Jump to content

KK Crvena zvezda 2023/24 - Zadovoljština


ćušpajz

Recommended Posts

1 hour ago, Kankkunen said:

Ako vidim Tea na parketu u nedelju protiv Splita ... Sfero, teško tebi. :ranting:

Do utakmice sa PAO nek se baškari.

Ne razumes ti nas 50+(izvinjavam se ako si u toj grupi).Jedan dan ako nismo na punim obrtajima mjesec dana pisi propalo.Tako da protiv YUPOP84 Teo 25+minuta

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, Placebo Lone star said:

Kad ga udvoje a to su svi skautirali bori se za vazduh i ne vidi nista.Ebi ga ubi ga visina,Kampaco ima dosta vise vrlina ali ima beton u trupu i moze da izgura Ponitku.Ovaj momak je Eurocup igrac i deluje kao jako dobar momak.

 

Ako pogledas ko su 3. plejmejkeri u El ekipama doci ces do imena poput: Samara, Holatza, Strazela, Bortolanija, Brizuele, Vajdemana, Dibartolomeja, Jaramaza, Alosena, Maskola... Po tvojoj definicji to su sve Evrokup igraci. Mora neko da bude i 3. plej a pogotovo moras imati 3. pleja ako igras El jer ces igrati 70+ utakmica u sezoni. Cak je Jago i bolji od gotovo svih njih ako ne i od svih nabrojanih. Jedino Fenerbahce ima bolje 3. pleja u vidu Madara, Valensija u vidu Harpera i Panatinaikos u vidu Grenta a s obzirom da ima vecu ulogu od Vildoze trenutno, onda mu Vildoza dodje 3. plej tamo trenutno. Ne znam dal je bas Jago u top5 trecih plejmejkera u ligi ali svakako je u gornjem domu. Licno sam bio za to da Jovic bude 3. plej ali ocigledno on ne bi bio zadovoljan tom ulogom.

 

Dakle za 3. pleja je sasvim ok cak sta vise vrlo dobra opcija za tu poziciju jer nije skup i daleko je najmanje placen stranac. Zvezda nije imala boljeg 3. pleja x godina unazad. Eto jedino izuzev prosle sezone mozda jer je Dzoni Ivanovic dolaskom Kampaca postao 3. plej al realno nije neka velika razlika izmedju njega i Jaga s tim da Jago moze napredovati a Dzoni ne. Ako budemo krenuli unazad naici cemo na imena poput Uskokovica, Rakicevica, Rebica, Cvetkovica itd.

 

Kada vec pominjes Kampaca on je u Jagovim godinama je imao manju ulogu nego Jago kod nas sad. Onda je igrao 2 sezone u Mursiji gde je imao brojke poput Jagovih u Ulmu ali sa slabijim sutem. Tek se sa 26 godina (sto ce Jago napuniti za 2 god) etablirao u El igraca i imao je ok brojke sa 8 poena i 4.6 asistencija po mecu za 23 minuta sto nije nista posebno. Narednu sezonu odigrao je malo bolje a tek je prvu odlicnu sezonu imao u 19/20 sezoni kada je imao 28 godina. Tu sezonu je prekinula korona, onda je naredne odigrao 10 utakmica i otisao u Nba i zatim je dosao u Zvezdu gde je potvrdio ono ste se nekada naslucivalo a to je da je najbolji plej u Evroligi. Igrace jos par sezona s obzirom na godne i to je to.

 

Polako sa Jagom. Ne kazem da ce biti kao Kampaco, mozda ni blizu, ali videcemo ga za 2god kada se Kampaco etablirao u El igraca u tim godinama a ovaj vec sad ima ulogu u El timu i imao je par dobrih utakmica, jednu cak i resio direktno. Svakako to sto sad nije El igrac koji pravi razliku ne znaci da naredne godine nece biti legitiman bek ap El plej. Agresivnost u odbrani bi morao da poveca, sut ima(39% na sada vec povecem uzorku), pregled igre ce da poboljsa. Ima petlju. Fali mu iskustvo. Sve i da bude 3. plej i naredne sezone, opet je legitiman za tu varijantu i ne treba ici u Evrokup jer bi se tamo vratio korak unazad.

