Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

411 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      24
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      125
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      101
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      101
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      28
    • F4 baby!
      15
    • Bicemo sampioni!
      15
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      1
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      326
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      68
    • Beztrofejni debakl
      16
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      4
    • Davidovac
      6
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      109
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      12
    • Neko ko nije naveden
      72
    • Niko!
      167

Recommended Posts

Kada budemo imali ekipu koja može pristojno da igra čoveka u odbrani, onda i možemo da se nadamo nečemu, makar rezultat na kraju bio i 58-57. Sa ovim bekovima, bušni smo kao čamac kada krene voda da ulazi, zapušiš jednu rupu, pojavi se druga i tako u krug. Tako i naša odbrana puca, da li prodorom ili pasom protivničkog igrača, nebitno je. Nismo fizički u stanju da branimo pokretljive ekipe gde svi mogu da šutnu za 3. Ne stignemo da pomerimo odbranu. Moramo zato puno da rotiramo a to posledično dovodi do lošeg skoka i mismeč situacija i eto. Rekoh i juče na live temi, naš protivnik ne mora uopšte da ima uigrane akcije protiv nas. Samo je potrebno da zna da kazni naša preuzimanja, da dobro šutira i to je sve. Mismečova koliko hoćeš, Jago, Teodosić, Nedović, Mitrović da ne nabrajam. Da bi se ova sezona spasila, potrebna je ozbiljna promena na bekovskim i centarskim pozicijama. Nešto razmišljam...ne mogu da odlučim ko bi mi od postojećih bekova ostao da oko njega gradim ostatak tima. Svaki ima neku od ozbiljnih mana, da li je loš šuter pa mu se sklanjaju (CMM), da li je za penziju (Teodosic), da li je skraćen (Kanan) i skraćen + donosi loše odluke (Jago), premekan (Nedovic)...Sa visokima je slična priča. Da bi se ova sezona spasila,  minimum minimima koji je potreban je da Jago i Teodosić odu i dodju adekvatne zamene na bekovima. To je minimum. Stef Jovic bi nam cak zavrsio posao. To se naravno neće desiti, dovescemo centra a veći problem zapravo ne leži tu.

• Like 6

Sferopulos je uspeo i da odsece muda Jagu, sto mu je i glavni adut. Nema vise hero ball-a, ulaza, trojki sa 8m, a kada ostane sam dvoumi se i sutira samo kada mora. Koja je svrha imati takvog divljaka, ako pokusavas da ga ukalupis u nesto sto nije. Kodi isto, zasto si doveo takvog pleja ako ne forsiras tranziciju, Dobrica isto. Sa Bolombojem se nepotrebno kockao zbog straha od poraza u znojari Morace nakon duplog kola i izgubio, tu mu je i Kalina igrao 35minuta. 

Nije ovo losa ekipa, sa Bolombojem smo top8 sastav, samo trenutno svaki igrac deluje losije od onog sto optimalno moze.

• Like 10
  • Thanks 1

25 minutes ago, Čočo said:

Malo se preteruje sa tim narativom. Složio bih se sa tobom da izgubimo  od Asvela, derbi, da smo izgubili od Albe, duplo kolo u Francuskoj. Mi smo na tabeli sa skorom 5:6 i automatski nema veze sa vezom sve prethodne naše godine u EL. Sad imamo tri velike pobede( Fener, Monako, Pariz) i dva velika poraza (Asvel i Partizan). Pobeda protiv Bajerna će svakako bar rezultatski biti značajna i ako stojim pri tome da će zbog onakvog pristupa sinoć morati ozbiljno da oderu kolena da speru onu bruku od sinoć. Ima mnogo da se igra. Trenutno za razliku od prethodnih godina videli smo i mnogo toga dobrog ali i lošeg. I ja takvu sezonu ne mogu da poistovetim sa svim prethodnim sezonama gde ništa dobrog nije bilo za videti. A uz sve to još smo na početku. Ova ekipa može mnogo više. Naravno kad se vrati prvi centar. 

Možemo to i ovako da postavimo:
Posle dobrog početka sezone i 3:0 dok još nismo skautirani, mi imamo 1:6 skor. Albu neću ni da računam uopšte, jer je nivo Evrokupa i kući će je svi dobiti.

