Jump to content

Recommended Posts

Posted
34 minutes ago, Jonas Lunden said:

Majk Dzejms suspendovan od Monaka.

Resenje se samo namece 🙂

Sta je uradio? 

Pitao Spanulisa da mu pozajmi sampon?

A isto je i Obradovicu uradio... 

Spoiler

not.

Da neko ne pomisli da je istina 😄 

• Ha-ha 2
Posted (edited)

Ako Mike James dođe u Partizan zavetujem se da ću jednom rendom ĉlanu ove teme pokloniti u Septembru mesecu prase od 18 kilograma.

Ali ako se ikakvim čudom ovo obistini, neću neku filterovanu i sterilisanu verziju podređenu timu. Naše pravo kao navijača je da tražimo step bek trojke da logoa u trećoj sekundi napada. 

Edited by longbowman
  • Ha-ha 7
Posted
6 hours ago, Kooineeperk said:

Ponovicu i ovde...

Termini KLS polufinala su definisani jos pre polufinala ABA lige, jer ABA liga nije dovoljno ozbiljna bila da definise svoj kalendar cak ni sada kada nema apsolutno nikakvih obaveza ABA timova u Evropi. 

I onda je, nakon svog polufinala, apsolutno arogantno definisala datume finala pregazivsi KLS polufinale. 

Nema to veze ni sa Zvezdom ni sa Partizanom. To ima veze sa neodgovornim rukovodstvom ABA lige. Koja to radi iz sezone u sezonu. Sad su imali priliku to da isprave, i opet nisu. Jebe im se za to sto ostali klubovi (pa i Buducnost u Crnoj Gori) treba da odigraju jos svoje lokalne utakmice (Buducnost je trebala da igra polufinale 02.06. i 05.06, dok u drugom polufinalu SC Derbi je vec odradio posao jos sredinom maja protiv Sutjeske i sada ladi jaja cekajuci termine finala). 

I opet ce govno da pojede KLS, kao i KLCG, i pomerace svoje termine... I ne treba ovo da se lomi preko klubova, najgore bi bilo sada da se insistira na terminima KLS i KLCG. Pojedes govno i jbg, trpis gluposti iz ABA lige. 

Apsolutno je normalno da se turnir od 10 dana prilagodi ligi koja se igrala 7 meseci.

• Like 3
  • Thanks 4
Posted
38 minutes ago, realno *w said:

Apsolutno je normalno da se turnir od 10 dana prilagodi ligi koja se igrala 7 meseci.

Slazem se (osim sto malo preterujes sa ovim "10 dana" ali ne menja poentu). 

Isto tako, nadam se da se i ti slazes da je apsolutno ruzno, licemerno, arogantno od ABA celnika da se ne postavljaju datumi PO utakmica polufinala i finala, pogotovo kada se zna da nema drugih obaveza osim nacionalnih sampionata. I tako iz sezone u sezonu. 

Posted (edited)

Tu ligu ne treba ni igrati, ako cemo realno. To i nije liga nego turnircic (bar ova zavrsinca) i taj trofej znaci isto koliko i onaj za koji ce Partizan igrati u australiji pred sezonu. Za trofej treba da se bore ekipe koje su igrale ligu od pocetka i to bi imalo nekog smisla i neku bar tezinu, sve ovo ostalo je jedna sprdnja. Sad treba ta sprdnja da odlucuje o nekim terminima za svojih 4-5 jadnih utakmica, glupost. Sama aba je ocajno organizovana liga, ali je i takva za ovu bundes liga sto dovoljno govori o kakvoj se balegi od takmicenja radi. Vidjao sam turnire u bocanju sa vise smisla, kredibiliteta i organizacije. 

Sto se tice ove galame oko termina to je samo puko dizanje buke da bi neko primetio da takmicenje i dalje postoji, naravno da ce podviti rep, ucutati i pomeriti termine kako ima aba odsvira kao sto svaki put i rade. 

Ps. Jedino sto ima manje smisla od ove lige, a tice se kosarke, je dovesti Majka Dzejmsa u 2025toj godini...

Edited by fedor
  • Like 2
Posted
2 hours ago, Barkley#34 said:

Mislim da bih preskočio KKP tokom sledeće sezone ako bi on došao.

