Jump to content

Recommended Posts

https://www.b92.net/sport/nba/vesti.php?yyyy=2024&mm=02&dd=19&nav_id=2484198

 

Ol-star na udaru: Cirkus! Farsa! Sramota! VIDEO

 

Ni povratak duela Istoka i Zapada, ni apel Adama Silvera da igrači "zapnu" nije učinio novi NBA Ol-star preterano zanimljivim.

 

Utakmica koja bi trebalo da predstavlja vrhunac NBA spektakla, opet je razočarala javnost.

"Ko će da mi vrati četiri sata života?", jedan je od komentara navijača na društvenim mrežama.

 

Bilo je atraktivnih poena, zakucavanja, Demijen Lilard je pogađao trojke sa pola terena, ali kako se odbrane nisu igrale sve je izgledalo kao ispucavanje na lokalnom igralištu.

"Smešno je što potrošimo toliko vremena na startere, rezerve i zamene, a onda utakmica uvek bude sra*e", prokomentarisao je popularni NBA novinar Bil Simons.

Istok je postavio novi rekord Ol-stara sa 211 poena, 107 za poluvreme, Karl-Entoni Tauns je postigao 50 poena, Lilard je pogodio 11 trojki, Tajriz Haliburton 10, ali najveće zvezde nisu "zapinjale".

Štaviše, novi rekorder Lebron Džejms je na svom 20. Ol-staru igrao samo prvo poluvreme, tačnije tek 14 minuta i za to vreme postigao osam poena, a favorit za MVP-ja sezone Nikola Jokić odigrao u svom laganom poluzainteresovanom ritmu i ubacio 13 poena uz 9 asistencija.

"Još jednom, ove NBA zvezde nisu pokazale poštovanje prema igri. Još jedna 'Dankarama' i trojkaška farsa. Nijedna ruka u protivničko lice. Kakav gubitak vremena. Adame, moraš da uradiš nešto. Ovo je bruka za tvoj sport", napisao je na Tviteru penzionisani kolumnista Boston Glouba Bob Rajan.

 

On je direktno prozvao komesara lige Silvera ali i trenere.

"Ako tebe lično ne vređa ova sramotna farsa koja se trenutno dešava u Indijanapolisu, ti ili ne voliš ili ne razumeš košarku. Ove 'Zvezde' bi trebalo da budu cenzurisane. A gde su treneri? Ima li iko od njih imalo ponosa?"

Odavno je Ol-star izgubio svoju čar kod navijača, a posebno ne motiviše igrače da pokažu najbolje što imaju.

S obzirom na velika opterećenja tokom sezone gde vode žestoke bitke za plasman u plej-of, svima je najbitnije da se tokom Ol-star nedelje pre svega odmore i spremini dočekaju drugi deo sezone.

"Dobra stvar za večeras je što se nijedan igrač nije povredio, svi su prošli netaknuto ili kako su izgledali pre utakmice", rekao je Džejms koji je pauzirao drugo poluvreme zbog skočnog zgloba.

 

Međutim, i on ističe da bi nešto trebalo da se promeni.

"To je nešto što treba da shvatimo. Iz igračke perspektive, bilo je zabavno ići gore-dole, ali na kraju dana našoj takmičarskoj prirodi se ne sviđa ovakvo lagano poentiranje", dodao je najbolji strelac u istoriji lige.

Koliko se igrači brinu zbog povrede istakao je i Lebronov saigrač Entoni Dejvis.

"Očigledno je da navijači, liga i svi žele da bude kompetitivno, ali kao igrač se trudiš da se ne povrediš. Povrede su deo igre, a niko ne želi da se povredi na Ol-staru. Svi ovi momci su vrlo vredni svojim ekipama. Pa postoje pomešane emocije. Trudiš se da se takmičiš malo, a ne da samo budeš deo atraktivnih poteza, ali istovremeno da li zaista želite da neko krene na zakucavanje i da mu se neko ispreči i, ne daj Bože, nešto se dogodi što svi žele da izbegnu?", kaže Dejvis.

