Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

412 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      24
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      125
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      102
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      101
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      28
    • F4 baby!
      15
    • Bicemo sampioni!
      15
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      1
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      326
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      69
    • Beztrofejni debakl
      16
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      4
    • Davidovac
      7
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      109
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      12
    • Neko ko nije naveden
      72
    • Niko!
      167

Recommended Posts

3 minutes ago, Dropkick Murphys said:

Dobar game plan ne može da bude baš - daj da šutnemo 24 trojke za 20 min, pa ćemo da uhvatimo 10 promašaja.

Naravno, nije samo to bila taktika, ali oni su na HT bili na pola puta ka drugom najvećem broju pokušaja za 3 u istoriji Evrolige. Sa time možemo da živimo u 9 od 10 utakmica. 

Meni je to šutiranje delovalo suludo, ali na kraju je poslužilo da se max raširi odbrana Zvezde, tako da je reket bio prazan. A Želimir je znao ko vam je pod košem i da je to šansa da iskontrolišu skok.

Poprilična kocka ali ako igraš po šablonu koji bi svi smatrali prihvatljivim, onda nikad nećeš biti vrhunski (igrač ili trener, whatever).

3 minutes ago, Dropkick Murphys said:

Odbrana im jeste bila dobro spremljena i napadanje naših rezervnih bekova, ali je to bio samo deo svega. Ono što su oni zamislili pre utakmice, morali bi da menjaju, "samo" da smo mi mogli da uhvatimo bar nešto pod svojim košem.

Bar kad pričamo o napadu.

Ima ona mudrolija koju baš hejtujem, ali ovde može lepo da legne, a glasi: da baba ima k, bila bi deda.

Sve te šbbkbb priče su samo naknadna pamet nakon poraza, posle utakmice koja je odavno završena. U košarci važi pravilo da igraš koliko ti protivnik dozvoli i to se vama sinoć desilo.

Nema ljutiš, trenirajte pa probajte da vi to njima uradite sledeći put.

• Thanks 1

12 minutes ago, Dropkick Murphys said:

Dobar game plan ne može da bude baš - daj da šutnemo 24 trojke za 20 min, pa ćemo da uhvatimo 10 promašaja.

Naravno, nije samo to bila taktika, ali oni su na HT bili na pola puta ka drugom najvećem broju pokušaja za 3 u istoriji Evrolige. Sa time možemo da živimo u 9 od 10 utakmica. 

Odbrana im jeste bila dobro spremljena i napadanje naših rezervnih bekova, ali je to bio samo deo svega. Ono što su oni zamislili pre utakmice, morali bi da menjaju, "samo" da smo mi mogli da uhvatimo bar nešto pod svojim košem.

Bar kad pričamo o napadu.

a moze i da se postavi ovako, 90% tih suteva za 3 je bilo otvoreno, uz samo skromno povecanje procenta otisli bi na znacJno vecu razliku mnogo ranije

• Like 1

8 minutes ago, DameTime said:

Meni je to šutiranje delovalo suludo, ali na kraju je poslužilo da se max raširi odbrana Zvezde, tako da je reket bio prazan. A Želimir je znao ko vam je pod košem i da je to šansa da iskontrolišu skok.

Poprilična kocka ali ako igraš po šablonu koji bi svi smatrali prihvatljivim, onda nikad nećeš biti vrhunski (igrač ili trener, whatever).

Ima ona mudrolija koju baš hejtujem, ali ovde može lepo da legne, a glasi: da baba ima k, bila bi deda.

Sve te šbbkbb priče su samo naknadna pamet nakon poraza, posle utakmice koja je odavno završena. U košarci važi pravilo da igraš koliko ti protivnik dozvoli i to se vama sinoć desilo.

Nema ljutiš, trenirajte pa probajte da vi to njima uradite sledeći put.