Cini mi se kako se vec najavljuje po pojedinim instagram stranicama da ti to ne gine 😂

Posted
13 minutes ago, fedor said:

Tu ligu ne treba ni igrati, ako cemo realno. To i nije liga nego turnircic (bar ova zavrsinca) i taj trofej znaci isto koliko i onaj za koji ce Partizan igrati u australiji pred sezonu. Za trofej treba da se bore ekipe koje su igrale ligu od pocetka i to bi imalo nekog smisla i neku bar tezinu, sve ovo ostalo je jedna sprdnja. Sad treba ta sprdnja da odlucuje o nekim terminima za svojih 4-5 jadnih utakmica, glupost. Sama aba je ocajno organizovana liga, ali je i takva za ovu bundes liga sto dovoljno govori o kakvoj se balegi od takmicenja radi. Vidjao sam turnire u bocanju sa vise smisla, kredibiliteta i organizacije. 

Sto se tice ove galame oko termina to je samo puko dizanje buke da bi neko primetio da takmicenje i dalje postoji, naravno da ce podviti rep, ucutati i pomeriti termine kako ima aba odsvira kao sto svaki put i rade. 

Ps. Jedino sto ima manje smisla od ove lige, a tice se kosarke, je dovesti Majka Dzejmsa u 2025toj godini...

Kako mislis da imamo i KLS i ABA sa 18-20 klubova i jos da KKP i KKCZ igraju EL sa 20 klubova? Kako bi ti napravio kalendar tako da imas full nacionalno prvenstvo?

Odmah da ti kazem da odgovor tipa "ne treba ni da imamo nacionalno prvenstvo" je idiotska misao i apsolutno neprihvatljiv, nadam se da ne moram da objasnjavam zasto. Ako bas moram - zato sto bi to bio jedan od poslednjih eksera u mrtvackom sanduku nase kosarke.  

Posted (edited)
2 hours ago, Kooineeperk said:

Sta je uradio? 

Pitao Spanulisa da mu pozajmi sampon?

A isto je i Obradovicu uradio... 

Hide contents

not.

Da neko ne pomisli da je istina 😄 

Potukao se mrtav pijan u restoran koktel bar Sass Café. 

Edited by MikiMilane
Posted
3 minutes ago, MikiMilane said:

Potukao se mrtav pijan u restoran koktel bar Sass Café. 

Jel razvukao flasu nekom po licu? 🙂 

Ne, cekaj, ozbiljno, potukao se ispred bara? 😄 

Posted
1 minute ago, Kooineeperk said:

Kako mislis da imamo i KLS i ABA sa 18-20 klubova i jos da KKP i KKCZ igraju EL sa 20 klubova? Kako bi ti napravio kalendar tako da imas full nacionalno prvenstvo?

Odmah da ti kazem da odgovor tipa "ne treba ni da imamo nacionalno prvenstvo" je idiotska misao i apsolutno neprihvatljiv, nadam se da ne moram da objasnjavam zasto. Ako bas moram - zato sto bi to bio jedan od poslednjih eksera u mrtvackom sanduku nase kosarke.  

Ma kakvo nacionalno prvenstvo to je glupost, nacionalna prvenstva su ugasena kada je aba pocela da se igra, tj kada su aba ligasi prestali da igraju takozvana nacionalna prvenstva od pocetka. Aba liga je toga dana preuzela ulogu nacionalnih prvenstava na prostoru ex yu, samo su sve te drzave u problemu da kolektivno zovu Partizan, Zvezdu, Cibonu, Buducnost svojim prvakom pa su konzervirali te izvorne lige i od njih napravili ovu jadnost koju sada imamo. 

Kada bi za godinu dve Barsa, Real, Pao i Oly bili prikljuceni nba, igrali tamo celu sezonu, a onda se automatski ubacivali u top 8 EL i igrali svaki protiv jedne od 4 ekipe koje su izborile prva 4 mesta posle 30+ kola el pa zatim sa budzetom od 200 miliona za plate cistili te 4 ekipe svake godine i izmedju sebe igrali F4 za titulu osvajaca EL svi bi rekli ovo nije liga nego smece, ovo nije takmicenje nego balega koja postoji samo da bi na wikipediji pisalo kako se odigrala EL. 

Isto je pa i jos duplo gore sa ovom nesrecnom kls. Za te eksere ces da zahebes, ta ista aba je spasila srpsku kosarku, mozda je neke unazadila, ali je nasu spasila ,a kls da se ne odigra niti bi ko primetio biti bi se bilo sta promenilo. 

