Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Sta ocekujete od ove sezone?  

466 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      26
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      130
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      109
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      114
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      43
    • F4 baby!
      23
    • Bicemo sampioni!
      16
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      4
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      361
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      83
    • Beztrofejni debakl
      21
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      10
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      110
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      94
    • Niko!
      189

Recommended Posts

Posted (edited)

- večeras nalupati Ledeja da mu ruke trnu do ponedeljka.

- ne pomagati sa klempavog Ričija iako je na 3.5ppg...da ne čačkamo tu mečku opet.

- Šilds nije pass first play...možemo ih dobiti sa njegovih desetak ISO poena za 30mpg.

- zbog rovitog Mirote treba krenuti baš tvrdo od starta. Poslati jasnu poruku da ćemo ako treba progristi pobedu kroz njih i da dobro razmisli koju je cenu spreman da plati da to spreči.

...ali ako i večeras naši udju u presudan meč opet sa mlitavim ćunama nek ih naguze manekeni najstrašnije sa sve zavrtanjem ušiju jer tu bi se ova bajka i završila.

Edited by Wingwalker
  • Like 12
Posted

Jedva cekam utakmicu!

Nije ova ekipa slucajno dosla do 16 pobeda, ona zna da igra dobru kosarku.

Moglo bi neko sutersko vece da nam legne, stvarno nije odavno.

Favoriti smo i ovo veceras mozemo da dobijemo.

Jos jednom sretno momcima i samo hrabro!

• Like 14
  • Love 1
  • Thanks 1
Posted (edited)

Bojim se reakcije naših. Do sada u sezoni nije bio ovoliki pritisak kao večeras. Nama su kamene ruke i kad je utakmica lagana i bez pritiska. Mogu zamisliti šta će večeras biti. Cigla do cigle. Može se desiti i ozbiljno guženje od strane Armanija. Ali ajde, nadam se da ćemo se i mi konačno otčepiti. 

I ko ne skače taj je Ćaci... 

Edited by Čočo
Posted
  13 hours ago, strah od vozova said:

Ne nije. To je nesto najgore sto bi moglo da zadesi nas klub. Nek pumpaju komsije i za nas. Eto ja nisam ljubomoran sto ce oni onda biti ispravniji od nas. 

Expand  

Boli me baš ona stvar za komšije. Vreme je da Arena pokaže ono što ceo narod misli. Tako da samo pumpaj.

• Like 12
  • Love 1
Posted (edited)

Na parketu istovremeno samo jedan od Petrušev/Yago/Nedović - dvojica zajedno ne mogu da igraju timsku odbranu ni pod razno.

Nedović/Yago ako nemaju šutersku noć, ograničiti im minutažu na <5mins. Isuviše štete prave protivnici preko njih, još ako i napad ne funkcioniše, previše je to problema da bi se dobila utakmica.

Samo intenzitet i energija, proradiće i napad ako imamo kontrolu ritma utakmice. Jako, u kost.. i smanjiti one parabola pasove na niski post. Stvarno nije teško naći dobar ugao dodavanja, i uposliti igrača na niskom postu kad ima mismeč.

Uglavnom, smanjiti malo rotaciju i brže raditi korekcije ako imamo igrače koji nisu ušli u utakmicu kako treba. Prvo stabilizovati odbranu, i raditi na strpljivom građenju napada. Mislim da ih možemo dobiti na čistu energiju i na mišiće (dobar %3fg je svakako dobro došao).

Edited by Princeton
  • Like 21
  • Thanks 2
Posted

Nadam se da ćemo odigrati bolje nego protiv Žalgirisa, a Bajern neću ni da spominjem.

U lošem smo momentumu, i vidićemo da li ćemo uspjeti da se izdignemo i odigramo jedan kvalitetan meč.

Nisam veliki optimista. Očekujem rutinski poraz, i nadam se da će me ekipa prijatno iznenaditi.

Svakako dolazim da pružim podršku i da PUMPAMO jako!

Aj Zvezda!

• Like 2
Posted
  10 hours ago, Princeton said:

Na parketu istovremeno samo jedan od Petrušev/Yago/Nedović - dvojica zajedno ne mogu da igraju timsku odbranu ni pod razno.

Nedović/Yago ako nemaju šutersku noć, ograničiti im minutažu na <5mins. Isuviše štete prave protivnici preko njih, još ako i napad ne funkcioniše, previše je to problema da bi se dobila utakmica.

