Jump to content

Recommended Posts

Posted

Koliko vidim njegove karakteristike, dobra zamena za Ifea? 

Nije operisan od kreacije, dobar suter, ima sajz, odbrana pristona ali koncentracija upitna?

Posted

Ako pričate o Shake Miltonu, on eventualno može da organizuje prelazak pešačkog prelaza. Dobar strelac ali nije kreator za druge. Takav profil igrača već imate u Washingtonu.

• Ha-ha 2
Posted (edited)

Vrlo verovatno sastav za iducu godinu, prvih 10

Carlik, Milton
Sterling, Washington
Bonga, Vanja
Jabary, Osetkovski
Tajrik, Oskar

plus Poku, Lakic,Nakic i Mitar

edit: I Majk

Edited by ScepanScekicSto
Posted
3 minutes ago, ScepanScekicSto said:

Vrlo verovatno sastav za iducu godinu, prvih 10

Carlik, Milton
Sterling, Washington
Bonga, Vanja
Jabary, Osetkovski
Tajrik, Oskar

plus Poku, Lakic,Nakic i Mitar

edit: I Majk

fali ti ovde Frank ili njegova zamena, ako racunamo da Shake dolazi na mesto Iffe-a.

Posted
3 minutes ago, TripleJ said:

fali ti ovde Frank ili njegova zamena, ako racunamo da Shake dolazi na mesto Iffe-a.

Pa da, još jedan bek i Poku ce biti sastav za 12.

Posted (edited)

Zanimljivo je da šutira desnom a na ulaz ide skoro iskljucivo levo i leva mu je primarna u vođenju.

Slično kao Acie Law onomad, samo obrnuto.

Edited by therion
Posted
15 minutes ago, TripleJ said:

Mislim da nema potrebe, pomeranjem Bonge na 3, dovoljno je da dođe Milton, a da odu Ife i Frenk, još jedan igrač bi napravio gužvu bez potrebe.

• Like 3
Posted

Preduga je sezona, i u El I U Aba ima više jakih ekipa, bice sigurno i nekih mini povreda, tu je i forma igraca, prilagođavanje na evropski stil kosarke. 

Siguran sam da ce dovesti jos jednog niskog ukoliko ne ostane neko od dvojca Ife - Nilikina.

Ukoliko je ovo npr. zamena za Nilikinu, a dovede se jos jedan igrac preko bare kao zamena za Ifea, bice bas ozbiljno jaki. 

• Like 1
Posted

Najveci problem KKP prosle sezone, prema mom misljenju, su bili prazni minuti u napadu kada Karlik nije u igri ili je tu ali nema snage vise. Sejk Milton tu dolazi kao idealan fit, neko ko na razlicite nacine moze da poentira i ko moze da baci easy asist, nije on elitni dodavac ali nije ni toliki siledzija kako se predstavlja, u Obradovicevom sistemu gde se gleda pomeranje odbrane i u tom kontekstu bacaju laki pasovi ne vidim da ce on imati vecih problema (van uobicajenog privikavanja na evropsku kosarku). Moze da bude primarni ballhandler ali se uklapa i uz Karlika.
Na to dodati Sterlinga koji je elitan kao sekundarni skorer i Dvejna kao wild card u svakom smislu i Vanju (znam znam igrace dosta na 3. ali moze i igrao je na dva cesto) kao vrhunskog sljakera nasa bekovska linija je izuzetno komplementarna, naravno Karlik ostaje kao floor general. 
E sad sto se tice jos jednog beka jako je pipavo, ovo sto imamo je idealno sklopljeno ali u slucaju povrede (sto na ovaj broj utakmica je jako realno) i radi prevencije povreda ta jenga se rusi i vrlo je verovatno da ce trebati jos jedan igrac na lopti, ako je jedan od Ife/Frenk ok sa time (poput Majka) onda super. Ako ne, licno bih gledao nekog mladjeg igraca da dovedem kao sto su komsije Miljenovica, moja zelja je bio Milijasevic ali zapalio i on na koledz.

Ne volim da pravim predvidjanja ko ce pokidati ko ce se raspasti i da komentarisem u smislu bomba/bust jer previse je tu faktora koje navijac poput mene ne moze nikako da zna. Volim da gledam igraca profilno i kako se uklapa u ekipu u koju dolazi. Zato me npr raduje prica oko Sibveja (inace isti lik koji ga je "doveo" kod nas je spominjao da smo u prici sa Miltonom) jer on nam tako jasno popunjava drugu najvecu manu - skok, pre svega defanzivni. 

• Like 3
  • Thanks 1
Posted
1 hour ago, Shikamaru said:

Mislim da u Evropi on može biti jako dobar fit, jednostavno nije dovoljno eksplozivan a ni dovoljno ubitačan šuter na NBA nivou (na koledžu je imao jako dobre procente za tri, inače preklapao se tamo i sa Ajzejom i sa Sterlingom) 

Inače svi su igrali kod Nemanje Jogija Jovanovića tada na SMU-u, kao i naš Ojeleye. Obzirom na njegovu pomoć pri dovođenju ovih igrača, ako vas zanima ko će vam biti pojačanja kroz par sezona, obratite paznju na igrače UCLA-a od 2024. na ovamo 😄

Koga zanima, gostovao je skoro kod Jao Mileta, velika preporuka za podcast.

• Like 5