 

Zvezdi treba plej koji ce da deliti minute sa Teodosicem a Jago treba da igra Aba ligu i eventualno da uskoci ako zatreba ako bude nekih povreda nekog beka daleko bilo.

  • Like 22
  • Love 1
Link to comment
Share on other sites

Realno smo u pat poziciji. Ako gubimo, pojačanje nam i nije potrebno, ako dobijamo, sujeta zaključuje kao i uvek da možemo i bez pojačanja. Neko iznad napisa da je sad poslednji voz za pojačanja i priključak. Hitno su potrebna dva igrača. Četvorka i bek, nebitno da li čist plej ili 2/1 igrač, poželjno da igra u oba pravca :classic_biggrin:.

  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, akisaki said:

Ne razumes ti nas 50+(izvinjavam se ako si u toj grupi).Jedan dan ako nismo na punim obrtajima mjesec dana pisi propalo.Tako da protiv YUPOP84 Teo 25+minuta

To važi za one hiper aktivne, nije Teo Vinokurov koji mora da vozi 100km i kad je slobodan dan. :classic_smile:

Što se tiče tog 50+ bolje da ne znaš ... :smiley53:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ja stvarno ne vidim sta bi to Topic izgubio da odigra ostatak sezone u Zvezdi. Kao da u Zvezdi ne bi imao minute u Aba ligi kao sto ima u Megi uz jos bolje saigrace. Samo iskustvo igranja i treniranja sa legendarnim plejem europske kosarke sigurno ne moze biti minus vec veliki plus.

Takodje uz sve ovo gore dobija sansu da se oproba protiv euroligaskih igraca i to mu sigurno  samo moze koristit a to u Megi ne moze dobiti sem protiv Zvezde i Partizana.Na kraju krajeva ispunice i san da igra u dresu svoje Zvezde.

Stavrno ne vidim ni jedan razlog da on ne odigra ostatak sezone u Zvezdi!

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Jos jedna od zamerki upravi, ako ima ko da procita ili prenese bi bila sledeca:

 

Zbog cega pre pocetka sezone ne trazimo izuzece da nam ne sude abaligaske sudije u Evroligi? Kada se vec stancuju saopstenja, ovo saopstenje je trebalo napisati pre pocetka sezone, a kad se vec nije razmisljalo o tome, svakako cim se zavrsi sezona da nam ne bi sada bilo jos gore sudjenje.

 

Mislim da mozda cak ima i pravnih osnova da se to trazi. Spancima ne sude spanske sudije, Italijanima italijanske, Francuzima francuske sudije itd. odnosno ne sude im sudije koje im sude domace lige. Jedino nama i Partizanu sude abaligaske sudije. I to ne da sude ponekad nego samo u prethodnih par kola nasa 2 kluba su sudili Javor, Radojkovic, Hordov, Boltauzer i Radovic. Nekog sam i zaboravio bio je jos jedan.

 

Razumem da je Aba liga regionalna i da ove sudije nisu Srbi ali je nama kao domaca liga. Mora se traziti izuzece ovih sudija sve i da nema pravnih osnova ima svake logike.

 

Ovo sto je Radovic veceras sudio je bilo jezivo, 5 ili 6 gresaka je imao. Okacicu na temi za sudjenje da mi kolega Sharp objasni strucno. Da je 1 ili 2 situacije ne bi ni pisao ovo ali zaista ih je bilo barem 5-6 i tu pritom ne ubrajam vrhunac bezobrazluka kada Lorenco Braun pravi najocigledniju duplu ikada, Radovic stoji na 1 metar i ne svira a posle sekund dva sudija prekoputa na 10 metara sto stoji ne veruje da ovaj ne svira pa je on svirao. Onakav bezobrazluk dugo nisam video.

 

Edited by Brat od Korneta
  • Like 18
Link to comment
Share on other sites

@Brat od Korneta

Sve 5, ne slažem se nimalo s time što kažeš, ali poštujem pravo na drugačije mišljenje. Smatram da su aba sudije generalno među najboljima u EL i ne vidim što bi s time točno dobio, štoviše, puno češće bi gledao neke tipa onog Estonca koji nije vidio gaženje Mirotića, Paternica i slične. 

