Jump to content

KK Partizan 2023/24 - Bitka za Berlin!


fillam

Recommended Posts

2 hours ago, Son_of_a_gun said:


Ja bih ovo ozbiljno furao a vi mislite šta hoćete. emoji846.png

 

Želim da kupim dres i ovo će mi biti izbor, ali kapiram da će biti 100eur

 

1 hour ago, realno *w said:

Koliko me ubija u pojam termin nedelja u 9.

 

Da li zaista postoji osoba kojoj to odgovara? Ide mi se na Igokeu, pošto neću biti tu kad budemo igrali sa Albom, ali baš mi smeta taj termin.

 

 

 

Brate, smeta i nama iz BG predgrađa, pogotovo ako radimo prvu, kolima ne možeš jer ako se isparkiraš kad se vratiš parking mesta nema, a ako se vraćaš busom, hvataš poslednji koji će biti pun, plus kući nećeš biti pre 12, a treba ustati u 7...

Link to comment
Share on other sites

Just now, Shikamaru said:

Jel se ne broji ni derbi u ABA?

Brojace se,samo nek jedan resi. Postujem ja vase misljenje, svih koji ga branite, samo nije on dosao iz Igokee,nego sa dobrim partijama u Monaku, kojeg je umalo odveo na fajnal four. Samim tim se vise ocekivalo. 

Link to comment
Share on other sites

Mislim da niko ovde ne predstavlja kao da on kida već godinu ipo dana, objektivno očekivalo se više od njega i u tom makro smislu je podbacio, samo da kad je već često na udaru zbog loših partija da se treba priznati i kad odigra dobro (lično tu brojim i ABA ligu), ništa više ništa manje

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, KockoOblo said:

 

Ne sećam se kada smo prešli da igramo čisto preuzimanje, ali sećam da smo ga mnogi ovde priželjkivali, jer tek ono pre nije ličilo ni na šta. Mislim da je prošlogodišnja serija dobrih igara i krenula posle nekoliko utakmica gde smo prešli na preuzimanje. Moguće da sam prolupao, ali imam takav neki sled dogadjaja u memoriji. 

 

Sećam se da smo komentarisali da su pomaci u odbrani počeli da se dešavaju kada su prestale da se dešavaju sulude pomoći. 

 

Ja razumem da se sve preuzima kod pnr-a koji se dešava na liniji trojke. Ali su mi užasna preuzimanja gde recimo Vilbekin pasivno dribla loptu u mestu na 10 metara od koša, prilazi mu Papajanis i mi u trenutku svičujemo. Makar na toj distanci braniti ispod, ili sa nekim help&recover , pa ako stvarno opali trojku sa 10 metara, dok ispred njega stoji igrač od 217, onda jbg.

Ovako im dajemo mismeč u bukvalno 10. sekundi napada.

 

 

 

 

2 hours ago, uini said:

 

nadam se da glasas, inace se uklapas u problem ( :

 

Naravno da glasam, nema to veze sa time da li znam jednu od 100 kumovskih veza našeg dragog vodje.

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Shikamaru said:

Mislim da niko ovde ne predstavlja kao da on kida već godinu ipo dana, objektivno očekivalo se više od njega i u tom makro smislu je podbacio, samo da kad je već često na udaru zbog loših partija da se treba priznati i kad odigra dobro (lično tu brojim i ABA ligu), ništa više ništa manje

Niko srecniji od mene, da on proigra, kao protiv Fenera, i da bude konstantniji. Ali meku ruku, nalazost ne prati njegovo telo. Mnogo je mekan u duelu, slabasan.

Ne znam, zasto brojis aba ligu, kad tu osim Zvezde, sve utakmice su manje vise prijateljske. Ove godine Buducnost je napravila, kakav takav tim, ostalo jako slabo.

