Jump to content

Evroliga prelazni rok 2023/24


Brat od Korneta
Message added by uvrnuto,

 Počeo je Early Bird za ELTV i uz promo code ELBIRD možete ostvariti 20% popusta na godišnju pretplatu, pa umesto 32 evra, za godinu platite 25,6 evra. ELTV važi i za EL i EK.
Striming direktno na tv-u: Available on Android TV, Apple TV and Samsung TV.

Za one koji su vešti sa VPN-om i znaju i imaju isti, ima fora da se ovaj ELTV uzme i za nešto jače od 10 evra. U vezi sa tim pišite @MrTwister.

Recommended Posts

12 minutes ago, medobrundo said:

Deluje da se Fallovi i Diopi prave u istoj fabrici

Pa i prave, to su prezimena iz plemena/naroda Wolof, koji živi u priobalnim regijama Senegala i predstavlja skoro polovinu ukupnog stanovništva. Tu su i Diop, N'Diaye, Thiam, Sow...

  • Like 15
  • Thanks 5
Link to comment
Share on other sites

Da li je neko ispratio prelazni rok Albe? Bukvalno su im otisli svi bitniji igraci, a nijednog igraca nisu doveli. Oni su mnogo blize EC nego ostatku EL i trebace cudo da se desi da opet ne zavrse zakucani na poslednjem mestu.

 

Bayern je, kao, povecao budzet, ali takodje nisu doveli nikoga. Ne znam ni zasto su ulazili u ovu avanturu sa Lasom ako ce ovako pasivno da prate prelazni rok?

 

Asvel je treci tim koji se ne istice u dovodjenju evroligaskih zvezda. Isto ce biti jos jedno od najlaksih, must win gostovanja.

 

Zalgiris je sacuvao skoro sve igrace, jako pametno rade. Ako im ostane i Brazdeikis usudio bih se da im prognoziram veoma uspesnu sezonu.

 

Baskonia opet dovodi dobre igrace i opet njihovi igraci odlaze u najbogatije evroligaske klubove. Odlican posao za njih.

 

Valencia je odlucila da pojaca reket, Inglis, Davies i Toure su ta nova imena. Bice oni opet nesto izmedju bogatih i onih manje bogatih evroligaskih ekipa.

 

Virtus nisam toliko ispratio - doveli su Dobrica, otisli su im Weems i Teo. Nesto i ne verujem da ce sledece sezone biti mnogo bolji od prethodne.

 

Efes je napravio dobar prelazni rok - doveli su ubedljivo najboljeg slobodnog pleja umesto Micica, oslobodili su se penzionera i uveli svezu krz u ekipu. Jedino je trener pod znakom pitanja, tek treba da se dokaze na ovom nivou.

 

Armani mi je previse pasivan i ne mogu da verujem da su tako lako pustili neke igrace. Pangos i Davies su im bili jedni od boljih prosle sezone (kad su igrali), ne znam sta mogu bolje da nadju na trzistu.

 

Maccabi je na vec jako dobro sklopljen tim doveo Webba iz Valencie, bice oni jaki i sledece sezone.

 

Olympiacos - Sikma i Goss umesto Vezenkova i Sloukasa? Opet, tu je Milutinov pa ce i dalje biti kandidati za najveci plasman.

 

Real mora da zadrzi Tavaresa i ako to uradi bice n1 kandidat za odbranu titule. Bez njega - jako, jako tesko.

 

Barcelona je za promenu napravila dobar prelazni rok - dovedeni su domaci igraci koji znaju kako se osvajaju trofeji u reprezentaciji, resice se Mirotica, bice cvrsci. Samo trener ne uliva neko poverenje.

 

PAO je bolesno pojacao sastav, doveli su devet novih igraca i bice mnogo jaci sledece sezone. Jedina mana je sto nisu uspeli da dovedu nijednog kapitalca osim Sloukasa - pominjali su se Punter, Exum, Campazzo, LeDay, Mirotic, cak i Tavares.

 

Monaco je doveo Jaiteha umesto Moteiunasa i definitivno ce atletski biti najmocniji tim takmicenja.

 

Fener je jako pametno radio - produzio osovinu ekipe, ostaje samo da dovedu pleja (sa tim ne smeju da pogrese).

