Jump to content

Euroleague 2023/24


Chaos Is Me

Recommended Posts

26 minutes ago, Čočo said:

Polako sa Duškom. Videćemo kako će sledeće sezone kad on selektira ekipu. 

Pa i od ove koju je polovicno selektirao bi izvukao sigurno vise, ali Covic genije

 

 

Link to comment
Share on other sites

34 minutes ago, Čočo said:

Polako sa Duškom. Videćemo kako će sledeće sezone kad on selektira ekipu. 

 

Biče zanimljivo videti koga če dovesti kad otera Howarda i Monekeja

Edited by L' Imperatore
  • Like 3
  • Ha-ha 14
Link to comment
Share on other sites

26 minutes ago, Dropkick Murphys said:

Da, on je trener početnik, pa da vidimo kako će se snaći kad je drugi put u karijeri u takvoj situaciji. 

Možda će angažovati nekog stručnjaka da mu selektira ekipu, ima ih koliko hoćeš ... :classic_biggrin:

  • Like 1
  • Thanks 1
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

On 4/17/2024 at 12:45 PM, Marvin said:

Aj pa dogodine u evrokupu

 

Aj ne, zna se ko bi trebalo da se preseli u EC sledece sezone.

 

Sto se tice Play In, utisak je da je Baskonia sve podredila poslednjem mecu za koji se znalo da ce igrati kod kuce. Jednostavno su bili druga dimenzija u brzini u odnosu na potroseni Virtus i oduvali ih u trecoj cetvrtini.

 

Kako god, fenomenalan uspeh Baskonie i Duska Ivanovica, ali pre svega kluba koji pociva na guranju manje poznatih evropskih kosarkasa od Baltika do Egejskog mora i od Pirineja do Kavkaza. Mnogi poznati kosarkasi koji sada blistaju u drugim klubovima su u svojim pocetnim evroligaskim godinama nastupali bas za ovaj klub. Na primer, Shengelia, Voigtmann, Causeur, Hanga, Bertans, Polonara, Giedraitis, Marinkovic, CMM, Howard, Sedekerskis, Poirier, James, Adams...

 

Sto se tice Efesa, nisu imali trenera pa je cak i ovo 10. mesto na kraju za njih uspeh. (ili 9. ako gledamo kraj regularnog dela sezone). Para imaju, morace da promene pola tima i da privuku zvucno ime na klupu.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

15 minutes ago, Chaos Is Me said:

Ne znam samo gde bi i sa njim. To bi verovatno značilo da se opraštaju na leto od Falla ili Milutinova, kontam da će Wrighta zadržati jer je odlična opcija za male pare.

Ne znam koja je situacija sa Fallovim ugovorom, ali nije nelogično da ga puste ako mogu i ako imaju kvalitetnu alternativu, on polako ulazi u godine (napunio je 32) u kojima stanje zglobova i uopšte zdravlje tolikog čovjeka počinju da bivaju lutrija.

Milutinov je prošlog ljeta potpisao na 3 godine koliko se sjećam, mislim da je on siguran u OLY za sledeću sezonu.

Link to comment
Share on other sites

Posted (edited)

Fall je slobodan agent na leto ali imao je baš baš dobru sezonu, biće lepa potražnja za njegovim uslugama mada slažem se u neveri da on još dugo može da igra na visokom EL nivou.

 

edit: propustio sam da je produžio, to je bilo onda nešto skoro

Edited by Chaos Is Me
Link to comment
Share on other sites

Evo neke moje prognoze, verovatno ću omašiti dosta toga:

 

Real - Baskonija 3:0

Real je vidno spustio nogu sa gasa u poslednje vreme ali sada kreće ono pravo i verujem da će biti pravi. Oni su toliko kvalitetni da ne verujem da neko Howardovo šutersko ludilo može da ih dotakne. Veći su i kvalitetniji na svakoj poziciji, još Duškisti verovatno bez Monekea celu seriju a on im je drugi najvažniji igrać i energetska bomba. Voleo bih da Baskonija malo pripreti ali teška priča. Baš teška.

 

PAO - Makabi 3:2

Ove dve ekipe su nekako slično konfigurisane. Mnogo zavisi od Lorenza Browna jer Makabi nema šta ovde da traži bez njegovog dizanja forme, videćemo da li je vrhunska igra protiv Baskonije bila samo fluke. Zanimljiv će biti match up Lessorta i Neba, dvojice verovatno najvećih atleta među EL centrima. Ipak, PAO ima pravi domaći teren i plejmejkera u Slukasu koji em je clutch celu karijeru em sam siguran da će doneti bolje odluke na parketu nego Brown i Baldwin. Mislim da će Ataman morati malo više minuta da da Juanchu u ovoj seriji. Nunn vs Baldwin će biti zanimljivo, mislim da su se nešto prozivali međusobno preko tvitera. Šteta što Makabi neće imati pravi domaći teren jer bi onda ova serija bila spektakl. Možda je čak i realnije 3:1 za PAO, ali navijam za Makabi ovde pa eto malo da ih častim.

 

Monako - Fener 2:3

Prosto više verujem Šarasu u ovoj fazi nego Saši. Fener ima baš širok roster i može da isprobava svašta a glavni zadatak će biti da se lopta izbije iz ruku Jamesa pa nek ih dobiju Okobo, Loyd i Diallo. Mislim da će biti duga serija i dobra košarka gde Fener prosto ima više igrača koji mogu da budu x faktor na po nekom meču. 

 

Barsa - Olimpijakos 1:3

Barsa je nešto talentovanija ali Oly je pravljen za ovakve serije i šahovske mečeve. Moraju da ukradu kako znaju i umeju jednu u Blaugrani, a posle Barsu čeka pakao u Pireju jer mi deluje da je Oly samo čekao ovu seriju i tad do izražaja može doći njihova agresija i taktička obučenost, iako ni Barsa ne stoji loše u tom domenu. Prednost Barse je što imaju više igrača koji 1 na 1 mogu da rešavaju, ali od Olimpijakosa očekujem da igraju kao da im životi zavise od ove serije, konačno su svi zdravi (osim Petruševa) i ovo bi mogla da bude prava evroligaška lepotica od serije sa "notin izi" pristupom i blatnjavom rovovskom bitkom, a Oly se u blatu snalazi kao jorkširska svinja.

  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Kankkunen said:

Trevion Williams se povezivao sa Makabijem ili Virtusom ... nisam baš siguran.

Sa Partizanom se sigurno ne povezuje, ima 120 kila na 205cm i kao takav je neugodan našem prefinjenom košarkaškom oku :s_d:

  • Ha-ha 3
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...