Kako njima? Valjda nama? 🙄

Edited by Čočo
  • Like 1
  • Ha-ha 1

Naravno da nije prijatno izgubiti od vecitog rivala, ali to uopste nije primarni osecaj sada, a nekad je zaista bio. Primaran je osecaj nemoci dok te rutinira prosecna ekipa. Isti osecaj kao da te u krcatoj areni rutinira Alba, Virtus, Asvel... A KKP ipak jeste prosecna ekipa.

Kao da neko namerno nas jebe u mozak jer kako drugacije objasniti to da malo dete  vidi da sa ovom dvojicom balvana u reketu u startu imamo debeli minus, a sve ostaje isto. Ovo je neverovatno. 

• Like 9

Ne može se baš reči da kkp nije imao nikakav plan. Sam Obradović je izjavio da je rekao igračima da sutiraju kad god su u prilici što su oni i radili, pa otuda i 18 pokušaja za 3 poena u prvoj četvrtini.  Treba reći da je dobar deo njih bio otvoren. Da je to ulazilo bio bi debeo minus za nas. 

Drugi plan je sigurno bio da napadaju Teodosica kad je u igri, što su i uradili. Kada je usao on u igru mi smo bili na +4, nakon toga su ga urnisali i očas posla otišli u plus. Stali su sa sutem delimično, I krenuli da probijaju.   Videlo se da igraju ciljano na njega jer on ne igra odbranu što je bio zicer. 

Znaci neki plan je postojao,  za razliku od nas koji smo imali plan da će KKP sam da se pobedi, da je dovoljno pojaviti se.

Gde su neke novine kod našeg trenera? Ima li neka varijanta, simultanka koja izlazi iz šablona,  koja kaže svi ulazimo u igru, svi delimo minute, svi smo heepy.

Ponasamo se kao da je tamo kk mornar...jesi li majstore spremio ti nesto sinoc ili si samo stavio gel i dosao da prisustvuješ pobedi?

Da smo mi imali centra, mi bi masu onih promasenih njihovih suteva iskontrolisali, a u napadu igrali pametno i napravili veći plus od onih 4...Ali naši centri su imali samo JEDAN SKOK , a upravo je skok ofanzivni njih držao posle gomile promašaja za tri. 

Sve u svemu jedan lep šamar kompletnom timu na čelu sa trenerom. A nije da nisu zaslužili. Gomilu puta ulaze mlako u meceve, pa se posle cupaju u drugom delu, pa ne moze stalno. 

Takodje I stranci da se zapitaju sta su igrali i da shvate da nisu nedodirljivi. Ovaj momak od 2 miliona je za 28-29 min isporučio 2 poena??!!! Neko će reći pa imao je i 9 asistencija...pa najbolje i da to nije imao,  čemu svrha onda ? Što nije pored toga dao 10-12 poena, pogodio neku ključnu trojku,  imao ulaz za 2+1, izmislio  neke poene, ukrao loptu, jednostavno povukao tim...majstore najplaceniji si, prva si violina, organizator si igre, igrao si najviše, gde je tvoj doprinos? 

Cody sa pozicije 1 je imao doprinos NULA,Cannan sa pozicije 2 takodje NULA...Kalinic sa pozicije 3 NULA...Petrusev sa pozicije 4 odlično, svaka čast momak...sa pozicije 5 NULA doprinos....

Kad pogledamo startnu petorku samo jedan igrač daje. 

Sveropulos NULA priprema utakmice , NULA vođenje utakmice .

Edited by No name
  • Like 3

3 minutes ago, ScepanScekicSto said:

a moze i da se postavi ovako, 90% tih suteva za 3 je bilo otvoreno, uz samo skromno povecanje procenta otisli bi na znacJno vecu razliku mnogo ranije

Istina. Ali nakon skoro svakog promasaja, u prvom delu vi ste hvatali skok.

Vec tada se videlo da Zvezda nece moci da se odlepi, jer nas sut nije slusao, Kodi i Neda su bili u kanalu, iako je Nedovic dao prvu tricu.

To je bio momentum i vi ste uhvatili talas.

Posle je usao Teo i poceli ste da probijate samo tako i uhvatite jos bolju igru.

