Jump to content

Recommended Posts

Posted

Molim da celu temu, iz ugla sta je bilo, sta nije bilo, kakav je kontekst svega, i sta je opravdano, sta nije, sta se sme a sta ne... ostavimo da je komentarisu pravnici, ili neko ko ima iskustva sa time. Kako mimo foruma, tako i ovde.

Neka svi ovde koji su pravnici objasne malo celu pricu.
Ne mora svako da da svojih 5 para za celu pricu.

• Like 1
Posted

Ne vidim potrebu ni da pravnici sa foruma daju paušalne procene na konto 15 sekundi snimka situacije, bez ikakve znane polazne tačke. 

A da jednostavno sačekate da organi reda izađu sa celom pričom, igrači svakako danas daju izjave, pa onda neka pravnici daju svoje viđenje i eventualne kosekvence za učesnike incidenta? Ne? 

• Like 8
  • Thanks 1
Posted
15 minutes ago, ScepanScekicSto said:

ovo je bilo u nedelju vece

Pa i trening na kom su bili a na koji Koin ukazuje je bio u ponedeljak

Karlik Džons, Isak Bonga i Sterling Braun redovno su trenirali u ponedeljak pre podne u Beogradskoj areni, potvrđeno je za Sport klub.

Posted
17 minutes ago, JPM said:

Zar incident nije bio preksinoc a ne sinoc?

16 minutes ago, MarioKempes said:

Kakve veze ima današnji (utorak) trening sa tučom koja se desila u noći nedelja na ponedeljak?

15 minutes ago, ScepanScekicSto said:

ovo je bilo u nedelju vece

Ja sam ladno u tripu da je danas ponedeljak 🙂 

Utakmica je bila u nedelju uvece (sa Megom) i pomislio sam da se ovo desilo posle utakmice sa Megom (sto i jeste tako), a da danas (misleci da je danas ponedeljak) nemaju slobodan dan vec trening.

A zapravo jesu imali slobodan dan 🙂 sto onda, jelte, debelo opravdava njihov izlazak do rano ujutru 😄 

• Like 1
Posted
2 minutes ago, Papanikolesku said:

Ne vidim potrebu ni da pravnici sa foruma daju paušalne procene na konto 15 sekundi snimka situacije, bez ikakve znane polazne tačke. 

A da jednostavno sačekate da organi reda izađu sa celom pričom, igrači svakako danas daju izjave, pa onda neka pravnici daju svoje viđenje i eventualne kosekvence za učesnike incidenta? Ne? 

Tako je, mi smo forum i možemo da komentarišemo onako kako vidimo stvari, ne moramo biti stručnjaci za bilo koju oblast.

• Like 2
Posted
1 minute ago, NMX said:

Pa i trening na kom su bili a na koji Koin ukazuje je bio u ponedeljak

Karlik Džons, Isak Bonga i Sterling Braun redovno su trenirali u ponedeljak pre podne u Beogradskoj areni, potvrđeno je za Sport klub.

E mozda odatle potice moja zabuna! Hvala 🙂 

Posted

Bez namere da branim igrace KKP,  ipak moram da razmislim sta bih ja uradio ovde. Da su nas govna ne samo rasisticki vredjala, vec nam sigurno I najcrnje pretila, da znam da su mozda vec obavestili ko zna koliko svojih mrcina i koji nas vrlo verovatno negde cekaju... Pa, poneo bih i ja flasu ili bilo sta drugo za samoodbranu i ne bih se libio da je upotrebim uopste. Adrenalin ide na maximum, prisutan strah i za vlastiti zivot jer te mrcine ko zna kakvo oruzje imaju... Mislim, lako je sada analizirati, osudjivati, sablaznjavati se... Neka svako pomisli kako bi reagovao u ovakvoj situaciji, da li bi kada ga pomahnitala mrcina napada, racionalno razmisljao, dozirao odbranu i pazio sta radi... Tesko.

• Like 3
  • Thanks 1
Posted
9 minutes ago, Knipex said:

Tako je, mi smo forum i možemo da komentarišemo onako kako vidimo stvari, ne moramo biti stručnjaci za bilo koju oblast.