 

btw. Radović ne sudi abu već najmanje 3-4 sezone i čak da sutra nekim čudom prestanu delegirati aba sudije Zvezdi i(li) Partizanu to za njega ništa ne znači. 

Edited by Sharp
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Zanimljivo veče u Pioniru.

 

Dosta poznatih lica, Pjana, Pantela, Benčić, Borko Radovic, Miško, Vujadin Subotić, Vlada Djurovic, Topic senior... Lepa, pozitivna energija u dvorani. Vidi se da nasima prija Pionir i da se opuste kada je prazna hala, pogotovo Tobi 😀, mozda je to recept za uspeh.

 

Najsmesnije je bilo kad je Radovic dosudio onaj prekrsaj za 3 bacanja sa centra, svi su ispizdeli, cak i poslovično miran Misko je opsovao. Ostali su ga malo prozivali, pa je stiglo oficijalno upozorenje da ukoliko se to nastavi bice hala ispraznjena... Radovic se stvarno malo pogubio, ali posle je i dunuo neku za nas, generalno ok je bilo sudjenje. (Naravno da je okej kada pobedimo, mislim se).

 

Teu svaka cast kako igra u tim godinama, kako se bori, samo da ga z..... posluzi! Gidra takodje 3/4 je razvalio, Bolomboj, Tobi, cak je i Simonovic pokazao nesto. Ma videli ste i napisali sve, nema se sta tu dodati.

 

Topic senior je u dobrim odnosima sa klubom, sedeo je sa ekipom, blizu NČ, vidi se da tu nema losih vibracija, komunicira sa svim. Mislim da ukoliko se proceni da nam mali treba ove sezone i to bude u obostranom interesu, siguran sam da ce doci, takodje sam misljenja da nece srljati, i da ce razvijati svoj talenat onako kako je ispravno. Korak po korak, niti je Top senior bahat da juri za novcem, niti Misko trci otom potom da odmah uzme procente i rizikuje karijeru svom igracu ranim odlaskom u NBA, ima taj para. 

 

Poslednji voz smo uhvatili, sad moramo jos jedno iznenadjenje da napravimo, a to je protiv zelenih u Atini, jer sa potencijalnim trijumfom tamo, moze se reci da smo opet u igri za play in... Utakmica po utakmicu tako treba razmisljati!

 

 

 

 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Kankkunen said:

Zvezdi je ponuđen ugovor od strane njegovog menadžera početkom maja meseca, kad nismo imali ni jednog igrača na toj poziciji.

Klauzula ugovora je bila da odigra prvu sezonu u Megi, i to je bilo uzmi ili ostavi.

To je tako ... možeš ti da teraš svoju priču do sudnjeg dana, al džaba.

 

 

 

Jebi ga, ja sam čuo da mu je ponuđena uloga trećeg pleja - što bih i ja odbio. Ako je Zvezda stvarno nudila ozbiljnu ulogu Nikoli, onda je po meni greška da se ide u Megu. Em bi igrao ozbiljne takmičarske utakmice, em bi igrao za klub za koji navija.

Link to comment
Share on other sites

Just now, Sharp said:

@Brat od Korneta

Sve 5, ne slažem se nimalo s time što kažeš, ali poštujem pravo na drugačije mišljenje. Smatram da su aba sudije generalno među najboljima u EL i da ne vidim što bi s time točno dobio, štoviše, puno češće bi gledao neke tipa onog Estonca koji nije vidio gaženje Mirotića, Paternica i slične. 

 

btw. Radović ne sudi abu već negdje 3-4 sezone najmanje i čak da sutra nekim čudom prestanu delegirati aba sudije Zvezdi i(li) Partizanu to za njega ništa ne znači. 

 

Aba sudije jesu medju najboljim u El i to niko ne spori, ali cesto sude tendeciozno sudjenje prema pojedinim klubovima. Ti verovatno ne obracas paznju na te stvari, ali ima ko obraca i pamti.