• Like 3
Posted
53 minutes ago, fedor said:

Ma kakvo nacionalno prvenstvo to je glupost, nacionalna prvenstva su ugasena kada je aba pocela da se igra, tj kada su aba ligasi prestali da igraju takozvana nacionalna prvenstva od pocetka. Aba liga je toga dana preuzela ulogu nacionalnih prvenstava na prostoru ex yu, samo su sve te drzave u problemu da kolektivno zovu Partizan, Zvezdu, Cibonu, Buducnost svojim prvakom pa su konzervirali te izvorne lige i od njih napravili ovu jadnost koju sada imamo. 

Zato nam tako i ide u regionu, osim bljeska Slovenije sa Doncicem, i nas koji se jos nekako drzimo, reprezentacije su generalno propale. 

Kada bi za godinu dve Barsa, Real, Pao i Oly bili prikljuceni nba, igrali tamo celu sezonu, a onda se automatski ubacivali u top 8 EL i igrali svaki protiv jedne od 4 ekipe koje su izborile prva 4 mesta posle 30+ kola el pa zatim sa budzetom od 200 miliona za plate cistili te 4 ekipe svake godine i izmedju sebe igrali F4 za titulu osvajaca EL svi bi rekli ovo nije liga nego smece, ovo nije takmicenje nego balega koja postoji samo da bi na wikipediji pisalo kako se odigrala EL. 

Druze, pricamo realno a ne o nekoj fikciji. 😄 Prvo, klubovi iz Evrope nece nikada igrati NBA. Ne znam kako mozes i da pomislis na tako nesto? Sta da rade, da zive u Americi tokom sezone, pa ako ne prodju u NBA playoff onda da se vrate u maticne drzave? Ili mislis da nekako putuju preko okena, caskom skoknu na utakmicu? Daj i meni malo toga 😄 

Isto je pa i jos duplo gore sa ovom nesrecnom kls. Za te eksere ces da zahebes, ta ista aba je spasila srpsku kosarku, mozda je neke unazadila, ali je nasu spasila ,a kls da se ne odigra niti bi ko primetio biti bi se bilo sta promenilo. 

Super, spasila nas, hvala joj. Bas. Ne znam kad i kako, ali dobro. 

Ovakva ABA liga, ovako vodjena, pa jos sa 20 timova i paralelno EL sa 20 timova ce nas zato unistiti. Ne klubove, vec kosarku kao nacionalni sport. 

I po 100x ponavljam (ali ocigledno ne vredi, niko ne cita, pa makar post bio i odmah iznad, vazno je samo ostaviti komentar bez mnogo razmisljanja) - niko ne prica o "ovom nesrecnom KLS" kad pricamo o alternativama. Pricamo o necem drugom.   

Hint: sledi sada jedan upis o Zalgirisu i njihovom ucescu u regionalnim ligama i nacionalnim takmicenjima... na ABA temi. 

Posted

Naravno (nazalost) da je Aba vise i prioritetnije takmicenje u odnosu na Kls. A kls je sama kriva za to s obzirom na poteze iz prethodnog perioda i (suludu) cinjenicu da koriste to takmicenje za odredjivanje domacinstva u plejofu. Samim tim moraju da cekaju odluke Aba lige. Da se razumemo, ne mislim da je ovde Partizan "targetiran", mislim da Kls (pod uticajem znamo vec koga) pokusava da pokaze zube Aba. Ako se ne varam Spartak je bio u slicnoj situaciji kad je nedavno igrao sa nama cetvrtfinale. Ovime se najvise steti klubovima tj igracima gde je mogucnost povredjivanja na maksimumu. 

Posted
8 hours ago, longbowman said:

Ako Mike James dođe u Partizan zavetujem se da ću jednom rendom ĉlanu ove teme pokloniti u Septembru mesecu prase od 18 kilograma.

Ali ako se ikakvim čudom ovo obistini, neću neku filterovanu i sterilisanu verziju podređenu timu. Naše pravo kao navijača je da tražimo step bek trojke da logoa u trećoj sekundi napada. 

I da isti rendom član foruma promijeni nickname u Sampras....