Dogadjaj je mogao da ima 2 razlicita spektra

A - Carlica i ekipu su ganjali pre samog snimka, napali ih, ko zna cime, neko od njega gadjao flasom... pa je onda on reagaovao u samoodbrani
B - Pickarali su se obostrano, i onda je Carlic natego flasu u glavu

Oba spektra mogu da budu dodatno komplikovanija, a samim time i polarizovanija.
I onda vidis koliko je tesko komentarisati, i koliko moze stetno moze da bude...

Posted
4 minutes ago, berti said:

Bez namere da branim igrace KKP,  ipak moram da razmislim sta bih ja uradio ovde. Da su nas govna ne samo rasisticki vredjala, vec nam sigurno I najcrnje pretila, da znam da su mozda vec obavestili ko zna koliko svojih mrcina i koji nas vrlo verovatno negde cekaju... Pa, poneo bih i ja flasu ili bilo sta drugo za samoodbranu i ne bih se libio da je upotrebim uopste. Adrenalin ide na maximum, prisutan strah i za vlastiti zivot jer te mrcine ko zna kakvo oruzje imaju... Mislim, lako je sada analizirati, osudjivati, sablaznjavati se... Neka svako pomisli kako bi reagovao u ovakvoj situaciji, da li bi kada ga pomahnitala mrcina napada, racionalno razmisljao, dozirao odbranu i pazio sta radi... Tesko.

Sve to stoji, ali kako je uopste doslo do toga da se igraci osecaju ugrozeno i maltene strahuju za zivot? Takodje fali i informacija o tome ko su ljudi sa kojima su se potukli. Velika je razlika da li su neki navijaci, krimosi ili random likovi u izlasku. Ako je ovo trece, onda su morali da imaju debeo razlog da izazovu ovakav incident, jer nece sigurno grupica obicnih ljudi vijati kosarkase da ih prebiju jer im je eto tako doslo. Ili cemo da prihvatimo da su Srbi odjednom postali rasisticki narod? Ako su huligani, onda je prica potpuno drugacija jer njima ne treba mnogo da nekome razbiju glavu i u tom slucaju se nadam da ce i klub i drzava da urade sve sto mogu da stanu na stranu igraca u ovoj situaciji. Ali opet, sve su nagadjanja, a od cinjenica za sada imamo samo snimak od 5-10 sekundi.  

• Like 1
Posted
3 minutes ago, JPM said:

Moze li klub uopste da kazni ove svoje igrace?

Svakako da postoje penali i za ono što se radi van terena. Sećam se kad je Zvezda kaznila Jaku Blažiča zbog saobraćajke. Naravno, sve zavisi od toga šta se sve zaista dogodilo u ovom slučaju, ali sam poprilično siguran da načelno ne možeš da se makljaš i da samo kažeš klubu ma to je moja privatna stvar.

Posted
5 minutes ago, СтелаРоса said:

Sve to stoji, ali kako je uopste doslo do toga da se igraci osecaju ugrozeno i maltene strahuju za zivot? Takodje fali i informacija o tome ko su ljudi sa kojima su se potukli. Velika je razlika da li su neki navijaci, krimosi ili random likovi u izlasku. Ako je ovo trece, onda su morali da imaju debeo razlog da izazovu ovakav incident, jer nece sigurno grupica obicnih ljudi vijati kosarkase da ih prebiju jer im je eto tako doslo. Ili cemo da prihvatimo da su Srbi odjednom postali rasisticki narod? Ako su huligani, onda je prica potpuno drugacija jer njima ne treba mnogo da nekome razbiju glavu i u tom slucaju se nadam da ce i klub i drzava da urade sve sto mogu da stanu na stranu igraca u ovoj situaciji. Ali opet, sve su nagadjanja, a od cinjenica za sada imamo samo snimak od 5-10 sekundi.  

Slazem se, samo hocu da kazem da ta flasa ne treba apriori da izaziva sablaznjavanje

• Like 2
Posted
10 minutes ago, СтелаРоса said:

Ili cemo da prihvatimo da su Srbi odjednom postali rasisticki narod?

Nismo rasistički narod, ali među nama ima dosta rasista. Pogledati komentare na bilo koju košarkašku vest koja uključuje košarkaše druge boje kože, jedan od najcasual komentara je "a vidi crnju". 