Vec tada je bilo jasno da je sve u vasim rukama.

• Like 3

36 minutes ago, Chaos Is Me said:

Morate da shvatite da se igrači povređuju i da ne možeš uvek dovesti zamenu čim se neko povredi. Naš roster je i ovako nagomilan. Posebno ne možeš dovesti zamenu za dvosmernog centra atletu koji ti drži celu odbranu, igra iznad obruča i ima domet za 3. Niko, pa ni Sferopulos, nije mogao da očekuje da Mitrović i Plavšić neće moći kombinovano da pokriju 15ak minuta po meču, tim pre jer su njih dvojica skroz različiti igrači i sa potpuno različitim problemima. 

Meni samo nije jasno zašto je Miša moljen da odigra ovu sezonu (pa logično je da čovek percipira u tom slučaju da je alfa i omega i da je neki heroj iz prošle sezone), kada si platio obeštećenje za Kodija i dao mu masnu platu plus si gotovo utrostručio platu Jagu. Gde je tu logika?

Posle prespavane noći, nije ovo katastrofa, mi smo 50-50 ekipa i u punom sastavu, pa gde 

Ne mogu da verujem da je Sferopulos,kao iskusan trener ocekivao da Mitrovic i Plavsic mogu da igraju 15 minuta kvalitetno evroligu,ili 40 ako se Bolomboj povredi.90 posto foruma je tvrdilo suprotno i pre nego je pocela sezona.Toliko je to ocigledno.Pre bih rekao da je Sfero imao izbor-nazad na biro za nezaposlene ili prihvati domacu osnovu.

• Like 2

Prvo poluvreme Partizan nije odigrao apsolutno nista sto se tice napada. To je bukvalno bila anti kosarka gde su svaki napad sutirali za 3 poena i profitirali su samo zbog naseg bednog skoka... Js nr znam ko moze da se divi njihovoj takticki u prvom poluvremenu. Odbranu su vec peglali dobro celu utakmicu a drugo poluvreme su i naoad igrali pametnije mnogo. Ono prvo je divlja kosarka koja im se isplatila samo zbog silnih ofanzivnih skokova...

• Like 1

5 minutes ago, ScepanScekicSto said:

Pa da su se odmah pogodili 2 ili 3 šuta možda bi Zvezda nešto promenila. Možda ti protivnik kad vidi da promašuješ i namerno dopušta otvorene šuteve. Teu ste sinoć to vi uradili i nije smeo da šutne. Ne vredi sad ni pisati šta bi bilo kad bi bilo, pobedili ste i to je to, nažalost. :classic_biggrin:

3 minutes ago, liv7 said:

Ne mogu da verujem da je Sferopulos,kao iskusan trener ocekivao da Mitrovic i Plavsic mogu da igraju 15 minuta kvalitetno evroligu,ili 40 ako se Bolomboj povredi.90 posto foruma je tvrdilo suprotno i pre nego je pocela sezona.Toliko je to ocigledno.Pre bih rekao da je Sfero imao izbor-nazad na biro za nezaposlene ili prihvati domacu osnovu.

Kao što se može videti iz citiranog posta, njih dvojica bi trebalo KOMBINOVANO da pokriju 15 minuta po meču, dakle zajedno. To ne bi trebalo da je strašno, igraju evroligu i Birutis i Kratzer i Wetzel i da ne nabrajam sad sve igrače koji nemaju adekvatan individualni kvalitet. Tim pre što su Plavšić i Mitrović potpuno različiti igrači koji bi trebalo da donose potpuno različite stvari na parket - i dobre i loše. Nažalost, obojica su u lošoj formi, pored toga što i inače nemaju neki zavidan kvalitet ali tu su na rosteru i moraju da igraju jer drugih opcija nemamo. Ni sam ne znam ko bi mi bio tu u prednosti da moram da biram, ne zna se ko je gori od njih dvojice trenutno.

