Jump to content

Recommended Posts

Posted
40 minutes ago, Kooineeperk said:

Okvirne datume su znali, sa tim se slazem, ako uzimamo ono sa sajta. Mada kao sto vidis, ABA izadje i potvrdi (promeni) zvanicne datume. 

Isto tako, nadam se da se i ti slazes da je u najmanju ruku neozbiljno tako definisati kalendar i onda jos i menjati datume finalne serije par dana pre istih. 

Takodje se slazem - mogli su da cute i cekaju i da oni budu neozbiljni. I slazem se da ovo jeste izdrkavanje, ali dokle treba da se cuti?

31 minutes ago, VISOKOLETAC said:

Ne znam sta je sada problem? Da li Covic hoce da se macuje sa ABA ligom i podigne KLS, naravno da hoce, a ako usput podkaci Partizan to je za njega samo plus.

E sada, da li to znaci da je ABA liga profesionalna liga? Sta to znaci moje finale ce od prilike odigrati tada? Sta ih je sprecavalo da zakazu sve termine odmah posle zavrsetka EL aspiracija vecitih? Zasto se cetvrtfinale i polufinale igralo na 7 dana, a finale se igra na 2 dana?

Odgovor obojici - da bilo bi lepo da se znaju TAČNi datumi utakmica, ali ABA gleda da podilazi klubovima, nosiocu TV prava (Areni), gradskim i republičkim vlastima koje organizuju druge događaje i zato i stoje okvirni datumi u startu ali bar se pred početak sezone zna da će u tom nekom periodu od 3-4 dana utakmica biti odigrana sigurno. Najlakše je čelnicima ABA da fiksiraju neke datume 7-8 meseci unapred i da ih boli uvo za sve drugo. Dakle, niej do lige nego do samih klubova i Arenesport i lokalnih vlasti koje uglave MMA događaj ili sl.

I molim vas nemojmo o ozbiljnosti KLS-a da diskutujemo i da je postavljamo kao neki reper na koji ABA treba da se ugleda. Nema ništa ozbiljno u vezi sa tom nazovi ligom, propozicijama iste, čelnicima koje je vode itd.

• Like 5
Posted

Što je najjača fora verovatno će oba trofeja izgubiti i Aba i KLS, baš zato što se igra na svaki dan, ili svaka 2 dana oba takmičenja.

Preveliki je premor da Bonga i Ajzea igraju oba takmičenja, plus Nitkilina(bio povredjen i više puta ove sezone)..

Budućnost ima prednost domaćeg terena još, a u Aba ligi, Zvezda u ovom sastavu je kvalitetniji tim od Partizana..

Posted
1 hour ago, Jakob Aman said:

Doživotna, da se ti pitaš. 

Ja se ne pitam i iskreno me bas briga. Bila je tuca u kojoj je Karlik preterao, ali ja nisam u tom trenutku u njegovoj kozi, pa ne mogu da kazem da i ja ne bih tako. Sa druge strane, da smo to uradili ti ili ja sada bi vec bili u pritvoru i tuzilac bi nas vec ispitao, ali eto sacekace kada bude bilo zgodno da vas ne ometa u pripremama. Sta god, nisam nista lose mislio, samo sam hteo da imate informaciju, koja je kao bitna za vas klub.

39 minutes ago, pendulum said:

Odgovor obojici - da bilo bi lepo da se znaju TAČNi datumi utakmica, ali ABA gleda da podilazi klubovima, nosiocu TV prava (Areni), gradskim i republičkim vlastima koje organizuju druge događaje i zato i stoje okvirni datumi u startu ali bar se pred početak sezone zna da će u tom nekom periodu od 3-4 dana utakmica biti odigrana sigurno. Najlakše je čelnicima ABA da fiksiraju neke datume 7-8 meseci unapred i da ih boli uvo za sve drugo. Dakle, niej do lige nego do samih klubova i Arenesport i lokalnih vlasti koje uglave MMA događaj ili sl.

I molim vas nemojmo o ozbiljnosti KLS-a da diskutujemo i da je postavljamo kao neki reper na koji ABA treba da se ugleda. Nema ništa ozbiljno u vezi sa tom nazovi ligom, propozicijama iste, čelnicima koje je vode itd.

Sve je to ok, ali mi nisi objasnio zasto je tolika razlika izmedju utakmica? Znali su da treba da se odigra i KLS. Kada su tako fini mogli su da vode racuna i o KLS, a ne samo o Slovenackoj ligi. Tako da nije samo hoce Covic njima da utera, nego hoce i oni njemu. Po njima je KLS trebao da se igra u julu? To nije realno. Kada se prosle godine igralo finale ABA lige i zasto nije moglo tako da bude i ove?

Sto se tice datuma finala moje pitanje tebi je, zasto se datum prve utakmice pomerio juce sa 06.06 na 05.06, ako se znalo da je datum polufinala KLS 04.06?