• Like 4
Posted
24 minutes ago, СтелаРоса said:

Kako je uopšte moguće da neko ovo ponudi kao alternativno mišljenje o situaciji? Meni je potpuno nerealno da moram tebi da objašnjavam da je ovo ala srbi su genocidan narod spinčine koju je SNS gurao prošle godine.

Naravno da Srbi nisu postali rasistički narod, kao što nisu postali ni genijalan narod zato što je pet matematičara osvojilo nagradu u Norveškoj. Da ima individualaca i grupa koji su rasisti, naravno da ima, i nema nikakve veze sa narodom kao nekom celinom.

Posted

Jun 2024. godine, kafana na NBg

Željko, Savić i Karaičić utapaju tugu u alkoholu nakon fijaska od sezone. Željko, već dobro tresnut alkoholom, odjednom lupi šakom o sto: Menjamo ceo tim! Svi ima da idu bre, dosta mi je više ovih krelaca! Jebeni čeoni aut ne mogu da izvedu cele sezone, onaj se još bije sa Lazarevićem! Ima da ostane samo...

Savić i Karaičić se nagnu u svojim stolicama, očekujući da izgovori prezime Punter ili Leday... Bakica.

Karaičić iskolači oči, Savić iskapi još jednu šljivu. Znači trinaest novih igrača. Da su besprekorni ponašanjem, karakterom, stavom. Da vole životinje. Da su nežni prema ženama. Jednu mrlju u karijeri da nemaju, nedajbože tuču. Ima da im proverimo porodično stablo sve do askurđela, Zoki, ti si mi na tome, jel jasno?

Savić klimne glavom, pitajući se u sebi na šta će to da ispadne. Karaičić odgovori na njegovo neizgovoreno pitanje. Šta god da se desi, ne može biti gore nego ove sezone. Jelda?

Carlik Jones, maj 2025. godine. Hold my beer bottle... 🫠

• Ha-ha 4
Posted
12 minutes ago, kendrick duckworth said:

Kako je uopšte moguće da neko ovo ponudi kao alternativno mišljenje o situaciji? Meni je potpuno nerealno da moram tebi da objašnjavam da je ovo ala srbi su genocidan narod spinčine koju je SNS gurao prošle godine.

Naravno da Srbi nisu postali rasistički narod, kao što nisu postali ni genijalan narod zato što je pet matematičara osvojilo nagradu u Norveškoj. Da ima individualaca i grupa koji su rasisti, naravno da ima, i nema nikakve veze sa narodom kao nekom celinom.

Mislim da nisi razumeo sta sam hteo da kazem. Meni nerealno zvuci da je neko ove kosarkase napao SAMO zato sto su tamnoputi. Da li je doslo u jednom momentu do rasistickih uvreda? Moguce, ali je nesto sigurno moralo prethoditi tome. Nesto je nekoga isprovociralo, a sta tacno? Pitanje da li cemo uopste i saznati. Sigurno ce postojati dve verzije price, kao i pre godinu dana sa Nanelijem i Lazarevicem. 

Posted
2 minutes ago, СтелаРоса said:

Moguce, ali je nesto sigurno moralo prethoditi tome. Nesto je nekoga isprovociralo, a sta tacno

Ne znam kakabv je ovde bio sled događaja ali znam za bar tri situacije kada bukvalno ništa nije prethodilo napadu. Osim nečije bahatosti. Čak u dve nije bilo ni alkohola kao goriva.

Potcenjujemo ljudsku potrebu za pravljenjem frke i sranja ni iz čega.

• Like 3
Posted
9 minutes ago, СтелаРоса said:

Meni nerealno zvuci da je neko ove kosarkase napao SAMO zato sto su tamnoputi.

Pa rasizam vrlo retko funkcioniše na ovakav način, vidim crnca pa ajde da ga bijem. Više služi kao katalizator.

Lik priđe nečijoj devojci da pita za tačno vreme, sve kul, ali ako je lik crnac, e onda tačno vreme možda dobije drugu konotaciju. Pa će možda prvo da se uputi uvreda. A na spisku uvreda se dobijaju baš zgodne dodatne opcije ako je lik crnac, zašto ih ne iskoristiti? Itd itd.

Disclaimer: ovo nije rekonstrukcija događaja.

