Jump to content

KK Crvena Zvezda - 2024/2025. - Prelazni rok se nastavlja...


Kooineeperk
Message added by Guru,

- Tema o prelaznom roku podrazumeva komentarisanje dolazaka i odlazaka igrača, realne projekcije tima uz nekakvu analizu/propratni tekst, kao i komentarisanje igrača koji se pominju kao potencijalna pojačanja od strane relevantnih izvora. 

 

- Nakon konsultacija sa više forumaša, lista relevantnih izvora je sledeća: Donatas Urbonas (Basket News), Aris Barkas (Eurohoops), Encestado.es, Sportando (kada pišu per sources, a ne samo prenose šta naši clickbait sajtovi objavljuju), Đorđe Matić (Meridian bet), Stefan Lazarević (Telegraf), Tviter/X profili Andrea Calzoni, Nolan is Back (ex Nolan sa parkinga), Večiti abrovi i KKCZ Insajder (on isključivo u vezi transfera, ne i prenošenje propagandno-trovačkog sadržaja), naši forumaši Markoss i Mile1, uz podrazumeva se - zvanične objave kluba. Prilikom prenošenja informacija obavezno je navesti ko je izvor/ostaviti link. Bacanje infantilnih zagonetki i kriptičnih poruka je zabranjeno.

 

- Tema nije fontana želja, svaštara, chit chat, niti šalter sala - odlasci u pekaru, grejalice, šlemovi, one liner-i, šta mislite o ________, kačenje klipova random igrača uz kako vam se čini ovaj, "goli" depth charts bez ikakvog dodatnog teksta i slični oblici ispraznog štancovanja strana će se tretirati kao spam/trolovanje i svaki put kada forumaši preteraju moderacija će takve postove brisati, a oni najuporniji mogu dobiti i vremenske zabrane pisanja.

Recommended Posts

39 minutes ago, Brat od Korneta said:

 

To je sve teorija ali praksa je nesto potpuno drugacije.

 

I Zvezda i Partizan prvo posalju ponude najboljim igracima ali se za te top opcije uglavnom iha haj unazad zna gde ce. Imas potvrdu SO u podkastu da su dogovorili Kalatesa i Papajanisa jos pre plej of serije. Ta serija je pocela jos 24. Aprila. O ovakvim primerima sam pisao dosta puta. U istom podkastu je pricao kako je KKP poslao ponudu za Majk Dzejmsa. Tu mozes cuti jos neke zanimljive informacije i da sam zakljucis kako se krece trziste a na internetu stvarno ima dosta toga iz prve ruke i iz prica menadzera, igraca itd. Samo malo da se prati i poveze 2 i 2, ne mora da se bude toliko unutra u svemu ili nekakav strucnjak da bi se znale osnovne stvari.

 

Naravno da Zeljko nije lud i da bi pre imao Majk Dzejmsa nego nekog manje kvalitetnijeg i naravno da je pokusao da ga dovede, kao i jos kvalitetnih igraca a dosta toga je izlazilo i u javnost. Naravno da Sferopulos nije cekao na CMM-a da ostvari jedan davni san koji ima iskustvo jedne evroligaske sezone i naravno da bi i on i svaki trener radije imao Lorenca, Boldvina ili tako nekog. U javnost retko dopire za koga su bile poslate zvanicne ponude, ali kapiram da mozes zakljuciti iz ovog upisa i par informacija da Zvezda, Partizan ali i ostali klubovi slicnog ranga prvo uvek pokusavaju da dovedu najbolje opcije pa posle idu na plan B pa C itd. Pokusavala je Zvezda i Mirotica da dovede, cak prva. Pa se tek onda ukljucili Monako, Partizan i Armani (bese i Olimpijakos i Panatinaikos). Ali ne radi se o tome dal si prvi pokusao ili poslao zvanicnu ponudu.

