Jump to content

KK Crvena Zvezda - 2024/2025. - Prelazni rok se nastavlja...


Kooineeperk
Message added by Guru,

- Tema o prelaznom roku podrazumeva komentarisanje dolazaka i odlazaka igrača, realne projekcije tima uz nekakvu analizu/propratni tekst, kao i komentarisanje igrača koji se pominju kao potencijalna pojačanja od strane relevantnih izvora. 

 

- Nakon konsultacija sa više forumaša, lista relevantnih izvora je sledeća: Donatas Urbonas (Basket News), Aris Barkas (Eurohoops), Encestado.es, Sportando (kada pišu per sources, a ne samo prenose šta naši clickbait sajtovi objavljuju), Đorđe Matić (Meridian bet), Stefan Lazarević (Telegraf), Tviter/X profili Andrea Calzoni, Nolan is Back (ex Nolan sa parkinga), Večiti abrovi i KKCZ Insajder (on isključivo u vezi transfera, ne i prenošenje propagandno-trovačkog sadržaja), naši forumaši Markoss i Mile1, uz podrazumeva se - zvanične objave kluba. Prilikom prenošenja informacija obavezno je navesti ko je izvor/ostaviti link. Bacanje infantilnih zagonetki i kriptičnih poruka je zabranjeno.

 

- Tema nije fontana želja, svaštara, chit chat, niti šalter sala - odlasci u pekaru, grejalice, šlemovi, one liner-i, šta mislite o ________, kačenje klipova random igrača uz kako vam se čini ovaj, "goli" depth charts bez ikakvog dodatnog teksta i slični oblici ispraznog štancovanja strana će se tretirati kao spam/trolovanje i svaki put kada forumaši preteraju moderacija će takve postove brisati, a oni najuporniji mogu dobiti i vremenske zabrane pisanja.

Recommended Posts

Just now, elmulinho said:

Problem je sto ti pravis projekcije kao da je Teo drugi plej, a mi kao da je treci. I ok je da se ne slazemo, videcemo kroz mesec dana sta je plan ekipe.

 

Problem je sto Teodosica koji je ove sezone imao 9.4 poena i 6 asistencija, odigrao 27 utakmica po 21 minut zamisljate da je 3. plejmejker koji ce da odigra 5 utakmica naredne sezone u El kada se bek ap plej povredi. Nismo Panatinaikos. To tamo moze Vildoza ili Teo za 3. pleja. Kod nas smem da se kladim da Teo nece biti 3. plej i da nece biti Uskokovic, Rebic ili Rakicevic u slucaju Zvezde ili da nece biti neki Strazel, Holatz, Jaramaz ili Flakadori iz ove sezone.

 

Covek je sa 37 godina pravio veliku razliku u napadu i gulio 21min po mecu do juce a sad par meseci kasnije nece igrati ni 10ak minuta po mecu. Vazi...

  • Love 1
  • Ha-ha 2
Link to comment
Share on other sites

Kakav crni treci plejmejker, Yago nam je do pre neki dan bio prvi plejmejker, a za narednu sezonu bio je predvidjen za drugog, uz 15-20 minuta u el i 20-25 minuta u aba. Chris Jones je verovatno preambiciozno ime, ali ozbiljan (i ozbiljno placen) igrac ce se tu dovesti, nikakve Chiozze, Strazeli i Jaramazi.

 

Ja Teodosica jedva i da racunam kao clana rostera, ocekujem zaista neku mizernu, sustinski mentorsku ulogu za njega, a i to malo sto odigra ce verovatno igrati na 2 tj. u paru sa jos jednim plejmejkerom.

  • Like 9
  • Ha-ha 2
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Brat od Korneta said:

Covek je sa 37 godina pravio veliku razliku u napadu i gulio 21min po mecu do juce a sad par meseci kasnije nece igrati ni 10ak minuta po mecu. Vazi...

I bio neupotrebljiv u finalima ABA i KLS, a u Evroligi od januara igrao u najboljem slučaju svaku drugu utakmicu. 