• Ha-ha 1
Posted
9 hours ago, longbowman said:

*gugla kako promijeniti nick na forumu u “rendom”*

• Ha-ha 13
Posted
17 hours ago, Kooineeperk said:

Ponovicu i ovde...

Termini KLS polufinala su definisani jos pre polufinala ABA lige, jer ABA liga nije dovoljno ozbiljna bila da definise svoj kalendar cak ni sada kada nema apsolutno nikakvih obaveza ABA timova u Evropi. 

I onda je, nakon svog polufinala, apsolutno arogantno definisala datume finala pregazivsi KLS polufinale. 

Ponoviću i ja ovde pošto ti tvrdnja nije tačna. Svi termini plejofa ABA lige su bili poznati u par dana gore-dole pred početak istog. U to je mogao da se uveri svako ko je gledao kalendar takmičenja na sajtu ABA jer sam i sam neke svoje privatne obaveze planirao prema istom.

Samo su tačni datumi pomerani za koji dan kako se približavao plejof i završavalo svako kolo istog. Dakle KLS je apsolutno bila upoznata u kom periodu je mogćue odigravanje polufinala i finala ABA i mogla je, u dogovoru sa klubovima, da odredi datume koji se neće preklapati ili imati bar 3-4 dana razmaka jer se to ionako ne može nazvati pravim prvenstvom. Ovo je klasično izdrkavanje SNS ćacija da se pokaže čiji je veći i još jednom iskenja po ABA ligi jer zaboga Srbija vas finansira i tako to.

• Like 9
  • Thanks 1
Posted (edited)

Najveci problem ABA lige vec godinama u nazad je to sto nema zakucan kalendar i uvek podilazi najmocnijim (citaj Zvezda i Partizan) dozvoljavajuci odlaganje utakmica i neizlazeci sa fiksnim kalendarom za PO. Jasno je da ekipe koje igraju EL imaju tezak raspored zbog duplih kola, ali to ne sprecava Real da posle duplog kola u Srbiji dva dana kasnije na Kanarima igra utakmicu u podne. 

Dakle, resenje je jednostavno, u napred se znaju dupla kola EL, u napred se zna kad je PO EL, isto tako se u napred zna kad je F4 EL, pa ako smo takvi optimisti da nase ekipe mogu da stignu daleko, onda napravis raspored ABA gde se termini ne gaze sa EL i pri tom daju ekipi koja tamo igra minimum od 2 dana izmedju dve utakmice i to je to. Razmislis o tome da skratis play off, umesto najbolljih 8, nek igraju najbolja 4, ili ides u PO sa 8 a posle toga igras F4. Taj finalni deo lige bi se igrao nakon F4 EL, a nakon njega bi u nekom smislenom vremenskom interalu mogao da usledi i ovaj PO KLS-a, kojem su isto tako neophodne ozbiljne promene i reorganizacija. Besmisleno je da 18 ekipa igra cele sezone, onda im se priljuci pred kraj jos 4 ekipe iz ABA a onda za sam kraj KKP i KKCZ a prednost domaceg terena donosi bolji plasman u ABA :D. To nema nikakvog smisla. 

Edited by TripleJ
  • Like 1
Posted

S druge strane bi mogli da se bace argumenti da je bolje da u po ide osam ekipa nego četiri i da je f4 loš. Ne može se unapred sve znati posebno zbog EL. Ako bi timovi iz Aba koji igraju EL ranije ispali iz iste bezveze bi bilo da se čeka na unapred zakucane termine a ako bi dogurali daleko opet je interes lige da im se omogući fokus na završnicu EL. Poređenje sa Realom baš i ne pije vodu. Tako da mislim da je neophodno prilagođavanje.

• Like 1
Posted
21 hours ago, goofy said:

04.06. FMP

05.06. budućnost

07.06. budućnost

08.06. fmp

10.06. BUDUĆNOST

12.06. BUDUĆNOST (ako treba)

16.06. budućnost (ako treba)

:twak:

Pozdrav od Čovića.

19 hours ago, Tex_Willer said:

Svako zlo ima svoj kraj i ovo ce se jednom lane zvati!!!

Imam veru u mlade ljudi da nose progresivni mentalitet, a ne podanicko-uvlakacki kao pojedinci koji organizuju ovaj cirkus iz anusa prvog anusa Srbije.

Šta bi za tebe, konkretno, bio kraj ovog zla iz anusa prvog anusa Srbije? U sportskom domenu naravno.