 

Top igraci idu u top klubove i to je uglavnom tako. Lorenco ce radije igrati 15 minuta u Panatinaikosu nego 30 u Zvezdi. Boldvin, Kolson, Meli su otisli u Fenerbahce. Nibo i Ledej u Armani. Pa i Bolmaro i Dimitrijevic, a pola klubova ih jurilo, pogotovo ovog prvog. Evans u Olimpijakos itd. Dakle svi presli u klubove jace reputacije. Kao sto su CMM i Giedraitis dosli iz Baskonije kod nas pre svega zato sto smo mi sada bogatiji klub od Baskonije. Kenan je ocigledno imao neki problem sa trenerom a po bekovskoj liniji kakvu su sastavili ocigledno nisu marili previse da ga zadrze. Kalinic otpisan iz Barselone, kao i Daum u Efesu. Dakle za svakog postoji neki razlog kako se otvorilo za dolazak, nije novac bas sve. Najbolji igraci zele da igraju u f4 timovima i to sto ce Zvezde na tamo neku cifru od 2 miliona da im ponudi 200 ili 300k vise njima je to nista. Jasno ti je da je ponuda Zvezde za Nejpira bila osetno veca nego ponuda Armanija i da smo ga samo zato i doveli.

 

Ako nemamo informacije o svemu, koji igraci su nam bili dostupni, ko nas je odbio, za koje nase igrace su stvarno dosle ponude ili nisu uopste, tek onda mozemo o pametnom trosenju novca. Od Kodija, Kenana i Kalinica nismo mogli bolje. Ako je ostalo jos novca za Dobrica (pod uslovom da je Petrusev ili neka 2. cetvorka vec zavrsena) mislim da postoji daleko vise argumenata da ga imamo nego da ga nemamo i da taj novac cuvamo za sledecu sezonu ili sta vec.

Imas i primere potpuno suprotne - da Panter i Ledej predju iz f4/stabilnih EL timova u tim koji igra EC - tako da nije bas da pare nisu bitne. Pare su najbitnije uz garancije da ce imati konkurentan tim i kvslitetne saigrace i trenera. Cinjenica je da treba biti proaktivan i delovati na vreme a ako to ne radimo (a mislim da to ne radimo) to je iskljucivo nas problem.

 

Jasno je da ni mi ni Partizan ne mozemo da garantujemo da cemo igrati EL svake godine, ali respektabilan tim i dodatne pare kompenzuju to usudio bih se reci.

  • Love 1
Link to comment
Share on other sites

30 minutes ago, Шеф стручног штаба said:

https://www.backdoorpodcast.com/en/virtus-bologna-linspiegabile-traiettoria-di-ognjen-dobric/

 

Вест пренета на Виртусовом форуму. Наводно је имао тамо 600к нето по сезони и Виртус му сада плаћа 150к излаз из уговора.

Ma posle ovakve strasne sezone u Virtusu ce imati povecanje na 700k plus ce nastati haos jer Kalina i Rokas igraju pre njega.

  • Like 1
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

46 minutes ago, m0k1 said:

Imas i primere potpuno suprotne - da Panter i Ledej predju iz f4/stabilnih EL timova u tim koji igra EC - tako da nije bas da pare nisu bitne

 

Mislim da nisi citao pazljivo, pisao sam uglavnom jasno alaudirajuci na primere, a kad pogledas uglavnom i jeste tako. Primer njih dvojice je kao i nas primer za Nejpira, u oba slucaja ponudjen je osetno veci novac od Armanija. Znaci ne 200k vise, nego osetno veci novac.

 

Nigde nisam rekao da pare nisu bitne, naprotiv:

 

1 hour ago, Brat od Korneta said:

Kao sto su CMM i Giedraitis dosli iz Baskonije kod nas pre svega zato sto smo mi sada bogatiji klub od Baskonije

 

1 hour ago, Brat od Korneta said:

Jasno ti je da je ponuda Zvezde za Nejpira bila osetno veca nego ponuda Armanija i da smo ga samo zato i doveli.

 

52 minutes ago, m0k1 said:

Pare su najbitnije uz garancije da ce imati konkurentan tim i kvslitetne saigrace i trenera.

 

Tacno, ali ako x igracu Real, Fener ili Armani nude 2m i Zvezda 2.2m, on ne dolazi u Zvezdu i u tom slucaju nije bitan novac. Zvezda mora osetno da preplati top opcija da bi doslo, kao sto je bio slucaj sa Nejpirom, pa i Kampacom sa 1.8m na 6 meseci, a sad nema toliko neto u Realu na godinu dana.