Expand  

A ko da pokrije minutažu na bekovskim pozicijama u tom slučaju, druže? CMM i Canaan po 35 minuta (pri čemu ovaj drugi nema ni p od plejmejkinga)? Teo? Nemoj tako grubo da se šališ. Kladili smo se na Yagovih 15 mpg, sad moramo da se držimo toga jebiga.

Posted

Dobrić je veoma dobar u defanzivi, pogotovo u poređenju sa Nedovićem i Yagom. Uz to njegova trojka iz ćoška mi je najpouzdaniji šut od svih šuteva što ovi mogu da izmisle.

Teo je ista rupa kao i Yago/Neda u odbrani. U napadu je i dalje naš najbolji šuter i pnr bek, ako ovu dvojicu ne ide, treba probati i sa Starac Foćom.

CMM (25mins) sigurica, ako ne ide Yaga, probati sa Teom. Ako ne ide ni Tea, onda gurati Kodija i do/preko 30mins. - Ova se utakmica mora dobiti. Plejof mode čitavo vrijeme.

Canaan (25mins), ako Nedovića ne ide, onda Dobrić. Ako i njega ne ide, guliti Canaan-a. Ako ne ide ni Canaan-a ni CMM-a, onda makar neka poderu koljena, a tražiti napadački učinak na drugim pozicijama.

• Like 1
  • Ha-ha 1
Posted

Ako nastavimo sa izdanjima koje pružamo duži period unazad, Armani će da nas riješi bez ikakve neizvijesnosti. A to bi za nas bio krah sezone u EL s obzirom na raspored koji nas čeka. 

Samo se bojim da kod nas nije forma isključivi problem već su određene boljke rostera a i godine došle do izražaja. 

Posted (edited)

Do sada nam plan C sa Teodosicem nije prosao ni jedanput, nadam se da nece biti potrebe za tim ni sada. Nije imao dobru utakmicu ni u Aba. Poslednjih par pokusaja u EL su bile na granici cirkusa uz obaveznu nervozu.

Treba skratiti rotaciju, Kenan, Nedovic i Yago na max kada smo se vec tako kladili pa dokle nas odvede.

Edited by Cavani
  • Like 1
Posted
  9 hours ago, Princeton said:

Dobrić je veoma dobar u defanzivi, pogotovo u poređenju sa Nedovićem i Yagom. Uz to njegova trojka iz ćoška mi je najpouzdaniji šut od svih šuteva što ovi mogu da izmisle.

Teo je ista rupa kao i Yago/Neda u odbrani. U napadu je i dalje naš najbolji šuter i pnr bek, ako ovu dvojicu ne ide, treba probati i sa Starac Foćom.

CMM (25mins) sigurica, ako ne ide Yaga, probati sa Teom. Ako ne ide ni Tea, onda gurati Kodija i do/preko 30mins. - Ova se utakmica mora dobiti. Plejof mode čitavo vrijeme.

Canaan (25mins), ako Nedovića ne ide, onda Dobrić. Ako i njega ne ide, guliti Canaan-a. Ako ne ide ni Canaan-a ni CMM-a, onda makar neka poderu koljena, a tražiti napadački učinak na drugim pozicijama.

Expand  

Slazem se apsolutno.

Samo da dodam da i Kalina i Gidra mogu da pokriju daleko vise od 40 minuta koliko uglavnom dele.

To mogu i preklapanjem sa 3 na 4, a u slucaju Gidre moze i na 2, mada je Sfero odlucio da ove sezone to ne radi i te minute kupi Dobric - nije mi po volji ali ima rezona.

Takodje, neki minut moze da ustine i Laza na 2 kroz specijale i odbrane poslednjih napada.

Na kraju, tu je i specijal sa Dedom na 2 kojim smo dvaput otvarali utakmice kao opcija, a rupu koju ta varijanta ostavlja na 4 mogu da pokrpe upravo Gidra i Kalina i to je to.

Sve u svemu, na nivou jedne utakmice i te kako je moguce spustiti Nedovica i Jaga na jednocifren broj minuta, u slucaju da ih ne ide naravno.

Za mene ce ipak biti najvaznije da minute na 4 i 5 u najvecoj meri uzmu Bocko i Filip, sa sto manje Brauna na terenu.

Dakle, uza rotacija Kodi-Kenan-Segi-Gidra-Kalina-Deda-Filip-Bolomboj, osam igraca dovoljno spremnih da pokriju gotovo sve minute veceras, plus Nedovic i Jago ako im se otvori u napadu.

