Jump to content

KK Crvena zvezda 2023/24 - Zadovoljština


ćušpajz

Recommended Posts

6 hours ago, Brat od Korneta said:

Niko ne kaze da je pozicija na tabeli iskljucivo splet nesrecnih okolnosti, vec da je jedan znacajan i nezanemarljiv udeo.

 

Čestitke na pobedi.

 

Što se ovoga tiče, ako igračima promeniš ulogu kakvu su do tada iznosili, ne možeš njihove % iz igre prepisati iz neke prethodne sezone (mada i inače ne možeš). Ako ih izbaciš iz zone komfora, nakrcaš roster medjusobno nekompatibilnim igračima, neatletičnim i sklonim povredama, rezultat nije posledica nekakvih nesrećnih okolnosti - već lošeg rada. I to je daleko prostije od tvog pukog sabiranja %, koje inače nikako ne može da važi u košarci na taj način, zato što utiče hiljadu faktora.

Edited by DameTime
reč
  • Like 5
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

Izbegli smo ovom pobedom najlošiju sezonu 2020-21, kada smo uzeli 10 pobeda. Trenutno smo na 11, I do kraja možemo očekivati još eventualno jednu pobedu i to bi bilo to od ove horor sezone što se tiče EL.

 

Horor izdanje Hange. Taj čovek apsolutno nista ne igra, ni ti zaslužuje da igra . A sta tek reći kada znamo da ima još jednu godinu ugovora...On non stop prolazi ispod radara kritike, I sve se svaljuje na neke druge igrače, a  doslovno uništava tim....  

Smart za 14 min...0 poena, 0 asistencija. 0 skokova....ovaj doslovno ne zna na koju stranu tera. 

Lazarević 00:21 sekunda na parketu...show...komedija...čak je pokusao jedan šut i zamisli promasio ..

 

Katastrofa je mala reč. 

 

 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

24 minutes ago, Petar1995 said:

Kaze Janis da je TT u zavrsnoj fazi oporavka, trenira individualno i za 1 do 3 nedelje ce trenirati sa ekipom pa ce posle toga da izadje na parket..

Taman će biti fit i spreman za tekmu na Magenta Kupu u Minhenu

  • Like 3
  • Love 1
  • Thanks 1
  • Ha-ha 18
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, DameTime said:

 

Čestitke na pobedi.

 

Što se ovoga tiče, ako igračima promeniš ulogu kakvu su do tada iznosili, ne možeš njihove % iz igre prepisati iz neke prethodne sezone (mada i inače ne možeš). Ako ih izbaciš iz zone komfora, nakrcaš roster medjusobno nekompatibilnim igračima, neatletičnim i sklonim povredama, rezultat nije posledica nekakvih nesrećnih okolnosti - već lošeg rada. I to je daleko prostije od tvog prostog sabiranja %, koje inače nikako ne može da važi u košarci na taj način, zato što utiče hiljadu faktora.

 

Sve je tacno sto si napisala s tim da nisam prosto sabirao % vec objasnio sta i kako. Nisam siguran oko menjanja uloga mislim da su u pocetku svima date realne uloge. Cak je Sferopulos nasao bolju ulogu Mitrovicu na primer, pa i Bolomboju i Jagu a sa druge strane manju za Giedraitisa na ptimer. No vratim se na pocetak. Samo mislim da je Nejpirova uloga bila predvidjena kao i ona u Armaniju, Tobijeva kao u Valensiji, a sve i da je namenjena uloga kao i u Barsi opet u oba slucaja on je sutirao 40%, Giedraitisu kao u Baskoniji, Hangi kao u Realu, Nedovicu kao i prosle sezone, Teu nesto malo drugacija nego u Virtusu ali svakako manja nego sto je imao cele sezone spletom okolnosti. I dalje smatram da je roster koncepcijski bio logicno sastavljen za ono sto je Dusko hteo da igra. Radonja je parirao odbranom, Zeljko sada nekom iso kosarkom sa dosta poludidtanci sto je prilicno atipicno za El, Dusko je pokusao sutem za 3, Sferopulos pokusava switch odbranom i raznim varijantama p&r u napadu. Sve su to dobri treneri i sve su to legitimne opcije i svaka je dobra za sebe. Pa neces sigurno da se takmicis sa atleticizmom sa Realom ili Monakom ili tako nekim. Prosto nemas toliki budzet. Moras da se odlucis za nesto drugo.