 

Radije bih da me ostecuje rendom Estonac nego oni koji nas ostecuju godinama i za koje i ptice na grani znaju da ce biti delegirani za Aba plej of ili recimo Boltauzer za koga znas unapred na kojoj utakmici ce nam biti dodeljen u Aba ligi pa jos to moram da gledam i u El.

 

Znam da Radovic ne sudi Aba ligu vise ali mislio sam da bi treblo traziti izuzece svih abaligaskih sudija u El da nam sude (kao i Radovica koji je ex Aba sudija ili bilo koga iz ovih drzava u kojima se igra Aba). Ako drugim ekipama ne sude sudije iz domacih liga, mislim da ne bi trebalo ni nama da sude iz nase uslovno receno domace lige.

 

Radovic je imao skandal sa podvodjenjem prostitutki, osim sto ne sudi Aba ligu vise, on je cak visoko kotiran u El, cak je i neki delegat ili predsednik udruzenja sudija tamo ili tako nesto, ti sigurno znas bolje. Moze da bude najbolji sudija ikada, ono sto je on sudio Zvezdi u Moraci nekada i to vise puta su utakmice sa daleko najvecim brojem gresaka od kada ja gledam Zvezdu.

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

29 minutes ago, Borky said:

Ja stvarno ne vidim sta bi to Topic izgubio da odigra ostatak sezone u Zvezdi. Kao da u Zvezdi ne bi imao minute u Aba ligi kao sto ima u Megi uz jos bolje saigrace. Samo iskustvo igranja i treniranja sa legendarnim plejem europske kosarke sigurno ne moze biti minus vec veliki plus.

Takodje uz sve ovo gore dobija sansu da se oproba protiv euroligaskih igraca i to mu sigurno  samo moze koristit a to u Megi ne moze dobiti sem protiv Zvezde i Partizana.Na kraju krajeva ispunice i san da igra u dresu svoje Zvezde.

Stavrno ne vidim ni jedan razlog da on ne odigra ostatak sezone u Zvezdi!

Слажем се са твојом констатацијом, мада има у мом размишљању једно велико али... Топ у Меги игра прилично растерећено, без притиска и императива победе у свакој утакмици као што је случај да игра у Звезди. Сведоци смо да су многи кошаркаши у прошлости, са 17 или 18 година, били најбољи у јуниорској конкуренцији и својим тимовима, да им је предвиђена сјајна каријера, али да су касније одласком у већу клуб доживели пад у каријери. Сада ми у ум дођоше следећа имена:  Раданов, Цветковић, Аранитовић, Стојановић, Симанић.... Једноставно, нису могли ментално да изнесу терет великог клуба. 

Мали Топ за сада добро игра у Меги, међутим, волео бих га видети у Звезди, где би се такмичио на вишем нивоу и имао много већу одговорност. 

Иначе, на његовом месту пре бих после Звезде изабрао стабилан ЕЛ клуб него НБА. Још је млад и зелен, потребно је да у неким сегментима унапреди своју игру. Сигурно да зализани менаџер игра пресудну улогу у намери да иде у Америку.

Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, Систем те лаже said:

Иначе, на његовом месту пре бих после Звезде изабрао стабилан ЕЛ клуб него НБА.

 

Luka Jović je na pitanje novinara da li je bio zelen za Real Madrid odgovorio nešto tipa "da, bio sam, svestan sam da još nisam taj nivo, ali Real ne zove sto puta!"

 

Tako ti je i za NBA. Ne može on da odlučuje kada će neko da mu ponudi ugovor. Ponudiće mu kad oni misle da treba, i onda uzmi ili ostavi.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

10 minutes ago, VISOKOLETAC said:

Rekoh treba nam bar 2/2 u zadnje 4 utakmice. Neki su se i smejali. Jako bitna utakmica sa PAO. Ako dobijemo, vracamo se u trku i uz neko pojacanje imamo sansi. Jako nam je tezak raspored vec dosta dugo. Opet imamo dve na strani.

