Beonegro Posted August 5 Share Posted August 5 19 minutes ago, Problem sa licnim greskama said: Francuzi, barem moj licni utisak, ne gledaju ozbiljno na basket i miljama je iza odbojke i narocito rukometa. Po državnom institutu za statistiku, sportovi sa najviše licenciranih takmičara u Francuskoj 2022. godine su bili: 1) fudbal 2.130.100 2) tenis 1.044.600 3) konjički sportovi 692.400 (zna Jokara 😄 ) 4) košarka 527.900 5) džudo, džiudžicu i srodne discipline 469.100 6) rukomet 454.100 7) golf 442.000 8 ) plivanje 379.900 9) ragbi 351.800 10) atletika 302.600 11) gimnastika 285.500 12) jedrenje 268.600 13) boćanje 263.300 😄 14 streljaštvo 246.100 15) trekking 221.600 2 4 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
neko me sabotira Posted August 5 Share Posted August 5 3 minutes ago, Beonegro said: golf 442.000 Ovo mi je baš ogroman broj. Niđe odbojke, kakoto? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beonegro Posted August 5 Share Posted August 5 10 minutes ago, neko me sabotira said: Ovo mi je baš ogroman broj. Niđe odbojke, kakoto? Dođu negdje 16., 183.500 licenciranih. Golf je, kao i jahanje i jedriličarstvo, elitistički trip. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darko Posted August 5 Share Posted August 5 2 hours ago, neko me sabotira said: Ovo mi je dosta čudno, odakle ti taj podatak? Proguglao sam i nisam mogao da nađem konkretan izvor ali je i mene iznenadilo kada sam čuo. Fudbal je definitivno sport broj 1 na planeti, ali nisam očekivao da je Olimpijski fudbal toliko popularan. Otprilike pre desetak godina sam video negde, da li na TV-u ili pročitao. A možda me i memorija izdaje. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarkoKep Posted August 5 Share Posted August 5 2 hours ago, Beonegro said: Po državnom institutu za statistiku, sportovi sa najviše licenciranih takmičara u Francuskoj 2022. godine su bili: 1) fudbal 2.130.100 2) tenis 1.044.600 3) konjički sportovi 692.400 (zna Jokara 😄 ) 4) košarka 527.900 5) džudo, džiudžicu i srodne discipline 469.100 6) rukomet 454.100 7) golf 442.000 8 ) plivanje 379.900 9) ragbi 351.800 10) atletika 302.600 11) gimnastika 285.500 12) jedrenje 268.600 13) boćanje 263.300 😄 14 streljaštvo 246.100 15) trekking 221.600 Ovo je broj takmičara što se ne poklapa sa gledanošću nekog sporta. Košarka sigurno u Francuskoj nije gledana ni približno kao ragbi i rukomet i to se vidi po količini prostora koju dobija tamo u medijima. Na francuskim sportskim portalima prvo idu vesti o fudbalu, zatim tenisu, ragbiju, biciklizmu, rukometu pa tek onda možda se negde nađe neki odeljak o košarci i tu su uglavnom vesti iz NBA. Evropska košarka se tamo jako malo prati. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beonegro Posted August 5 Share Posted August 5 (edited) 35 minutes ago, MarkoKep said: Ovo je broj takmičara što se ne poklapa sa gledanošću nekog sporta. Košarka sigurno u Francuskoj nije gledana ni približno kao ragbi i rukomet i to se vidi po količini prostora koju dobija tamo u medijima. Na francuskim sportskim portalima prvo idu vesti o fudbalu, zatim tenisu, ragbiju, biciklizmu, rukometu pa tek onda možda se negde nađe neki odeljak o košarci i tu su uglavnom vesti iz NBA. Evropska košarka se tamo jako malo prati. Za ragbi se slažem, za sport u kojem krmci gaze jedni drugima po lobanjama i na taj način svako malo proizvedu po nekog novog invalida ragbi ima nezdravo veliku popularnost i medijski prostor, ali za rukomet se ne slažem, ja živim u Francuskoj od kraja 2015. i ne sjećam se da sam na nekom od osnovnih kanala vidio prenos francuske rukometne lige. Što se tiče praćenja evropske košarke, EL se prati sasvim solidno, kad otvoriš L'Equipe imaš izvještaj sa svake EL utakmice. To ne znači da nisi u pravu kad kažeš da se NBA prati više, NBA je savršen marketinški proizvod, ali se prati solidno i EL. Edited August 5 by Beonegro 4 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beonegro Posted August 5 Share Posted August 5 Simon says Draymond kaže polufinala Juesovej - Srbija i Njemačka - Kanada, finale Juesovej - Njemačka, osvaja Juesovoej peto uzastopno zlato na OI ustaihjebem: Dajte dovedite Đovaka da sledeća 3-4 dana otvara glavu ovim našima kako je sve moguće, kakav trening, kakvi bakrači, samo psiha i onda na svježinu. P.S. neNovaka broj 1 i Yetzi za svaki slučaj zaključati u neki podrum dok se ne završi košarkaški turnir. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dracarys Posted August 5 Share Posted August 5 Pa normalno je da će košarka polako da istisne sve druge sportove, sem naravno fudbala. Marketing, NBA i era interneta, plus sve veće prisustvo crnaca košarkaškim terenima Francuske, slabo će ko od njih da se opredeli za rukomet, lol. Sećam se da je pre 10-15 godina rukomet još uvek bio živ u Srbiji, danas to nijedan klinac ne igra, igraju samo oni čiji roditelji ih teraju. Poznajem i osobe i koje su se prešaltale sa rukometa na košarku najlaganije. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beonegro Posted August 6 Share Posted August 6 Barkley troluje Amerikance da ih ne treba pustiti nazad u SAD ako ne osvoje zlato Svaki pritisak i svaka provokacija su dobrodošli, Barkley je naš 😁 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Dusko Posted August 6 Share Posted August 6 Danas ce biti odlican dan sto se tice kosarke. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Dusko Posted August 6 Share Posted August 6 Odlican start Grcke 10-2! Link to comment Share on other sites More sharing options...
LayupFromTheMidget Posted August 6 Share Posted August 6 Stavio Janisa na C, jos bracu kamenjare na pg/sg da odvoji i imace fine sanse. Link to comment Share on other sites More sharing options...
L' Imperatore Posted August 6 Share Posted August 6 Nemci več nervozni. Ne znam šta su drugo očekivali, nego da če ovi da ih biju od starta 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miki28 Teoljub Posted August 6 Share Posted August 6 Njemci bas stegnuti na startu. Grci to za sada fino koriste Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barkley#34 Posted August 6 Share Posted August 6 1 hour ago, Beonegro said: Barkley je naš 😁 Jesam. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Dusko Posted August 6 Share Posted August 6 Au Janise! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smrtokapa Posted August 6 Share Posted August 6 Tako je, udri omražene kreditore! 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fat Zadd Posted August 6 Share Posted August 6 (edited) Kakva "kamenjarska" petorka Grka... Odavno nisam gledao nista slicno na ovom nivou kosarke. 1 minute ago, Smrtokapa said: Tako je, udri omražene kreditore! Miran Edited August 6 by Fat Zadd Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Dusko Posted August 6 Share Posted August 6 Otkad sam cuo onog sa ES kako komentarise i Denda mi nije tako los. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Del Piero Posted August 6 Author Share Posted August 6 Papagiannis ne bi mogao da postuje Simone Biles. 3 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volter Posted August 6 Share Posted August 6 (edited) Denda - Isak Bonba je probao, Bonga Edited August 6 by Volter 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted August 6 Share Posted August 6 Kako su ih ugasili Grci u Q1, auh Link to comment Share on other sites More sharing options...
Issey Posted August 6 Share Posted August 6 Ciglates! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smrtokapa Posted August 6 Share Posted August 6 2 minutes ago, Del Piero said: Papagiannis ne bi mogao da postuje Simone Biles. Ali bi mogao da prilepi Vagnera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miki28 Teoljub Posted August 6 Share Posted August 6 Kalates sjajan u 1/4, fenomenalna organizacija Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts