Jump to content

ABA liga 2023/2024. - Nikad jaca regionalna kosarka!


Kooineeperk

Hajde da vidimo kakvi smo prediktori...  

162 members have voted

  1. 1. Ko osvaja titulu?

  2. 2. Koji timovi ce se plasirati u playoff? (izaberite 8)



Recommended Posts

5 hours ago, pendulum said:

Ako Dubai pristupi ozbiljno takmičenju onda bi trebalo da je (pored pokrivanja troškova putovanja i smeštaja) dovoljno to što ćeš imati još jedan konkurentan tim u ligi da malo zabiberi. Ako se još uz to uključi Kluž sa solidnim budžetom i organizacijom to bi već bila 4 solidna EK tima uz KKP i KKCZ. Ta liga bi mogla da bude mnogo interesantnija za gledanje nevezano za prohodnost u dalja takmičenja.

 

Jedan od glavnih motiva za ulaganje je upravo prohodnost.

Da Zvezda j Partizan ne igraju evroligu,imali bi 3 puta slabije i jeftinije timove.

Jasbo da je trenutno to sve stvar pozivnica ali kad bi svi mogli da napadbu evroligu, bilo bi i vise ulaganja nevezano za Dubai.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Slažem se delimično. Malo smo se mi svi pogubili oko tog ludila sa EL. Poenta jednog takmičenja je da obezbedi kompetitivnost pre svega što privlači publiku i posledično dovodi do toga da je trofej na kraju draži i vredniji.

 

Nekada se igrala čuvena TV Liga šampiona u kojoj su učestvovali Partizan, Zvezda, Voša...takmičenje bez apsolutno ikakvog značaja ali je i dalje bilo bitno navijačima zbog atraktivnosti. To je cela suština. I sama ABA bi bila atraktivnija za navijače i trofej više vrednovan kada bi učestvovalo više jačih timova.

 

Druga je priča oko same prohodnosti u EL, sportskih kriterijuma za kvalifikovanje dalje i sl. što smo prežvakali 100 puta. Tu EL kao organizacija fejluje debelo zarad nekih kratkoročnih finansijskih interesa koje će im se, odnosno svima nama kroz koju deceniju obiti o glavu. Evropskoj košarci treba jedan veliki reset svega makar to značilo i vraćanje na slabije timove i manje uloženog novca. Sistem sa pozivnicima, desetogidšnjim licencama i sl. je užasan ali protiv toga treba da ustane cela Evropa i da izoluje bukvalno ove najjače klubove...ali jbg svi hoće u to društvo pa gledaju kako da se uguraju umesto da rade na razjebavanju tog nefer sistema.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Vlasnici ABA lige su valjda klubovi. Sigurno je Zvezdi i Partizanu u interesu da se u ligu ubace još neki konkurentni klubovi koji bi ugrozili njihovu dominaciju i potencijalno ih rezultatski izgurali u evrokup što automatski znači i mnogo manji budžet (osim ako je Željko u Partizanu jer je on i u evrokup sezoni imao evroligaški budžet ali ne ovakav kao danas), kako da ne. Zna se ko se najviše pita u ABA ligi, sigurno ne Krka i Split.

Link to comment
Share on other sites

10 minutes ago, Chaos Is Me said:

Vlasnici ABA lige su valjda klubovi. Sigurno je Zvezdi i Partizanu u interesu da se u ligu ubace još neki konkurentni klubovi koji bi ugrozili njihovu dominaciju i potencijalno ih rezultatski izgurali u evrokup što automatski znači i mnogo manji budžet (osim ako je Željko u Partizanu jer je on i u evrokup sezoni imao evroligaški budžet ali ne ovakav kao danas), kako da ne. Zna se ko se najviše pita u ABA ligi, sigurno ne Krka i Split.

 

Što nas dovodi do zaključka da bi tačka pregovora morala biti barem 1 garantovano mesto u Evroligi osim Dubaia. Bez toga ja ne vidim ni jedan jedini interes da se ovo progura. A i sa time vidim samo interes Zvezde, Partizana, Cedevite i Budućnosti jer ovi ostali nemaju ni infrastrukturu ni budžet da konkurišu za plasman u EL.

Link to comment
Share on other sites

20 minutes ago, Kankkunen said:

Dubai će imati ugovor sa EL na 6 EL+1 EC godinu, i nema nikakve veze sa ABA po tom pitanju.

Osim toga ABA nema nikakve garancije za prohodnost u EL, sve je na WC.

 

Ti bi to prihvatio?

 

Evo ja bi im rekao da se tornjaju tamo gde sunce ne sija, majke mi, pa sve i da sam budala. Koj će nam kurac taj Dubai?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Bilo je prica na pocetku sezone da ce Zadar imati slabije rezultate, a oni nikad bolji. Naravno, jasno se vidi superiornost koncepta zadrzavanja citavog tima (odnosno, tih 6 igraca koji su igrali) i trenera u odnosu na koncept dovodjenja brda novih igraca od kojih niko ne pravi neku razliku na terenu.