  • Like 23
Link to comment
Share on other sites

Ako shvatimo širi kontekst da su brazilski košarkaši u Evropi solidan raritet i da dolaze iz ozbiljno divlje lige gde im pola timova nose buvljak Ameri od 40 godina, logično je da ta šaka igrača mora da gleda isključivo keš kao vrh ličnih prioriteta. 

 

Zna i sam Jago da će teško da potraje u EL matorih dvometraša i tabadžija. Osim Asvela, Pariza i slične podrumarije retko ko bi njemu dao minute i ulogu. Mi jesmo iz raznoraznih okolnosti i vratio nam je mnogo više nego što smo i tražili i očekivali. Jeste šok međutim na ovo ozbiljan klub mora da računa i ima spremne zamene već noćas. Jago brate uzmi te pare i nemoj sve sprcati na karnevale. 

 

Vratiće se on nama još dva puta, tek mu je 25 šta vam je. Nemojte da padate. 

 

Edited by Molina23
  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Jagov odlazak i nije loša stvar.

U prethodnoj sezoni nam je bio drugi plejmejker u EL, sa neznatno manjom minutažom od Tea, a u ABA prvi.

U novoj sezoni bi verovatno očekivao bar sličnu ulogu i minutažu (oko 20min), a to ne može da dobije, jer dovodimo prvog pleja, nekog CMM ili sličnog.

Ako dolazi CMM najradije bih na mestu trećeg pleja ostavio Hangu. 

Teo nije čovek koji će da bude u sastavu i ne ulazi ili igra 5min. Ili će da igra 10-15 ili neće ni biti u timu za utakmicu.

Hanga kao treći plej može da deli minutažu i utakmice sa Teom, visok, dobar defanzivac, kompatibilan sa bekovima. Može da pokrije i ostale bekovske pozicije u slučaju nužde. U ovim godinama sigurno mu ne smeta da bude osigurač sa sitnom minutažom. Prošle sezone bolje igrao sa loptom u rukama nego kad je ćoškario.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

13 minutes ago, elmulinho said:

Problem je sto ti pravis projekcije kao da je Teo drugi plej, a mi kao da je treci. I ok je da se ne slazemo, videcemo kroz mesec dana sta je plan ekipe.

I Teo i Jago su bekap plejovi,i nije bitno tko je drugi ili treći. Problem je sa njima što ne idu na ulaz pod koš kao ni Kenan i zbog visine su u mismeču i kad preuzmu krila. Zbog toga je zamjena Jaga nepopularna ali logična odluka. Isti je problem sa Mitrovićem (pa i Davidovcem), vrlo dobar igrač i dobar za svlačionu,ali mu fizikalije ne dopuštaju da se nosi sa euroligaškim centrima. Odličan je za trećeg centra (u abi drugog),ali kad imaš Plavšića kao trećeg centra ruši se koncepcija.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, elmulinho said:

Pa necu svaki put kad se na forumu ne slazem sa nekim da bacam opkladu. Radije bih vockice igrao iskreno

 

Nego da se pravimo ludi posle ako Teo bude igrao 10min a ovde ostavili 100+ upisa ovog leta da je Teo 3. plejmejker naredne sezone. Vec se vodila ova diskusija na 5 stranica relativno skoro. 

 

Valjda treba da argumentujemo svoja misljenja i pisemo smisleno, upravo ovo sto napisa Guru malopre. Meni je potpuno je nebitno dal cu ja biti u pravu ili ti. Meni je bitno da pobedjujemo bio Teo 3. plej ili 2. nece se o tome ni pisati ako budemo dobro usli u sezonu.

 

Ali nije poenta u opkladi kao opkladi, nego da se preuzme neki minimum odgovornosti ako se vec ostavlja gomile upisa povodom neke teme i ulazi sa jakim izjavama i recima, tvrdnjama, zapocinjanjem recenica sa "problem je..." "ma kakav crni..." i slicno.

 

Hajde da dizemo kvalitet ove teme svi zajedno i po malo preuzmemo nekad odgovornost (bila to i imaginarna forumasa odgovornost) pa posle kad ne budemo u pravu jednom pa dva puta pa tri puta mozda malo porazmislimo sta pisemo.