Po formi smo tu u rangu Virtusa, Asvela i te Albe.

• Like 8

Stvarno je odustvo Bolomboja ogroman hendikep. Kapiram da je klub probao da dovede kvalitetno pojacanje (Motli) pa kad se to izjalovilo a dosao Petrusev nisu hteli nikog da dovode reda radi.

Kapiram da je to slicna logika kao i cetvorka u KKP, neki random G ligas ili domaci polovnjak ne bi tu drasticno nesto promenili. 

• Like 2

Just now, Marvin said:

Stvarno je odustvo Bolomboja ogroman hendikep. Kapiram da je klub probao da dovede kvalitetno pojacanje (Motli) pa kad se to izjalovilo a dosao Petrusev nisu hteli nikog da dovode reda radi.

Kapiram da je to slicna logika kao i cetvorka u KKP, neki random G ligas ili domaci polovnjak ne bi tu drasticno nesto promenili. 

Vama je cetvorka dobro popunjena, to što se Mike povredio je peh koji se dešava, nije propust struke kakav se nama dešava.

Željko uvek napravi kompletan roster sa dobro ispunjenim pozicijama. E sad, možemo da diskutujemo da li su konkretno igrači koje dovede dovoljnog kvaliteta ali njemu nikad neće da se desi da morate da se molite bogu da se taj jedan jedini na poziciji ne povredi.

• Like 1

9 hours ago, durantula35 said:

Grobari su urinirali u case pa mokracom gadjali nase navijace dole, malopre mi ispricali drugari koji su bili na njihovoj tribini.

Istina. Po svemu sto sam video jos u samoj dvorani, isto sam jos tada pomislio, samo sto nisam bio ja tu ispod da mogu 100% da potvrdim pa nisam hteo da napisem to. Ali po svim reakcijama koje sam video, kako dolazi do komesanja kod grobara, kako pojedini okrecu glavu od stida, kako posle odatle izlazi lik i prilazi ogradi sa punom casom obojene tecnosti i prska a casu zadrzava valjda za dopunu. Mislio sam "ko bi bacao punu casu soka koju je tek kupio"?

Ali nisam hteo da prejudiciram. Hvala za potvrdu. To nam je za one kese u Zelezniku, opravdace se glupost drugom gluposcu i tako... plasim se samo sta ce nasa stoka da smisli za revans.

@JPM

Ko je po tebi nasa startna cetvorka? 

Popunjena nam je pozicija slicno kao i vama tj lose: 

Majk / Daum, Bonga / Kalinic ili Gidra, Tajrik ili Brendon / Luka

edit: zaboravih i Pokua. Ali ne menja poentu, nije bila ideja da se ovako udje u sezonu

Edited by Marvin

9 minutes ago, Dropkick Murphys said:

Možemo to i ovako da postavimo:
Posle dobrog početka sezone i 3:0 dok još nismo skautirani, mi imamo 1:6 skor. Albu neću ni da računam uopšte, jer je nivo Evrokupa i kući će je svi dobiti.

Po formi smo tu u rangu Virtusa, Asvela i te Albe.

Pa računaj to onda ovako. Imamo 2:6 od kad smo ostali bez Bolomboja. On će se sigurno vratiti u decembru. I već će značiti odmah u startu samo njegovo prisustvo. Za njegovu formu i pristup utakmica ne brinem. To je momak koji igra bez straha. A svakako ne bih bio ubeđen da ona bruka od sinoć neće ipak pogurati ka tom drugom centru koji se dugo traži. 

Edited by Čočo

13 hours ago, No name said:

Svih 12 igraca je igralo, samo 1 preko 25 min....boze me sačuvaj. Umesto da koliko toliko suzi rotaciju , on na ravne časti. Komšije su igrale sa 10 igrača.

Igrali su sa devetoricom, od čega je samo 6-7 igrača imalo značajne minute (preko 25 minuta ili blizu 30 minuta).

Ne znam koji je klinac Sferopulosu više, koliko utakmica treba da izgubi kako bi shvatio da je u redu da ne uđe svih 12 u igru. Ili da igrača nakon kardinalnih grešaka prilepi za klupu, kao Željko Pokua sinoć... 