Link to comment
Share on other sites

54 minutes ago, Angola said:

Ne znam, zasto brojis aba ligu, kad tu osim Zvezde, sve utakmice su manje vise prijateljske. Ove godine Buducnost je napravila, kakav takav tim, ostalo jako slabo.

Brojim zato što te utakmice donose zlata vrednu prednost domaćeg terena u plejofu, njegova dobra partija u tim utakmicama nam donosi bodove + odmor za EL nosioce 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

KKP je jedini klub u Evroligi koji ima 12 igraca u rosteru koji sutiraju za 3 poena. Tj. kapiram da ce ovo biti standardnih 12 u El kada svi budu bili zdravi. 

 

Douzer, Avramovic, Jaramaz

Panter, Andjusic

Ponitka, Naneli, Trifunovic

Ledej, Smajlagic

Kaminski, Kaboklo

 

(ne mora nuzno ovako po pozicijama jer je vise igraca do sad igralo na vise pozicija)

 

Prosek igraca u ligi u 12 koji ne sutiraju za 3 poena je blizu decimali 2 al to mora da se zaokruzi jer glupo zvuci 1,9 igraca. Prosek ukupno igraca u rosterima koji ne sutiraju za 3 je 3, KKP ima samo Koprivicu da ne sutira koji ce kapiram dobijati sansu samo ako bude zdravstvenih problema kod nekog od visokih. Mislim da mozda cak u istoriji Evrolige, neka me ispravi neko ako gresim, nije vidjeno da svh 12 igraca sutiraju za 3 poena.

 

Ovo je da nazovemo novi patent Zeljka, videcemo kako ce da funkcionise. Licno mislim da kkp nece opet biti u samom vrhu procenata za 3 poena, ali svakako da hoce u ppg sto vec i jeste ponovo i eefg% jer su vec u vrhu i u procentima za 2% i ft%.

 

Ovaj tim je po po meni jaci od proslogodisnjeg jer je Ponitka apgrejd u odnosu na Papapetrua sto ce se uskoro videti, bez obzira sto Madar ima veci upgrade zbog godina nije da je neka velika razlika u odnosu na Jaramaza trenutno, iako je pitanje vremena kada ce biti al gledao sam obojicu vise puta ove sezone i tvrdim da trenutna razlika nije tolika kakvom se predstavljalo kada se sve sabere i oduzme. Kaminski je ekstra visak u odnosu na proslu sezonu i on nije nicija zamena te zbog njega najvise i smatram roster jacim. Pritom Avramovic, Smajlagic i Vukcevic idu ozbiljnom uzlaznom putanjom, cak i Andjusic igra bolje mada mali je uzorak. Exum vs Douzer, nije zahvalno za porediti i treba sacekati uzorak cele sezone, za sada jasno Douzer sutira losije za 3 i nema ni blizu onakvu prodor igru ali neke stvari radi bolje kako u odbrani tako i u napadu. Kaboklo ce verovatno biti downgrade u odnosu na Lesora u vecini stvari, mada ima sut za 3 poena sto ce jos vise dati smisao 5 out napadima koje Zejko forsira i koji se sada moci da se igraju u svakom trenutku i koji se svode na: izgradjivanje cistih pozicija za sut za 3 poena, poludistanca koju sutira nekoliko igraca iz p&r igre (ili Panter iz izolacija) ali i visoki imaju dozvolu kada su sami bilo gde, prodor igra iz p&r igre gde se napadaju missmatch situacije kada se preuzima ili ako ih brane iznad bloka i gde je reket uglavnom prazniji jer su preostala 3 igraca rasirili teren a Smajlagic je radio pop varijantu s tim da to sad mogu i Kaminski i Kaboklo da rade pa ili ce se otici na prodor/poludistancu ako igrac ide iznad bloka ili ce ici pas ako odbrana skupi ili ce ici pop varijanta za visokog. Na ovo se svodi velika vecina igre Partizana i to daje rezultat efikasnog napada, problemi su u odbrani a napadacki losih partija Partizan sigurno nece imati nijednom poput nas recimo da se da neki mec ispod 70 poena ili da se sutira 20% za 3, od sad pa na dalje, misn imposibl. Tako da mislim da nema trika da ce pasti ppg ispod 85 bez obzira bilo koji igraci budu nedostajali na nekom mecu, pricam o proseku, a evo i bez Pantera u prethodnih nekoliko meceva Partizan je postigao visok broj poena i visoke procente za 3.