 

A ne ko neke da kazem komsinice na kafi da neprekidno cavrljamo i lupetamo (sa cime sam inace ok) a posle da se pravimo ludi uvek (sa cime nisam ok). I tako iznova i iznova povodom gomile tema. To je neki trademark ovde. Pocnimo samo od Sferopulosa ne da se kriktikovao nego se i vredjao pogrdnim nadimcima ala 'fikus' i 'zalizana prevara' i to se radilo maltene masovno. Isti je slucaj i sa Radonjicem ranije bio. Nije sramota ne biti u pravu, x puta sam pogresio, ali forsirati neku pricu i posle se praviti "Tosa" to vidjam ovde stalno i siguran sam da to narusava kvalitet ove teme, a ne vidim bolje mesto za pisanje o kkcz na internetu od ovog topika i ajmo svi zajedno da ga ucinimo boljim a ne gorim.

 

Na forumu smo, nismo na voc ap cetu. Znate li sta znaci rec forum uopste?  Dakle ne mislim da ovo treba da postane neki ultra ozbiljan topic, salimo se stalno, sve super, mozemo pisati i o Vildoznim obrvama i Lazicevim rukama povremeno ali ajmo barem nekad mrvicu odgovornosti u vidu "ala sam se nalupetao za ono, jbg pogresi covek" ono bar to. Evo ja cu prvi da napisem ako Teodosic ne bude imao ulogu u El naredne sezone i bude igrao samo ako se neko povredi od prva dva pleja, sto misli izgleda vecina ovde. Ne samo dok je Jago bio tu, nego i sada kad se ne zna ko ce doci na njegovo mesto.

 

Ako imas bolji predlog od opklada, daj, prihvatam odma, nije poenta u opkladama kao opkladama ne znam koliko puta treba da napisem to.

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, Sinnerman said:

 

Druže, tu priču možeš u svakom drugom slučaju osim ovom. Caboclo se bukvalno crta za ovaj tim i nije mi jasno kako nije završio kod nas već prekoputa. Razloga je nekoliko, pa ću reći neke. Centar/četvorka koji ne bi trebalo da je skup i koji je propustio priliku ove godine da eksplodira, a nama baš tako nešto treba. Sve su indicije da je ove sezone u Partizanu svašta bilo trulo, tako da ni ne čudi. Drugo, najbolji ortak mu igra kod nas, kojeg smo rešili da zadržimo i tu smo pitanje atmosfere i svlačionice sa te strane rešili. U reprezentaciji su njih dvojica dokazali da odlično sarađuju. Treće, neću da pričam da je odličan igrač, neka bude da je solidan. Siguran sam da bi mu performanse bile u piku, pre svega jer bi se bolje osećao kod nas. Mogao bih još svašta da napišem ali dosta je.

 

Imas vec tri centra u ekipi i nema mesta za cetvrtog, osim ako neces da imas situaciju kao iz prosle sezone sa Tobey-Bolomboy-Mitrovic-Gillespie od kojih niko nije dobio priliku da bude prvi centar i pokaze sta zna.

 

On cetvorku tesko da moze da igra, a da protivnik to ne kaznjava u odbrani. Jednostavno je preglomazan za tu poziciju i ne zna da se postavlja u odbrani da prikriva nedostatak brzine.

 

Sto se tice Yaga Dos Santosa, on izgleda ide, ali vidim da su pocele racionalizacije ovde na temi, pa kao, on nije neki igrac, nije za EL, te ovo te ono. Mozda nije neka zver, ali je plejmejker, a takvih nema mnogo u Evropi - u poslednjih 10 meceva u EL do povrede imao je redom 9, 3, 5, 2, 4, 7, 14, 6, 5 i 7 asistencija, indeks korisnosti najveci u 3. mecu finala ABA lige, 23 indeks protiv ASVELa, 26 protiv Baskonie, 32 protiv Zalgirisa, 18 protiv Barcelone, odlican sut za tri poena od preko 40% po sezoni.

 

Tu nastaje problem jer je ekipi potreban jos jedan plej koji ne moze da racuna na minute na 2 (ta pozicija je zakucana za Nedovica i Canaana). Cak i Vildoza koji se pominje je daleko bolji na poziciji 2.

