Jump to content

Troteri

Član foruma
  • Posts

    288
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Troteri

  1. Bukvalno sam samo dovrsio konstataciju (i tvoju) koja petorka je napravila taj kljucan preokret. Mitrovic je pre toga doneo neke dobre stvari, ali se preokret desio sa gore pomenutima.
  2. Da da, petorka Teodosic, Nedovic, Lazic, Davidovac, Bolomboj.
  3. Slažem se sa postom. Što se boldovanog dela tiče, tačno su pomenuti ušli u onaj mod "mi ovo nećemo izgubiti", i tako i bi. Stisli zube, krenuli da jure po celom terenu, da udaraju, malo i sudije dopustile takvu igru, i onda su i trojke upadale. Dobro je i Sfero primetio ko želi da juri i udara u takvom "stani pani" i nokdaun momentu. Mnogo poverenja imam kada njuške poput Lazića, Mitrovića, Davidovca uđu u taj "ne smemo ovo izgubiti" mod u borbi za trofeje, što nam je između ostalog i donelo tih 20+ titula.
  4. Mega u najjačem sastavu, razmontirali su juče Cibonu. Tu su i Filip Jović, Bogoljub Marković, Mušicki, Siby, plus mlađi Srzentić, Kroflič... vidim i da je Lazar Gačić tu, ne znam da li samo pozajmljen za turnir. Sa druge strane, za SC Derby David Mirković, plus Todorović... Videćemo da li će moći SC da pruži otpor Megi. Finale je danas u 19h.
  5. Voša rutinirala Sutjesku u Novom Sadu. Kaningejm se pojavio u ove dve utakmice u Plej-ofu, prvu 25, drugu 20 poena za 18 minuta. Stvarno deluje nekoliko nivoa iznad kada je ovako u ritmu, ali to do sada nije često bio slučaj. Sada u polufinalu na Podgoricu, koja je, može se reći, iznenadila Zlatibor.
  6. I pitao Edina i Koleta ko uopste ima prednost domaceg terena u seriji Barsa Olimpijakos. Tabela nije briga na koju se obazire....
  7. Pa da, ali das bacanje i resio si mec, ne ostavljas im nikakvu nadu. Odma mi kroz glavu prosao onaj game winner Darka Planinica upravo za Efes, u istoj hali, kada je nakon promasenog bacanja dao sa gotovo celog terena trojku za pobedu.
  8. Da li je realno da je namerno promasio bacanje? Hahahahaha Osim ako nije hteo da po ugledu na Bobija "da narodu besplatnu hranu"...
  9. Jović već godinama nije najzahvalniji igrač u klupskom sistemu kada se planira roster, pogotovo ako bi trebalo da bude prva ili druga opcija na poziciji (nužno preskakanje i biranje utakmica, opasnost i od duže povrede), ali je za ove turnirske zlata vredan. To je posebno pokazao na poslednja 2 SP-a, plus u onim nekim kvalifikacionim fazama. Jednostavno, stisne zube, motiviše se, ubaci u 5. brzinu, i radi ono što plej treba da radi. No brainer što se mene tiče je njegovo vođenje, i iako Vasa ima veći plafon i nekako je logično da ako ga vodiš dobije ključeve prvog pleja, Jovke bi mogao da bude fin osigurač ako Vasa zatrokira opet. Slično važi i za Avramovića. Kupio me je nastupima na SP sada, i verujem u njega i za naredno prvenstvo, tako da bi morao da bude u 12 kao neki džoker kombo sa klupe. Takođe, i Dobrić, s tim da ako ako na 3 budu zdravi i raspoloživi svi oni iskusniji i zvučniji, onda moguće da neće biti mesta za njega.
  10. Pa dobro, kad duneš više diskutabilnih odluka u toku meča pa propisno iznerviraš publiku da te izzviždi i izvređa (odluke propraćene komentarima na forumu poput "ovako bi izgledalo kad bi Tegeltija sudio"), a kad se pritom radi o favoritu na domaćem terenu koji kreće sa prilično agresivnom odbranom, desi ti se da pustiš malo više tuče dok ih stižu. Jeste kriterijum bio neodgovarajuć SC Derbiju, uz one 2 pogrešne odluke (Davidovac i Nedović). Svakako ništa novo kad su večiti u pitanju u ovakvim utakmicama.
