Jump to content

KK Partizan 2024/25 prelazni rok - (r)evolucija

Marvin

Recommended Posts

48 minutes ago, Beonegro said:

Počinje malo da mi se kaki od Željka Obradovića. Aleksa kod Karija igra kao drogiran, i dalje mu se ponekad dešavaju kratki spojevi u mozgu, ali, što reče DulO onomad za RoberCa, čovjek igra na granici smouništenja. Ako se to ne cijeni onda zatvaraj butigu, gasi sve, motaj kablove.

Ne znam zašto se u Srbiji toliko ceni samouništenje? Ajmo, idemo, svi da izginemo, sad ćemo da im pokažemo! Ali čekaj, koji je plan, koja je strategija, kako ćemo da postignemo cilj? Nema, samo ideemooooo, giniii!!!

Ima u organizaciji timova (pre svega mislim na poslovne, ali isto važi i ovde) nešto što se zove highly efficient team. Recimo, imaš tim gde svi kukaju kako se razbijaju od posla, rade prekovremeno, ne spavaju, ginu, ubiše se. I drugi tim gde se radi 8h, nekad i manje, niko ne kuka, uživaju ljudi u poslu. Pogledaš ko je koliko uradio, ovaj drugi šije prvi za duplo. Zašto? Zato što radi pametno, organizovano, sa smislom, idejom, planom. Ovaj prvi je ko onaj lik kad mu zavežu oči i treba da udari pinjatu bejzbol palicom, pa krene da mlati sve oko sebe. Neko ko ne zna o čemu se radi će da bude oduševljen, vidi ga kako strastveno maše onom palicom, koliko snage on investira, svaka čast. Sad, što on ne radi ono što mu je cilj, što je poslao par ljudi u bolnicu, jbg, nema veze. Na kraju će ponekad i da ubode pinjatu, ali će da potroši mnogo energije uzalud. Umesto toga, neko ko zna šta radi će da priđe, mahne par puta i uradi šta treba.

Tako da, to loženje na nekog samo zato što leti ko muva bez glave ("zalaže se") mi nema apsolutno nikakvog smisla.

• Like 1

Ja se uopšte nisam obraćao njemu, tako da, nit sam mu "rek'o", nit sam mu prebacio da je glupi Srbin ili nešto slično (znam da živi u Francuskoj).

Ovo je više bilo upućeno tom generalnom stavu koji preovlađuje u Srbiji, kako se više ceni kada neko hrabro izgine nego kada zastane da razmisli i napravi plan. Ovo "izginjavanje" je možda nekad u prošlosti radilo, danas više ne. Ali dobro, odosmo na neke druge teme.

Ja podržavam Željka u tome da se odrekne igrača koji za 3 godine nije pokazao nikakav napredak u bitnim stvarima, koji nije uhvatio nikakav kontinuitet, koji ne pokazuje košarkašku inteligenciju, koji srlja, koji se loži, odbrambenu aždaju koja od januara nije ukrala nijednu loptu i pored toga što je imao i više nego dovoljno prilika. Da se odmah ogradim, ne podržavam Željka što je dao ključ u ruke Panteru i ortacima gangsterima, ali to nije tema.

• Like 3
  • Thanks 1

48 minutes ago, ScepanScekicSto said:

a ono jes, Aleksa je igrao u stabilnom evroligasu pre nego sto ga je zli Zeljko Obradovic unistio

Bio 2. najbolji strelac najbolje lige u Evropi.

Mislim da je poenta da on svoje najbolje partije nije pružao kod Željka nego kod drugih trenera, takvog igrača za te pare Partizan neće naći, ali za dosta veće pare kojima većiti raspolažu verovatno se može naći bolji igrač.

• Like 1

13 minutes ago, SteveFrancis#3 said:

Beo zivi u Francuskoj

poirot-hercule-poirot.gif

4 minutes ago, mfmilan said:

Ja podržavam Željka u tome da se odrekne igrača koji za 3 godine nije pokazao nikakav napredak u bitnim stvarima, koji nije uhvatio nikakav kontinuitet, koji ne pokazuje košarkašku inteligenciju, koji srlja, koji se loži, odbrambenu aždaju koja od januara nije ukrala nijednu loptu i pored toga što je imao i više nego dovoljno prilika.

Mislim da je neposlušnost riječ koju tražiš.

• Like 1
  • Ha-ha 1

9 minutes ago, Tunis said:

Bio 2. najbolji strelac najbolje lige u Evropi.

Mislim da je poenta da on svoje najbolje partije nije pružao kod Željka nego kod drugih trenera, takvog igrača za te pare Partizan neće naći, ali za dosta veće pare kojima većiti raspolažu verovatno se može naći bolji igrač.

Zatim je spomenuo i Željka Obradovića.

- Zaboravljate da ima tako dobre utakmice u Partizanu, ali imao je te povrede, one su teške i to mu puno remeti samopouzdanje. Ima veliku podršku Željka, na kraju krajeva, Obradović ga je stavio na poziciju plejmejkera i učinio mi je veliku uslugu.

btw

zar nije cudno sto nije presao ni u jednu ekipu sto igra EL?

Edited by ScepanScekicSto

42 minutes ago, ScepanScekicSto said:

zar nije cudno sto nije presao ni u jednu ekipu sto igra EL?

Cudno mozda jeste ali po meni nema sumnje da je on evroligaski igrac, barem za neku bek ap opciju. 10 poena za 18 minuta je odlican napadacki ucinak, plus uz korektnu odbranu. Vise nego korektna bek ap opcija za vecinu klubova u ligi i bolji je igrac od nekih bek ap opcija koje su doveli nekoliko klubova sto verujem da ce pokazati i sezona pred nama. Bilo je interesovanja i Makabija i Pariza i Asvela. Ocigledno je dobio vise novca od Cska i verovatno puno vecu ulogu nego sto bi dobio u bilo kom drugom evroligaskom klubu. Cudno je i sto je Motli otisao u Evrokup, Beverli sto je dosao u Evrokup, Timan sto ide u Japan a sve su to dobri igraci za El. Cudni sa takmicarske strane, ali ne i sa strane novca. Prosto ocigledno je nekima novac vazniji od toga koje takmicenje igraju.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...