. Reket bez njega nam je busan i cudo je mozda i ovaj ostavren rezultat sa tim okolnostima oko povreda. Nisam optimista za nastavak sezone ali sta je tu je...

Posted
22 minutes ago, Bagzzi said:

Najrealniji scenario u play in-u je prvo gosti u Parizu, pa onda u Minhenu.

Potpisao bih ovo odmah.

• Like 5
Posted
3 minutes ago, Crni said:

I ti si kao trener to aminovao.

I veceras na konferenciji smejes se, hvalis se...

Jer ti je licni uspeh najbitniji, da podebljas cv.

Da završim za večeras, pošto sam naučio nešto novo. Čuo sam igrače koji igraju za statistiku, i kojima je ona ispred uspeha tima.

Do večeras nisam znao da trener može da ostvar lični uspeh, iako je njegova ekipa doživela neuspeh.

• Like 1
Posted
43 minutes ago, TB Told said:

Mentalitet ekipe koja se vratila dva puta u utakmicu od koje si se ti oprostio u 24. minutu i imala šut za pobedu? I oni su kukavice, a ti si hrabriša kome čast i srce ne dozvoljavaju da ih pohvali posle ovakve utakmice?

Uh, ovo mi je omiljeno, navijači koji "skinu gaće" ako protivnik na početku napravi seriju 5:0, poručuju igračima da moraju da se bore do kraja, pa im onda jebavaju oca i majke ako su po njihovoj stručnoj proceni "skinuli gaće". Peak cinema.

• Like 5
  • Thanks 1
Posted

Nemam zamerki na Real i Efes, max borba i pristup. Mi imamo svoje rupe i limite i sa tim zivimo cele sezone, ali to je stvar selekcije i sportskog sektora. Momcima nemam sta da zamerim i full podrska sta god da bude do kraja sezone.

• Like 2
Posted
11 minutes ago, DijametralnoSuprotan said:

+ Paris ima manji budzet od nas. Ipak je do nas.

Ne treba slaviti 10. mesto kao da smo na Final Four-u. Pre pocetka sezone vrv bih uzeo ovo,ali sa visoko pozitivnim skorom na mesec i po do kraja i jednim od najboljih rasporeda u takmicenju, NE. Ostaje nekako gorak ukus.

Da ne pricam da bismo u starom sistemu isli ruku pod ruku sa komsijama.

Samo sto mi nikada nismo niti cemo imati sudjenje kao sto ima Paris. Svaka im cast meni su cak simpaticna ekipa ali sto se tice sudjenja bukvalno su nam otete jedno 4,5 pobeda to su veliki problemi koje Paris ne da nema nego su cak iz nekog razloga povlasceni. U sred Atine ili Madrida sudije navlace na Paris protive Panate i Rela. EL ih ozbiljno gura.

• Like 1
  • Thanks 1
Posted

Samo da ostavim ovaj podatak ovde (na koji cu se detaljnije nadovezati narednih dana), i necu vise veceras:

Sferopulosov skor kuci sa Zvezdom u EL je 16-16

Otkako nas je preuzeo gori rezultat kod kuce imaju samo:

Alba 7-27

Asvel 15-18

Jeziv podatak.

• Like 12
  • Thanks 1
  • Ha-ha 1
Posted
6 minutes ago, Sokmeniki said:

Samo da ostavim ovaj podatak ovde (na koji cu se detaljnije nadovezati narednih dana), i necu vise veceras:

Alba 7-27

Asvel 15-18

Jeziv podatak.

Najslabija karika ubedljivo. uvak kad smo "morali" , izgubili smo. On što više vremena ima za pripremu meča, to je epilog gori. Jako precenjen

• Like 4
  • Ha-ha 1
  • Tuzno 1
Posted

Mogao bi kumara da dobije neku funkciju u klubu na kraju sezone, recimo šef Fan store radnje.

Njegovo bivstvovanje na parketu je čist kriminal, srećom pa ga Janis zakucao na kraj klupe.