 

Ovo sve sto pises sve vazi u teoriji ali u praksi Zvezda je u bilo kom sastavu cak i kad je bilo po 3, 4 povredjena igraca odigrala egal meceve sa skoro svima. Znaci tu rad trenera sto Duska sto Sferopulosa ne da je los nego vrlo dobar jer su uspevali da odigraju egal utakmice sa upravo kao sto si i rekla sa manje atleticnijim rosterom, nekompatibalnim igracima itd.  neretko i kracim rotacijama.

 

Posledica Nejpira koji je bio ubedljivo najplaceniji igrac i igrac koji je planitan za najvecu ulogu u timu, to nije posledica loseg rada ili nekakve nelogicnosti, nego splet nesrecnih okolnosti.

 

I dalje stojim pri tome da je Nejpir bio na svojih 15ppg i 45% za 3, nek bude i 40%, da bi ovaj tim sad bio ne u 10 nego u 8, glat. Nije on madjionicar sam po sebi ali to bi povlacilo manje Tea i ne bi se povredjivao sa 15ak min i bio bi jos produktivniji plus ne bi morao da guli abu toliko, to bi dalo veci prostor Nedovicu jer bi odbrana bila manje fokusiranija na njega kad bi igrao u paru sa Nejpirom koji isporucuje svoje, to bi znacilo da Hanga igra u svojoj ulozi a ne da vise igra pleja neto trojku, spletom okolnosti. Topic i Jago nisu ni vetetani ni injury prone igraci pa su se povredili takodje. Najveci razlog je splet nesrecnih ili ako hoces, neocekivanih okolnosti oko Nejpira oko kog se baziralo sve, pa tek onda mozemo o ostalom, a bilo je tu jos stvari koje nisu posledica loseg rada. 

 

  • Like 2
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

40 minutes ago, MV91 said:

Шалу на страну, оних 5 секунди 2/4 усмерише утакмицу и разбише мртвило, иако се Виртус вратио на 61:61. 

Upravo, to je baš promenilo tok, uključujući i to da je probudilo navijače. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

36 minutes ago, No name said:

Izbegli smo ovom pobedom najlošiju sezonu 2020-21, kada smo uzeli 10 pobeda. Trenutno smo na 11, I do kraja možemo očekivati još eventualno jednu pobedu i to bi bilo to od ove horor sezone što se tiče EL.

 

 

 

С обзиром на састав тадашњи и овај, мени је ово лошија сезона 1 или 2 победе више ми не прави ту разлику шта је стварно боље.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

U jednom momentu sam zaista pomislio da ćemo do kraja naređati sve poraze,ali nakon meča sa PAO (i pada u formi Virtusa) dalo se naslutiti da se ipak ovde može prekinuti neslavni niz.
Bravo za momke i za dobar odnos. Vidi se da žele i da ne igraju na bazi kurca.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, Juan Pablo Montoya said:

Prvi u ABA...check...

Top 16 evrolige...check...

KRK osvojen...check...

 

Lazarevic winning cigar appearance...check...

 

Ucinili da KKP ne zavisi samo od svojih rezultata ... ✔️

Link to comment
Share on other sites

Oni su od onih kad se završi ručak u studentskim danima "idem da pripalim/prilegnem, nemojte da sklanjate sa stola, ja cu posle" i sačekaju da se sve skloni pa dodaju "pa što ste sklonili jbt, hteo sam ja".

 

Inače Jago pokazuje šta znači krvava kolena i kad nije u sastavu. :classic_biggrin:

  • Like 1
  • Thanks 1
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...