• Like 3

1 minute ago, Stefi88 said:

Plavsic ili Mitrovic, neko od njih mora prosto da ode, ovo je skandal na sta lice oboje.

Neće neko. Obojica će. I to uskoro. Sa povratkom Bolomboja obojica će da pakuju kofere. 

• Ha-ha 4

3 minutes ago, Čočo said:

Neće neko. Obojica će. I to uskoro. Sa povratkom Bolomboja obojica će da pakuju kofere. 

Kako si tako siguran? Ono sto igraci pruzaju nije presudno sa njihov ostanak, to su nam pokazali Deda i Mitar i ranije.

• Like 1

5 minutes ago, The_Big_S said:

dok se to desi brate, nama sezona u EL ode u k......

Sa skorom 5:6 može da se ishendluje da do januara imaš šansu za dalju borbu. Potrebno je i verujem da u narednih 6 utakmica imamo 3 pobede. Bolomboj će krenuti da trenira sa ekipom u decembru i na parket će ubrzo nakon toga. A takođe verujem da će ubrzo i taj centar da stigne. Nešto dobro će izaći od one bruke od sinoć. 

• Ha-ha 1

Plavsic - pozajmica, Misko ce za 5 minuta naci klub

Mitrovic i Davidovac - tribine, pozajmica ili raskid ugovora

Lazic - tribine

Teodosic - simbolicna veteranska uloga, vrlo kratke sekvence od po par minuta iskljucivo u momentima kad bas zabagujemo u napadu. Ako mu to ne odgovara, oterati ga u tri lepe picke materine, kao sto ga je Kari oterao

Nedovic - 15-minutna microwave opcija, ako se zapali odlicno, ako ciglari i gubi lopte mrs na kraj klupe. Apsolutno poverenje Kenanu kao defanzivno neuporedivo ozbiljnijem igracu

Dobric - stabilnih 20 minuta u aba ligi, mrvice u el

Yago - proveriti da li je izvesni ruski klub mozda jos uvek zainteresovan da preuzme taj ugovor

Dovesti bilo kakvog krstenog centra, samo da hoce da skoci i da nije fizicki inferiorni mlohavac operisan od odbrane. Bolomboj i Petrusev ne mogu sami, jos neka povreda jednog od njih gura sezonu u provaliju. Daum ce se ovim svesti na vrlo skromnu munutazu, ali nije ni pokazao da je za bolje

Skratiti rotaciju. Ako ne znaju sta to znaci, videti pod Zelimir sinoc. Startna petorka Kodi, Kenan, Kalinic, Petrusev, Bolomboj i 28+ minuta za svu petoricu.

Spasiti sta se spasti moze.

• Like 10

7 minutes ago, berti said:

Kako si tako siguran? Ono sto igraci pruzaju nije presudno sa njihov ostanak, to su nam pokazali Deda i Mitar i ranije.

Nije ali po povratku Bolomboja jedan sigurno otpada. A ako još dođe(a doći će) još jedan centar i drugi pakuje kofere. 

Sferove rotacije po dosadašnjem pravilu izgledaju otprilike ovako:

Faza 1: Intenzivne rotacije, svi moraju da uđu u igru, ponekad već na kraju prve četvrtine. Traže se igrači koji su tog dana raspoloženi.

Faza 2: Pošto se ustanovilo ko je vruć, nastavljaju se rotacije, ali sada sa nekim modifikovanim planom kako bi se došlo u fazu 3.

Faza 3: U odlučujućim momentima, ulazi petorka koja se tog dana pokazala najefikasnija, da se reši utakmica.

Sinoć Sferopulos nije prešao iz faze 1 u fazu 2, jer raspoloženih igrača skoro da nije ni bilo.

• Like 1

Mi smo jedna prosecna EL ekipa i sto pre ljudi to shvate bice im lakse da svare poraze. Mi mozemo svakog da dobijemo i od svakog da izgubimo, i to nije nikakva fraza.

