Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

464 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      26
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      129
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      108
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      114
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      43
    • F4 baby!
      23
    • Bicemo sampioni!
      16
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      4
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      361
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      82
    • Beztrofejni debakl
      20
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      9
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      110
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      94
    • Niko!
      188

Recommended Posts

Uz neke pobjede koje racunamo kao da se mogu ostvariti i ako nece biti lako pobjeda nad bajernom u minhenu bi otvorila vrata raja i moguce domacinstvo za f4,znam da je mnogo ali samo kazem koliko moguce donosi ta pobjeda uz pobjede u mecevima gdje cemo realno bit favoriti..

Moje mišljenje je da Zvezda može sa svima da igra, i da je jedino Olimpijakos problem, pre svega zbog potencijalnog neigranja Petruševa. Treba doći u tu poziciju gde si praktično egal sa evropskim powerhouse-ima, i ne treba se plašiti nikoga, izuzev govana u narandžastom. Ne bi bilo dobro, ako mene pitate, ni meč sa Madridom u PO, jer im je centarska linija sposobna da parira vašoj; + Kampaco, Hezonja i verovatna pljačka gde se mora biti bolji 20 razlike da bi dobili 2.

• Like 10

2 minutes ago, Charles De Ketelaere said:

Baš sad kažem drugaru koji kuka na pobedu Virtusa, vama je ovo bombona, pozicije 4. 5. i 6. da popune dve od ove tri ekipe uz vas, bukvalno wet dream za odlazak na F4 još uz HCA.

Primarni cilj je da se osigura top6 i direktno plejof, zato je kratkorocno mozda bolje da direktni konkurenti gube utakmice i tako ljudi gledaju kad vide rezultat. Dugorocno se slazem da bi to bio idealan scenario, pod uslovom da se nastavi da se pobedjuje. 

• Like 1

3 minutes ago, Papanikolesku said:

Moje mišljenje je da Zvezda može sa svima da igra, i da je jedino Olimpijakos problem, pre svega zbog potencijalnog neigranja Petruševa. Treba doći u tu poziciju gde si praktično egal sa evropskim powerhouse-ima, i ne treba se plašiti nikoga, izuzev govana u narandžastom. Ne bi bilo dobro, ako mene pitate, ni meč sa Madridom u PO, jer im je centarska linija sposobna da parira vašoj; + Kampaco, Hezonja i verovatna pljačka gde se mora biti bolji 20 razlike da bi dobili 2.

Pa tesko da mozemo da ukrstimo sa Realom u PO, gotovo nemoguce. Jedino da mi budemo cetvrti, a oni peti, a za tako nesto bi morao pre svega Real da se potrudi tako sto ce da pobedi sve do kraja da bi imao 21 pobedu. 

Inace sad se vec dolazi do tacke gde mozak radi na max sto se tice kalkulacija i jako je tesko proceniti sta nama zaista treba. Recimo utakmica sa Bajernom se crta kao jako bitna da se pobedi, a sa druge strane ako poraz znaci da cemo Bajern pogurati ka cetvrtoj poziciji, pa da ukrstimo sa njim sa petog mesta...sto da ne? 

Samo se nadam da necemo na samom kraju sve us*ati i upasti u plej in gde bi se nas cekali recimo Barsa/Real/Partizan. 

Mislim, svi bi mi pre pocetka sezone potpisali i deseto mesto, ali kad smo vec dosli do ove tacke onda je stvarno greota da ne budemo makar sesti.

• Like 8

2 minutes ago, СтелаРоса said:

Mislim, svi bi mi pre pocetka sezone potpisali i deseto mesto, ali kad smo vec dosli do ove tacke onda je stvarno greota da ne budemo makar sesti.

Баш тако!

Тумарам синоћ улицама Берлина после нове победе на евролигашком гостовању (осме!) и пиздим што су солидни изгледи да у плеј-офу идемо на Панатинаикос који ће тада вероватно бити комплетан и у шампионском моду, а пре почетка сезоне сам осмо место видео као сан јер бисмо добили прилику да играмо бар једну плеј-ин утакмицу код куће и тако обезбедимо у четвртфиналу окршај са ПРВИМ тимом Евролиге до тог тренутка. 😂

Али пошто је Звезда досад много показала и наше амбиције су порасле. Зато морамо заједно са екипом одбранити домаћи терен и напасти 4. (или 5. место) којима бисмо готово извесно избегли и оне најјаче са врха и оне посрнуле а прескупе и преискусне екипе које су испод нас и сад ће гристи по сваку цену да ухвате последњи воз. Монако, Бајерн и Париз у четвртфиналу би нам дали сценарио о ком смо могли само да маштамо и од којег кад бисмо тражили бољи, уследила би казна од оног горе.