 

Spominjao si Boldvina, naravno da ga je vecina klubova pokusala da dovede jer se radi o jednom od par najboljih bekova u ligi. Njegova dvomilionska plata plus obestecenje od 800k, Zvezda da bi ga dovela morala bi da da jedno 3.5-4m sto mislim da nije bas realno. 

Link to comment
Share on other sites

Ali Boldvin nije bio igrac Reala, Fenera, Barse ili Panate vec Makabija koji je tu negde u rangu sa Zvezdom po kvalitetu rostera. Slican kvalitet tima, ista uloga, vece pare ali i manji porez  pa samim tim ne moras bas 1M vise da mu das 🙂 Takodje, ne verujem bas da Ilic i Lazareviic zaradjuju 200k godisnje, vec barem duplo vise sto znaci u teoriji da smo mogli da ponudimo i 400k vise i dodaj i manje poreze i to je vec dovoljno atraktivna ponuda + sto bi ostao u istom gradu kao eventuslna prednost (ne znam ima li zenu i porodicu).

 

Mislim sve je ovo puko teoretisanje, ali poenta je da se pare mogu/moraju pametnije potrositi.

Edited by m0k1
  • Ha-ha 2
  • WOW 1
Link to comment
Share on other sites

Ne vidim sto Virtus ne bi zadrzao Dobrica sada kada se pominje da Sale dolazi na klupu. Em reprezentativac srebrne medalje, em kosta dzabnih 700k, najbolji chasedown bloker u evropi, a te pare ne daju stanovnici Italije, pa nemaju sta da se bune.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

16 minutes ago, srlepajce said:

IMG-20240710-200006.jpg

 

❤️

 

I posle se pitaju ljudi zasto Djurisic hoce da potpise za Zvezdu ako ne ode u Nba, zasto Kostic potpisuje profesionalni ugovor i ranije zasto je Topic potpisao ugovor sa Zvezdom a ne sa Megom. Svi odgovori stoje u poslednjoj recenici u tekstu.

 

Da bi se Zvezda u potpunosti razumela, mora da se voli ovako kao sto je voli Nikola Topic, neki ce reci da je on klinac ali njegov otac je mator covek i on voli isto ovako Zvezdu. Ako se ne neguje ta iskrena decija emocija koju pretpostavljam da su svi imali kao klinci, ona se vremenon gubi nekim sazrevanjem, onda Zvezda prestaje da se razume u potpunosti i stvari pocnu da se gledaju maltene iskljucivo kroz interes i korist i otud svi oni upisi i iscudjavanja oko Djurisica (koji je inace Zvezdas) i poslednje vezano za Kostica (koji je jos veci Zvezdas ako mogu tako da se izrazim i Zvezdino dete). Nije bas sve u interesu i koristi a Nikola Topic je pravi primer za to. Potpuno je legit navijati za Zvezdu i ne voleti je, sto uvidjam kod dosta ljudi, al cisto treba imati u vidu da ima i navijaca i igraca koji je iskreno vole i ne gledaju sve kroz puki interes, kod igraca zapravo dosta retko al eto ima primera i u danasnjem vremenu gde materijalizam i kapitalizam dostizu neki svoj vrhunac.

  • Like 5
  • Love 1
Link to comment
Share on other sites

Screenshot-20240710-204748-com-instagram

Kapiten betonirao mesto u 12. Popio eliksir mladosti i sad je mlađi za 10 godina. Ima malo sedih ali ofarbaće se i to. 😂

Edited by Čočo
  • Love 1
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

20 minutes ago, Čvarkov said:

Dozet donosi 2m u kešu, Boldvin broji:

 

  Reveal hidden contents

7QBQ2gL.gif

 

Dozet: Šta kažeš, može a?

 

Boldvin:

 

  Reveal hidden contents

scekic-ceraj.gif

 

I dalje najjači lik kog je srpska kamera snimila i pretočila na platno i televiziju. Bez premca.

  • Like 1
  • Love 7
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Čočo said:

Screenshot-20240710-204748-com-instagram

Kapiten betonirao mesto u 12. Popio eliksir mladosti i sad je mlađi za 10 godina. Ima malo sedih ali ofarbaće se i to. 😂

Lele ja bez brade nisam na prvu ni prepoznao da je to Lebranko 😁🤣🏀

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, Brat od Korneta said:

 

Ima svacega razlicitog u upisima. Sve sam procitao. Nekom smeta Dobric jer ucestvuje u kriminalnim radnjama, jedan cak priznaje "da voli da pljucne po domacim igracima", nekom ne smeta jer je dobar lik ali los kosarkas, nekom je dobar lik i dobar kosarkas al mu nije za 3. opciju nego za 2. itd. itd. Evo tebi ne smeta za 3. opciju, nekom ne smeta ali samo do odredjene cifre itd. itd. 100 ljudi sto 100 cudi sto se kaze.