• Like 3

4 hours ago, Perkos2 said:

"istina" je ono što je čović rekao da je "istina" 

Perkos2

Član foruma

14.2k

Posted December 15, 2020 (edited)

Najgluplje nesto sto moze da se pročita u odbranu Obradovića je da ni Radonjić nije bio bolji a to nije bilo pre 100 godina pa da ne pamtimo kako je bilo i kakav sastav ekipe je imao Radonjić a kakav ima Obradović. Ovo što igramo ili bolje reći pokušavamo da igramo je sramota za ozbiljnog trenera. Ako nema autoritet i uticaj na ekipu najbolje je da sam pokupi table i ode negde gde moze da sprovodi svoje ideje. 

Edited December 15, 2020 by Perkos2

Ovo si ti napisao par dana pred Obradovicev otkaz.Znaci da ga teramo i da mu isplatimo sve sto mu dugujemo i platimo novog trenera.Buvalno su svi ukljucujuci i mene pljuvali Obradovica u tom periodu.Ali ga je vreme aboliralo i ljubljenje grba.

11 minutes ago, Chaos Is Me said:

Kao što se može videti iz citiranog posta, njih dvojica bi trebalo KOMBINOVANO da pokriju 15 minuta po meču, dakle zajedno. To ne bi trebalo da je strašno, igraju evroligu i Birutis i Kratzer i Wetzel i da ne nabrajam sad sve igrače koji nemaju adekvatan individualni kvalitet. Tim pre što su Plavšić i Mitrović potpuno različiti igrači koji bi trebalo da donose potpuno različite stvari na parket - i dobre i loše. Nažalost, obojica su u lošoj formi, pored toga što i inače nemaju neki zavidan kvalitet ali tu su na rosteru i moraju da igraju jer drugih opcija nemamo. Ni sam ne znam ko bi mi bio tu u prednosti da moram da biram, ne zna se ko je gori od njih dvojice trenutno.

Plavšić nije u lošoj formi nego je to igrač bez pravog košarkaškog fundamenta. Amater, ne zna da hoda po terenu. Džaba mu odličan frejm ako je čovek hendikepiran u glavi.

Mitrović nije tek u lošoj formi nego u najgoroj u celoj svojoj karijeri. Užasan je.

I sve mi to možemo da preživimo ali ako ti se ne pojave ni Kenan ni Neda a Kalina i CMM odigraju na donjoj granici mogućnosti, to onda ne možemo.

I dalje nema jasne uloge u timu. Nema hijerarhije, ili ima neke prividne koju Teo razbuca čim ga zasvrbe muda. Tako nećemo postići ništa sve i da nam dođe još tri Motlija.

Osećam se osramoćeno, iskreno, posle ove utakmice iako je nisam gledao. Mogu samo da zamislim kako je vama koji jeste.

7 minutes ago, NikadProtivKaline said:

ono sto nisam siguran je da li su i igraci usli tako potcenjivacki...ili je samo sfero skroz omanuo pripremu tekme

Omanuo je Sfero, nije imao plan B, pročit'o ga Željko i maksimalno iskoristio sve mane Zvezde. Pa mi sinoć nismo imali lagane poene, mislim da čak prvi put ove sezone nismo poentirali iz kontri, nismo ih ni imali. Eno ga Kenan priča da kud god krenuo neko ga je pratio, nije znao šta ga je snašlo. Sujeta na stranu, mora se priznati da su mislili na svaki detalj i da su plan sproveli u delo.

• Like 3

Najvise izludjuje ovo sto postajemo veteranska zadruga zahvalnih srpskih igraca. Prosle godine nas je Davidovac masakrirao. Ove je to krenuo Luka, nastavlja Teodosic, a nicim izazvano smo doveli i Dobrica.

U skladu sto moramo da ispostujemo sve njih, ne samo novcem, vec i minutima, redovno sastavimo bangav roster. Na kraju uvek fali pobeda, dve, tri, pet za neki iskorak, jer u sezonu udjemo sa rupama na pozicijama.