 

 

1 hour ago, sindjelic187 said:

Jedna rendom nevezana stvar, cim neko kaze da mu je lepo kod nas i da bi voleo da ostane desi se ovakav noz u ledja. Teraj dalje amigo.

 

Nema tu noza u ledja, malo koji igrac dozivljava neki klub ispred svih drugih. To bi bilo kao kada bi neko ko ima mogucnosti da putuje i voli da putuje odlazio stalno u Barcelonu.

 

Pogotovo Amerikanci i neevropljani nemaju razlog da se specificno vezu za neki tim, nego mislim da oni i zele da promene sto vise klubova jer igracka karijera ne traje dugo. No, svakako da ce Dos Santos da ponese lepe uspomene odavde, kao sto je poneo i iz Ulma i da postoji mogucnost da se vrati za 2-3 sezone ako klub bude igrao EL. 

Link to comment
Share on other sites

40 minutes ago, Brat od Korneta said:

U sta da ce Teodosic imati minimum 10 minuta prosecno u El?

 

Imace prosecno 10min na mozda 50% utakmica na kojima ce nastupati. 

 

Prosek je nebitan. Taj prosek moze da nabije ne nekom svojom zaslugom vec sticajem okolnosti, kao i upravo zavrsene sezone. 

 

 

Ako mi pravimo tim da nam Teo-koji-je-hteo-u-penziju bude drugi plej, gde moze da se dogodi da prvi plej (CMM) dozivi povredu (nikad se ne zna) ili se nekako ne uklopi (sto je manje verovatno), i da onda sve spadne na injury prone Tea i ko zna kog treceg pleja, tako da Teo sada odjednom u tim godinama mora da igra po 25-30min, kao i takodje injury prone Nedovica koji i nije neki plej i Kanana koji uopste nije plej, pa ce Deda morati da prenosi loptu Teu da se ovaj ne zamara... onda...

 

Nemoj molim te, imam vec deja vu i malo mi je muka. Ljuta borba bi bila za dno kace. 

 

 

Mi ako mislimo da uradimo nesto u EL, moramo da imamo jos jednog pleja, dovoljno kvalitetnog, makar donekle iskusnog, da bude par sa CMM-om, a Teo kad zatreba. 

 

Svaka cast Teu ali ne postaje mladji. Budimo realni. 

  • Like 11
Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, Kooineeperk said:

Imace prosecno 10min na mozda 50% utakmica na kojima ce nastupati.

 

50% tipujem jedino u slucaju vece povrede. Prosle sezone je odigrao 27 utakmica, pretprosle 26, iskreno ne verujem ako ga posluzi zdravlje da ce igrati 17 utakmica. Pogotovo zato sto verujem da ce se vise odmarati u Aba ligi i da nece guliti vece minutaze nikada u Evroligi, eventualno daleko bilo ako se CMM povredi.

 

Retki su slucajevi da je neki 3. plej igrao 10+ minuta ove sezone u El pa tako isto ako Teo bude igrao 10+min to jednostavno nije 3. plej kako ga ljudi zamisljaju.

 

8 minutes ago, Kooineeperk said:

Mi ako mislimo da uradimo nesto u EL, moramo da imamo jos jednog pleja, dovoljno kvalitetnog, makar donekle iskusnog, da bude par sa CMM-om, a Teo kad zatreba

 

Da me ne razumes pogresno voleo bi ja sad sto bolji plej da dodje al nisam siguran dal imamo novca za takvo planiranje i koliko je to realno. Drugo Cmm-u smo kapiram sigurno obecali bar 25+ minuta. Sto znaci da ako bi dosao kvalitetniji plej od Tea on bi pokrio te minute iza CMM-a a Teo bi u tom slucaju bio neki Alocen sa 12 utakmica po 8 minuta, Strazel sa 17 utakmica po 13 minuta, Long sa 9 utakmica po 8 minuta itd. Iz prostog razloga to ne vidim kao realno zato sto je Teodosic nesumnjivo puno bolji igrac od njih i bice i sa 38 godina i sto cisto sumnjam da cemo dovesti boljeg igraca od Teodosica za bek apa a on da bude 3. plej. Jedino ako nije plan od pocetka da Jago ide, da imamo puno novca i da se vec dogovorio i jos jedan kvalitetan plej i da se sa Teom dogovorila uloga 3. pleja. Po meni to nije realno, a mozda i gresim. Ja bi voleo da gresim i da dodje jos bolji plej od Tea, ali...

