Jump to content

KK Crvena zvezda 2023/24 - Zadovoljština


ćušpajz

Recommended Posts

Ne secam se utakimce da smo imali ovoliko laganih poena u kontri, i ovoliko zakucavanja 

Prvih 12 poena , 6 zicera, od toga 4 zakucavanja. 

Trcali smo tranziciju kao u transu. 

Bas smo ih pretrcali, pogotovo visoki tj Luka i Bolomboj uz standardnog Gedraitisa. 

 

Vidljiva je promena energije od dolaska Sfairopulosa, a i on je potpaljen na max, sto se vidi svakim izlaskom na teren. 

 

Inace, ona minijatura na pocetku meca da Nedovic cuva Sestinu koji je 4-ka je bas unela konfuziju u napad Fenera. Goldi, mozda ima ipak malo i do nas. 

I nova uloga za Gedraitisa, u odsustvu Hange, juce je on bio pomocni plejmejker. Ocekujem isto i u Pireju. 

 

Nadam se da ce se i ovo usrano sampouzdanje kod Lazarevica podici, odigrao je mec karijere.

Edited by Admiral
  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

8 hours ago, BojanaCZV said:

E da, jos jedan aplauz za navijace.

 

Ostali su uz tim kada zaista nije krenulo najsjajnije, a ocekivanja su se podigla najvise do sada.

 

Odlicna je poseta i u ABA ligi, a veceras je delovalo da je bas bilo prelepo u hali. 

 

Bravo bravo crveno-beli ❤

Tako je. Dodao bi samo da smo uspeli da napunimo arenu protiv Bajerna, i to posle dva uzastopna poraza od Partizana u kratkom roku. Iskreno nisam ocekivao da ce tako biti, ali navijači su prepoznali voljni momenat i došli, što kazeš ostali su uz tim.

 

Ima pomaka... protiv Barse igra na gostovanju pa skoro na jednu loptu, onda rutinski u Zadru, gde smo vodili i preko 20 razlike ,  odlicna partija na vrucem gostovanju, i onda ovo veceras.

 

U Pireju ce biti standardno tesko, mada smo ih dobili prosle godine tamo. Ko zna.  Onda Milano ovde taman da se lepo spremimo, a u nedelju zagrejemo protiv Mornara. 

 

Edited by No name
  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Dobro jutro braco,

 

Odlicna partija sinoc u oba pravca, jako u odbrani, pametno u napadu, svi su u mec usli da odlicnom energijom ukljucujuci i Sabaza koji je eto imao taj peh da zadobije povredu koju je zadobio. Mozda kada se pogleda to nije ni lose jer ce imati par dana da razbistri glavu i da bude onaj stari a Jago ce imati vise prostora da igra i da nastavi sa svojim dobrim partijama, a konkurencija nikad nije losa.

 

Teodosic, Bolomboj i Mitrovic motori ove ekipe. Postalo je nenormalno da ko god dodje kao centar u Zvezdu, ponovo je Mitrovic najkonstantniji (ukljucujuci Bolomboja). Teo kao Teo, lepo je rekao sinoc Sferopulos, to je maestro i treba ga pustiti da vodi ovu ekipu jer je covek vodja sa slabim lateralnim kretanja zbog…

 

Nedovic je dosta bolje kliknuo, kao i vecina igraca sa Sferopulosom nego sa Ivanovicem, vidi se da mu prija ova uloga koju je dobio, gde ne zavisi sve od njega i ovo je lepota kosarke i spejsinga, kada ti u petorci imas kvalitetne sutere, onda igraci poput Nedovica koji imaju dobar prodor imaju dosta vise prostora da igraju na svoj neki nacin.  
 

Pre zakljucka nekog moram da pohvalim i nas skok koji sjajno funkcionise od pocetka sezone i u tom parametru smo fenomenalni,  imati 16 skokova vise od Fenera, imati 6 ofanzivnih skokova vise od ekipe koja u svom timu ima Motlija i Papajanisa je za respekt.
 

Moze da se prica kako su oni imali skracenu rotaciju, ali i mi smo bez Hange, Lazica, ceo mec bez Sabaza… ovaj isti Fener je pre par dana odigrao egal mec sa Partizanom u istoj ovoj hali. Cestitke Sferopulosu jer je odlicno spremio mec, pogotovo mu se divim za onu sekvencu kada je stavio Lazarevica na Vilbekinu a ovaj mu je vratio fenomenalno i to ne samo igrom u odbrani, vec i u napadu. 
 

Idemo dalje!

  • Like 12
Link to comment
Share on other sites

Zaista je ozbiljan bezobrazluk tražiti manu sinoćnjoj pobedi. Fener jeste bio prilično oslabljen (Pierre je pre svega igrač za koga nemaju adekvatnu zamenu) ali videli smo pre nekoliko dana kako mogu da budu opasni i u okrnjenom sastavu, a ni mi nismo bez kadrovskih problema. Sinoć smo ih jednostavno razbili i odigrali daleko najbolju utakmicu od početka sezone. Nisam ni malo srećan zbog povrede Shabazza ali ta povreda je simptomatično ujedinila ekipu koja nije imala nikakvu trulu jabuku u sastavu i svi su grizli maksimalno, počevši od maestralnog Tea pa nadalje. Moram poći od naše veterančine koja against all odds grebe po dnu burenceta sa magijom, pa iako su se mogli očekivati momenti genijalnosti ono što me najviše raduje je zalaganje u odbrani kao nikad u karijeri, vidi se da i njega sve ovo vozi i da će dati sve od sebe da mu se angažman u crveno belom dresu pamti kao značajna stavka u bogatoj karijeri. Yago je sjajan, znamo njegove mane ali hrabrost sa kojom igra je impozantna, spreman je kao zapeta puška da iskoristi svaku svoju šansu i od starta sezone ima izvanredan pristup igri i timu. A ako je Teo taj koji daje tonus napadu, Bolomboy je apsolutno najzaslužniji za ozbiljnost odbrane, ne da nam čovek da se raspadnemo, povezuje i krpi sve pa biva i nagrađen lobovima i opštim poverenjem koje ekipa ima u njega. Sinoć je sve funkcionisalo, pa smo videli i egzibicije Lazarevića kojem je mnogo trebala ovakva utakmica da podseti sebe kako je došao do evroligaškog dresa, Nedovića u modu kada znaš da će doneti prave odluke na parketu, a lavovski posao je odradio i Geidraitis ispod radara jer je istupio sa ulogom koju nije igrao dugo (ako ikad) u karijeri baš kad nam je trebalo. Deda solidan i sad već u značajno boljoj formi nego na startu sezone, dok Luka Mitrović igra na maksimumu vrlo nezahvalnu ulogu i svaka mu čast. Trebala nam je ovakva pobeda da se podsetimo da je ova ekipa po kvalitetu zapravo bliže EL teškašima nego Albi i Asvelu kako je izgledalo kod Duška. I nije ovo pljuvanje Duška, taj razlaz je bio dobar i za nas i za njega, gledajući ekipu kod Sferopulosa i u porazima i u pobedama ne može da se zameri išta na logici i rotacijama (osim povremenog slanja Kuzmića na parket al ni to ne mora da bude loše). 

 

Osnovni zadatak za stručni štab ostaje kako uklopiti Shabazza jer se bojim da nije slučajno što smo ovako dobro odigrali baš bez njega isto kao što znam da bez njega nećemo imati dovoljno da ostvarimo ovosezonske ciljeve. 

  • Like 43
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Fener je definitivno kalkulisao sa potrošnjom i zbog povreda i zbog duplog kola, ali i mi smo odigrali odlično i zalupili vrata svake nade da mogu nešto da urade .

Par puta smo pomagali sa dobrog šutera i izlazili Šestini na šut što je baš no no i prilična dekoncentracija, ali ok, ne može sve da se uradi kako treba.

Šteta što se povredio Nejpir, možda je ovo mogla da bude tekma u kojoj će i on da vrati samopouzdanje i igru.

 

Šta reći za Tea osim ❤️🤍❤️🤍

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

I mi smo bili oslabljeni, a slabo se spominje. Izostanak Lazica i Hange kao dvojice jedinih defanzivaca u spoljnoj liniji je veliki hendikep o kojem vec sve znamo. Ajde Simonovic manje vise, ali na sve to jos i povreda Nejpira u prvom minutu utakmice, bez obzira na njegovu formu je takodje hendikep jer se sigurno poremetio plan i priprema utakmice. Naravno, Feneru da je igrao makar Guduric bila bi druga prica, ali s obzirom na kvalitet nase igre ne verujem da bi nas dobili ni u punom sastavu.

 

Moram da napomenem, mada ne znam da li je samo slucajnost, da su reprezentativci koji su se nesto kasnije prikljucili pripremama usli u sezonu bledo, a sada sve bolje i bolje izgledaju. Yago stvarno fenomenalan, Davidovac u poslednje 3-4 utakmice poprilicno digao formu, i Tobi koji je i dalje daleko od maksimuma ali svakako mnogo bolje nego na pocetku sezone. 

 

Bas jedna lepa utakmica, bilo je uzivanje gledati i prisustvovati atmosferi u hali. Zasluzili smo valjda i mi navijaci nakon svih onih neizvesnih zavrsnica jednu ovakvu pobedu. 

Link to comment
Share on other sites

Iz nedelje u nedelju se pokazuje da je Simonović čist višak. Meni je to bilo jasno kad smo letos potpisali Tobeya i Bolomboya, a produžili Mitrovića. Ne znam da li je u pitanju neka povreda ili nema mesta u 12. Stvarno ne znam gde bismo sa njim sve i da je zdrav, a ne ide mi ni da sedi na kraju klupe ili na mestima kraj terena jer je igrač u fazi karijere kad mu trebaju minuti i uloga. 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

O Teovim utakmicama protiv Bayerna i Fenera ce se pricati i pricati. 

 

Zadovoljština je gledati ga u ovom dresu. Ima ogroman respect ekipe ( pogledajte samo Rokasa, Yaga i Bolomboya kako ga gledaju a da ne pricam o domacoj osnovi Neda, Luka itd ). 

 

Ispratio sam cijelu njegovu karijeru, ovo cimanje ove sezone je iznad i one u reprezentativnom dresu ( okej, bio je mladjo pa se mozda nije ni obracala paznja toliko ). 

Imamo stvarno dobre sutere da bi konstantno imali ispod 30% procenat suta za 3. To ce se podici a uz dobru odbranu i procente suts koji su realniji za ovu ekipu, padace jace ekipe pa i kad nas budu docekivali. Prvi je Oly

  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

Sinoć je odbrana funkcionisala besprekorno, odbrana pika je bila na veoma visokom nivou, e sad da li je to do ne igranja Šabaza ili su naši konačno skapirali šta Sfero od njih traži ja ne znam, ali se iskreno nadam da Čova ne dođe na ideju da "zaradi Šilbovanjem" gledajući sinoćni meč.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...