Jump to content

ABA liga 2023/2024. - Nikad jaca regionalna kosarka!


Kooineeperk

Hajde da vidimo kakvi smo prediktori...  

178 members have voted

  1. 1. Ko osvaja titulu?

  2. 2. Koji timovi ce se plasirati u playoff? (izaberite 8)



Recommended Posts

40 minutes ago, Carl Johnson said:

Fun fact: Danilo Andjusic u ABA ligi ove sezone ima 50-40-90 procente, ne secam se da je neko skoro to uspeo.

Super. Imamo igrača koji može da parira Stefu na Olimpijadi. 

Link to comment
Share on other sites

Hajdemo ovde o "saopštenju"

 

2 hours ago, ScepanScekicSto said:

Objavljena ekspertiza prve utakmice

 

8:2 odnos u greskama na stetu Partizana

 

https://mondo.rs/Sport/Kosarka/a1927997/saopstenje-partizan-o-sudjenju-u-finalu-aba-lige.html

 

Svaka komisija u kojoj sedi i odluke ( apsolutno nebitno o kojoj utakmici se radi) donosi "Mare" ( S.Maricic) nema apsolutnu nikakvu legitimnost. 

 Kakva je ABA organizacija, naravno pored ne izricanja nikakvih kazni Čoviću/Cz za saopštenja( i jos mnogo toga) pre prve utakmice, kao i za Savica/KKP zbog dešavanja na utakmici sa KKB ( priča se da su sudije napadnute u hodniku  na poluvremenu utakmice i da zbog toga nisu želeli da izadju na teren), je i to što Maricic obavlja funkciju u nekom od tela ABA lige.

 

I ovo targetiranje Jovcica je onako bas u Covicevskom stilu.

 

P.S: dosadili ste , bas me zanima gde je granica.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

8 minutes ago, berti said:

Je li vrsena ekspertiza Nanelijevog davljenja Lazarevica. Je li tu  ostecen kkp...

I ti si jedan od onih koji ne citaju?

 

1 hour ago, Don Dusko said:
1 hour ago, NikadProtivKaline said:

kakva je to ekspertiza sudjenog i nesudjenog koje nigde ne pominje davljenje nanelija?

Mozda zato sto je rec o game 1?

 

Davljenje je bilo u G2.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, Kooineeperk said:

I ti si jedan od onih koji ne citaju?

 

 

Davljenje je bilo u G2.

Dobro, cekamo ekspertizu za drugu utakmicu, valjda ce da analiziraju davljenje.

Link to comment
Share on other sites

Партизан је тражио експертизу да би извршио притисак на судије пред предстојећи меч. Све већ виђено.

Мислим да су судије коректно одрадиле посао у прва меча. Наравно, да је било грешака, и то на обе стране.

Наша шанса је у првом наредном мечу, пошто је домаћин пред притиском и мало ће им додатне руке бити "стегнуте". У супротном ћемо гледати мајсторицу, а свакако би је избегао, и то највише због здравља. 

 

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Znaci Partizan je kriv zato što se sudilo protiv njega u prvom meču koji je bio na jednu lopti i on vrši pritisak.

 

 

A Covic dan pred prvi mec govori da ne može garantovati sigurnost sudija i svako malo poziva da se ne naseda na provokacije( suptilno podseća masu sta treba raditi ako stvari ne krenu potrebnim tokom), ali to je ok jer 10 godina isto se radi, sličan manir kao sto vise puta ponovljena laz postane istina...

 

 

 

  • Ha-ha 3
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

On 5/11/2024 at 2:12 PM, Fan Kosarke said:

 

 

Sto se tice tehnice za Ferela od strane Hordova , potpisujem da Hordov nije bio svestan da ce mu to biti i iskljucujuca , morao je Savic da mu prilazi posle i sugerira da je to iskljucujuca  i kasnije ide vecanje sudija i odluka da ferel mora u svlacionicu .

 

To je kao kada igrac napravi "pametan " faul da bi sprecio kontru i pogleda gore u semafor i tek onda skonta da se zajebo i da mu je tim vec u bonusu i da idu bacanjaa... e takvu gresku je Hordov napravio , totalna odsutnost koncentracije gde tim potezom direktno resavas pitanje pobednika utakmice , jednostavno to se ne svira igracu koji je najzvucnije ime i najbolji igrac neke ekipe , pride sa 20 pp u tom trenutku , pogotovu zbog nacina na koji mu je data prva nesportska koja nije postojala .

 

Posle ovakve odluke , Aba liga mora sankcionisati Hordova i lisiti ga sudjenja finalne serije + novcana kazna . 

 

Ako Hordov bude sudio neku tekmu  u  finalnoj seriji , Aba Liga treba da se ugasi momentalno . 

 

 

 

Podsećamo da je sudija Tomislav Hordov sankcionisan za loše suđenje prošlog petka (12.05.2024) u trećoj utakmici polufinala plej ofa OCENOM ISPOD PROSEKA i neće biti delegiran 1-5 utakmica? (Član 20 Sankcije iz Pravilnika o radu sudačkog odjela) 

 

Posteno....

 

 

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, crni_bombarder said:

Znaci Partizan je kriv zato što se sudilo protiv njega u prvom meču koji je bio na jednu lopti i on vrši pritisak.

 

 

A Covic dan pred prvi mec govori da ne može garantovati sigurnost sudija i svako malo poziva da se ne naseda na provokacije( suptilno podseća masu sta treba raditi ako stvari ne krenu potrebnim tokom), ali to je ok jer 10 godina isto se radi, sličan manir kao sto vise puta ponovljena laz postane istina...