• Like 5
Posted
  8 hours ago, Igor_ said:

Samo da navijaci ne useru atmosferu sa nekom podrskom za vrhovnog vodju, a sve mi mirise na to. 

Expand  

Barem neka ćute, ako su već pičketine koje ne smeju da zucnu protiv njega.

• Like 2
Posted

Expand  

Uf. Dobrić je dobar u odbrani u poređenju sa Nadovićem, tu se slažem. Već smo konstatovali 100 puta i mislio sam da više ne mora da se potencira na tome koliko je Dobrić šupalj defanzivac, koga svaki školovan bek jednom fintom šalje po burek i jogurt. Mora neko nešto i da kreira. Nadam se da ćemo se složiti da je Dobriću tehnika driblanja lopte ispod nivoa i za bekove iz KLS-a, da ne budem grublji.

Teo nije ista rupa kao Yago, daleko je gori, Yago je imho Gary Payton lično u odbrani za Tea. Yaga niti pretrčavaju niti nadjačavaju, tačno je da mogu da šutiraju preko njega jer je nizak ali nijedna ekipa ne pravi plan da nas sistematski napada preko Yaga, što rade UVEK I SVI od Reala do Mornara kako Teo (i Nedović) kroči na parket.

• Like 6
  • Thanks 1
Posted

Mislim da ono što nas koči cele sezone su igre Kodija. Dečko odigra prvih par minuta, da oko 5 poena i ostatak utakmice prevodi loptu i radi jednu od dve stvari. Prva je da doda prvom igraču koji se ponudi i automatski se sklanja i ide ka ćošku, druga je da se niko ne ponudi i on onda ili srlja previše sporo i uplašeno u prodor u kome opet ne šutira nego traži asistenciju (i po cenu izgubljene lopte), ili šutira sa distance katastrofalno.

Ovu sezonu je trebalo da drži osovina Kodi, Kalina, Boki. Boki je odličan, Kalina u padu zbog previše minuta i u EL i ABA, Kodi katastrofa. Od Nedovića i Kenana se očekivalo da jedan drugog dopune kad jednog ne ide, ali obojica su od sjaja do bede.

Problem je što nam Kodi treba i u odbrani kao hleb nasušni, zato što je svaka odbrambena kombinatorika bekova bez njega problematična. 

Ne želim sve da svalim na njegova leđa ali plaćen je i projektovan kao ozbiljna opcija na obe strane terena i igra na najodgovornijoj poziciji. 

Zato nije ni čudo što Jago dobija toliko minuta u igri. Ali na našu žalost on tek nije kreator već više bek šuter kako se pokazalo ove sezone. Uostalom u prošloj smo videli koliko možemo sa Jagom i Teom na pleju. 

Što se tiče večeras.. Imao sam osećaj i verovao u pobede nad grobljem u gostima, Barsom u gostima i Žalgirisom kod kuće. Znači 2/3. 

Za večeras nikakav osećaj nemam. Prosto videće se na terenu prvih 10 minuta hoćemo li ih odrati ili će nas unakaziti. 

Nadam se da će večeras biti ona peta Nedoviću i Kenanu koju odvale, da će Kalina da ponovi tekmu iz ABA, a da će Petrušev da odigra kako zna. 

Što se tiče navijanja, biće svega i svačega to je neminovno.

Posted

Svakako podrška momcima pa šta bude. Ako smo mogli da se radujemo na 16-10 možemo i da podržimo sada. Mogu oni to. 

Što se tiče Sfera, ponekad dobra rešenja, često vrteška bez obzira na dešavanja na terenu. Sad nikako ne menjati, za ubuduće ne znam ni sam, nemamo neko bolje rešenje trenutno. Ako se pojavi neka opcija sledeće godine, razmisliti o tome.

Posted

Expand  

Dobrić je na spoljnim pozicijama jedino bolji šuter od CMM, od svih ostalih je lošiji. 

U odbrani je daleko bolji defanzivac na igračima bez lopte, nego kad čuva igrača sa loptom. 

Teo nije najbolji šuter, a nije pokazao ni da može da u dužem periodu bude plus na terenu. Raspad protiv Bajerna je bio sa njim na parketu (za 5 minuta u drugoj četvrtini rezultat je bio 16:6, uz učinak Teodosića 3 poena (šut za tri 1/2, 0 asistencija, dve izgubljene lopte i tri trojke primljene preko njega). 

• Like 3