Jump to content

KK Crvena Zvezda 2023/24- Domaca osnova vs strani placenici


Čvarkov

Recommended Posts

2 hours ago, СтелаРоса said:

Malo menjam temu, ali ja nisam nezadovoljan onim sto sam video do sada od Simonovica. Ima taj decko stofa i razume kosarku, treba mu dati sansu. Ne treba zaboraviti da je potpisao dvogodisnji ugovor. Nemas priliku bas uvek da dovedes igraca od 213cm sa pristojnim sutem za 3p i treba ceniti to sto imamo. Cak se ne bih slozio da je cista petica, mada nije ni cista cetvorka, nesto je izmedju i to bi potencijalno mogao da mu bude problem. Kao sto sam juce napisao, ja sa ove pozicije ne vidim potrebu za prevelikim kvalitetom i poenima, s obzirom na to sta imamo na ostalim pozicijama. Defanziva + skok, kroz to cu ocenjivati Simona i Dedu, a svaki poen koji donesu je samo plus.

Ovo:thumbup:

I ja mislim da će Duško tvrdoglavo insistirati da od njega napravi dobru 4. Sve mi liči na to da je plan da njega isforsira ove sezone, može nam se isplatiti svima.

Dečko je još u Megi pokazivao talenat, mora da dobije na čvrstini u defanzivnim duelima, a pokazao je osećaj za off skok i da zna sa trice fino da bocne. Mislim da mu se mora sugerisati da uzme više šuteva za 3. U obe utakmice na Kipru je uzeo 2 šuta i oba dao, a propustio je bar 10-ak.

Ne sumnjam da Duško ima plan sa njim i voleo bi da u tome uspe.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, simaspass said:

Kojom kurirskom sluzbom se salju sezonske?
 

Obzirom na kvalitet organizacije ne bi me čudilo da su angažovali 2 polu pijana poštara da dostave sve kupljene karte do Bozica.

 

Salu na stranu, ko prvi dobije karte kupljene online neka pise obavezno da znamo.

  • Ha-ha 2
Link to comment
Share on other sites

Ovo[emoji106]
I ja mislim da će Duško tvrdoglavo insistirati da od njega napravi dobru 4. Sve mi liči na to da je plan da njega isforsira ove sezone, može nam se isplatiti svima.
Dečko je još u Megi pokazivao talenat, mora da dobije na čvrstini u defanzivnim duelima, a pokazao je osećaj za off skok i da zna sa trice fino da bocne. Mislim da mu se mora sugerisati da uzme više šuteva za 3. U obe utakmice na Kipru je uzeo 2 šuta i oba dao, a propustio je bar 10-ak.
Ne sumnjam da Duško ima plan sa njim i voleo bi da u tome uspe.
Spor je da brani 2/3 četvorki. Teško da brzinu može popraviti.
Link to comment
Share on other sites

Ovaj dečko zaslužuje sve. Trebalo bi ga pozvati sad na nekoj od utakmica EL u Areni da dođe i prisustvuje i da mu se uruči jedan dres. Meni jedan od omiljenijih stranih igrača. Voljeni i moćni Tarence Kinsey! Uvek sa nama! ❤️

Screenshot-20230924-185727-com-instagram

Edited by Čočo
  • Like 26
  • Love 6
Link to comment
Share on other sites

Mislim da ce Dusko da saceka 4-5 kola da vidi jel mozemo sa ovim sto imamo sto se tice dodatnog beka. Para za tog beka imamo, odnosno zavisi o kom beku se radi ali oko 1+ miliona imamo, ukoliko nas Covic nije slagao da mozemo da potrosimo 12m na plate i da od Duska zavisi da li ce stici jos jedno pojacanje. Kapiram da beka dovodimo sigurno jedino u slucaju da startujemo tipa 1-4 ili da nam se neki bek povredi tipa na nekoliko nedelja odnosno 4-5 kola pa da se nista ne prepusti slucaju. Ali ukoliko neko propusti mec, dva na to se nece obazirati. Tako ja tipujem da razmislja Dusko, mozda me iznenadi. Ako startujemo tipa 4-1 kapiram da se bek nece ni dovoditi.