 

Zeljko fura neku potpuno novu filozofiju koju nije gajio ranije i sada bih rekao da je samo nadogradjuje, nazvao bih to nekom esencijom moderne kosarke gde pritom napad Partizana uopste nije ni blizu ultra ofanzivnog poput Nba ekipa ili neceg najblizeg u El sto je godinama Alba pokusavala da igra, delimicno i Baskonija, jednostavno je efikasan napad jer postoji ozbiljan kvalitet za tako nesto da se ispuni i ideja je jasna. To se ne ogleda samo kroz standardne nosioce, vec i kroz sva nova pojacanja ali cak i kroz igrace sa najmanjom ulogom jer su u ovom timu svi igraci sposobni da daju dvocifren broj poena u El za recimo 20 minuta igre, bas svi do jednog od 14 igraca. To takodje je specificna situacija u Evroligi. Te dve stvari bih izdvojio kao Zeljkov patent, ali i ova inovacija koju nije slucajno ponovio da se nema klasican plejmejker kakve je oduvek imao. Dodao bih i poludistancu koju je KKP prosle sezone sutirao najuspesnije. Ako bude sluzilo zdravlje kao prethodne sezone, uz nabrojane stvari i napad koji ce vremenom biti i efikasniji za mene ne bi bilo nikakvo iznenadjenje videti Partizan na f4 a tamo je sve moguce na jednu utakmicu. Mislim da jedino ne bi mogao Real da se prodje u top8 ako zapadne iz puno vise razloga nego prosle sezone a svaki drugi tim bi apsolutno mogao.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

On 11/11/2023 at 8:04 AM, ScepanScekicSto said:

sta mislite, dolaskom Kabokla, kakve ce biti kombinacije na 4-5 ?

 

sveeee-zemunac.gif

 

Može da igra u paru sa svim peticama i četvorkama koje imamo.

 

I još da uđe u zapisnik, na neviđeno, ukoliko Kaboklo bude makar na 69% od prikazanog na SP, pevaće se neki vaki hitevi:

 

 

inače, jedan od najkul treševa devedesetih.

  • Love 2
  • Ha-ha 4
Link to comment
Share on other sites

13 hours ago, Brat od Korneta said:

KKP je jedini klub u Evroligi koji ima 12 igraca u rosteru koji sutiraju za 3 poena. Tj. kapiram da ce ovo biti standardnih 12 u El kada svi budu bili zdravi. 

Na tu temu sam i ja razmišljao ovih dana. Čak i ova nekompletna rotacija od pre par dana je imala tu karakteristiku da nikog nisi smeo da ostaviš samog na trojci. Plus i ono što si naveo u drugom delu posta, da zaista svako može da spakuje dvocifreni broj poena, samo treba ubosti kada je raspoložen za to.

 

Da nastavim na sličnu temu, ako uporedimo ovaj nekompletni i nedorađeni početak sezone sa ekipom koja je kidala u prošloj, vidi se da nam se "geometrija" napada promenila. Ona ekipa je uspostavila hijerarhiju i podelu uloga, tako da je rezultat zavisio od razlike u individualnom i timskom kvalitetu u odnosu na protivnika i uspešnosti u sprovođenju zadataka. Ovaj "pokretni haos" kako sam ga nazvao, paradoksalno, ponekad ne možeš ni da skeniraš unapred, jer je hijerarhija upitna, nema konstantnosti u glavama igrača, petorke i izmene se izmišljaju maltene u trenutku i ne zna se ko će i kada zasijati. Dobar šut za tri je važno oružje u takvoj igri jer koliko god da povremeno izgledamo dupe-glava, uvek postoji mogućnost da npr. neki centar sašije dve trojke zaredom i tako da impuls ekipi, raširi odbranu i otvori prostor saigračima. Moguće je da je i to jedan od razloga ostajanja u igri i preokreta nakon bolnih perioda raspada u igri.