Posted
9 minutes ago, Zvezdaš96 said:

Što je najjača fora verovatno će oba trofeja izgubiti i Aba i KLS, baš zato što se igra na svaki dan, ili svaka 2 dana oba takmičenja

Možda bi trebalo pisati gospodinu Čoviću, mislim da on nije bio svjestan gustine rasporeda kad je određivao kalendar. 

Druže, ne igra se na dan-dva, 07.06. se igra isti dan. 

Sreća pa smo gosti u obje utakmice, ne znam kako bi fizički stigli na obje da nismo.

• Like 1
  • Ha-ha 1
Posted
47 minutes ago, pendulum said:

Pa klubovima je u interesu valjda da znaju tacan datum da bi znali kada da bookiraju Arenu unapred. 

Druga stvar je nosioc TV prava i ostale institucije koje se mesaju. Opet, ozbiljna liga ne bi trebalo to da dozvoljava u ovoj meri. 

Ne treba jedna ozbiljna liga da podilazi ni klubovima ni ostalima, vec da cim vidi kalendar EL/EC pa i FIBA CL, izadje sa svojim kalendarom, tacno u dan. Nije nikakva nauka, treba samo znanja, volje i odgovornosti. 

Posted
2 minutes ago, Son_of_a_gun said:

Možda bi trebalo pisati gospodinu Čoviću, mislim da on nije bio svjestan gustine rasporeda kad je određivao kalendar. 

Druže, ne igra se na dan-dva, 07.06. se igra isti dan. 

Sreća pa smo gosti u obje utakmice, ne znam kako bi fizički stigli na obje da nismo.

Pa piše na sajtu evrolige da se igra 4.06. Partizan- Fmp u 18h(istog dana kao i Zvezda, zato ne znam u kojoj hali će biti domaćin Zvezda i Partizan jer je istog dana obe ekipe domaćin samo u različitom terminu), a sutradan već Partizan gostuje u Podgorici Budućnosti, dakle manje od 24 sata razlika...

Posted
4 minutes ago, Zvezdaš96 said:

Pa piše na sajtu evrolige da se igra 4.06. Partizan- Fmp u 18h(istog dana kao i Zvezda, zato ne znam u kojoj hali će biti domaćin Zvezda i Partizan jer je istog dana obe ekipe domaćin samo u različitom terminu), a sutradan već Partizan gostuje u Podgorici Budućnosti, dakle manje od 24 sata razlika...

8t6lcal1qwcl.gif.948c6ae020c690c5971853c3cc51e8b5.gif

• Ha-ha 2
Posted
22 minutes ago, Zvezdaš96 said:

Što je najjača fora verovatno će oba trofeja izgubiti i Aba i KLS, baš zato što se igra na svaki dan, ili svaka 2 dana oba takmičenja.

Preveliki je premor da Bonga i Ajzea igraju oba takmičenja, plus Nitkilina(bio povredjen i više puta ove sezone)..

Budućnost ima prednost domaćeg terena još, a u Aba ligi, Zvezda u ovom sastavu je kvalitetniji tim od Partizana..

Osvajamo oba, u inat Čoviću dušmanima.

• Like 1
Posted

Nemojmo se zavaravati da dr Nebojsa nije ovo izdrkavanje s terminima namjerno uradio. Ne bih rekao da je meta KKP, vjerujem da bi slicnu stvar uradio i da je KKCZ prosla Buducnost. Meta ja ABA liga i njeno dodatno obesmisljavanje, nista drugo. Na kraju krajeva, i ona saopstenja KKCZ nakon Kalinine suspenzije su 1 kroz 1 njegova. 

• Like 4
  • Ha-ha 1
Posted
2 minutes ago, Ludi za Poli said:

Nemojmo se zavaravati da dr Nebojsa nije ovo izdrkavanje s terminima namjerno uradio. Ne bih rekao da je meta KKP, vjerujem da bi slicnu stvar uradio i da je KKCZ prosla Buducnost. Meta ja ABA liga i njeno dodatno obesmisljavanje, nista drugo. Na kraju krajeva, i ona saopstenja KKCZ nakon Kalinine suspenzije su 1 kroz 1 njegova. 

I ja mislim da je to slucaj. Ne verujem da je saopstenje njegovo, jer bi bilo mnogo gore i pismenije da je to on radio. 