 

Imamo 2 ne strani a derbi kuci nakon Fenera u gostima dok ce oni imati laganiji mec sa Asvelom kod kuce. To ce biti fizicki teza utakmica i od Panatinaikosa i od Fenerbahcea. Veci sam optimista za Fener tamo nego za Partizan kod kuce. Tu jedino nas bukvalno 50% za 3 spasava a nisam siguran ni dal cemo moci 40% da dobicamo zbog umora. Jedino neko Nba pojacanje da dodje da nam digne plafon ili platiti obestecenje za nekog El igraca koji je u formi, ovako ako potpisemo neko prosek pojacanje tesko cemo dobiti vise od 1. meca u naredna 3 ako uopste i 1 budemo dobili.

 

Kada bi bilo 1-2 iz naredna 3 kola bio bih zadovoljan dosta. E onda nam slede Asvel i Armani na strani, Baskonija kod kuce i Alba tamo. Tu bi vec moralo biti 3-1. U tom slucaju ukupan skor bi bio 10-13. I onda nam sledi deo gde se lomi i gde cemo od 8 meceva imati 6 kod kuce i tu bi morali ici po barem 6-2 kako znamo i umemo inace nista od plej ina. Onda ide poslednja 3 kola zajebano Real na strani, Olimpijakos kuci i Efes na strani. Aj da kazes tu 1-2. Ako se ostvare moje prognoze dolazimo do skora od 17-17 i to bi trebalo da vodi u top10 s obzirom na konkurentnost lige mislim da nije realno da vise od 10 timova ove sezone imati pozitivan broj pobeda.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Koliko sam primetio, nema nijedan upis oko sjajne role Davidovca kad je bilo nekoliko kritičnih napada u 4/4, dva ofanzivna skoka, pet baš rudarskih poena i generalno prisutnost na terenu. 

 

Bravo za Tobija, Rokasa i Bolomboja, svako je dao odličan doprinos. 

 

A Teo...magija čoveče. 

  • Like 22
  • Love 1
  • Thanks 3
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Ako pogledamo nas sastav veceras osim Hange i Bolomboja i nemamo bukvalno nikakvu atletiku. Lazic jeste atleta u neku ruku ali nije bas toliko eksplozivan u odbrani kao pre a nema ni neki sajz (ali svakako je i dalje vrlo dobar defanzivac). Teo, Davidovac, Mitrovic (Mitar moze da prodje kao poluatleta kada igra na 4), Tobi, Simonovic, Nedovic, Giedraitis i omaleni Jago. Mozda smo i najneatleticniji sastav u El. Ali imamo glavu odnosno IQ, a kosarka je jedan od retkih sportova koji se u znacajnoj meri moze igrati glavom. Od trenera, preko Tea do jos nekoliko nasih igraca i to je jedna od vrlina ovog sastava. Vecerasnja utakmica je to pokazala, kao i mnogo puta pre ovoga da su manje atleticne ekipe dobijale utakmice u Evroligi fizicki znacajno mocnije ekipe jer su igrale pametnije i takticki pismenije, a kosarka je sport u kom u najvecoj meri trener moze da utice na mec kako zbog vodjenja utakmice jer ima dosta izmena a pre svega zbog takktike koje ima vise nego u bilo kom drugom sportu.

 

Zajacace se to malo sa Gilespijem (kazem malo jer Gilespi nije neki vau atleta) ali valjalo bi da dodje jos jedan na 4. Ili da je barem kvalitetan igrac i dokazan na nivou Evrolige, da ima skok i sut i barem zadovoljavajuci nivo odbrane, te se nadam da ako ne uspemo da dovedemo Nba dostupne igrace (ili onih par najboljih iz G lige) onda barem Sedekerskisa ili Timana kojima istice ugovor na kraju sezone a imaju male plate u klubovima koji imaju budzet manji od nas. Nama treba proveren kvalitet jer jedno prosek pojacanje moze da izazove novu nervozu u timu kao sto je bio slucaj kada je Sabaz ''igrao'' a prosto nemamo prava na gresku. Delim misljenja Sferopulosa da je bolje dovesti igraca koji moze da napravi razliku nego nikoga. Ipak to delim samo sto se tice cetvorke ali bek (doslovno bilo kakav) mora doci jer ako se povrede Teo, Nedovic ili Hanga mi smo zavrsili sezonu ako nemamo zamenu a sigurno da nece odigrati sva trojica sve meceve do kraja a svaki mec ce nam biti zivot ili smrt od sad, bukvalno. Jago ne moze da pravi razliku ni u jednom segmentu igre jer kad mu ne ide sut, sto je slucaj vec par utakmica za redom, nista ne doprinosi. Probati da se nadje bek koji pravi razliku, ako nema, mora da se proba makar sa nekim od ovih par najboljih iz Evrokupa jer to moze da se dovede sigurno jer svi oni imaju izlaz iz ugovora ka Evroligi.