Zvezda Minesota Timbervulvsa Entoni Edvards jasno priznaje da nije zainteresovan da se previše trudi na Ol-staru.

 

"Za mene, to je Ol-star i nikad neće biti kao super takmičarska utakmica. Uvek je zabava. Ne znam šta mogu da urade da bude više takmičarska. Mislim da svi na to gledaju kao na pauzu, ne mislim da svi žele da budu ovde i bore se", rekao je Edvards koji je postigao samo četiri poena za 13 minuta.

Među retkima koji su zadovoljni Ol-starom bio je kapiten Istoka Janis Adetokumbo.

"Svi su se jako trudili. Bilo nam je zabavno. Lopta se kretala. Imali smo mnogo trojki. Postigli smo mnogo poena. Ja sam srećan", rekao je Grk.

Janis je postigao 23 poena za 23 minuta. Košarkaši Istoka su pogodili 83 od 146 šuteva iz igre uz rekordne 42 trojke.

MVP Lilard je bio najefikasniji u ekipi sa 39 poena, 36 je dodao Džejlen Braun, 32 Haliburton, 20 Džejson Tejtum.

"Pretpostavljam da se trude da shvate kako da istovremeno bude zabavno, sigurno, bez povreda", rekao je Braun na temu o tome kako da Ol-star bude zanimljiviji.

Link to comment
Share on other sites

Nek pretvore all star u takmičenje ko će imati najbolji stajling ili ko će najbolje da repuje ili najbolji gulaš da skuva, nemam ništa protiv, sudije neka budu ovi poluretardirani reperi koji se vrzmaju tu okolo kao neki selebritiji. Def ima više smisla nego taj događaj da prodaju kao košarkaški proizvod.

  • Like 6
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Nek ukinu utakmicu i ostave samo ova sporedna takmičenja, mogu da dodaju još neko da ispune veče, ovo gulaš takmičenje što Chaos predlaže bi moglo biti zanimljivo.

 

Ili neka uvedu neku nagradu za pobednika, nešto što ima uticaj na sezonu, pa da se pošibaju. Tipa: konferencija koja pobedi u ol star utakmici ima prednost domaćeg terena u velikom finalu.

Link to comment
Share on other sites

Sve je to super, ali za mene je ključno ovo što priča Davis:

 

Quote

Očigledno je da navijači, liga i svi žele da bude kompetitivno, ali kao igrač se trudiš da se ne povrediš. Povrede su deo igre, a niko ne želi da se povredi na Ol-staru. Svi ovi momci su vrlo vredni svojim ekipama. Pa postoje pomešane emocije. Trudiš se da se takmičiš malo, a ne da samo budeš deo atraktivnih poteza, ali istovremeno da li zaista želite da neko krene na zakucavanje i da mu se neko ispreči i, ne daj Bože, nešto se dogodi što svi žele da izbegnu?

 

Jbg, svi bismo voleli da bude atraktivnije u smislu više takmičarski, ali realno je intenzitet igre danas mnogo drugačiji i igrači se više "čuvaju".

Link to comment
Share on other sites

Sto je najjace, ubedjen sam da se ovo 'cuvanje od povreda' i igranje ogromnog broja neobaveznih utakmica odrazilo naposletku i na izgled i domete USA repke poslednjih godina. Naravno da nisu slali bas najbolje sto imaju na reprezentativna takmicenja, ali i ovi igraci koji jesu igrali uopste nisu bili neki slepci ili nebitni grejaci klupa u svojim ekipama, pa su opet doziveli veliki broj poraza za svoje standarde. Narocito ova mladja juesejovska garda star i superstar igraca prakticno nije iskusila teske, ozbiljne meceve osim u PO, a i tu se kod mnogih radilo tek o nekoliko u prvoj rundi, ako bi se uopste i kvalifikovali za isti.

  • Like 10
Link to comment
Share on other sites

Da uvedu novcane nagrade kao za IST pa da vidis kako bi se takmicili tako da ove price o strahu od povreda bi pale u vodu. 

 

Kao da se nije igrao Allstar ranije pa su igraci igrali ozb a pritom su cepali po 82 utakmice u sezoni. Isto tako, 80% ovih sadasnjih Allstar igraca nije ni imalo ozb povrede u karijeri.