 

U teoriji deluje da mozemo da igramo i sa ovim sto imamo na startu a u praksi mozemo da startujemo i 5-0 i 0-5 jer to je Evroliga i svako moze da dobije svakoga. U prvih 5 kola imamo 3 gostovanja gde ni na jednom nismo favoriti a kod kuce igramo sa Asvelom i jakim Monakom. Asvel se bas znacajno pojacao i na svakoj poziciji su znacajno jaci nego tim s kojim su zavrsili sezonu. Pritom su vec u takmicarskom modu jer su odigrali vec 2 kola svoje lige (pripreme su poceli 10 dana pre nas i falili su im samo De Kolo i Lajti do nekog tipa 10og Septembra a od tad su uveliko kompletni) i do meca sa nama ce odigrati cak 5 zvanicnih meceva (dok cemo mi svega 1), od cega ce jedan biti najjaci moguci u svojoj ligi protiv Monaka. Sve ovo su znacajni faktori gde ne bih isticao nas kao ne znam koje favorite protiv Asvela kod kuce iako su vec vidjeni komentari u slucaju poraza ''Ako ne mozemo da dobijemo Asvel kod kuce nemamo sta da trazimo u El ove sezone'' ili nesto slicno. Okolnosti su takve da imamo ceo nov tim za koji je pitanje dal ce biti kompletan za prvo kolo i u kom stepenu ugiranosti i ne bih iskljucio nesto losiji start. Sa druge strane navijacki verujem i u 5-0 nista sporno, a sve i da lose startujemo videli smo da je moguce vratiti se u igru i sa 1-6 mada mislim da su sanse za to sa ovim rosterom na minimumu minimuma. Vezali smo 7 pobeda sa Radonjicem i slabijim timom od ovoga, vezali smo 6 pobeda sa Duskom i sa slabijim timom od ovoga koji pritom nije selektirao, ako treba vezacemo opet u Decembru ili Januaru toliko pobeda bez obzira kakav start imali.

 

Sto se tice beka ukoliko bi dosao, to znaci da Lazic ne bi imao svoje minute, a ni Jago, ali za njega ni ovako ne ocekujem neku minutazu u Evroligi kada su Sabaz-Teo-Nedovic-Hanga zdravi. 

Ukoliko bi dosao bek to bi izgledalo ovako:

 

Sabaz, Teo

Nedovic, bek pojacanje

Giedraitis, Hanga

 

Naravno ukoliko bi taj bek bio kombo ili cak i plej onda bi Teo igrao 2, ali svakako nije sustinski vazno to toliko jer je i Hanga igrao pleja vecinski na ovim pripremama, cak je i Sabaz igrao na dvojci. Mislim sustinski nije bitno toliko ko ce da prenese loptu vec ko organizuje napad na protivnickoj polovini u gro situacija a to ce svakako biti najvise Sabaz i Teo.

 

Ako ostane ovo ovako bez pojacanja to znaci:

 

Sabaz, Teo

Nedovic, Hanga

Giedraitis, Lazic

 

(ili Hanga na 1 a Teo na 2 kako smo gledali)

 

Lazic i Hanga kapiram nikada nece igrati zajedno u petorci jer to su nam 2 igraca koja jedino imaju smisla da cuvaju protivnicke najbolje bekova tamo gde nam to bude bilo vazno a bice nam u vecini utakmica. Bice utakmica gde cemo toliko nadvladati napadacki da cemo moci i Jaga da stavimo da cuva bekove i igra 20 minuta, ali kapiram da ce to biti retke utakmice, tipa ova kanta od Albe ili protiv nekog tima koji bude imao dosta povreda sto ce se svakako desavati, pod uslovom da smo mi zdravi.

 

U svakom slucaju mislim da ne treba uopste razmatrati beka koji nije bas dobar defanzivac jer kreacije, poena i suta imamo i bez tog beka mada svakako mora biti two way u najmanju ruku kao Holins sto znaci manje od Nedovica u napadu (naravno jos bolje ako moze i boljeg u napadu ali mislim da za tako nesto nemamo novca) ali dosta vise od Lazica svakako sto i nije tesko jer da nam treba samo odbrana onda bi koristli Lazica na dvojci kao parnjaka Nedovicu od po 20 minuta (a u tom slucaju bi Davidovac ili Lazarevic bili bek ap na 3 Rokasu) sto mislim da necemo gledati i ove sezone sve i kad ne bi dosao bek. Dakle defanziva minimum kao Holins ili po meni nema smisla dovesti beka samo da bi ga doveli narocito ako pocnemo dobro u Evroligi sa ovim sto imamo.

Link to comment
Share on other sites

  • Guru locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...