Жалгирис, Милано, Виртус и Ефес морају пасти, а не сумњам да Сферопулос има рецепт и за још једну победу у преостала четири претешка меча.

• Like 4

6 minutes ago, Don Dusko said:

Nije uopste bitno da uzmemo kup i ne treba praviti presiju za to.

Favoriti smo da osvojimo i sve sem osvajanja je los rezultat. Naravno, nista strasno, ali treba to osvojiti i dodatno se napuniti samopouzdanjem pred nastavak EL. Necemo valjda padati na pricu o nebitnim trofejima? A predstojeci kup je prilika da prestignemo Partizan i po broju osvojenih kupova, nakon sto smo ih po broju osvojenih nacionalnih titula vec prestigli.

• Like 9
  • Thanks 2

2 minutes ago, Taki said:

Ja samo znam da je dobro da dolazi ova pauza u evroligi i da je veoma bitno da uzmemo kup.

Osvajanje kupa bi stvarno bilo lepo ma šta ko mislio o istom, a i dalo bi nam dodatni boost samopouzdanja za nastavak sezone. Možemo uzeti trofej i uz manju potrošnju glavnih igrača uzimajući u obzir kraću rotaciju Partizana.

• Like 9

Неосвајање купа би било брука и могло би јако лоше да утиче на наставак сезоне, поготово ако вечитом ривалу не буде играо ни Маринковић. Партизан са странцима очигледно може да нам парира, али без странаца не личи на озбиљну екипу. Чак и ако се узме да ће Џонси и Стерлинг Браун играти, неке значајне карике у њиховом ланцу ће и даље фалити. Дејвис им треба за разноврсност под кошем, Бонга за одбрану јер чува играче са свих позиција, Лунберг је швајцарски нож, Вашингтон сам измишља поене... Мајка и Ниликину чак и да не узимам у обзир.

Ми имамо неколико домаћих играча највишег нивоа и успут четворицу странаца који су неизоставни део екипе која је четврта на табели Евролиге. У тим околностима не смемо никако себи дозволити да не освојимо трофеј, посебно након традиционалног (и оправданог) бусања о минутажи домаћих играча.

Edited by aleksa7
јасноћа поруке
  • Like 1

Godina 2035:

- F4 EL, setio bi se svaki navijac Zvezde.

- Top 8 bez F4, zaboravili bi samo ako bi skoro svake godine bili medju 8.

- Osvojeni kup ce biti zapisan, a malo ko ce se setiti toga. Recimo Daba bi ga se secao garantovano 😁

Ali ja recimo jako dobro pamtim jedno jutro, krecem na fax, ne znam sta je Zvezda uradila u osmini, (nisam imala televizor u sobi, a nije bilo dostupnog interneta kao sad), kupujem prokleti Zurnal na stanici kod Studenjaka, a na naslovnoj strani pise: Zvezdo, idi po pivo.

Citam ono i mislim bukvalno da sanjam.

Ne znam koje po redu lozenje da skidamo Grobare, odlazi u zaborav.

A kupove smo tu i tamo znali i da osvojimo u tom periodu mraka po nasu kosarkasku sekciju.

Edited by BojanaCZV
  • Like 6
  • Love 3
  • Thanks 1

Ja od kad su grobari pokacili one zastavice u Pioniru pre petnestak godina sa trofejima, gorim od zelje da ih prestignemo u svim takmicenjima. Cak mi je i EL opsesija, jer iako formalno bi bilo 1 -1, ipak je trofej moderniji i oni ga nemaju. Ma sve sto moze, nema nebitno protiv njih. 

• Ha-ha 1

Cigani pre petnaest dana posle Makabija:

( mali pas) 

Odbijaj od plate, teraj pola tima i Janisa, 

ode sezona, isto svake godine, jebem te sudbino

Cigani posle Albe(veliki pas)

Naravno da se domaci teren podrazumeva, Monako raspali karamo sigurno, daj pet karata za F4.

• Like 3
  • Ha-ha 15

Ako nas je nešto ova sezona naučila to je da nema apsolutnih favorita i da nijedan rezultat nije neočekivan.

