Jump to content

KK Crvena Zvezda 2023/24- Domaca osnova vs strani placenici


Čvarkov

Recommended Posts

3 minutes ago, Admiral said:

Gedraitis 2 poena i 2 skoka u pobedi protiv Gruzije. 

Usput, Sengelija 30 pts 4sk 7as… 👏

 

uvek smo znali da odaberemo 😆

 

Tog Giedraitisa koji je protiv Gruzije dao 2 poena i nismo odabrali mi nego Žalgiris (i to još prošlog leta).

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Da li bi Johanes Vojtman mogao da bude pojačanje za nas? Koliko znam on je u poslednje vreme više igrao 5/4, a u ranijem periodu je bio više 4. Sa svojih 2.10 jeste dosta pokretan, solidne odbrane i šuta za 3p, mada trojkaša imamo podosta. Koliko sam ga pratio (ne mnogo) nisam siguran koliko može na niskom postu, ne voli baš mnogo da se gura pod koš. Svakako ima zavidnu karijeru do sada 30 god ,nije da je star.

Vidim da se po tw piše kako smo ušli u pregovore, ali nisam siguran koliko bi dobili s njim? Gledajući statistiku Toka Šengelije u ovoj tekmi Gruzina, velika šteta što nije naš, ipak bi nam to iskustvo i kvalitet leglo kao "d... na nošu".

Link to comment
Share on other sites

14 hours ago, John Terry said:

 

Ovo je ono što @goldberg ne razume kada upoređuje Žalgiris sa Zvezdom i Partizanom. Boldovano. #nostalking

 

Inače ti je ceo upis bullseye. U metu.

 

Nemaju sta KKP i KKCZ (ni bilo koji tim sa prostora ex SFRJ osim Cedevite ako Tedeschi pozeli da baca vise para) da traze u trci za A licencom EL.

 

Prosto je, A licenca se ne dodeljuje ekipama na osnovu neke umisljene velicine ili bitnosti, nego na osnovu novca. A sto se tice toga, pa valjda se vecina ovde nada da Vucic nece vladati do 2030. godine, a ako to nece biti slucaj, onda ni ovih ulaganja vise nece biti, jer neces ni imati manijaka koji ce sa pozicije predsednika da prica "Evo, ove sezone KKP ili KKCZ idu na F4, to je zato sto smo im dali milione, a oni iz KKP me nisu ni pomenuli, bla bla..."

 

Sustina je da je (ko je gledao epizodu) EL elita sa zapada ona aristokratska porodica, ovaj nas jad sa Balkana su Rodney i Deda, a KKP i KKCZ sa sve opijenom javnoscu Del Boy koji misli da mu je mesto medju aristokratama (za razliku od seljaka kao sto su Rodney i Deda). I sad, ili ce EL da se vrati korenima, pa necemo ni pricati o licencama ili ce da postane drustvo bogatih, sto znaci da ce i KKP i KKCZ morati da kupe prnje i gube se iz tog takmicenja. 

 

On 7/31/2023 at 7:13 PM, Admiral said:


i Balsa i Asceric su 1 na 2. 
Saranovic je 2, jer su na 3 imali Simovica i Matovica. 

 

Saranovic ima 2 metra, Zivanovic ni 190 cm.

 

Mislim, teoretski i Larkin i Hanga mogu da pokriju poziciju 2, ali to ne znaci da su jedan drugom konkurencija na toj poziciji.

Edited by goldberg
Link to comment
Share on other sites

Vojtman je ozbiljno pakovanje. Pametna glava i jako racionalan igrač. 
 
Može da čuva gluplje i sporije centre ali u napadu je najefikasniji kao četvorka.
Nije rim protektor jer je neatletičan, spor pod košem i sada već ima oko 115kg i frejm centra. Ima dobar osećaj za asist i upisaće par komada na svakoj tekmi. Protiv Partizana u Areni Vojtmana i Melija su u napadu izdominirali Lesor i Lidej, pa je Mesina stavio Hajnsa ćopavog da brani Lesora ali je Lidej nastavio da ih prolazi ili puni spolja jer su obojica preteški i prespori za taj meč-ap.
 
U CSKA je igrao PF u petorci sa Šengelijom na centru dok ga je menjao Bolomboj na četvorci, ali tada je imao oko 105-107kg.
U Armaniju su se on i Meli rotirali na visokim pozicijama zavisno od šuta. Sa Šabazom je delovao prilično uigrano jer ima spretne ruke i često katuje sa tom svojom telesinom što je raritet, a pokazatelj da duboko vidi igru.
Ima veoma brz izbačaj za tri bez vidnih korekcija kod lošeg pasa, ne spušta loptu ispod grudi, poseduje i solidan rič.

Odličan je u pokretanju kontri brzim prvim pasom nakon uzetog skoka. Često je i finišer u kontrama jer momački istrčava tranziciju i voli bržu igru.
 
Vojtman ima karijernih 39.3% za tri ali je u Baskoniji na manjem uzorku imao i fantastičnih 57%.
Upravo nešto više minuta na centru u Armaniju mu je oborilo procente za tri u zadnjoj sezoni. 
 
Nama bi sada, pored Tobija, takav igrač ipak predstavljao luksuziranje, jer vapimo za endemskom vrstom:
skočna i atletična rim protektor genuine četvorka koja grize odbranu...ako mora i šuta bez.
 
 



Edited by Wingwalker
  • Like 11
  • Thanks 3
Link to comment
Share on other sites

 
Nadam se da na PF razmišljamo o dovodjenju mačke u džaku ali sa velikim kandžama i dugim ekstremitetima
i to od preko bare, jer ovde je suša.
Ne vidim gde smo u rosteru ove sezone rizikovali bar po pitanju šta igrač može da isporuči kad je zdrav.
Ako se Dušku takav ne ponudi tamo do novembra, može i Petrušev second coming.
Imaće minute, dolazi punih džepova, narajcan i fizički zasigurno apdejtovan. 
A za njegove propuste u odbrani - tu je naravno Frenki Sigurica.
 

Edited by Wingwalker
Link to comment
Share on other sites

Vojtman je jedan od onih igrača koji i kad nije aktuelan ne možeš a da ne znaš za njega. Godinama protiv nas uvek imao najbolje partije a ujedno ne sećam se da sam ga gledao neku utakmicu a da nije imao dobru partiju ( slučajnost, naravno). Potajno sam ga uvek priželjkivao kod nas. Nije to taj tip PF koji nama treba ali i sa njim bih bio zadovoljan i svakako bi bili u dobitku. Igrač koji može baš dosta toga da pruži. 

P. S. Večeras Francuska-Crna Gora od 20.30. Ako je Simonović u timu valjalo bi pored Franka i njega istovremeno ispratiti. 😄

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Valjalo bi uvesti onaj sat koji otkucava vrijeme do četvrtka. Ostalo je toliko i toliko sati i minuta do četvrtka. I onda kad se baš primakne i kad se uđe u poslednji minut svi sjedimo kući sa porodicom, u napetoj, ali tihoj atmosferi čekamo četvrtak kao početak dnevnika. I neko odjednom kaže "Neka, neka"! Iako niko ništa nije rekao. Neka, oću da čujem ko je novo pojačanje Zvezde!

  • Like 1
  • Ha-ha 3
Link to comment
Share on other sites

  • Guru locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...