• Like 8
Posted

Na pocetku sezone glasao sam da cemo biti izmedju 11.-14. pozicije na tabeli. Pogresio sam. Jednu pobedu vise cemo imati od pozicije koja znaci 11. mesto. Kroz iglane usi smo prosli u top 10. Sezona vec sad nije neuspesna. Najveci rival nam u El gleda u ledja, a to je do ove sezone po mnogima bilo jedino merilo - ucinak i tabela u El. Sta nas je kocilo i omelo da ne budemo bolje plasirani iako je selekcija na kraju bila izmesana, pored aktiviranih ugovora za igrace koje trener nije zeleo, bez obzira na ugovore nekim igracima koje vise stete nego koriste nas je povreda centra udaljila od istorijskog plasmana. Cestitke klubu, strucnom stabu, igracima na ovom rezultatu. Da li ce se na kraju sezone poravnjivati stvari na kosarkaski nacin il ice i dalje biti kosarkaskih kompromisa oko ekipe pojma nemam. Nas kvisko je ove sezone bio Petrusev. Na visokim pozicijama pored Bolomboja ko ce biti sledece sezone to ne zna niko. Najgori poduhvat ove sezone je pokusaj da se od Dobrica pravi bek. Ispade Davidovac korisniji od Dobrica, Mitrovica, povredjenog Dauma...  Jos jednom cestitke igracima, ovo veceras je bila spektakularna utakmica steta sto nije otisla utakmica u jos jedan produzetak.

• Like 3
Posted
17 minutes ago, Sokmeniki said:

Alba 7-27

Asvel 15-18

Jeziv podatak.

Ocajan podatak. Nama domaci teren treba da bude jedna vazna prednost. Na nasem terenu smo pobedjivali ekipe koje su znale imati po 5-10x vece budzete a sad je svejedno gdje igramo jer nam se igra svodi na bacnje graha, citanje karata,astrologiju...

Nikad ne znas sta mozes da ocekujes sto samo govori da smo ekipa bez indetiteta. Previse nabacanih igraca bez puno smisla koji nisu kompatabilni jedni sa drugima. Igramo svasta nesto po malo,malo dobre odbrane pa malko dobrog napada i onda cetvrtina nicega itd itd. Jos jedna ocajna selekcija i utisak je da smo smislenije radili kad smo imali manje para. Evo kad uporedim sa komsijama a tu smo po budzetu njihova ekipa ima puno vise smisla i puno veci potencijal za nadogradnju. Nama ce sledece sezone 80% rostera biti jos starije i jos manje upotrebljivo nego ove sezone. Teska prica!

• Like 2
Posted
1 hour ago, srlepajce said:

Nama Kodi nije problem vec koncepcija tima oko njega. Uz normalno ciscenje domace osnove koje se svi nadamo da ce doci, ne bih imao nista protiv da ga zadrzimo.

Na poziciji prve violine...? 

Atleta šuta bez, prodor po semestru, i tele u šarena vrata na postavljenu odbranu.  

• Like 2
Posted
1 hour ago, Stefanpotgoat said:

Imam dokaze, a gledao sam i konferenciju…

IMG_9129.jpeg

Posto si je odgledao, evo linka da utvrdis gradivo, tacno na 27:13 kaze to sto su ovi sa Mozzarta napisali.  I naravno bi bilo lepo da nam se svima izvinis za ovo sto si napisao, jer svako moze da pogresi. Npr, Mozzart je pogresio veceras dvaput, prvo sa slikom gde su napisali da smo eliminisani, a onda sa ovom sramotnom vescu i oni se nisu izvinili.

• Like 5
  • Thanks 1
Posted

Sto se tice CMM-a cini se da je podigao formu u zadnje vreme, a danas mi je pala na pamet utakmica koje se secam proslogodisnje prve runde  Play-In doigravanja u Pioniru protiv Makabija gde je prakticno jedini nesto igrao/pokusavao u katastrofalnoj utakmici Baskonije i ubedljivom porazu. Posle su pobedili Virtus kod kuce (koji je pre toga izbacio Efes u gostima) i plasirali se u Play-Of gde ih je Real pobedio sa 3-0.

Ovako je to izgledalo u tih 5 utakmica Baskonije na kraju Evroligaske sezone

Play-In Round 1 (7 vs 8)
Maccabi 113 85 Baskonia
32p 8s 7a 45 ind

Play-In Round 2
Baskonia 89 77 Virtus
8p 7s 8a 16 ind

Play-Off
Real 90 74 Baskonia
14p 4s 5a 15 ind

Real 101 90 Baskonia
13p 6s 8a 22 ind

Baskonia 98 102 Real
17p 7s 11a 25 ind

Posted (edited)
12 minutes ago, VISOKOLETAC said:

Posto si je odgledao, evo linka da utvrdis gradivo, tacno na 27:13 kaze to sto su ovi sa Mozzarta napisali.  I naravno bi bilo lepo da nam se svima izvinis za ovo sto si napisao, jer svako moze da pogresi. Npr, Mozzart je pogresio veceras dvaput, prvo sa slikom gde su napisali da smo eliminisani, a onda sa ovom sramotnom vescu i oni se nisu izvinili.