• Like 1
Posted

Ne postoji opravdanje za fizicko nasrtanje ukoliko dodje do (verbalnog) vredjanja. Mozete da se uhvatie za sve razloge ovog sveta, jednostavno ne postoji.
Fedor Emelianenko je, u godinama svog prime-a maltene ocutao (ili bi rekao da bi ocutao, ne secam se vise, treba se proveriti) kada mu je neko dobacivao njemu i cerci, na ulici.

Biti uvredjen je izbor u ogromnoj vecini slucajeva. Kada neko pokusava da te vredja, u ogromnom broju slucajeva, ti si taj koji ima izbor da li ces biti uvredjen ili ne. Onaj ko vredja, ili pokusava da vredja, ostaje idiot sam za sebe, ukoliko je to potraje, ili je bas neprijatno, postoje opcije da pozoves policiju i cao.

• Like 4
  • Thanks 1
Posted
Just now, BattleBender said:

Ne postoji opravdanje za fizicko nasrtanje ukoliko dodje do (verbalnog) vredjanja. Mozete da se uhvatie za sve razloge ovog sveta, jednostavno ne postoji.
Fedor Emelianenko je, u godinama svog prime-a maltene ocutao (ili bi rekao da bi ocutao, ne secam se vise, treba se proveriti) kada mu je neko dobacivao njemu i cerci, na ulici.

Biti uvredjen je izbor u ogromnoj vecini slucajeva. Kada neko pokusava da te vredja, u ogromnom broju slucajeva, ti si taj koji ima izbor da li ces biti uvredjen ili ne. Onaj ko vredja, ili pokusava da vredja, ostaje idiot sam za sebe, ukoliko je to potraje, ili je bas neprijatno, postoje opcije da pozoves policiju i cao.

Oprosti, ali i dalje mi je totalno deplasirano tumačiti celu situaciju kao napad četiri košarkaša na neke sumnjive tipove. Zaista ne mogu da izvučem bilo kakvu liniju logike u kojoj njih četvorica izađu u klub, nađu/pozovu neke ribe, provociraju random ljude okolo, ili obrnuto - pa im na kraju Karlik/Sterling kaže; Baki, za ovo što si mi rekao da sam crnja vidimo se ispred kluba, izotvaraću ti lobanju samo da izađeš napolje. 

Ako već moramo da rekonstruišemo čitav događaj, i nagađamo, mnogo realnija priča bi bila; - izašli su, priveli neke starlete, izgasirali se i fleksovali, neki šabani sa četiri razreda osnovne im dobacivali da je ovo njihov grad i da su majmuni, tu se međusobno prozivali, ovi tipične srbende gistro krimosi iz kraja već u glavi složili ideju da ih sačekaju i prevaspitaju kad krenu gajbi, ali nisu računali da se geto Sterling ložio na Tajsona kad je bio mali, i da Karlik voli da popije piće do kraja pa iznese flašu iz kluba i eto, dobiše preko njuškica. 

U celoj priči, ako su se osetili ugroženim, ako su snimili nož, flašu, bokser - nema više nazad, uzimaš šta možeš i čuvaš svoju guzicu. 

Svako ko tvrdi da je flaša u glavu preteran čin, a nema tačnu informaciju šta se dešavalo i šta je dovelo do toga (a niko od nas je nema trenutno) glumi neku moralnu vertikalu. 

• Like 3
  • Thanks 1
Posted
20 minutes ago, Papanikolesku said:

Svako ko tvrdi da je flaša u glavu preteran čin, a nema tačnu informaciju šta se dešavalo i šta je dovelo do toga (a niko od nas je nema trenutno) glumi neku moralnu vertikalu. 

Flasa u glavu lika koji ti nije pretnja u tom trenutku, jer ošamućen pada, pa ga nakon što ga udariš još i overiš polomljenim delom nikako ne može da bude ni nužna odbrana ni prekoračenje iste. Pa sad bio neko moralna vertikala ili ne, to ti je tako. I ceo dan se ovde vrti jedna te ista priča a prilično je jednostavno (što se Karlika tiče). I Sprivel vam je jutros napisao šta i kako bi trebalo, pravno, da je ovo država kakvu želimo. Kao što bi i ostali vinovnici sa druge strane trebalo da popiju svoju dozu pravde, od rasizma do onog napada na Browna verovatno nekim oštrim predmetom.

• Like 9