Nemamo kvalitet da igramo u kontinuitetu. CMM ce jedan mec ubaciti 20 poena, trojke prodori...na sledecem ce promasiti prvu loptu i nece smeti da pogleda na kos do kraja meca. Kalina je u godinama i ne moze da vuce na svakoj utakmici. Nedovic opet krenuo sa povredama, Canaan ce dati onoliko koliko mu se da prostora, nece on uzeti loptu i izmisliti nesto. Yago je ispricana prica, a Teo nazalost bas zglajznuo izmedju sezona.

Jednostavno je svaki mec sa nama lutrija i ne znas na koju nogu ce ustati igraci. Poraz od sinoc je sramotan iz vise razloga, ali se isto racuna kao i protiv bilo koje druge ekipe. Ides dalje i to je to. Nit smo posle onoga sinoc najgora ekipe u EL, nit smo bili najbolja posle Istanbula.

Janis bi mogao da odbije nekog igraca za challenge, kao da covek nece nikome da se zameri. 

• Like 18
  • Thanks 1

Iako su nas rutinirali meč je krenuo po zlu onog trenutka kad je Teo kročio na teren. Istina dao je onu trojku i dodatno ali u obrani je bio toliki krater i liability da bi i treneri puno manjeg renomea od Željka to dobrano koristili. Svaka njemu čast za dosadašnju karijeru ali došlo je ipak vreme da se posveti drugim stvarima šta bi u neku ruku bilo i prirodno i fer s obzirom da u ovoj fazi karijere nije nikakav faktor. Čak štoviše više šteti ekipi nego šta donosi. Nije on jedini problem ali ovo mene baš bode u oči. Jučer su svi bili problem osim Filipa i jednostavno su nas fizički izdominirali  toliko da je to bilo ružno za gledanje. 

Edited by bodo
  • Like 2

38 minutes ago, Sinnerman said:

Smejali su mi se neki kada sam pisao da ova ekipa ne zna gde je bušna, ne samo na visokim pozicijama, da start u EL zavarava i krije pravo stanje, uvek je dolazila ta neka pobeda kada svima krenu ponovo leptirići i stomaku i kada krenu da rezervišu karte za final4. Ja ovoj ekipi ovakvoj kakva je nedovršena ništa ne verujem. Mogu oni da pobede, međutim pre će da izgube. Nisu slučajni porazi u ABA.

Pre sezone sam govorio da nam treba dominantna alfa četvorka koja će biti udarna igla tima, ok naknadno smo dobili Petruševa kojem moraju još jajašca da rastu. Međutim onda nam je falio taj centar i još uvek fali.

Pisao sam da u ovoj ekipi ima malo enigmi, svima se plafon već zna, bila su samo dva-tri upitnika. Šta će moći CMM, Kenan i čini mi se onaj iz Efesa. I te tri enigme su me razočarale, lošiji su ili isto loši kao i u prethodnim klubovima. Pogotovo me je razočarao baštenski patuljak Kenan. U njega sam baš polagao nade da će da kida. Međitim on igra toplo hladno.

Još jednom se pokazalo da je Miša Kvačilo kancer ekipe, preveliki je to autoritet trenutno, ogroman ego, a bez pokrića. Tu i tamo neka magija, a onda ritne nogom i prospe mleko. Nedovića nikada nisam ni doživljavao kao sigurnu opciju, smatram da nam je on uz Dobrića čist višak. Dobrić je višak jer je produžen Rokas, da nije, moga bi da prođe. Mitrovića i Dedu nema razloga da komentarišem. Trebaju im dva svedoka da dokažu da su profesionalni košarkaši.

Ja koliko mogu da zaključim, odustali smo od centra, usrali se Ofera Yannaya, šibicarimo kao i svake sezone do sada, to je postao naš ™, jer budžet može da nam bude i 100mil €, mi ćemo to podeliti domaćoj osnovi i opet ćemo biti nekompletni. Jednostavno smo prokleti.

Ja bas ne mislim da je to problem ali predpostavljam da tu vise gledas ka ofanzivi.

Za mene fali jedna cetvorka koja bi bila drugacijih karakteristika.

Kako ja to gledam, kao nervni sistem, u'vati diskus hernija pa se oduzmu noge, kao napr. sistem spojenih sudova.

Tako i mi tim koji pod Sferopulosom igramo hard switch ili ti preuzimamo sve pri iskaknju petice patimo na defanzivnom skoku.