  11. Ih bre, ti se bas aktivirao po nasim temama pricajuci samo o sudjenju. Polako, ne gori valjda toliko.
  12. Ladno faul u napadu Bolomboja. Auuuuu.
  13. Pa nista, pripremna faza je okoncana... Srecan pocetak sezone svima koji slave...........
  14. Izvini Guru, nemam loše namere, ne shvataj ovo kao uvredu, ali utisak mi je da tako nešto, samo dijametralno suprotno, radiš i ti. Samo što su domaći igrači u pitanju. Mnogo košarke pratiš i znaš (time se ako sam razumeo i baviš), potpuni respekt za to, ali kad pišeš, često su u pitanju omalovažavanja i potkačinjanje naših, pre svega Mitrovića (od Davidovca si i odustao, s razlogom), pa Teodosića, Lazića, Nedovića... iz tog razloga mi i bude krivo što neko ko toliko prati (kao recimo što je i sa Darkom Plavšićem slučaj), ne može da bude potpuno objektivan iz amnioziteta prema domaćim igračima, tačnije prema situaciji u kojoj se forsira ta mantra Deje Radonjića "što više domaćih" i "jako je bitna domaća osnova".
  15. Ocekujem intenzivno prisustvo crno bele strane na ovom topiku. Zajedno da pobede! 😍
  16. Mega rutinirala Split, iako je Split imao u jednom momentu čini mi se plus 9. Svaka čast klincima Mege, kidaju. Gomila lepih i atraktivnih poteza sa njihove strane. Miljenović i Đurišić razvalili. Miljenović (indeks 36) sveprisutan na terenu, kao osica je. Đurišić (31 poen, 5 od 8 za tri) namestio nišanske sprave u ovom delu sezone, šutira jako dobro za tri u poslednje vreme. Uživanje je gledati ga kada je u ritmu pa počne da pogađa i iz trka, iz driblinga. Skok šut mu je poprilično teško braniti. Pa onda sve to kompletira nekim ulazom, kucanjem... Ima mana u njegovoj igri, ali me raduje napredak u nekim aspektima igre, pogotovo podizanje procenata šuta za tri.
  17. Pa pazi, Cigani se moraju baviti nekim kalkulacijama 😄 A kako smo već uveliko uskraćeni za digitronisanje ka plej-inu, a pritom su Asvel i Alba toliko loši da ne moramo ni da "držimo top 16" poziciju, ostajete nam vi onda.
  18. Jeste, bio je deo tih petorki sa Konanom, Arslanom, Ugurluom kada su u par navrata ublažavali veliki minus, i bio im prva napadačka opcija u tom periodu, ali smo ponovo na delu mogli da vidimo njegov skroman IQ. Banalan primer je ona situacija iz prvog poluvremena kada je njegov saigrač Delgado (centar) ostao u mismeču sa plejem Burga, a Simonović ostao na istoj strani. Delgado mu je nekih 5 sekundi intenzivno pokazivao da mu očisti stranu, dok Simonović nije procesuirao situaciju i uradio to. Pa onda onaj faul ispod protivničkog koša za dva bacanja... Ne znam, meni ideja da on bude na terenu neki duži vremenski period, a pogotovo u Evroligi ne uliva uopšte poverenje, čak više strah šta sve može da uradi na terenu za to vreme, na oba kraja. Ima size, pokretljiv je za peticu, ima solidno mekanu ruku, ali rekao bih da mu je potreban baaaš dobar sistem oko njega u koji bi se on uklopio bez da mnogo razmišlja i donosi odluke (van ritma), već da u nekim kraćim vremenskim intervalima pokuša da poenterski pomogne. Mislim da mu je Evrokup svakako merilo, barem još godinu, dve.
  19. I jedni i drugi losi, ali Besiktas narocito jeziv u napadu. Jos im Delgado svojom dominacijom u ofanzivnom skoku cini medvedju uslugu, jer onda imaju jos vise uzasnih i neiskoriscenih napada.
×
×
  • Create New...