Link to comment
Share on other sites

I produzili su Dieza i doveli centra Diopa. Fali im jos jedan plej i jedna trojka (ako ne planiraju da igraju samo sa Diezom i Sedekerskisom) i to je to, vec su skoro pa kompletni. Tesko ce da nadoknade odlazak Thompsona, ali ocekujem iskorak Maniona konacno jer je u Virtusu malu sansu dobijao a radi se o izuzetno talentovanom mladom igracu.

 

Sto se tice Bajerna ne bih rekao da ne rade nista. Edwards se spominjao kao done deal tamo, pregovaralo se sa Bolmarom, a spominjalo se i Poarje ako ga pusti Real. Pregovaraju sa Rubitom i Hanterom oko nastavka saradnje. Imaju vec 8 igraca u rosteru, nije bas toliko lose. 

 

Alba jeste u kanalcini i sto su im otisli najbolji igraci i sto nemaju novca da dovedu kvalitetne zamene nego sta im ostane u Evroligi kad bogati sve pokupuju. U situaciji su kao Zvezda svake godine do proslog leta.

 

Asvel vec ima 11 igraca. Pojacanja su im ispod prosecna. Frank Jackson bi mogao da se istakne od novih pojacanja jer je po talentu najbolji igrac. Vraca im se Lovernj iz povrede. Fal i Lovernj bar na 5 imaju evroligasku liniju plus Egbunu sto je stigao kao 3. na toj poziciji ima potencijal da postane legit el centar.

Link to comment
Share on other sites

On 7/14/2023 at 4:43 PM, Chaos Is Me said:

Fener potpisao i izvesnog Nathana Sestinu iz Turk Telekoma, vidim da je lik bio na Kentuckyu, neki PF. Nemam pojma kakav je igrač, ako može koja reč o njemu ako ga je neko gledao.

 

Bakonija potpisala Khalifu Diopa, nemam pojma kakav je ali sudeći po nauci o imenima - drvo.


Sestina klasicna strech cetvorka u Evropskoj kosarci.
 

za dve sezone u Turskoj je na preko 45% suta za 3 pts. 
Visok izbacaj koji me podseca na Voigthmana , ali znacajno brzi. 
 

Ispunjava i glavni preduslov za odabir visokih igrace u danasnjoj kosarci, a to je moze da preuzme i brani igraca sa loptom 1 na 1 licem. 

Energican je i zeljan dokazivanja. 

Naravno, muke su kad treba loptu da spusti na parket, ali svakako igrac koji ima sta da ponudi u EL i ima rezervu za napredak. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Meni jedna stvar nije najjasnija oko Mirotića. Naime, ako je već odavno poznato da će Barsa da mu isplati veliki deo ugovora (da li 15, da li 17 miliona) od 22, zbog čega su Olimpia Milano, Panatinaikos i Olimpiakos odustali od njega? Ne mogu da poverujem da ti timovi nemaju da doplate 5 odnosno 7 miliona za dve sezone? To je odličan posao za takvog igrača.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

18 hours ago, Borca said:

Kassius Robertson je novi igrac Valensije.

 

Gledao ga nekoliko puta, a imao sam srece da gledam njegov verovatno najbolji mec u karijeri kada je Baskoniji ubacio 44 poena, odlican suter i generalno napadac, sutira ih svih pozicija na sve moguce nacine, a nije da je samo suter.. Vrlo lako bi mogao da bude najbolji potpis "ispod radara" u Evroligi iako Valensiji nije ispod radara jer je igrao u Spaniji al u smislu slabije lige od Evrolige. 

Link to comment
Share on other sites

18 hours ago, John Terry said:

Meni jedna stvar nije najjasnija oko Mirotića. Naime, ako je već odavno poznato da će Barsa da mu isplati veliki deo ugovora (da li 15, da li 17 miliona) od 22, zbog čega su Olimpia Milano, Panatinaikos i Olimpiakos odustali od njega? Ne mogu da poverujem da ti timovi nemaju da doplate 5 odnosno 7 miliona za dve sezone? To je odličan posao za takvog igrača.

Mozda i nisu odustali.

Citajuci twitter insajdere i portale Mirotic je vec odradio 2 treninga u Partizanu,ali zvanicnog potpisa jos uvek nema.

Takodje nisam video ni da mu se Barsa jos uvek zahvalila, dok je na klupskom sajtu i dalje u njihovon rosteru...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • uvrnuto pinned and unpinned this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...