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Brat od Korneta said:

 

Ako pogledas ko su 3. plejmejkeri u El ekipama doci ces do imena poput: Samara, Holatza, Strazela, Bortolanija, Brizuele, Vajdemana, Dibartolomeja, Jaramaza, Alosena, Maskola... Po tvojoj definicji to su sve Evrokup igraci. Mora neko da bude i 3. plej a pogotovo moras imati 3. pleja ako igras El jer ces igrati 70+ utakmica u sezoni. Cak je Jago i bolji od gotovo svih njih ako ne i od svih nabrojanih. Jedino Fenerbahce ima bolje 3. pleja u vidu Madara, Valensija u vidu Harpera i Panatinaikos u vidu Grenta a s obzirom da ima vecu ulogu od Vildoze trenutno, onda mu Vildoza dodje 3. plej tamo trenutno. Ne znam dal je bas Jago u top5 trecih plejmejkera u ligi ali svakako je u gornjem domu. Licno sam bio za to da Jovic bude 3. plej ali ocigledno on ne bi bio zadovoljan tom ulogom.

 

Dakle za 3. pleja je sasvim ok cak sta vise vrlo dobra opcija za tu poziciju jer nije skup i daleko je najmanje placen stranac. Zvezda nije imala boljeg 3. pleja x godina unazad. Eto jedino izuzev prosle sezone mozda jer je Dzoni Ivanovic dolaskom Kampaca postao 3. plej al realno nije neka velika razlika izmedju njega i Jaga s tim da Jago moze napredovati a Dzoni ne. Ako budemo krenuli unazad naici cemo na imena poput Uskokovica, Rakicevica, Rebica, Cvetkovica itd.

 

Kada vec pominjes Kampaca on je u Jagovim godinama je imao manju ulogu nego Jago kod nas sad. Onda je igrao 2 sezone u Mursiji gde je imao brojke poput Jagovih u Ulmu ali sa slabijim sutem. Tek se sa 26 godina (sto ce Jago napuniti za 2 god) etablirao u El igraca i imao je ok brojke sa 8 poena i 4.6 asistencija po mecu za 23 minuta sto nije nista posebno. Narednu sezonu odigrao je malo bolje a tek je prvu odlicnu sezonu imao u 19/20 sezoni kada je imao 28 godina. Tu sezonu je prekinula korona, onda je naredne odigrao 10 utakmica i otisao u Nba i zatim je dosao u Zvezdu gde je potvrdio ono ste se nekada naslucivalo a to je da je najbolji plej u Evroligi. Igrace jos par sezona s obzirom na godne i to je to.

 

Polako sa Jagom. Ne kazem da ce biti kao Kampaco, mozda ni blizu, ali videcemo ga za 2god kada se Kampaco etablirao u El igraca u tim godinama a ovaj vec sad ima ulogu u El timu i imao je par dobrih utakmica, jednu cak i resio direktno. Svakako to sto sad nije El igrac koji pravi razliku ne znaci da naredne godine nece biti legitiman bek ap El plej. Agresivnost u odbrani bi morao da poveca, sut ima(39% na sada vec povecem uzorku), pregled igre ce da poboljsa. Ima petlju. Fali mu iskustvo. Sve i da bude 3. plej i naredne sezone, opet je legitiman za tu varijantu i ne treba ici u Evrokup jer bi se tamo vratio korak unazad.

 

Zvezdi treba plej koji ce da deliti minute sa Teodosicem a Jago treba da igra Aba ligu i eventualno da uskoci ako zatreba ako bude nekih povreda nekog beka daleko bilo.

Svi gore nabrojani su visi od njega,Jaramaz nije ni za Eurokup.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...