Posted

@VISOKOLETAC termini četvrtfinala su se znali mnogo, mnogo ranije. Jesu veliki i nepotrebni razmaci napravljeni ali su isti stavljeni na zahtev klubova zbog drugih događaja koji su zauzimali hale. U polufinalu i finalu je to već smanjeno na normalan razmak. Što se tiče datuma finala, pretpostavljam da su pomerani na zahtev klubova i opet u vezi sa zauzetošću hale/hala. Inicijalni plan koji ja imam, jer sam igrom slučaja u maju skrinšotovao raspored plejofa, je predviđao finalne utakmice za 6.6, 8.6, 11.6, 13.6. i 16.6. Dakle, ovo je stajalo na sajtu ABA pred početak četvrtfinala, odnosno pre 9. maja. Da uzmemo da su ostali ovi termini, da li je normalno da ti onda zakažeš utakmicu polufinala KLS-a 4.6. dva dana pred početak finala mnogo ozbiljnijeg takmičenja i to sve uz preteće "ima da se odigra polufinale KLS-a bez obzira na finale ABA jer smo mi tako rekli"? Klasična ucena i izdrkavanje da bi se šiljilo na ABA ligi. I to sve treba posmatrati u zajedničkom kontekstu sa onim saopštenjem Zvezde gde poručuju da će "razmisliti o daljem igranju ABA".

@Kooineeperk Sve je to lepo ali KKP i KKCZ kod nas baš ne utiču u potpunosti na kalendar Arene s obzirom na povlašćene uslove koje imaju kod zakupa, tako da lokalne i republičke vlasti mogu da uglave neki događaj od višeg značaja ili koncert kad god im se ćefne pa se ti onda teraj u Pionir ili Halu sportova. E da do toga ne bi dolazilo (kao što se dešava sa EL) onda ABA podilazi klubovima (i Areni Sport) pa se pomeraju dmaćinstva gore-dole i očigledno svima odgovara takav fleksibilan tretman.

• Like 1
Posted

Aposlutno nema nikakve, ali bas nikakve potrebe stresirati se oko toga takmicnja i bilo kakvih vesti koje dolaze u vezi tog takmicenja. Idealno bi bilo da nas izbace, sve potencijalne kazne su vezane za samo takmicenje jer je na insistiranje gospodina Covica liga izasla iz ingerencija saveza i postala udruzenje klubova i sada savez nema apsolutno nikakve veze sa njom niti moze pravno da utice na nju, ali isto tako ne moze ni da kaznjava zbog bilo cega sto se u njoj desava. 

Jedini pravi "problemcic" koji Partizan ima su sponzorstva nis-a i mts-a koji su na nekin nacin "uslovljena" igranjem u kupa i kls i davanjem termina za trening Crvenoj Zvezdi uprkos ekskluzivnom ugovoru sa Arenom na pet godina jer je gospodin koji se za sve pita rekao da bi bilo sramota da uzimamo pare od drzavnih preduzeca, a ne igramo domaca takmicenja i ne izadjemo u susret CZ jer realno ima vremena za dva kluba da treniraju. 

• Like 1
  • Tuzno 1
Posted
55 minutes ago, pendulum said:

@VISOKOLETAC termini četvrtfinala su se znali mnogo, mnogo ranije. Jesu veliki i nepotrebni razmaci napravljeni ali su isti stavljeni na zahtev klubova zbog drugih događaja koji su zauzimali hale. U polufinalu i finalu je to već smanjeno na normalan razmak. Što se tiče datuma finala, pretpostavljam da su pomerani na zahtev klubova i opet u vezi sa zauzetošću hale/hala. Inicijalni plan koji ja imam, jer sam igrom slučaja u maju skrinšotovao raspored plejofa, je predviđao finalne utakmice za 6.6, 8.6, 11.6, 13.6. i 16.6. Dakle, ovo je stajalo na sajtu ABA pred početak četvrtfinala, odnosno pre 9. maja. Da uzmemo da su ostali ovi termini, da li je normalno da ti onda zakažeš utakmicu polufinala KLS-a 4.6. dva dana pred početak finala mnogo ozbiljnijeg takmičenja i to sve uz preteće "ima da se odigra polufinale KLS-a bez obzira na finale ABA jer smo mi tako rekli"? Klasična ucena i izdrkavanje da bi se šiljilo na ABA ligi. I to sve treba posmatrati u zajedničkom kontekstu sa onim saopštenjem Zvezde gde poručuju da će "razmisliti o daljem igranju ABA".

@Kooineeperk Sve je to lepo ali KKP i KKCZ kod nas baš ne utiču u potpunosti na kalendar Arene s obzirom na povlašćene uslove koje imaju kod zakupa, tako da lokalne i republičke vlasti mogu da uglave neki događaj od višeg značaja ili koncert kad god im se ćefne pa se ti onda teraj u Pionir ili Halu sportova. E da do toga ne bi dolazilo (kao što se dešava sa EL) onda ABA podilazi klubovima (i Areni Sport) pa se pomeraju dmaćinstva gore-dole i očigledno svima odgovara takav fleksibilan tretman.

Jedini ko je trazio odlaganje- Budcnost zbog Morace. Posle nisu hteli da igraju zbog Final four EL. Znam da te bas briga za KLS, ali stavi se sada u kozu nekoga ko je predsednik KSS 😂 Kada bi po tebi trebalo da pocne KLS? 20.06 prva utakmica polufinala? Nije realno.