Pri takvim situacijama trebala bi nam cetvorka (jaka, atletcna) koja bi bila u stanju da kontrolise reket i tu smo najvise busni jer nemamo igraca koji to moze da ponudi a sto se tice ofanzive ...

Ne znam sta ce grk dalje da radi ali cini mi se da nece ni dalje mnogo odstupati od svoje filozofije ali morao bi malo da proba za ubrzavanjem igre jer imamo igrace koji mogu da trce u ledja i da proba da se napadi zavrsavaju u ranijoj fazi. Sinoc iz pozicionih napada mucenje koje je dovelo da u 3/4 valjda tri minuta ne da nismo dali kos (desava se) ali cak se ne secam ni da smo uopste sutnuli.

Iz tranzicije nista a projektovan prvi pg zivi na takvoj igri.

Po 1000-ti put se pitam koji smo djavo dovodili Kodija koji se po nacinu igre nikako ne uklapa u grkovu koncepciju?

18 minutes ago, Čočo said:

Sa skorom 5:6 može da se ishendluje da do januara imaš šansu za dalju borbu. Potrebno je i verujem da u narednih 6 utakmica imamo 3 pobede. Bolomboj će krenuti da trenira sa ekipom u decembru i na parket će ubrzo nakon toga. A takođe verujem da će ubrzo i taj centar da stigne. Nešto dobro će izaći od one bruke od sinoć. 

Ovo bi značilo da kad se Bolomboj vrati, mi bismo potencijalno bili na skoru -1 . 

Za plej in nam treba nekoliko pobeda u plusu, a o top 6 i da ne govorim. Tačno da je Bolomboj Hakim u prajmu, od naše borbe za nešto više od Plej Inn-a u EL neće biti ništa....

p.s. posle svega viđenog jasno je da je Petrušev mnogo produktivniji i bolji igrač na 5, tako da po meni nama treba krilni centar a ne klasična 5 !

Edited by The_Big_S
  • Thanks 1

I voleo bih da se ovde ne provlači teza kako je njihov trener razmontirao nešto sinoć. Mi smo sami sebe sinoć razmontirali. Jesu oni  igrali agresivnu odbranu ali naša odbrana i reakcija u napadu nije bila na nivou. Mi smo u osnovnim košarkaškim stvarima bili ispod nivoa. Promašivali smo otvorene šuteve, zicere, davali lopte njima u ruke... Druga bi priča skroz bila da je naš pristup utakmici bio drugačiji. Tako da manite se toga. Ostaje žal što smo im mi bili okidač za neki hajp ali brzo će se i oni vratiti na fabrička podešavanja. A vi, malo više vere u svoj tim. 

Edited by Čočo
  • Like 1
  • Ha-ha 2

11 minutes ago, The_Big_S said:

Ovo bi značilo da kad se Bolomboj vrati, mi bismo potencijalno bili na skoru -1 . 

Za plej in nam treba nekoliko pobeda u plusu, a o top 6 i da ne govorim. Tačno da je Bolomboj Hakim u prajmu, od naše borbe za nešto više od Plej Inn-a u EL neće biti ništa....

p.s. posle svega viđenog jasno je da je Petrušev mnogo produktivniji i bolji igrač na 5, tako da po meni nama treba krilni centar a ne klasična 5 !

Je l gledamo i odbranu ili samo napad?

• Like 1

5 minutes ago, nunilo said:

Po 1000-ti put se pitam koji smo djavo dovodili Kodija koji se po nacinu igre nikako ne uklapa u grkovu koncepciju?

Doveli smo ga zato što ima sajz, snagu i atleticizam i zato što je odigrao odličnu sezonu u Baskoniji čime je ušao u kategoriju proverenih EL rešenja. Da smo bili spremni da rasturimo trio Jago, Nedović i Teodosić i zadržimo eventualno jednog (najpre Nedovića), onda bi verovatno mogli da ganjamo i startnog PG-a nešto drugačijih karakteristika, ovako nam je pored tri defanzivne rupe i startnog beka midžeta bio neophodan neko ko će makar malo da popravi krvnu sliku, uprkos tome što je ofanzivno daleko od idealnog fita.

• Like 17
  • Thanks 1