Evo, izvinjavam se, u pravu je @Dzonii, ali ostaje suština onoga što sam napisao. Grk to navodi kao argument da je prolazak u play-in podvig, a realno je da, sa budžetom koji imaju i Zvezda i Partizan, neuspeh predstavlja ne biti makar u top 8. Bajern sigurno nema veći budžet, a Pariz sigurno znatno manji. Ako je neviđeni uspeh dobiti 9 utakmica u gostima i to se predstavlja kao neki veliki rekord koji treba posebno isticati, mislim da to onda pokazuje koliko je trener prepotentan. Čestitam na prolazu, iako mislim da se nećete usrećiti protiv Pariza, ako budete igrali protiv njih.

Edited by Stefanpotgoat
  • Like 2
Posted (edited)
14 minutes ago, Stefanpotgoat said:

Evo, izvinjavam se, u pravu je @Dzonii, ali ostaje suština onoga što sam napisao. Grk to navodi kao argument da je prolazak u play-in podvig, a realno je da, sa budžetom koji imaju i Zvezda i Partizan, neuspeh predstavlja ne biti makar u top 8. Bajern sigurno nema veći budžet, a Pariz sigurno znatno manji. Ako je neviđeni uspeh dobiti 9 utakmica u gostima i to se predstavlja kao neki veliki rekord koji treba posebno isticati, mislim da to onda pokazuje koliko je trener prepotentan. Čestitam na prolazu, iako mislim da se nećete usrećiti protiv Pariza, ako budete igrali protiv njih.

Hvala na tome. Sto se tice igre u odnosu na budzet, Zvezdin budzet je 12 u EL, a Partizanov 11ti, sto bi znacilo da smo mi malo prebacili, a vi malo podbacili u odnosu na mesto po budzetu. To sto se mi palimo da smo mnogo dobri, to je nas problem.

Inace Bajernov budzet je 33 miliona.

Sto se nas tice, mi smo ovo ostvarili bez prvog centra i jednog od najvaznijih igraca. Ne znam da li je ovde jasno, ali je odigrao samo 18 utakmica, a uz to se povredio i Mitrovic.

Edited by VISOKOLETAC
  • Like 2
Posted
2 hours ago, NMX said:

Mi em matora ekipa, em nemamo taj luksuz.

Како немате луксуз када сте довели Петрушева и Брауна, први је окренуо сезону и довео вас на место на ком сте сад? Поред клупе су Теодосић, Даум, Боломбој, Митровић и још лаганих 12 играча у ротацији.

Немати луксуз се зове оно што се десило у пролеће 2022. године када је Звездин стручни штаб одлучио да не врати Лесора у клуб јер су тадашња његова потраживања била велика, па је он отишао код комшија тог момента и сви знамо какву кошарку игра данас.

Јако је битан тај повратак Петрушева у ККЦЗ, окренуо је сезону за 180 степени. Да није било тога, и поред потрошених 15 милиона била би велика патња.

• Like 1
  • Ha-ha 1
Posted (edited)
42 minutes ago, VISOKOLETAC said:

Hvala na tome. Sto se tice igre u odnosu na budzet, Zvezdin budzet je 12 u EL, a Partizanov 11ti, sto bi znacilo da smo mi malo prebacili, a vi malo podbacili u odnosu na mesto po budzetu. To sto se mi palimo da smo mnogo dobri, to je nas problem.

Inace Bajernov budzet je 33 miliona.

Sto se nas tice, mi smo ovo ostvarili bez prvog centra i jednog od najvaznijih igraca. Ne znam da li je ovde jasno, ali je odigrao samo 18 utakmica, a uz to se povredio i Mitrovic.

Po kojim racunskim operacijama je ispalo da je budzet KKP veci od budzeta KKCZ ove sezone? Da nije po "verujem u ono sto lupe neki mediji jer mi tako odgovara"? Pa tako i neki ljudi veruju da svi u zemlji obozavaju Vucica osim sacice stranih placenika i izdajnika, bas im je lepo da veruju i veruju.