Sto se Teodosiceve prosle sezone tice, poceo je bas lose, onda je bio u dobroj formi od decembra do marta i onda je ponovo od marta bio los. Nit se iko kajao sto ga je prozivao, nit je iko od onih sto su ga branili mogao da likuje. Na kraju nam je u borbi za trofeje bitnije bilo da Jago odigra na svom nivou nego da Teodosic doprinese.

Mi pod Sferopulosom od kada je dosao za trenera pa do danas nismo vezali dve nedelje dobre kosarke. Ne znam ni da li smo vezali dve nedelje bez poraza. Cim krene malo dobro, uhvati se zalet, desi se neki glup poraz. Bolji smo nego prosle sezone, ali taman za toliko koliko imamo i bolji tim.

• Like 17

13 minutes ago, Placebo Lone star said:

Perkos2

Član foruma

14.2k

Posted December 15, 2020 (edited)

Najgluplje nesto sto moze da se pročita u odbranu Obradovića je da ni Radonjić nije bio bolji a to nije bilo pre 100 godina pa da ne pamtimo kako je bilo i kakav sastav ekipe je imao Radonjić a kakav ima Obradović. Ovo što igramo ili bolje reći pokušavamo da igramo je sramota za ozbiljnog trenera. Ako nema autoritet i uticaj na ekipu najbolje je da sam pokupi table i ode negde gde moze da sprovodi svoje ideje. 

Edited December 15, 2020 by Perkos2

Ovo si ti napisao par dana pred Obradovicev otkaz.Znaci da ga teramo i da mu isplatimo sve sto mu dugujemo i platimo novog trenera.Buvalno su svi ukljucujuci i mene pljuvali Obradovica u tom periodu.Ali ga je vreme aboliralo i ljubljenje grba.

Obradović je s'punim pravom smenjen pošto na terenu ništa nije funkcionisalo i imao je loše rezultate. 

A da li je i koliko isplaćen te sezone nije njegova greška već onog ko je potpisao takav ugovor sa njim i pristao na te uslove a posle puštao spinove da je Obradović nikakav zvezdaš.

• Like 1

35 minutes ago, ScepanScekicSto said:

Ne moze! Sut je varljiva kategorija koja moze i ne mora a skok je pod moranje! Svaki trener ce ti zamjeriti def skok dok ti ni jedan nece zamjeriti losu sutersku vece! Skok je osnova kosarkaske igre i bazira se na voljnom momentu, pozicioniranju, gradjenju,osjecaju a ne na tome da li ti je "vruca" ruka,da li ti je nacrtana akcija, da li ti je postavljen dobar blok, da li si dobio nisku ili previsoku loptu itd itd.

Prelistam na brzinu temu, koliko mi posao dozvolio i utisak je ovaj sa wikipedije:

Нарикаче (енгл. professional mourners), особе чије је занимање да током сахране гласно жале покојника - наричу, што је често праћено другим ритуалним радњама (чупање косе, ударање у груди) и певањем обредних лирских народних песама - тужбалица.[1]

LELE kuku Majke...

Izgubili pa izgubili. Bolje su pripremili utakmicu od nas i zasluženo pobedili, što ne znači da će sledeći put isto tako biti. Videćemo reakciju ekipe i trenera na sledećoj evroligaškoj utakmici. Ništa nije gotovo i ništa nije izgubljeno

• Like 4
  • Thanks 1
  • Ha-ha 1

28 minutes ago, NikadProtivKaline said:

kako ne bi, kad bi to znacilo manje minuta za plavsu i neka mega/fmp za dobrog momka luku?

Pa zavisi kakav je kvalitet tog igraca, koliko brzo bi se uklopio itd. 

Ja sam vise za trazenje po drugim italijanskim, turskim ili nekim slicnim ligama igraca koji su vec adaptirani na Evropu

Mi da smo sinoć imali Gilespija ne bismo utakmicu izgubili. Da Gilespija. Dobro je da smo svaku utakmicu u,, igri" s obzirom da igramo sa jednim centrom i sa jednim krilnim centrom. I treba da se Dozet i kompanija maže fekalijama sa tribina. 

Edited by Čočo
  • Like 2