Oly, Fener i Pao su sigurni na prva 3 mesta, redosled i nije bitan. Mi se sa Monakom, Bajernom i Parizom borimo za poziciju 4. Odlična stvar je što smo od Monaka i Pariza bolji u međusobnom duelu a sa Bajernom imamo veliki + koji će teško da nadoknade sve i da nas dobiju.

Monako u sledećem kolu gostuje Milanu koji se bori za play-in. Nimalo laka utakmica za dobiti. Nakon toga gostuju Parizu, direktnom rivalu. Ide gostovanje Makabiju i ajde da kažemo da je ovde očekivano da dobiju ali nakon toga im dolazi Fener. Onda imaju laganicu sa Žalgirisom kući ali posle toga gostuju Olimpijakosu pa im dolazi Pao. Da ga jebeš, ovo je sve samo ne lak raspored.

Pariz u prvom sledećam kolu igra protiv Bajerna kući i tu će jedan od direktnih rivala da padne za jedan poraz. Ima i utakmicu protiv još jednog direktnog rivala Monaka. U preostalim utakmicama igra dva puta protiv Fenera (ona jedna zaostala), gostuje Panatinaikosu i Realu i ima još Milano od težih utakmica. Ne znam ali meni ni ovo nije raspored bolji od našeg. 

U najboljoj poziciji je Bajern koji ima gostovanje Parizu i Barsi a dočekuje nas i Fener od uslovno rečeno težih. 

Sve u svemu, ne bih naš raspored menjao ni za jedan od ovih.

Barsa, komšije i Real su prilično daleko. Jeste da su to "samo" 2 odnosno 3 poraza zaostatka ali u ovoj i ovakvoj sezoni je to teško nadoknadivo u preostalih 8 utakmica. Real i Barsa imaju i međusobni duel. Barsa još gostuje Feneru a Real gostuje Panatinaikosu i nama 💪.

Sve je na nama i ako ne doživimo neki epski raspad ja nas vidim na poziciji 4. U svakom slučaju play-off bi trebao biti zagarantovan.

• Like 5

Nema sta da se zrtvuje kup, ako se uzme u obzir da KKP usled veceg broja stranaca ima daleko tezu situaciju i objektivno smo favoriti. Dobro je to pogonsko gorivo za sve sto sledi, i treba odigrati maksimalno. Sledeca EL utakmica je tek one tamo nedelje, tako da ima vremena za odmor. 

• Like 30

3 hours ago, Неле said:

Sve bih na svetu dao da nam se u plejofu nekako padne ova kanturina od ekipe Monako.

Ne bih rekao da su bas kanturina ni da su slucajno na poziciji na kojoj su. Igrali su bez Okoboa i Lojda. To su im 2. i 3. skoreri. Okobo po meni ove sezone igra i bolje nego Dzejms tj. nekako je pouzdaniji.

• Like 14

Nama ovaj predah od Evrolige dolazi u pravom trenutku. Imamo Budućnost u ponedeljak, i kup tri utakmice zakljucno sa subotom. Neće biti lako čeka nas velika potrošnja, ali lakše će nam biti da igramo nego El. Nakon toga sledi pauza 12 dana do utakmice sa Zalgirisom. Sasvim dovoljno vremena da se ekipa odmori i trenira što odavno nije bio slučaj.

• Like 4

Baš mi je degutantno sve ovo šta čitam. Čime se vi bavite. Kakav crni plej of i prednost domaćeg terena. Ne padajte na jinxsove komšija. Čim se oni povampire i i onako u malom broju nagrnu kod nas da nam kažu kako ćemo biti u prvih četiri i kako ćemo imati prednost domaćeg terena znam koliko je sati. Mi do kraja regularnog dela imamo još osam utakmica. Možemo da izgubimo sve i da ispadnemo i iz plej ina i budemo na nama poznatom 11.mestu. Zato spuštajte loptu i ne zanosite se. Korak po korak. Utakmicu po utakmicu. A prvo KRK. Svi bismo voleli trofej i svi ne bismo voleli da izgubimo od komšija i tu stavljam tačku na priču o važnosti KRK. Ne slažem se ni da smo favoriti. Komšijama osim kraće klupe igraće najbitnija četiri stranca( očekujem Karlika, Sterlinga, Bongu i Tajrika). S obzirom da im nije strano da im nosioci igraju i po 35+ minuta eto njima EL petorke koja dobro igra i u pohodu na trofej. 

Zato lopta na zemlju i korak po korak. 

• Like 29
  • Thanks 1
  • Ha-ha 1