Bayern moze da ima i 49 miliona evra potrosenih ove sezone, njihov igracki kadar kada bi se preselio u KKCZ bi zaradio manje nego sto zaradjuje trenutni igracki kadar KKCZ. To sto u Nemackoj oporezuju igre bogatih, a ovde jos samo sto vlast ne baca zlato klubovima u misiji predstavljanja Srbije kao nekog nastavka SFRJ ("vidite kako smo mocni i svi nam zavide imamo nase Velikane kojima se svi u svetu dive" fazon) ne znaci da bi bilo relevantno da bi KKCZ da nema Petruseva, CMM i Dobrica imala manji budzet od Albe. Mos misliti, samo smo mi pametni i imamo mizerne poreze i placamo svi Arenu klubu, pa pisemo kako zli Nemci i Francuzi imaju vise od nas. No, eto, da dovedemo jos i Tavaresa na ovaj sastav i eto nas na istoj brojci kao i mocni Bayern.

Dalje, uopste nije bitno sto Barca igra bez dva pleja i jednog centra jedan deo sezone (prvi plej im se povredio jos na pocetku), to cemo da zanemarimo, eto, bitno je da KKCZ dozivela strasan udarac povredama Bolomboya. Da li je to KKCZ gubila bez njega od svih 15 ili 20 razlike? Pa nije to Jovic ili Kuzmic iz Radonjiceve sezone ili McCaleb ili Roberts iz one KKP sezone.

Ako se KKCZ ne plasira u osam najboljih bice ovo i gora blamaza od sezone nego ona Radonjiceva kada je EL ostala na 15 klubova ili Alimpijeviceva sa 11-19 ili sezona 2022/23 sa 17-17. Jer, tada je klub potrosio bogatstvo na Campazza, ali je u reketu imao Martina, onog Petruseva, Bentila. Pisao sam vec koliko je vise ulozeno para ove nego prosle sezone: Kalinic umesto Hange, Canaan umesto Topica/Smarta, CMM umesto Napiera koji je tu bio 3 meseca, Petrusev umesto Tobey - a, Daum umesto Ilica, Brown umesto Gillespiea itd. 

Price o "klub nikada nije igrao TOP8" su price jednake kao "Monaco nikada nije bio nista u EL, dakle, nece nikada igrati na F4 osim nekog ogromnog cuda". I, jesu li bili na F4? Pa naravno da jesu, jer su povecali budzet jedno 10 puta.

Ono sto je najbitnije je da i sledece sezone ne gledamo insajdere sa sve "Vasa je blizu", "sta mislite o Loydu", "jel' bi vam Motley odgovarao kao rezervna petica", "dolazi jos jedan igrac Virtusa, ima federe u nogama", "Drcela je zapeo da nas natera da Milutinovu oprostimo ruznu proslost" i tome slicno. Klub se pretvorio u Armani, kupuju se gotovi igraci, ima se moze, sve je super, samo nemojte jos da pisete kako je 10. mesto neki uspeh".

BTW, 16:14 ce ostati najbolji ucinak kluba u ovom sistemu ikada osim ako ne pobede u Atini.

Edited by goldberg bcd
  • Like 2
  • Ha-ha 1
Posted
2 hours ago, Crni said:

Onaj tim sa Jovicem, Dangubicem, Milerom, Cirbesom, Djenkom

Taj tim ne postoji.

2 hours ago, Amigo21 said:

Ne delim igrace na domace i strane ali cele sezone cekam Gidru i dzabe covek je doveden kao suter i ne vredi procenti su mu kriminalni.

51% za dva, 36% za tri i 76% sa slobodnih bacanja nisu kriminalni procenti.

2 hours ago, Amigo21 said:

Nije to do trenera ako on otvorene trojke ne pogadja, seti te se nekih sutera tipa Kinsi ili Peperorglu koliko su imali meksi sut

Perperoglu je imao 40% za dva, 36% za tri i 73% sa slobodnih bacanja na 13 odigranih utakmica u EL.

Kinsey je u EL šutirao 4/31 za tri (12.9%) na 16 utakmica. E to je kriminalan procenat. 

• Like 8
  • Thanks 1
Posted

Dobar deo sezone bez jednog od dva najbitnija igrača. Bilo je loših utakmica (ne mmogo), bilo je poraza na jednu loptu, bilo je poraza zbog krađe sudija. Luda EL sezona, neizvesna do samog kraja. 

Kada se sve sabere i oduzme, meni lično, ovo nije neuspeh. 

Naša ekipa ima limite, ali se u većini utakmica nismo predavali, za razliku od nekih prošlih sezona. 

Sa nestrpljenjem čekam konačan rasple i početak plejina. 

• Like 2
Posted
6 hours ago, drakon1 said:

Kako minimalno 9. ako Pariz pobedi Asvel, a mi izgubimo od PAO sto su najrealniji rezultati?

pitanje je bilo ako mi dobijemo Pao šta u tom slučaju,

• Like 1