 

Ne treba da cepaju odbranu na nivou Nba finala game 7 ali se itekako moze odigrati ozb utakmica.

  • Like 1
  • Love 1
Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, DameTime said:

Sve je to super, ali za mene je ključno ovo što priča Davis:

 

 

Jbg, svi bismo voleli da bude atraktivnije u smislu više takmičarski, ali realno je intenzitet igre danas mnogo drugačiji i igrači se više "čuvaju".

 

Ne mogu da se složim, niko ne traži od njih da se makljaju, ali oni se bukvalno sklanjaju jedni drugima, to uopšte nije utakmica više. Može se igrati ozbiljno i bez povređivanja, a povreda može da se desi na doskoku čak i ako te niko ne čuva. Štaviše, kada nisi fokusiran i u stavu, mnogo lakše izvrneš zglob.

Link to comment
Share on other sites

Prica o povredama je, imo, alibi prica. Tacno je da su ugovori sada visestruko jaci i da jedan prosecan igrac zaradjuje vise od mnogih AS igraca pre 15ak dina, medjutim to ne moze biti opravdanje ni za regularku, a posebno ne za jednu jedinu tekmu ovog tipa u sezoni. Koliko je zaradjivao tipa Kobe onih godina kada je igrao kao manijak na AS utakmicama, trcao, kucao, kidisao kao da mu zivot zavisi od toga... Jednako je rizikovao da dozivi povredu koja bi mu uzela sezonu, dve, mozds i ugrozila karijeru. Sta su radili Carter i TMac... Bila je stvar prestiza da se iscimas i prikazes nesto bas posebno ljudima, narocito klincima koje to posebno lozi i da ostavis jaci utisak od ostalih kolega s kojima delis parket. Da se posle prica bas o Iversonu, a ne Kiddu,  bas o Bronu, a ne Wadeu...

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

@freethrow jel ovo Draymond izdao Lebrona? Rece covjek da ne bi trejdovao Kumingu za Lebrona. 

 

Vidimo se u cetvrtak, ako ovaj miran i povucen momak od 39 ljeta, koji jikad bio zeljan paznje do tada zalijeci povredu.

Spoiler

Naravno, bitnije je igrati na Allstaru nego odmoriti.

 

@DameTime uziva Dame u Bucksima, ne cima se uopste a u vrhu konferencije. Kad je to bilo moguce na zapadu? 

Svakako se pali masina posle Allstara.

Edited by Miki28 Teoljub
typo
Link to comment
Share on other sites

30 minutes ago, Miki28 Teoljub said:

 

@DameTime uziva Dame u Bucksima, ne cima se uopste a u vrhu konferencije. Kad je to bilo moguce na zapadu? 

Svakako se pali masina posle Allstara.

 

Šta znam, deluje mi da postoje neki problemčići u svlačionici... Konkretno Brook Lopez izgleda kao tip koji ne kapira da nije ni prva ni druga opcija u toj ekipi. 

 

Lepo je Shaq rekao Dejmu, u vezi njega i Giannisa: you are being too nice. 

 

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, DameTime said:

 

Šta znam, deluje mi da postoje neki problemčići u svlačionici... Konkretno Brook Lopez izgleda kao tip koji ne kapira da nije ni prva ni druga opcija u toj ekipi. 

 

Lepo je Shaq rekao Dejmu, u vezi njega i Giannisa: you are being too nice. 

 

Shaq, da izvines, previse palamudi i pametuje. Ok ide sa godinama da malo popustis, da budes mudriji, zreliji ali Shaq je bio jako tezak za saradnju iako je uvijek pravio show. Sve je htio da se vrti oko njega.

 

On ih gleda kao neku verziju njega i Kobe-a a to ne moze biti dalje od istine. Janis i Dame su 2 igraca sa jako malo ega za razliku od ove 2 iz LA koji su medju top 3 egomanijaka ikada uz MJ. 

 

Nijedan od Janis-Dame nije ni blizu ove dvojice sto se tice skilla i dominacije.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...