 

Ja stvari posmatram kosarkaski, za mene je bolje imati vise kvalitetnije 3. opcije nego manje kvalitetnije, isto mislim i za sve ostale opcije po pozicijama. Ako mozemo da imamo jos bolje opcije od ovih iz prve petorke, to bi bilo jos bolje. Prirodno mi je ako volim nesto da zelim da to bude sto bolje i jace. Sa Dobricem kao nekom 5. opcijom 2/3 sigurno nismo slabiji, vec samo mozemo biti bolji nego da tu nema nikoga ili ima Lazica samo. Meni je vise Lazic visak nego Dobric, ali Lazic ima svojih prednosti u rosteru i kada ne igra a kapiram da nece ni igrati u El. Receno je vec da ce potpisati jos manji ugovor nego prethodni. Dobric upada u roster kad se Kenan-Nedovic ili Kalinic-Giedraitis povrede a nije realno da njih cetvorica odigraju po 34 utakmice vec je realno da tu ukupno se propusti minimum 10ak utakmica i da ce Dobric igrati 10-15 utakmica i nece sedeti iza kosa citave sezone kako se pise. Mislim da je bolje da u slucaju povreda kojih ce nesumnjivo biti (kao i prethodne 3 sezone u bas velikom obimu) udje Dobric jer sa njim imamo vece sanse da damo vise koseva nego sa Lazicem, Lazarevicem ili Kosticem. Takodje sa kosarkaske strane, imacemo manji rizik za porazima u Aba ligi ako ti igra Dobric a paralelno moci cemo da odmaramo nekog Kalinica ili Nedovica koji polako ulaze u godine i samim tim mogu biti jos produktivniji u El ako pauziraju Aba ligu cesce a bice prostora za tako nesto. I za kraj, oko pametnijeg trosenja novca posto navodno Dobric ce igrati za 600-700k a vredi kako kazu 400k. Za tih 200-300k ne bi smo mogli dovesti boljeg pleja od Cmm-a, boljeg igraca od Kenana ili bolju trojku od Kalinica, to je valjda jasno svakome ko je iole pratio trziste i uvidevsi za koje klubove se odlucuju najbolji igraci i da tu nije ni pitanje novca toliko.

 

Kada se voli kosarka (ili barem klub) i stvari posmatraju na kosarkaski nacin onda je sve lakse i sve se bolje razume. Kada to nije slucaj a kosarka je tamo negde na ko zna kom mestu, onda je to sve dosta tesko, sto imamo priliku da citamo na prethodnim stranicama.

 

Uporno,ali uporno se pravite da niste shvatili šta velika većina ovdje piše. Nije problem Dobrić kao treća opcija, problem je što je četvrta opcija na krilu i za to je potrošeno 700000 koje su mogle da se utroše za očvršćavanje unutrašnje linije.

  • Like 1
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Čočo said:

Screenshot-20240710-204748-com-instagram

Kapiten betonirao mesto u 12. Popio eliksir mladosti i sad je mlađi za 10 godina. Ima malo sedih ali ofarbaće se i to. 😂

Sad može jedan trogodišnji ugovor 🙂

Taman da ima šta da se piše i štancuje do početka pripremnih utakmica.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, mister-no said:

Sad može jedan trogodišnji ugovor 🙂

Taman da ima šta da se piše i štancuje do početka pripremnih utakmica.

 

Bez brade može da prođe kao treća opcija na poziciji u vidu talentovanog klinca.

  • Ha-ha 5
Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, quentin said:

Mani bradu i frizuru, čeka se ona tradicionalna Lazina fotka sa kardio mjerenja na početku priprema.

 

Laza se skida i dok mu meću one prianjalke...Kodi Miler prvo pauzira vokmena...zatim navlači trenerku naopako i čami čekajući u hodniku dok kep ne istroši traku.

Edited by Wingwalker
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...