 

14 hours ago, Brat od Korneta said:

Ovaj tim je po po meni jaci od proslogodisnjeg

Ovo je već hrabra izjava bez obzira na to kako si je obrazložio što ima dosta logike.

 

Pre bih rekao da ovaj tim ima nominalno znatno veći broj upotrebljivih igrača, što smo obojica elaborirali i potencijal da igra sa dužom klupom i boljim zadržavanjem ritma u igri u odnosu na prošlu sezonu. Međutim, put do tima je dugačak. Potrebno je da Aleksa i Panter pronađu sebe, kao i da se Ponitka i Bruno uklope, uz napredak Kaminskog i PJ-a, kao i da se svi ostali uklope u smanjeni broj minuta koji će im ostati kad se popuni ekipa. Nije to lak niti kratkoročan posao pa će biti svakakvih izdanja, bar do Nove godine.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Arsenije Pesic said:

 

 

inače, jedan od najkul treševa devedesetih.

 

pricao je rambo svojevremeno, kako je trazio shitload para u to vreme najvece nemastine, lupam ali tipa 20k maraka, da mu isplate pa da radi

 

i oni mu plate bez da trepnu a on skapira da nema gde da drzi pare, jer banke ne funkcionisu, pa slozi sve u rernu.

 

kao, ako mu obiju stan lopovi, rerna je previse glupo mesto da se traze pare.

  • Like 3
  • Ha-ha 6
Link to comment
Share on other sites

Dokopao se i ja laptopa prvi put od četvrtka 😄 

 

Ludilo od meča u svakom pogledu. Sat vremena prije početka, sjedišta zauzeta, malo razgovora, malo natezanja, na kraju svi zajedno stajali cijeli meč 😄 Utakmica jedna od onih u kojoj imaš osjećaj da se igra još 2 dana, ne bi moglo da se dobije. Kapiram da mi nikad neće biti jasno kako smo mi istopili onih 15 razlike. Na kraju ona prodata lopta, hladan znoj, i 20k ljudi koji su se samo uhvatili za glavu. Kad je Dorsi promašio onaj šut, stigao me umor bukvalno kao da sam ja igrao meč. Pokupili se i pravo na spavanje, ni grla ni snage da se produži na dogovoreno pivo.

 

Taj utisak mi je i prošle godine bio nekako aktuelan, a ove sa samo potvrđuje, ovo je ekipa koja se jednostavno ne obazire na rezultat previše. 😄 Gubili 15, vodili 20, mi igramo u ritmu koji je ekipa trenutno uhvatila, i to je to. Nekad nas to uspjeva povaditi iz ozbiljnih kanala, nekad nas u taj kanal povede, ali u svakoj varijanti navijači pod stresom. 😄 

 

Ipak, ono što mi nekako najpozitivniji utisak ostavlja, jeste samopouzdanje i sloboda koju svaki igrač ima. To mi se čini da smo apsolutno zadržali sa kraja prethodne sezone. Niko nema problem da uzme šut, a što je važnije, i da ga pogodi. Onu noć je 8 igrača pogađalo za 3 poena, to je mnogooo ozbiljna stvar. (i nadovezuje se na ove prethodne komentare).

 

Mnogo bitni bodovi. Poni se vraća, i uprkos onom ziceru, vidi se pozitivan impakt. Bruno je tu. Još kapiten da krene polako sa hvatanjem zaleta na treninzima, i mogao bi da se uhvati dosta dobar ritam.

Edited by Shonewizard
slovo
  • Like 15
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...