 

Ipak, do te mere sam ubedjen u to a kladio bi se samo zbog toga da ne zaboravim naredne sezone sta se ovde pisalo, da ce Teo ukoliko ga posluzi zdravlje i ne bude imao vecih povreda recimo odigrati minimum 22+ utakmica 10+ minuta a ne biti veteran koji ce mahati peskirom sa klupe i odigrati samo par utakmica ako se CMM ili igrac koji dodju povrede. Opklada u cak 50 dana bana sa foruma i to jos ovako na suvo dok ne znamo ko ce doci, cisto iz zanimljivosti radi. Ako neko prihvati sa zadovoljstvom cu se kladiti, a sad odoh na spavanje. Laku noc.

Link to comment
Share on other sites

Bas sam hteo da napisem jedan post o tome da ekipa koja zeli u top 8 i da tamo bude koliko toliko konkurentna, ne moze imati Jaga za drugog pleja. Svaka cast momku, ali ovako je najbolje i za njega i za nas, jer mi nemamo luksuz da njega preplacujemo.

 

Teodosic nece odigrati ni 20 utakmica u EL, tako da roster treba praviti kao da on ne postoji, inace mozemo da se slikamo u tih 10+ utakmica u kojima bude igrao.

 

Jos odlazak Mitra i to je to.

  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, TB Told said:

I bio neupotrebljiv u finalima ABA i KLS, a u Evroligi od januara igrao u najboljem slučaju svaku drugu utakmicu.

Ovako iz glave. Prva utakmica finala ABA sećam se da je jedini uz Davidovca ubacivao van 6.75 i to u par navrata kada je Partizan bio baš blizu. Druga utakmica prvo poluvreme slabo, u drugom smo se odlepili kada je on servirao ona 3 zakucavanja Bolomboju na tacni. Statistika kaže:

1. utakmica:14p,  2as

2. utakmica: 9p, 7as

3.utakmica: 6p, 6as, što je prosečno oko 10p i 5as, poprilično ok za nekog ko je neupotrebljiv. Istina je da je imao dosta izgubljenih lopti i ne baš sjajne procente al reći da je neupotrebljiv nije baš ok. 

Zašto onda ne reći da je i u finalu kupa bio neupotrebljiv gde je sa pola jedne noge bio MVP? 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Da je CMM završena priča do sada bi bio potpisan. Šta god da je razlog što se ne potpisuje, kako vrijeme prolazi sve su manje šanse da će se to i dogoditi.

I onda dođe vijest da odlazi Yago koji vjerovatno jeste samo granični EL plej, ali je u prošlu haotičnu sezonu unosio kakvu-takvu stabilnosti i kontinuitet. I sad smo bez toga ostali.

Plašim se nekih polovičnih rješenja na pleju uz koja će ići razmišljanje u pravcu "ma može i Teo još da odigra...".

Svaka dobra Teova minuta je ogroman bonus za Zvezdu, ali računanje na njega kao ozbiljan i trajan faktor bilo bi neozbiljno.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

22 minutes ago, Sector said:

Mislim da je CMM zamjena za Yaga.

 

CMM - Teo.

CMM je bio u planu mnogo pre nego što se Jago odlučio da ide. Plej kao zamena sigurno dolazi. Pitanje je samo ko. 

Link to comment
Share on other sites

Šta sve ljudi pišu ovdje ja ne vjerujem. O kakvim besmislenim duskusijama su u stanju pisati danima to je fascinantno. 