 

Zadar je prosle sezone imao 11-15, ove tri kola pre kraja ima vec tri pobede vise. Preskocili su FMP koji se raspao, bore se sa Megom i Cedevitom za 4. i 5. poziciju. Ako zavrse iznad sestog mesta to ce im biti najbolji plasman nakon sezone 2008/09 kada su, takodje, zavrsili kao peti, a u prva cetiri su bili samo u sezoni 2007/08 i sezoni 2003/04.

 

Teoretski, Zadar moze da se bori i za trece mesto, ako Partizan bude izgubio dva od naredna tri meca, a Zadar dobije i Borac i FMP. Tada bi im bila dovoljna bilo koja pobeda u poslednjem kolu u Beogradu, bas protiv Partizana. No, za pocetak bi za njih bilo dobro kada bi obezbedili barem peto mesto jer bi onda i senzacija u vidu ulaska KK Zadar u polufinale bila mnogo bliza.

Link to comment
Share on other sites

Na stranu danasnja tekma gde je bilo ocekivano da ih Partizan nagrdi, ali ovogodisnji FMP je mozda i najgori u poslednjih desetak godina. Imali su gotovo uvek nekog zanimljivog igraca ( stranca bar ako je vec oseka domacih ) ili u nekim sezonama igrase zanimljiv i smislen basket gde su umeli nadmasiti ocekivanja. Ove godine apsolutno ne lice ni na sta

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Mega dobila preokretom SC Derby, poslednja cetvrtina zavrsena rezultatom 24:8. Cak 19 slobodnih bacanja vise izveli su domaci (43-24). Ko je gledao, da li je kriterijum bio realan ili su sudije navlacile za Megu?

 

Kako god, ovom pobedom su ne samo izborili plasman u PO, nego ce se do kraja sa Zadrom i Cedevitom boriti za pozicije 4-6. Trenutno, Cedevita ima 14-9, Zadar takodje 14-9, Mega je na 13-10. Situacija je slicna kao i pre ovog kola, Mega i Zadar imaju skoro pa upisane poraze od proslogodisnjih finalista, sto znaci da Cedevita ima 9 poraza, Zadar 10, Mega 11, pa ce Zadranima trebati jos jedan kiks Cedevite (Mornar k, Krka g, Cibona g), a Megi jos jedan kiks Zadra (Borac g, FMP k) ili dva kiksa Cedevite.

 

Sto se borbe za PO tice, za preostala dva mesta i utesnu nagradu u vidu ispadanja od Crvene zvezde i Buducnosti/Partizana u igri su Igokea (11-12), SC Derby (11-12) i Split (10-12). Split ima losiji medjusobni skor od oba rivala, Igokea je dva puta dobila SC Derby. Ekipa iz Podgorice je ostala bez sanse za povecanje broja pobeda jer im slede dueli sa tri najjace ekipe u ligi, tako da ce Igokei (Krka k, Cibona g, Mega k) trebati samo jedna pobeda, a Splitu (Krka g, Cibona k, Mega g, Crvena zvezda k) dve.

Link to comment
Share on other sites

Ova Cibona je smesna ekipa. Dodje Crvena zvezda bez sva tri pleja i Lazica i posprda se sa njima.

 

Uopste, liga tezi da bude sto manje uredjena, sto manje rezultatski neizvesna, da se odigra reda radi. Cemu uopste ne 14 nego 12 ekipa u ligi, treba to smanjiti na 10 - oni povecavaju na 16?!

 

Jer, moraju biti zadovoljni i Covic koji zeli da njegov B tim igra i Hrvati koji bi da uguraju Cibonu, mora biti mesta i za Krku i za Buducnost B i za Raznatovicevu skolicu kosarke i za pranje novca brace Pavicevic.

 

Crvena zvezda, Buducnost, Partizan, Cedevita, Zadar, Igokea, Split, Dubai, Borac i pobednik ABA2, ovo ostalo je potpuno nepotrebno i samo popunjava broj.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

57 minutes ago, srlepajce said:

Sad mogu da osnuju klub 😏

Ako me sećanje dobro služi oni se samo spajaju sa nekim litvanskim klubom od kojeg će da preuzmu sve i pređu u ABA ligu. Čini mi se sa BC Wolves. A moguće i da sam sve pomešao. 😅

Edited by Čočo
Link to comment
Share on other sites

Quote

Odluku sa skupštine ABA lige u ime Dubaija potpisali su Đorđe Đoković, brat Novaka Đokovića, kao potpredsednik i direktor kluba i Dejan Kamenjašević, kao generalni direktor.

 

:classic_laugh:

  • Like 1
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...