 

 

 

 

Da te poTsetim,  ako si slučajno zaboravio, mi smo, pa skoro svi ( "čast izuzecima" ) na "nasoj" temi" osudili to saopštenje, tako da tinje kritika upućena na pogresnu adresu.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Posted (edited)

Evo da dam neki svoj osvrt na ovo finale iz neutralnog ugla.Zvezda dobija samo i iskljucivo na IQ posto u svim ostalim parametrima individualnom kvalitetu i fizikalijama Partizan je u apsolutnoj prednosti,a zasto oni 5 puta zaredom gube od slabije ekipe to je pitanje za trenera kojeg tretiraju kao bozanstvo pa niko ne smije rijec da mu kaze da se ne daj Boze ne naljuti.
Sto se tih prica o saopstenjima i sudjenju tice bilo je sitnog navlacenja za Zvezdu,ali apsolutno nije vidjena sudijska tendencija da se rijesi pobjednik, odmah bih obije ruke digao da moj klub svake godine u plej of serijama u gostima ima kriterijum kao KKP ovdje.
Mecevi KKP/KKB su apsolutno bili primjer tendenije da sudije rijese pobjednika,dajem svoj stav koji je naravno iracionalan posto sam navijac ali eto da potkrepim neki bivsim igrackim iskustvom i argumentima.
Najbitniji je bio onaj mec na kraju ligaskog dijela kada smo se borili za drugo mjesto, sa moje tacke gledista od starta je bila tendencija da se Yogi ubaci u nervozu,sudija mu dune 2 licne odmah na pocetku prilikom igre ledjima PJ gdje je bio jasan pokret rukom prilikom okreta koji se u zadnjih par sezona svira kao faul u napadu.
Na kraju utakmice na minus 1 sudija direktno odlucuje pobjednika time sto ne svira ocigledan faul u napadu poslije kojeg Leday daje trojku (na suprotnoj strani sam ubijedjen da bi dunuo ) i resava mec umjesto da bude napad sa strane i lopta za KKB do kraja dje ja stvarno ne mogu da kazem da bismo pogodili,mozda bi mozda ne bi ali nam je oduzeta sansa da pobijedimo utakmicu.
Prvi mec u plej ofu KKP ulazi u kanal pri kraju,razlika rapidno pada,sve vidjeno par puta tokom sezone u EL,oni par minuta ne mogu da kupe kos iz igre i onda sudija rijesi mec time sto dune faul pri sutu za 3 nad Panterom,a npr nijedan takav nije sviran protiv KKCZ.
Sto se majstorice tice tu nema potrebe uopste prcati o bilo cemu,eto stalno se apostrofira taj faul Yogija ali sada nekom sitnom retrospektivom pokazujem da je to neki epilog,da ta prica ima svoj uvod i razradu.
Ovako iz glave sam naveo po meni neke kljucne stavke koje ukazuju na tendenciju,one gluposti iz nasih saopstenja,kao i sada Partizanovih o nekim faulovima u 4 om,5 om minutu,20 om ili nesto slicno to uopste ne pominjem pa sve i da je tacno ne mislim da je resavalo bilo sto,to je klasicno domacinsko navlacenje u ABA plej ofu.
Konkretno u mecevima CZ/KKP jedina situacija koja moze da se diskutuje u pogledu tendencije je kos faul Brazilca kada je sudija  dunuo faul PJ -a na 2 minuta do kraja i to je detalj koji je de facto rijesio mec,eh sad sto se tice nekog mog igrackog iskustva sudije u sekundi procjenjuju situaciju,gledaju da li je kosarkaski pokret ili ne,tako da moram priznati da je i meni u prenosu zalicilo na 2 plus 1 iako poslije vidimo da kontakta fakticki nije ni bilo,ali to sam htio da pojasnim da sudije mnogo cesce gledaju noge nego konakte rukama,ako ti igraca ne ispratis nogama mnogo je veca vjerovatnoca da se svira faul nego kada neko nogama prati igraca svo vrijeme tada cesto i neki pokret rukom zna da se istolerise.
Pj nije nogama ispratio Brazilca,zakasnio je,mali ga je obisao,bio je neki pokret tijelom koji je sudijama zalicio na faul i zato je sviran iako smo poslije vidjeli da kontakta nije bilo,to po meni nije bila tendencija vec sviranje po inerciji,generalno vecinu faulova PJ sviraju zbog toga sto nogama ne moze da isprati.
Ide ovo u majstoricu.
 

Edited by Lovcenac 73
  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Posted (edited)
2 hours ago, Kooineeperk said:

Kad malo bolje razmislim, mozda je i bolje da u ABA 1 nemamo jos jednog SNS funkcionera koji ce targetirati sudije...

 

https://x.com/rikardons/status/1791171847888752699 

Gurović, Tomašević, Rebrača, Grbović, Danilović, Savić itd pa sve do Nebojše Ilića. Sve ih veže ista stranka, isti motiv opstanka, isti stil života. Strvinarili i arčili u drugoj mladosti da bi ih sad gledali kao najodvratnija brdska goveda što i jesu. Kad sebi nisu gadni i bedni, ne može čovek ni da se sažali na konto prošlosti i velikih uspeha. To su odavno posrali. 

 

Edit: Zato još više volim Peđu Stojakovića. Otišao da se ne vrati, digao porodicu van jada i brloga i dan danas ostao lafčina i legenda, dostojan imena i karijere. I to sve iz jedne male Slavonske Požege. Što bi rekle majke i babe, bolje da ga želimo nego da ga žalimo. 

Edited by Molina23
  • Like 28
Link to comment
Share on other sites

Voleo bih da NS ima ABA ligasa i sigurno to zasluzuje... Ali ova SNS Vojvodina nije to. Ne kazem da je Spartak zdrava sportska prica, ofc, ali ova Rebarce Vojvodina je tipicna prica iz SNS gadjamo se govnima kuhinje...

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...