Evo o Teodosiću sad npr. Jeste li vi pogledali ijednu utakmicu ove sezone? Pa Teodosić je igrač koji u svojim minutima koliko može odigrati pravi najveću razliku u čitavoj Evroligi. On kad uđe u igru sve prodiše. Podigne tim na 3 nivoa iznad. Naravno da u kontinuitetu ne može imati veliku minutažu ali to koliko igra niti će biti ni treći ni drugi plej već naš glavni igrač. Ali bitno je da stručnjaci napišu da je neupotrebljiv. Moderna statistika ovo ono. Stvarno je teško za čitanje. 

 

A ovo za Jaga me iznenadilo. Ali kad čovjek bolje razmisli ponuda koja se ne odbija i njemu i nama. Jago je sticajem mnogo okolnosti dobio bitnu ulogu koju nije mogao ni da sanja. On je strijelac i kao takav upotrebljiv je jedino kad mu se da sloboda. A iskreno za ozbiljne rezultate u Evroligi nije igrač koji može imati toliku slobodu koliku je imao ove sezone. A opet vratiti ga na minimalnu ulogu posle ove sezone ne ide. Njemu će to i za karijeru biti dobro, imaće odličnu statistiku i daleko od toga da je završio sa Evroligom. 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, The_Big_S said:

Meni ovo miriše na Vildozu umesto Jaga. + CMM

 

Delimo misljenje koje sam vec napisao pa mi obrisan post.

 

Zanimljivo je kako smo Shabazza platili 2 miliona (sva sreca pa smo se oslobodili pola od te sume) a od njega nismo dobili nista a deckica koga smo platili koliko bese 350k nismo ocekivali nista specijalno a dobili puno.

Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, goldberg said:

Nema tu noza u ledja, malo koji igrac dozivljava neki klub ispred svih drugih. To bi bilo kao kada bi neko ko ima mogucnosti da putuje i voli da putuje odlazio stalno u Barcelonu.

U pravu si malo ishitrena reakcija sa moje strane, zato sto sam znao cim je rekao da bi voleo da ostane do kraja u Zvezdi da ce otici. Malo ko bi odoleo skoro 3x vecoj plati.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Sector said:

Mislim da je CMM zamjena za Yaga.

 

CMM - Teo.

I onda da se slikamo kada se Teo umori ili povredi,pa da Cody igra 40 min cele sezone,posto ni jedan igrac ne moze pokriti poziciju 1...Daj ljudi uozbiljite se...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Nik1991 said:

Stvarno je cudno sta se ceka sa Mekintajerom ako je stvarno zavrsen..

 

Обештећење, он ваљда има уговор са Басконијом за ову сезону?

Link to comment
Share on other sites

uz dužno poštovanje svakome, ali ne postoji neki relevantan izvor koji tvrdi da yago ide iz kluba. 

 

ali ako je tako, onda i očekujte da dovedemo igrača koji ima ozbiljan nedostatak za el nivo kao što ga je i yago imao, samo verovatno druge prirode. da li je to visina, povrede, šuta bez, nekonstantnost, to nam ostaje da vidimo.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Dok nije bila vest da Yago odlazi niko ga nije ni spominjao. Sad se svi javljaju kako je dobro što je otišao. Dajte ljudi uozbiljite se. Yago je trebao da bude naš prvi plej. Najviše je pokazao prethodne sezone. Od dečka koji nije bio ni u 12 postao je prvi plej. Jako loše što ide, ali je razumljivo ako je tolika razlika u plati. Nadajmo se dobroj zameni.

  • Like 1
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

10 minutes ago, alokin said:

Dok nije bila vest da Yago odlazi niko ga nije ni spominjao. Sad se svi javljaju kako je dobro što je otišao. Dajte ljudi uozbiljite se. Yago je trebao da bude naš prvi plej. Najviše je pokazao prethodne sezone. Od dečka koji nije bio ni u 12 postao je prvi plej. Jako loše što ide, ali je razumljivo ako je tolika razlika u plati. Nadajmo se dobroj zameni.

Niko ne kaže da je dobro što ide. Svima je žao i svima je prirastao srcu. Ali njegovo odsustvo, koje je opravdano sa finansijske strane za njega, nije bauk za nas i nešto što ne može da se nadomesti, čak i nadogradi. Ako budemo bili pametni. 

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...