Posted
38 minutes ago, pendulum said:

Ponoviću i ja ovde pošto ti tvrdnja nije tačna. Svi termini plejofa ABA lige su bili poznati u par dana gore-dole pred početak istog. U to je mogao da se uveri svako ko je gledao kalendar takmičenja na sajtu ABA jer sam i sam neke svoje privatne obaveze planirao prema istom.

Samo su tačni datumi pomerani za koji dan kako se približavao plejof i završavalo svako kolo istog. Dakle KLS je apsolutno bila upoznata u kom periodu je mogćue odigravanje polufinala i finala ABA i mogla je, u dogovoru sa klubovima, da odredi datume koji se neće preklapati ili imati bar 3-4 dana razmaka jer se to ionako ne može nazvati pravim prvenstvom. Ovo je klasično izdrkavanje SNS ćacija da se pokaže čiji je veći i još jednom iskenja po ABA ligi jer zaboga Srbija vas finansira i tako to.

To "par dana gore-dole" je znacilo da je termin neke utakmica definisan u rasponu od 4 dana. Dakle, na primer, nekad izmedju 30.05. i 02.06. ce biti treca utakmica 1/2F ABA. 

Za finale se prvo pojavila informacija (na toj stranici) 6.6. (petak) a onda se pominjala sreda, da bi na kraju ipak zvanicno bio cetvrtak i to bukvalno juce objavise. 

Ako je tebi to OK, i mislis da tako treba da se ponasa jedno ozbiljno organizovano takmicenje, oprosti, meni to nije OK. Samo zato sto se nesto radi godinama pogresno, nece odjednom to postati dobro. 

Cinjenica je da je ABA liga imala sve mogucnosti da datume fiksira kad su svi ABA ligasi zavrsili svoje evropsko ucesce (dakle vec 16. aprila su mogli da fiksiraju sve datume, ne trazim cak ni pre toga zbog ucesca vecitih u EL). Mi za konacne datume finala saznajemo tek 2. juna

Ovako to radi ozbiljna liga:

15.07.2024 objavljuje kalendar: https://www.euroleaguebasketball.net/en/euroleague/news/the-2024-25-turkish-airlines-euroleague-calendar-is-revealed/

kaze:

- Liga traje do 11. aprila -> tacno do tada je i trajala

- Play-in se igra 15. i 18. aprila -> tacno tih datuma se i igralo

- PO pocinje 22. aprila i nece za savrsiti kasnije od 7. maja -> poslednje dve utakmice bile 6.maja

- F4 ce biti 23-25. maja -> naravno, bilo je tada.

Za svako kolo znaju se tacna 2 datuma kad se igraju.

A u ABA si imao cak i preklapanja medju kolima! Novo pocne a da se prethodno nije zavrsilo. ABA fantasy otisao dodjavola 🙂 

Posted
3 minutes ago, Barkley#34 said:

Evroliga kao primer ozbiljne lige. Važi.

Pomislio sam i ja to kad sam napisao 🙂 

Mozda je bolje reci "dobro organizovane lige" nego "ozbiljne lige" 🙂 

Naravno, lako im je kad oni nikoga ne pitaju, ali nisu debili da ostavljaju klubove i nacionalne/regionalne lige da se ceskaju i razmisljaju kada ce sta biti, jer imaju definisano. 

Posted
4 minutes ago, Barkley#34 said:

Evroliga kao primer ozbiljne lige. Važi.

Dobro, nije ozbiljna, ali je najjaca i samim tim nju ne interesuju termini ostalih liga i takmicenja. Znaju da ce svi da im se prilagode. Isto pokusava Aba u odnosu na KLS, jedina je razlika sto je do ove sezone to uvek prolazilo, a sada KLS ne da. Svakako mislim da KLS ne treba sada da gura ovo do kraja jer jedan nas klub igra finale Aba. Neka pristanu na kompromis jos ovaj put, pa neka prave na leto jacu ligu.

Inace ko se seca pre dve godine je isto bio cirkus sa terminima zavrsnice Aba i Kls. Zvezda je cekala skoro mesec dana izmedju polufinala i finala Aba, a igrala je finale KLS dva dana pre pocetka finalne serije sa Partizanom u Aba. Da je tada finale kls otislo u majstoricu bilo bi zanimljivo videti gde bi se taj mec uglavio.